• Thille Dop in China
  Thille Dop in China

  In juli dit jaar ontving Thille Dop, uitgever van het kinderboekenfonds van Luitingh-Sijthoff, het bericht dat ze was uitgenodigd voor het fellowship in Shanghai van 11-17 November (Shanghai Visiting International Programme), ook wel 'Asia’s first publishers fellowship exclusively designed for children’s book people'. Ze blogt erover voor Boekblad.  Lees Thilles blog hier.    

  12 november 2019
 • Boekenbeurs 2019: 2,5% meer bezoekers
  Boekenbeurs 2019: 2,5% meer bezoekers

  De Boekenbeurs in Antwerpen heeft 123.658 bezoekers getrokken – 2.970 meer dan vorig jaar. Boek.be toont zich vooral tevreden met het effect van de vernieuwingen. Voor volgend jaar buigt de organisator zich over een spreiding over Vlaanderen.

  12 november 2019
 • Eerste paal nieuw magazijn CB de grond in
  Eerste paal nieuw magazijn CB de grond in

  CB bouwt een nieuw magazijn. Vanochtend ging de eerste heipaal van het 30 meter hoge, 100 meter brede en 30 meter lange gebouw aan de Erasmusweg in Culemborg de grond in. Wethouder Monica Wichgers van Culemborg mocht samen met Hans Willem Cortenraad van CB de honneurs waarnemen. Oplevering staat gepland in 2021. 

  11 november 2019
 • 'Indorock' van Vanja van der Leeden wint Het Gouden Kookboek 2019
  'Indorock' van Vanja van der Leeden wint Het Gouden Kookboek 2019

  Zojuist is bekendgemaakt dat 'Indorock' (Nijgh Cuisine) van Vanja van der Leeden Het Gouden Kookboek 2019 heeft gewonnen. De prijs is de opmaat naar de Kookboekenweek, die van morgen tot en met 17 november loopt.

  7 november 2019
 • Reisboekhandel Atlas & Zanzibar (Gent) verbouwd
  Reisboekhandel Atlas & Zanzibar (Gent) verbouwd

  De Gentse reisboekhandel Atlas & Zanzibar, opgericht in 1993 en marktleider in Vlaanderen, heeft een opfrisbeurt gekregen. Eigenaar Frank van Os wil het goede behouden, en de winkel aanpassen aan de moderne tijd.

  13 november 2019
 • Jubilerend Plint organiseert Dichterdiner
  Jubilerend Plint organiseert Dichterdiner

  Donderdagavond 7 november veranderde de literatuurafdeling van Boekhandel Van Piere even in een restaurant: ter ere van hun veertigjarig bestaan organiseerde Stichting Plint het Dichterdiner. Tussen de vier gangen, die door Etenswaar werden bereid in de pop-upkeuken, droegen dichters voor uit hun werk: Jos van Hest, Joke van Leeuwen, Jaap Robben en Anne Vegter. Foto's: Bas Berends  

  12 november 2019
 • 'Boekhandels, neem geen eigen cadeaukaart'
  'Boekhandels, neem geen eigen cadeaukaart'

  Boekhandels moeten niet de Boekenbon ondermijnen met een eigen cadeaukaart. Bart Jansen van Boekhandel Verkaaik (Gouda) protesteert naar aanleiding van de cadeaukaart van De Kler, schrijft hij.

  11 november 2019
 • Waanders opent Jamie Oliver pop-uprestaurant
  Waanders opent Jamie Oliver pop-uprestaurant

  Boekhandel Waanders in de Broeren in Zwolle opent vandaag – de eerste dag van de Kookboekenweek – een Jamie Oliver pop-uprestaurant in zijn brasserie.

  8 november 2019
 • Uitgevers moeten waken voor stereotypering in schoolboeken
  Uitgevers moeten waken voor stereotypering in schoolboeken

  In Nederlandse schoolboeken komen veel minder vrouwelijke dan mannelijke personages voor, en ook relatief weinig personages met een niet-westerse achtergrond. Ook is er sprake van impliciete stereotypering. Dat bleek uit onderzoek van de Universiteit Leiden naar alle in Nederlandse brugklassen gebruikte schoolboeken voor Nederlands en wiskunde.  

  13 november 2019
 • Jubilerend Plint organiseert Dichterdiner
  Jubilerend Plint organiseert Dichterdiner

  Donderdagavond 7 november veranderde de literatuurafdeling van Boekhandel Van Piere even in een restaurant: ter ere van hun veertigjarig bestaan organiseerde Stichting Plint het Dichterdiner. Tussen de vier gangen, die door Etenswaar werden bereid in de pop-upkeuken, droegen dichters voor uit hun werk: Jos van Hest, Joke van Leeuwen, Jaap Robben en Anne Vegter. Foto's: Bas Berends  

  12 november 2019
 • Ferrante's Napolitaanse romans een half miljoen keer verkocht
  Ferrante's Napolitaanse romans een half miljoen keer verkocht

  Van de vier Napolitaanse romans van Elene Ferrante heeft uitgeverij Wereldbibliotheek sinds deze week een half miljoen exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen. Vandaag verschijnt in eigen land de nieuwe roman van de Italiaanse schrijfster.

  7 november 2019
 • Bezige Bij op Frankfurter Buchmesse: o.m. Mathijsen, Mak en Hermans verkocht
  Bezige Bij op Frankfurter Buchmesse: o.m. Mathijsen, Mak en Hermans verkocht

  De Bezige Bij en Bee Rights – het agentschap voor vertaal-, film- en theaterrechten dat deel uitmaakt van Uitgeverij De Bezige Bij – verkochten twee weken geleden op de Frankfurter Buchmesse de vertaalrechten van een groot aantal boeken.  

  6 november 2019
 • 'Verkoop op Boekenbeurs goed'
  'Verkoop op Boekenbeurs goed'

  De standhouders op de Boekenbeurs zijn tevreden over de eerste week. Iedereen noteert een omzetplus, merkt de Vlaamse pers.

  4 november 2019
 • GAU organiseert de Jonge Boekenvakkersborrel
  GAU organiseert de Jonge Boekenvakkersborrel

  De Groep Algemene Uitgevers (GAU) heeft dit jaar voor het eerst op de Buchmesse een internationale borrel voor jonge boekenvakkers georganiseerd. Een impressie.  

  18 oktober 2019
 • RDC/GAU-beurs naar Hoevelaken
  RDC/GAU-beurs naar Hoevelaken

  De RDC/GAU-beurs vindt volgend jaar januari net als de Libris/Blz.-beurs plaats in het Euretco-gebouw in Hoevelaken. Uitgeverijen zijn positief.

  18 oktober 2019
 • Boekenbarometer: marktaandeel online weer gestegen
  Boekenbarometer: marktaandeel online weer gestegen

  De boekverkoop via het online kanaal is in het derde kwartaal opnieuw gestegen: met 1% naar 23,9%. De gemiddelde prijs van een fysiek boek steeg fors: met 4,1% naar 15,69 euro.

  17 oktober 2019
 • In 2020 algemene verkoop via Amazon.nl
  In 2020 algemene verkoop via Amazon.nl

  Het domein Amazon.nl, momenteel alleen in gebruik voor de verkoop van e-books, wordt vanaf volgend jaar een volledige webwinkel. 

  29 oktober 2019
 • Boek-plus krijgt makeover en nieuwe naam
  Boek-plus krijgt makeover en nieuwe naam

  De site Boek-plus, die eerder dit jaar werd overgenomen door Twin Media en samenwerkt met De Leesclub van Alles, krijgt een makeover en een nieuwe naam. De verkopende boekensite gaat onder de naam Bazarow.com de strijd aan met de online retailgiganten.

  7 oktober 2019
 • Mediafederatie 'tevreden' met wetsvoorstel btw-verlaging
  Mediafederatie 'tevreden' met wetsvoorstel btw-verlaging

  De Mediafederatie is 'tevreden' met het definitieve wetsvoorstel om de btw op elektronische publicaties te verlagen. Tegelijk zegt directeur Peter Stadhouders dat de branchevereniging de tekst nog goed moet bestuderen om alle implicaties helder te krijgen.

  18 september 2019
 • Tom Kabinet: ‘We moeten geduld hebben’
  Tom Kabinet: ‘We moeten geduld hebben’

  De zaak over de tweedehands e-books, tussen Tom Kabinet enerzijds en de GAU anderzijds, nadert zijn ontknoping. Marc Jellema van Tom Kabinet heeft de hoop op een positieve uitkomst nog niet opgegeven, maar Martijn David van de GAU is tevreden met het advies van de advocaat-generaal.

  10 september 2019
 • Booker Prize en Deutscher Buchpreis: wie koopt de rechten?
  Booker Prize en Deutscher Buchpreis: wie koopt de rechten?

  Frankfurt staat op losbarsten, in de aanloop werden de winnaars bekendgemaakt van twee prestigieuze literaire prijzen: de Booker Prize en de Deutscher Buchpreis. Van twee bekroonde boeken is onbekend wie de Nederlandse vertaling uitgeeft.

  15 oktober 2019
 • Levine begint met 7 Querido-vertalingen
  Levine begint met 7 Querido-vertalingen

  Querido heeft de eerste zeven titels bekendgemaakt die door de nieuwe Amerikaanse samenwerkingspartner Levine in vertaling zullen worden uitgebracht. Daarnaast maakte moederbedrijf Singel Uitgeverijen een hele reeks rechtenverkopen in aanloop naar de Buchmesse bekend.

  8 oktober 2019
 • New Dutch Writing-campagne van start
  New Dutch Writing-campagne van start

  Onder de titel ‘New Dutch Writing’ presenteert de Nederlandse literatuur zich vanaf oktober op meer dan 70 festivals en evenementen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

  7 oktober 2019
 • De Arbeiderspers werkt aan Europese doorbraak ‘Grand Hotel Europa’
  De Arbeiderspers werkt aan Europese doorbraak ‘Grand Hotel Europa’

  Publiciteitsmanager Bram Kleiweg had het enigszins tongue-in-cheek de Grand Hotel Europa Summit genoemd, maar het doel van uitgeverij De Arbeiderspers is duidelijk: Grand Hotel Europa moet een Europese bestseller worden. Gisteren waren zeven uitgevers in Amsterdam om ideeën uit te wisselen.

  20 juni 2019
 • Bestseller 60 (week 46): Geert Mak op 1 en 3
  Bestseller 60 (week 46): Geert Mak op 1 en 3

  Geert Mak maakt de grote verwachtingen waar – excusez le woordgrap. Zijn boek komt binnen op 1 en 3 van de Bestseller 60. Xander (per uitgeverij) en VBK en WPG (per concern) hebben de meeste titels in de lijst.

  13 november 2019
 • Vlaamse Top 10 (week 44): Sandra Bekkari op 1
  Vlaamse Top 10 (week 44): Sandra Bekkari op 1

  'Fast food' van Sandra Bekkari is terug op de eerste plaats in de Vlaamse top 10. 'De zeven zussen' van Lucinda Riley komt terug de lijst in op plek 6, en op 7 staat de enige echte nieuwe binnenkomer: 'De slimste vogelgids' van Jan Rodts.

  10 november 2019
 • Omzet A-boeken in week 44 in Nederland 9,7 miljoen euro
  Omzet A-boeken in week 44 in Nederland 9,7 miljoen euro

  De A-boekenomzet bedroeg in week 44 (28 oktober t/m 3 november) in Nederland 9,7 miljoen euro en in Vlaanderen 4,2 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van KVB-SMB/GfK.    

  8 november 2019
 • Bestseller 60 (week 45): Lee Child vestigt persoonlijk record
  Bestseller 60 (week 45): Lee Child vestigt persoonlijk record

  Rutger Bregman staat voor de 7e week op nummer 1 van de Bestseller 60. Lee Child is de hoogste nieuwe binnenkomer. Prometheus (per uitgeverij) en VBK (per concern) hebben de meeste titels in de lijst.

  6 november 2019
 • 'A warning' van anonieme Amerikaanse auteur naar Ambo|Anthos
  'A warning' van anonieme Amerikaanse auteur naar Ambo|Anthos

  Het geruchtmakende boek 'A warning', geschreven door een anonieme Amerikaanse overheidsmedewerker, wordt in Nederland uitgegeven door Ambo|Anthos. Dat maken uitgever Tanja Hendriks en literair agent Paul Sebes vandaag bekend. Afgelopen vrijdag werd het boek in de VS aangekondigd, dat daar als crash publication op 19 november verschijnt.  

  1 november 2019
 • Atlas Contact pre-empt vertaalrechten boek over Trump
  Atlas Contact pre-empt vertaalrechten boek over Trump

  Uitgeverij Atlas Contact heeft middels een pre-empt de vertaalrechten verworven van 'A Very Stable Genius: Donald J. Trump’s Testing of America' van Washington Post-onderzoeksjournalisten en Pulitzerprijswinnaars Carol Leonnig en Philip Rucker via Cheney Agency. 

  23 oktober 2019
 • Kosmos verkoopt nieuwe lifestyletitel aan negen landen
  Kosmos verkoopt nieuwe lifestyletitel aan negen landen

  Kosmos Uitgevers komt volgend jaar met een nieuwe lifestyletrend. In 'Niksen' van journalist Olga Mecking wordt de lof gezongen van dolce far niente. Het boek werd vóór Frankfurt al druk verkocht.

  22 oktober 2019
 • Prometheus haalde 'het boek van de beurs' binnen
  Prometheus haalde 'het boek van de beurs' binnen

  Het boek van de Buchmesse was dit jaar voor Prometheus. Job Lisman kocht het driedelige 'Age of Vice' van Deepti Kapoor vorige week donderdag van Londense agente Claire Nozieres van Curtis Brown, die handelde namens het Amerikaans agentschap ICM.

  21 oktober 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Guusje de Vries (Bureau Guusje)
  GESPREK OP ZONDAG: Guusje de Vries (Bureau Guusje)

  Freelance pr-medewerker Guusje de Vries begon impulsief als manager van auteur Marcel van Roosmalen. De behoefte daaraan bij auteurs is zo groot dat ze die werkzaamheden uitbreidt tot volwaardig managementbureau – onder meer voor Peter Buwalda.

  10 november 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Vé Bobelyn (VBK België/GAU)
  GESPREK OP ZONDAG: Vé Bobelyn (VBK België/GAU)

  De afgelopen maandag geopende Antwerpse Boekenbeurs vindt dit jaar plaats onder de verantwoordelijkheid van Vé Bobelyn, directeur van uitgeverij VBK België en voorzitter van de Vlaamse GAU. Ze wil verdergaan met de vernieuwing die door haar voorganger Alexis Dragonetti werd ingezet.

  3 november 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Leo van de Wetering (Donner)
  GESPREK OP ZONDAG: Leo van de Wetering (Donner)

  Donner viert sinds donderdag vier dagen lang de heropening van de winkel. Vijf jaar geleden moest de Rotterdamse boekhandel halsoverkop op zoek naar een nieuwe locatie, nu mag de grootse boekwinkel van Nederland een schitterend verbouwd Rijksmonument trots zijn pand noemen. Mede-directeur Leo van de Wetering heeft gesnakt naar dit moment.

  27 oktober 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Claudette Halkes en Annemarieke Piers (Snor)
  GESPREK OP ZONDAG: Claudette Halkes en Annemarieke Piers (Snor)

  Uitgeverij Snor stond voor het eerst met een eigen stand op de Frankfurter Buchmesse. Op uitnodiging van hun agent Sea of Stories hadden Claudette Halkes en Annemarieke Piers samen met Loopvis een hoekje in hal 6.1.

  20 oktober 2019
 • Grisham voor het eerst naar Nederland voor 'grootse, maar selectieve optredens'
  Grisham voor het eerst naar Nederland voor 'grootse, maar selectieve optredens'

  Op uitnodiging van zijn Nederlandse uitgever A.W. Bruna brengt de Amerikaanse bestsellerauteur John Grisham van 17 tot en met 20 november een bezoek aan ons land. Aanleiding is het verschijnen van zijn nieuwe thriller ‘De onschuldigen’.

  21 oktober 2019
 • Jessica Durlacher stapt over naar De Arbeiderspers
  Jessica Durlacher stapt over naar De Arbeiderspers

  Jessica Durlacher gaat haar werk bij De Arbeiderspers publiceren. In februari brengt de uitgeverij als eerste een herdruk van ‘De dochter’ uit. In de tweede helft van 2020 hoopt Durlacher een nieuwe roman te kunnen presenteren.

  10 oktober 2019
 • Blog Jeroen Windmeijer: Signeren in de Biblebelt
  Blog Jeroen Windmeijer: Signeren in de Biblebelt

  Voor Boeklad blogt Jeroen Windmeijer deze weken over de 50 (!) boekhandelsbezoeken die hij in twee maanden aflegt voor de promotie van zijn vierde thriller, 'De Offers' (HarperCollins Holland). Zijn nieuwe blog staat nu online.     

  7 oktober 2019
 • Alex Boogers stapt over naar uitgeverij Hollands Diep
  Alex Boogers stapt over naar uitgeverij Hollands Diep

  Na twintig jaar bij zijn eerste uitgeverij Podium, maakt Alex Boogers de overstap naar uitgeverij Hollands Diep. Dit valt samen met de overname van Podium door Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, maar heeft daar volgens Boogers niet direct mee te maken.

  7 oktober 2019
 • Misdaadjournalist John van den Heuvel weg bij Lebowski
  Misdaadjournalist John van den Heuvel weg bij Lebowski

  Misdaadjournalist van De Telegraaf John van den Heuvel heeft besloten op te stappen bij Uitgeverij Lebowski in Amsterdam, zo meldt Panorama. Bij Lebowski heet Van den Heuvel jarenlang zijn misdaadboeken uitgegeven. Directe aanleiding om weg te gaan bij Lebowski waren de plannen van deze uitgeverij om een boek uit te brengen van een van de Heineken-ontvoerders Jan Boellaard. Hoewel vorige week bekend werd dat Boellaard zijn boek, Wij Willen Gangster Worden, heeft teruggetrokken, is het voornemen om dit boek uit te brengen voor Van Den Heuvel toch aanleiding om zijn samenwerking met Lebowski op te zeggen, vertelt Van den Heuvel aan Panorama. Lebowski zou Van den Heuvels vragen over zowel het voornemen het boek uit te geven als de redenen om dat uiteindelijk niet te doen onvoldoende hebben beantwoord: “Dit gebrek aan transparantie vanuit de directie van Lebowski naar mij maar ook naar andere auteurs weegt voor mij erg zwaar, vooral ook omdat ik twijfels heb bij de motieven rond het uitbrengen en uiteindelijk annuleren van het boek. Ik betreur dat onze samenwerking zo eindigt en bedank de medewerkers van Lebowski met wie ik de afgelopen jaren plezierig heb samengewerkt”, citeert Panorama Van den Heuvel. 

  13 november 2019
 • 'De dirigent' verkocht aan 5 landen
  'De dirigent' verkocht aan 5 landen

  De Duitse vertaalrechten van het debuut De dirigent van Maria Peters (Meulenhoff Boekerij) zijn vlak voor de Frankfurter Buchmesse aangekocht door uitgeverij Hoffman und Campe in Duitsland middels een pre-empt. In Frankrijk is De dirigent in een veiling verkocht aan uitgeverij Leduc. In Italië is het boek na een zeer hoog oplopende veiling tussen zes uitgeverijen verkocht aan Longanesi. De dirigent zal daarnaast ook worden uitgegven in Brazilië (Planeta Brazil) en Spanje (Duomo). Boekerij meldt dat deze lijst nog niet compleet is; er zou op het moment ook interesse zijn vanuit onder andere Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Portugal en Japan. 

  13 november 2019
 • Eerste Dingeldeinprijs voor boekhandelaar Charles Brummelhuis
  Eerste Dingeldeinprijs voor boekhandelaar Charles Brummelhuis

  Charles Brummelhuis is de eerste winnaar van de Dingeldeinprijs, een nieuwe cultuurprijs voor Denekamp. De prijs is een initiatief van Heemkunde Denekamp en de Culturele Raad en is bedoeld voor een Denekamper die activiteiten ontplooit op het gebied van cultuur. Brummelhuis, eigenaar van de gelijknamige boekhandel aan het Nicolaasplein, is actief betrokken bij onder meer het jaarlijkse kerstdorp, is muzikaal begeleider van diverse koren waaronder het Knikkoor dat gisteravond ook optrad en hij is organist van de Nicolaaskerk. Verder is hij betrokken bij de palmpasenoptocht, het carnaval en activiteiten voor ouderen. Tenslotte ondersteunt hij via zijn winkel individuele schrijvers door hun boeken te verkopen, is in zijn zaak het VVV-steunpunt en vierde hij ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van de boekhandel een feest met het hele dorp. 'Een zeer terechte winnaar van de eerste cultuurprijs van Denekamp', aldus de jury. De onderwijzer en publicist Willem Dingeldein (1894-1953) werd 125 jaar geleden in Denekamp geboren en was belangrijk voor Denekamp en Twente vanwege zijn publicaties op het gebied van natuur, geschiedenis en cultuur van Twente.   

  12 november 2019
 • Nederland en Vlaanderen gastland op festival Littératures Européennes in Cognac
  Nederland en Vlaanderen gastland op festival Littératures Européennes in Cognac

  Dertien Nederlandse en Vlaamse auteurs zijn dit weekend te zien en te horen op het festival Littératures Européennes in Cognac, dat dit jaar veel aandacht besteedt aan de Nederlandstalige literatuur in alle genres: fictie, non-fictie, graphic novels en kinder- en jeugdliteratuur. Schrijvers Stefan Brijs, Stefan Hertmans, Toine Heijmans, Jolien Janzing, Jeroen Olyslaegers, Inge Schilperoord, Chris De Stoop, Simone van der Vlugt en Frank Westerman treden van 14 tot en met 17 november op in Cognac. Maar ook illustrator Sebastiaan Van Doninck en stripauteurs Peter van Dongen, Wauter Mannaert en Brecht Evens staan op het programma. In de aanloop naar het festival verbleef Inge Schilperoord als writer in residence in de Résidence Jean Monnet. Van alle deelnemende auteurs is recent werk beschikbaar in Franse vertaling.

  12 november 2019
 • Sjors van Veen PR & Publiciteit Manager HarperCollins Holland
  Sjors van Veen PR & Publiciteit Manager HarperCollins Holland

  Per 1 november 2019 is Sjors van Veen (1990) gestart als PR & Publiciteit Manager bij HarperCollins Holland. In deze rol wordt hij verantwoordelijk voor het persbeleid en de promotie van de uitgaven van het gehele HarperCollins fonds, zowel fictie als non-fictie. Sjors heeft uitgebreide ervaring met (nieuwe) media, opgedaan in eerdere functies. Na zijn studie journalistiek was hij werkzaam als redacteur en presentator bij diverse radioprogramma’s. In zijn laatste functie was hij verantwoordelijk voor de online content van NPO Radio 1, voor de website en de sociale media. Daarnaast is Sjors in zijn vrije tijd actief met blogs en eigen podcasts rond boeken en literatuur.

  6 november 2019
 • Mirjam Renting nieuwe PR-coördinator A.W. Bruna
  Mirjam Renting nieuwe PR-coördinator A.W. Bruna

  Op 1 november is Mirjam Renting gestart als PR-coördinator bij A.W. Bruna Uitgevers. Ze studeerde Nederlandse taal en cultuur in Utrecht. Daarna was ze werkzaam op de marketingafdeling van uitgeefhuis Nieuw Amsterdam en als PR-/marketingmedewerker bij Singel Uitgeverijen voor uitgeverij Volt (voorheen Uitgeverij Q). Tot 2018 was ze bestuurslid en voorzitter van Stichting Elspeet.

  5 november 2019
 • Steve Scheirsen zakelijk leider Stichting Perdu
  Steve Scheirsen zakelijk leider Stichting Perdu

  Op 1 oktober is Steve Scheirsen benoemd tot zakelijk leider van Stichting Perdu, de organisatie voor het stimuleren en onder de aandacht brengen van bijzondere literatuur, en het onderzoeken van de relaties tussen die literatuur, andere disciplines, en culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. Het betreft een nieuwe functie die is gecreëerd om de professionalisering bij Stiching Perdu verder door te zetten en extra middelen te verwerven. Steve geeft aan zich bijzonder vereerd te voelen met zijn aanstelling. Steve Scheirsen is sinds 2009 actief in Nederland in het kunstenveld en is nog steeds verbonden als coördinator aan Hotel Maria Kapel, een artist-in-residence in het centrum van Hoorn en als financieel medewerker bij een veilinghuis in Amsterdam. 

  4 november 2019
 • Rens Sturrus nieuwe directeur Uitgeverijen/COO Eisma Media Groep bv
  Rens Sturrus nieuwe directeur Uitgeverijen/COO Eisma Media Groep bv

  Rens Sturrus (54 jaar) is benoemd tot Directeur Uitgeverijen/COO van de Eisma Media Groep bv. Als Directeur Uitgeverijen zal hij operationeel verantwoordelijk zijn voor alle Uitgeef-werkmaatschappijen van de vestigingen in Leeuwarden en Doetinchem. Rens Sturrus was reeds werkzaam bij Eisma Media Groep als Uitgeefmanager. De Holdingdirectie van de Eisma Media Groep bestaat nu uit Egbert van Hes, algemeen directeur/CEO, Rens Sturrus, Directeur Uitgeverijen/COO en Jan Rabius, business- en financial controller.

  31 oktober 2019