Verbreden – dat is het kernwoord van de uitdaging waar de uitgeverijtak van Royal Jongbloed voor staat. De grafische tak wil zich nadrukkelijker richten op premium producten. ‘Met de indeling van heldere fondsen, de investering in een goed team én een scherpere keuze hebben we een paar mooie successen behaald die ons op weg helpen naar een nog betere positie in de markt’, aldus directeur Jannes Hessels.
Kort na Sinterklaas viel bij de leden van de KBb een folder op de mat met daarin een presentatie van de nieuwe Boekenbon, zoals die op 4 maart, vlak voor de Boekenweek, zal worden geïntroduceerd. Boekhandelaren reageren positief, maar de winkels die een eigen cadeaukaart hebben zijn niet van plan daarmee te stoppen.
In 2018 verscheen Frank Krakes bestseller De laatste getuige, over Wim Aloserij, de man die drie concentratiekampen en de grootste scheepsramp ooit overleefde. Minder dan twee jaar later komt hij nu met Hannelore. Het onvoorstelbare, maar waargebeurde verhaal van een jong meisje dat in handen valt van een meedogenloze sekteleider en zich daar met veel moeite aan ontworstelt.
De honderdste Schwob-actietitel wordt deze wintermaanden door honderd boekhandels in Nederland en Vlaanderen uitgelicht. Honderd vergeten meesterwerken uit de wereldliteratuur, vaak voor het eerst in het Nederlands vertaald, worden zo onder de vlag van Schwob (her)ontdekt. Tijd om dit Schwob-land nader in kaart te brengen. En hoe kan dat beter dan aan de hand van de honderdste titel? Met Miklós Bánffy’s Te licht bevonden trekken we het Schwob-paradijs binnen waar nog zo waanzinnig veel moois valt te ontdekken. Want: Bánffy is niet schwobbig, Bánffy is super-schwobbig!
De gewoonte van Nederlandse uitgevers om geld dat elders wordt verdiend te besteden aan het uitbrengen van onrendabele poëzie is uniek in de wereld. Dat stelt Podium-uitgever Joost Nijsen in de aanloop naar de Poëzieweek, die op 30 januari met de Gedichtendag van start gaat. Met voor de laatste maal een door de CPNB aangeboden geschenkbundel.