• Nederlands Letterenfonds richt zich op Engelse markt in 2020
  Nederlands Letterenfonds richt zich op Engelse markt in 2020

  Het Nederlands Letterenfonds richt zich op de promotie van de Nederlandse literatuur op de Engelse markt in 2020. De campagne is dit najaar gestart met fellowships voor Britse en Amerikaanse uitgevers. De tweede daarvan, gericht op non-fictie, was deze week.

  16 november 2018
 • Column Hans Bousie: Lezen in bed
  Column Hans Bousie: Lezen in bed

  Hans Bousie houdt ervan: lezen in bed. Maar hoe ga je de bladzijden verlichten, als je intussen ook nog een beetje comfortabel wil liggen én je bedpartner niet uit de slaap wil houden? Hans heeft er jaren mee geworsteld, maar vond nu de oplossing.  Lees de nieuwe column hier. 

  13 november 2018
 • 'TLV' van Jigal Krant wint Het Gouden Kookboek 2018
  'TLV' van Jigal Krant wint Het Gouden Kookboek 2018

  Zojuist is bekendgemaakt dat 'TLV: recepten en verhalen uit Tel Aviv' van Jigal Krant (Nijgh Cuisine) de winnaar is van Het Gouden Kookboek 2018. TLV is volgens de unaniem lovende jury het beste kookboek van Nederland omdat het ‘leert, verlekkert en verleidt’.

  9 november 2018
 • Instemming na dubbelslag Tommy Wieringa
  Instemming na dubbelslag Tommy Wieringa

  De enkele wat minder enthousiaste reactie op sociale media donderdagavond (‘De eeuwige #TommyWieringa krijgt de Bookspot Literatuurprijs’) geeft al aan naar welke ongekende status de auteur binnen de Nederlandse letteren aan het stijgen is. Elders is de stemming positiever: uitgeverij De Bezige Bij viert feest en de boekhandel is tevreden.

  9 november 2018
 • Amazon opent pop-upstore in Amsterdam waar niets wordt verkocht
  Amazon opent pop-upstore in Amsterdam waar niets wordt verkocht

  Vlak voor de kerst zal Amazon een pop-upstore openen in Amsterdam. Onder de noemer 'Loft for Xmas' opent de Amerikaanse e-commercereus twee dagen een winkel in de Pijp, waar de producten echter alleen bekeken kunnen worden; niets is te koop.    

  15 november 2018
 • Waanders in de Broeren (Zwolle) verbouwt en reorganiseert
  Waanders in de Broeren (Zwolle) verbouwt en reorganiseert

  Boekhandel Waanders in de Broeren gaat verbouwen, nadat de winkel in augustus is overgenomen door Van der Velde. De routing wordt verbeterd, ruimtes krijgen een andere bestemming en het aandeel boeken neemt toe.

  15 november 2018
 • Fnac opent nieuwe winkel in Hasselt
  Fnac opent nieuwe winkel in Hasselt

  Fnac zoekt een pand voor nieuwe winkels in Hasselt en Namen. Bestaande winkels in Vlaanderen zullen kleiner worden – te beginnen, medio volgend jaar, in Gent.

  13 november 2018
 • Harry Potter pop-upstore op Hoog Catharijne sluit jubileumjaar af
  Harry Potter pop-upstore op Hoog Catharijne sluit jubileumjaar af

  Eind vorige week is in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne weer een Harry Potter pop-upstore geopend. Het is twintig jaar geleden dat het eerste deel van de reeks in vertaling verscheen. De speciale Jubileumbox met gebonden boeken is het stralende middelpunt van de winkel, die 9 ¾ week openblijft.

  12 november 2018
 • Atlas Contact komt met tijdschrift voor vogelliefhebbers
  Atlas Contact komt met tijdschrift voor vogelliefhebbers

  In april 2019 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het eerste nummer van ‘De scharrelaar’, een nieuw literair tijdschrift voor vogelliefhebbers.

  15 november 2018
 • Michiel Boek begint voor zichzelf
  Michiel Boek begint voor zichzelf

  Michiel Boek, manager marketing en verkoop van Gottmer, begint op 1 december voor zichzelf. Hij wordt verkoopleider voor Balans en commercieel eindverantwoordelijke van de uitgeverijen Lucht en Water.

  14 november 2018
 • Amerikaanse pers duikt op de Dwarsligger ‘flipbacks’
  Amerikaanse pers duikt op de Dwarsligger ‘flipbacks’

  De introductie van de Dwarsligger in de Verenigde Staten zorgt voor een publiciteitsgolf, zowel in het land zelf als daarbuiten. Deze maand lanceerde Dutton, onderdeel van Penguin Random House, een box met vier heruitgaven van bestsellerauteur John Green, onder de noemer 'Penguin Minis'.

  8 november 2018
 • Vicky Adriaensen nieuwe CEO van Acco
  Vicky Adriaensen nieuwe CEO van Acco

  Acco, de Leuvense uitgeverij voor het hoger onderwijs, heeft een nieuwe CEO: Vicky Adriaensen, afkomstig van de educatieve uitgeverij Van In. Zij is de opvolger van Franck Libeer. De belangrijkste opdracht voor Adriaensen is de investeringen van Acco in de digitale omslag te laten renderen.

  7 november 2018
 • Alexis Dragonetti (Boek.be) positief over toekomst Boekenbeurs
  Alexis Dragonetti (Boek.be) positief over toekomst Boekenbeurs

  De bezoekcijfers van de dit weekeinde afgelopen Boekenbeurs in Antwerpen waren niet geweldig. Juist op de laatste dag kwamen er te weinig bezoekers. Toch is Alexis Dragonetti, bestuurder van Boek.be, optimistisch gestemd. ‘Wij zitten nu pas op een derde van ons vernieuwingstraject, dus het is te vroeg om te oordelen.’

  12 november 2018
 • Boekenbeurs blijft steken onder 140.000 bezoekers
  Boekenbeurs blijft steken onder 140.000 bezoekers

  De 82ste Boekenbeurs in Antwerpen heeft dit jaar 137.708 bezoekers mogen verwelkomen, 4.700 minder dan vorig jaar. Dat is een fikse tegenvaller, nadat het evenement in het eerste deel juist drie procent meer bezoekers trok. Boek.be overweegt nu toch iets aan de toegangsprijzen te gaan doen.

  12 november 2018
 • FNV Media & Cultuur voert druk op in cao-onderhandelingen in Grafimedia-sector
  FNV Media & Cultuur voert druk op in cao-onderhandelingen in Grafimedia-sector

  Vakbond FNV Media & Cultuur heeft drukkers opgeroepen geen overwerk meer te verrichten zolang er geen overeenstemming is over een nieuwe cao. Bij verschillende bedrijven wordt actie gevoerd of gestaakt, maar niet bij boekdrukkers. Daar zijn ook nog geen concrete plannen voor.

  8 november 2018
 • Eerste deel Boekenbeurs trekt meer bezoekers dan vorig jaar
  Eerste deel Boekenbeurs trekt meer bezoekers dan vorig jaar

  De Boekenbeurs in Antwerpen heeft in het eerste deel drie procent meer bezoekers getrokken dan vorig jaar – ondanks luidkeels protest over de 'te hoge entreeprijs' door auteur Pieter Aspe. De ingezette vernieuwingen lijken te lonen.

  5 november 2018
 • BookSpot komt met Premium-abonnement
  BookSpot komt met Premium-abonnement

  Boekenclub BookSpot komt binnenkort met een premium abonnement. Deze leden krijgen voordelen als gratis verzending en korting op alle anderstalige boeken, muziek, films en games.

  8 november 2018
 • Debutant ontwikkelt zelf een app voor zijn kinderboek
  Debutant ontwikkelt zelf een app voor zijn kinderboek

  Prentenboeken met apps zijn inmiddels redelijk geaccepteerd, denk aan Aadje Piraatje en Dikkie Dik. Maar het komt veel minder vaak voor dat er voor oudere kinderen een boek met app verschijnt. Self-publisher Bob Jan ten Cate deed het met zijn boek 'Het griezelcircus', voor kinderen ouder dan negen jaar.

  2 november 2018
 • Magboox staat voor hard launch
  Magboox staat voor hard launch

  Ongeveer tweeëneenhalf jaar nadat de betaversie van de eerste lees-app live ging, staat streamingdienst Magboox voor de hard launch. Directeur Ramazan Colkusu kondigt die voor over 'enkele weken' aan.

  26 oktober 2018
 • Bol.com bundelt en deelt data boekverkopen
  Bol.com bundelt en deelt data boekverkopen

  Webwinkel bol.com is begonnen met de publicatie van de boekenbarometer, met gegevens over de verkoop van fysieke en digitale boeken. Het is de bedoeling dat de barometer met enige regelmaat gaat verschijnen.

  24 oktober 2018
 • 'Flirt Flamand' motto van Vlaanderen als eregast Foire du Livre in Brussel
  'Flirt Flamand' motto van Vlaanderen als eregast Foire du Livre in Brussel

  Onder het motto 'Flirt Flamand' is Vlaanderen van 14 tot 17 februari 2019 eregast van de Foire du Livre de Bruxelles in Tour & Taxis. De Vlaamse literatuur verleidt er de Franstalige lezer, Vlaamse auteurs flirten er met een Franstalig publiek, de Vlaamse boekensector leert er zijn Franstalige collega’s beter kennen. En andersom, want Flirt Flamand wil een brug bouwen tussen Nederlandstalige en Franstalige Belgen die van boeken houden.

  29 oktober 2018
 • Frankfurter Buchmesse groter dan ooit
  Frankfurter Buchmesse groter dan ooit

  Nog meer standhouders, nog meer agenten. De zeventigste Frankfurter Buchmesse, die vandaag zijn deuren opent met Georgië als gastland, is opnieuw gegroeid.

  10 oktober 2018
 • Dwarsligger nu ook in de Verenigde Staten
  Dwarsligger nu ook in de Verenigde Staten

  Uitgever en drukker Royal Jongbloed werkt in de Verenigde Staten sinds kort samen met uitgeverij Penguin Young Readers aan het uitbrengen van Dwarsliggers.

  3 oktober 2018
 • Drie Britten op shortlist Man Booker Prize
  Drie Britten op shortlist Man Booker Prize

  Vanochtend is tijdens een persconferentie op het hoofdkantoor van de Man Group in Londen, die live werd gestreamd op Facebook, de shortlist voor de Man Booker Prize for Fiction 2018 bekendgemaakt. Op de shortlist van zes wordt zowel enthousiast als wat verbaasd gereageerd.

  20 september 2018
 • Vlaamse top 10 (week 45): Sandra Bekkari op 1
  Vlaamse top 10 (week 45): Sandra Bekkari op 1

  Wederom was Nooit meer diëten 5 het bestverkochte boek in Vlaanderen. De volledige top 3 is zelfs onveranderd ten opzichte van week 44, maar verder veel verandering: vijf herintreders in de top 10 van week 45. Het K3 Spelletjesboek staat daarvan met een vierde plaats het hoogst. Nieuwe binnenkomers zijn er niet.

  16 november 2018
 • Omzet A-boeken in week 45 in Nederland 10,4 miljoen euro
  Omzet A-boeken in week 45 in Nederland 10,4 miljoen euro

  De A-boekenomzet bedroeg in week 45 (5 tot en met 11 november) in Nederland 10,4 miljoen euro en in Vlaanderen 3,8 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van KVB-SMB/GfK.

  16 november 2018
 • Bestseller 60 (week 46): A.W. Bruna en VBK meeste titels
  Bestseller 60 (week 46): A.W. Bruna en VBK meeste titels

  'Pessimisme kun je leren!' van Lévi Weemoedt (Nijgh & van Ditmar) stijgt door naar nummer 1 van de Bestseller 60.  A.W. Bruna (per uitgeverij) en VBK (per concern) hebben de meeste titels in de lijst.

  14 november 2018
 • Vlaamse top 10 (week 44): Sandra Bekkari op 1
  Vlaamse top 10 (week 44): Sandra Bekkari op 1

  Sandra Bekkari behoudt de toppositie met deel 5 van 'Nooit meer diëten', maar deel 4 daarvan is de op een na hoogste nieuwe binnenkomer in de Vlaamse bestsellertop 10 (exclusief strips). 'Sapiens' van Yuval Noah Harari is op plaats 8 de hoogste nieuwe binnenkomer.   

  9 november 2018
 • Rechten en acquisities HarperCollins Holland
  Rechten en acquisities HarperCollins Holland

  HarperCollins Holland heeft voor, tijdens en kort na de Frankfurter Buchmesse de rechten van een aantal internationaal veelbelovende titels verworven. De acquisities liepen zowel direct via buitenlandse uitgevers als via literair agenten.

  31 oktober 2018
 • Uitgeverij Leopold verkoopt vertaalrechten meerdere titels
  Uitgeverij Leopold verkoopt vertaalrechten meerdere titels

  Jeugd- en kinderboekenuitgeverij Leopold kijkt terug op een geslaagde Frankfurter Buchmesse. Er was veel buitenlandse aandacht voor de titels van Leopold, en die is nu ook voor een deel verzilverd. 

  23 oktober 2018
 • Uitgeverij Atlas Contact doet goede zaken op Frankfurter Buchmesse
  Uitgeverij Atlas Contact doet goede zaken op Frankfurter Buchmesse

  Tijdens de Frankfurter Buchmesse 2018, de grootste internationale boekenbeurs, heeft uitgeverij Atlas Contact zowel de vertaalrechten van meerdere boeken verkocht als verworven.   

  16 oktober 2018
 • Effect Buchmesse-prijzen beperkt
  Effect Buchmesse-prijzen beperkt

  Op de Buchmesse worden tal van prijzen uitgereikt. Lang niet allemaal hebben ze een onmiddellijk en rechtstreeks effect op de rechtenhandel, merken Gottmer en Van Halewyck.

  12 oktober 2018
 • GESPREK OP ZONDAG: Jochem Bouwens (Overamstel)
  GESPREK OP ZONDAG: Jochem Bouwens (Overamstel)

  Voor Jochem Bouwens, Public Relations Director Overamstel Uitgevers, was het een bijzondere week. Onder enorme belangstelling werd de autobiografie van Michelle Obama gepresenteerd.

  18 november 2018
 • GESPREK OP ZONDAG: Marc Grossen (L&M Books)
  GESPREK OP ZONDAG: Marc Grossen (L&M Books)

  Dit weekend sluit de 82e editie van de Vlaamse Boekenbeurs in Antwerp Expo. Marc Grossen van L&M Books, dat onder meer de titels van Xander, Singel Uitgeverijen en Gottmer importeert, kijkt net zo uit naar het einde van de beurs als hij naar het begin had gedaan.

  11 november 2018
 • GESPREK OP ZONDAG: Wieneke ’t Hoen (Bas Lubberhuizen/Nieuw Amsterdam)
  GESPREK OP ZONDAG: Wieneke ’t Hoen (Bas Lubberhuizen/Nieuw Amsterdam)

  Deze week maakte Wieneke ’t Hoen, uitgever bij Bas Lubberhuizen en hoofdredacteur non-fictie Nieuw Amsterdam, bekend dat ze voor de tweede keer de overstap maakt naar het Rijksmuseum, waar ze volgend jaar aan de slag gaat als senior medewerker educatie volwassenen.

  4 november 2018
 • GESPREK OP ZONDAG: Bert van der Heijden (boekhandel Bert van der Heijden, Uden)
  GESPREK OP ZONDAG: Bert van der Heijden (boekhandel Bert van der Heijden, Uden)

  Na 32 jaar had Bert van der Heijden afgelopen maart zijn winkel verkocht. Door de gezondheidsproblemen van zijn opvolger Bert Engelbart staat hij onverwacht toch weer op de winkelvloer. Heel leuk. Maar spijt dat hij de zaak heeft overgedaan, heeft hij ook niet.

  28 oktober 2018
 • SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Hans van Driel
  SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Hans van Driel

  Hans van Driel werkt ruim een jaar als manager finance & control bij de Koninklijke Boekverkopersbond. Vorige maand debuteerde hij onder het pseudoniem Han Thomas met de thriller 'Het Darwin Dilemma'. Dat heeft niets met elkaar te maken, zegt hij. Wel heeft hij zijn verwachtingen bijgesteld door zijn ervaringen bij de KBb.

  8 juni 2018
 • Renée van Marissing stapt over naar Querido
  Renée van Marissing stapt over naar Querido

  Schrijfster Renée van Marissing publiceert haar werk voortaan niet meer bij Atlas Contact, maar bij Em. Querido’s Uitgeverij. ‘Het is mooi om mijn boeken in hetzelfde fonds als Doeschka Meijsing en Patricia de Martelaere te mogen onderbrengen.’

  28 maart 2018
 • Genomineerden Managementboek van het Jaar 2018 bekend
  Genomineerden Managementboek van het Jaar 2018 bekend

  De vijf genomineerden voor het Managementboek van het Jaar 2018 zijn gekozen. Dat meldt Managementboek.nl. Op 19 april wordt de winnaar bekendgemaakt.

  28 maart 2018
 • Jan Kloeze schrijft interactieve roman ‘Het boek Job’
  Jan Kloeze schrijft interactieve roman ‘Het boek Job’

  Schrijver en journalist Jan Kloeze heeft de interactieve roman ‘Het boek Job’ geschreven, waarmee hij een poging doet tot het schrijven van ‘het boek van de toekomst’. ‘De laatste tijd is er een discussie ontstaan over het boek van de toekomst, daar wilde ik graag een bijdrage aan leveren’, vertelt Kloeze.

  2 maart 2018
 • Hoe was 2017, Michael van Everdingen (KBb)?
  Hoe was 2017, Michael van Everdingen (KBb)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? Directeur Michael van Everdingen verlaat binnenkort de KBb. In zijn laatste jaar zag hij de roep om samenwerking in het vak toenemen. ‘De collectiviteit waar het boekenvak internationaal zo om bekend staat mogen we niet door onze vingers laten glippen.’

  22 december 2017
 • Hoe was 2017, Caroline Damwijk (Libris Blz.)?
  Hoe was 2017, Caroline Damwijk (Libris Blz.)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? Libris Blz.-directeur Caroline Damwijk was blij met Bookstore Day en met de terugkeer van de Eindejaarsactie, maar constateert ook dat boekhandels online nog steeds onvoldoende zichtbaar zijn. ‘Ons belangrijkste doel is en blijft de volledige integratie van online en offline.’

  21 december 2017
 • Hoe was 2017, Caspar Klinkhamer (Bol.com)?
  Hoe was 2017, Caspar Klinkhamer (Bol.com)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? Voor Caspar Klinkhamer, director books & entertainment van Bol.com, was de lancering van Kobo Plus in 2017 een mijlpaal. Het abonnement voor digitaal lezen heeft volgens hem een grote toekomst. ‘Een laagdrempelig model vermindert de behoefte aan illegale e-boeken.’

  21 december 2017
 • Hoe was 2017, Jeroen Overstijns (WPG België)?
  Hoe was 2017, Jeroen Overstijns (WPG België)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? WPG België, waar Standaard Uitgeverij, Manteau en Davidsfonds Uitgeverij onder vallen, maakte in september bekend te willen verzelfstandigen. CEO Jeroen Overstijns en zijn team zijn inmiddels hard op weg om het proces af te ronden. ‘Vlamingen denken toch anders dan Nederlanders.’

  20 december 2017
 • New Book Collective gaat De Vier Windstreken vertegenwoordigen
  New Book Collective gaat De Vier Windstreken vertegenwoordigen

  Uitgeverij De Vier Windstreken gaat vanaf deze voorjaarsaanbieding samenwerken met New Book Collective, voor een betere verspreiding van hun boeken naar de boekhandel. Hun aanbiedingsbrochure zit voortaan dan ook verpakt bij de andere brochures die New Book Collective verspreidt via CB. Nicky Graziosi blijft het vertrouwde gezicht van De Vier Windstreken op de beurzen en zij zal kinderboekwinkels, depots, inkoopcombinaties en groothandels blijven bezoeken. Voor vragen en bestellingen kunt u dus nog steeds bij haar of de uitgeverij terecht. New Book Collective neemt voornamelijk het winkelbezoek over.   

  16 november 2018
 • Derde National Book Award op rij voor Atlas Contact
  Derde National Book Award op rij voor Atlas Contact

  Sigrid Nunez heeft vannacht de National Book Award voor literaire fictie in de wacht gesleept voor de roman The Friend, die in juni 2019 bij uitgeverij Atlas Contact in Nederlandse vertaling verschijnt. Het is het derde jaar op rij dat de National Book Award is uitgereikt aan een boek dat bij Atlas Contact wordt uitgegeven. Vorig jaar ging de prijs naar Het lied van de geesten van Jesmyn Ward en in 2016 naar De ondergrondse spoorweg van Colson Whitehead. The Friend vertelt het verhaal van een vrouw die onverwacht haar beste vriend en mentor verliest en wordt opgezadeld met de zorg voor zijn achtergelaten hond. Haar eigen verdriet wordt versterkt door het in stilte lijdende dier – een gigantische Deense dog die is getraumatiseerd door de plotselinge verdwijning van zijn baasje. Daarbij dreigt ze uit haar appartement te worden gezet: honden zijn namelijk niet toegestaan…

  16 november 2018
 • 'Boy 7' overschrijdt grens van 100.000 exemplaren
  'Boy 7' overschrijdt grens van 100.000 exemplaren

  Van jeugdthriller Boy 7 van Mirjam Mous, verschenen in 2011, is onlangs het 100.000ste exemplaar over de toonbank gegaan. Ook viert Mirjam Mous dit jaar haar twintigste schrijversjubileum. Ter ere daarvan brengt haar uitgever Unieboek|Het Spectrum nu een jubileumeditie uit van Boy 7, met een exclusief nawoord van de auteur. Boy 7 is nog altijd erg populair onder brugklassers. Het was genomineerd voor de Jonge Jury 2011 en werd verfilmd in het Nederlands én in het Duits.

  15 november 2018
 • Noorse misdaadauteur Karin Fossum stapt over naar De Boekerij
  Noorse misdaadauteur Karin Fossum stapt over naar De Boekerij

  Met haar nieuwe misdaadthriller The Darkening stapt bestsellerauteur Karin Fossum over naar uitgeverij Boekerij, die de rechten via Willem Bisseling van Sebes & Bisseling bij de Noorse uitgeverij Cappelen Damm verwierf. De Boekerij verwierf tevens de rechten voor de volgende roman van Fossum. Maaike le Noble van Boekerij is verheugd met de komst van Fossum: ‘Karin Fossum staat bekend om haar geweldige schrijfstijl, innemende personages en ijzersterke plots. Wij hebben het gevoel dat ze erg goed op onze lijst past en zijn erg blij haar nieuwe Nederlandse uitgever te zijn.’ The Darkening is het veertiende deel in de wereldwijd enorm succesvolle serie rondom de eigenzinnige inspecteur Konrad Sejer. Karin Fossum staat bekend als de Noorse queen of crime. Ze was een van de eerste Scandinavische auteurs die wereldwijd wist door te breken met misdaadromans, waarmee ze diverse prijzen won. Ook in Nederland bereikt ze met veel van haar boeken de bestsellerlijst. In het verleden werd haar werk uitgegeven door Ambo Anthos en later door Uitgeverij Marmer. In The Darkening valt een 15 maanden oude dreumes van een balkon op de zesde verdieping van een hotel. De verklaringen van zijn ouders verschillen nogal en daar hebben ze beiden zo hun redenen voor. Inspecteur Konrad Sejer gaat op zoek naar de duistere waarheid. De nieuwe Fossum verschijnt in de eerste helft van 2019.

  15 november 2018
 • Karlijn Theeven nieuwe Marketing manager bij uitgeverij Atlas Contact
  Karlijn Theeven nieuwe Marketing manager bij uitgeverij Atlas Contact

  Sinds oktober is Karlijn Theeven werkzaam bij uitgeverij Atlas Contact als Marketing manager. Hiervoor vervulde ze vrijwel dezelfde functie, Marketing Communications manager, bijna tien jaar lang bij Van Ditmar Boekenimport. 

  16 november 2018
 • Ronit Palache vertrekt als hoofd publiciteit bij Prometheus
  Ronit Palache vertrekt als hoofd publiciteit bij Prometheus

  Per 1 december stopt Ronit Palache als hoofd publiciteit bij uitgeverij Prometheus, na negen jaar. Wel blijft zij een dag in de week werkzaam voor de uitgeverij als foreign rights manager, en blijft ze op projectbasis betrokken bij het werk van Prometheus-auteurs. Verder meldt ze: 'ik ga aan een boek werken, modereren en interviewen, schrijven en op freelancebasis voor andere uitgeverijen dan Prometheus aan de slag.'

  14 november 2018
 • Paul Römer wordt uitgever bij Terra
  Paul Römer wordt uitgever bij Terra

  Paul Römer wordt per 7 januari 2019 uitgever bij Terra, uitgeverij van titels op het gebied van kunst, reizen, fotografie, interieur, buitenleven, design, mode en gastronomie. Deze maand nam hij na zo'n 8 jaar afscheid als managing editor van reismagazine National Geographic Traveler. De tien jaar daarvoor werkte hij als adjunct-hoofdredacteur van National Geographic Magazine.   

  12 november 2018
 • Niels Cornelissen nieuwe uitgever Ten Have
  Niels Cornelissen nieuwe uitgever Ten Have

  Met ingang van 1 november is Niels Cornelissen de nieuwe uitgever van Uitgeverij Ten Have, onderdeel van VBK Uitgevers. Cornelissen heeft veel ervaring in het boekenvak en was bij Boom Uitgevers Amsterdam twaalf jaar uitgever van de fondsen Filosofie en Geschiedenis. Cornelissen volgt acquirerend redacteur Renate Schepen op. Zijn portefeuille omvat naast Ten Have ook het fonds van Uitgeverij Klement.  Niels Cornelissen: ‘Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging. Ten Have is een prachtige uitgeverij met een rijke geschiedenis. De komende jaren zullen we verder gaan met het uitgeven van boeken die daadwerkelijk verschil maken in het leven van mensen.’

  12 november 2018