• Nationale Voorleesdagen van start met Voorleesontbijt
  Nationale Voorleesdagen van start met Voorleesontbijt

  Vanmorgen zijn De Nationale Voorleesdagen van start gegaan met Het Nationale Voorleesontbijt. In bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven door het hele land werd voorgelezen aan peuters en kleuters uit het Prentenboek van het Jaar 2019 'Een huis voor Harry' (Querido), geschreven door Leo Timmers.

  23 januari 2019
 • Column Hans Bousie: Lieve Eveline
  Column Hans Bousie: Lieve Eveline

  Eveline Aendekerk heeft haar eerste honderd dagen als directeur van het CPNB achter de rug. Een veeleisende functie, weet Hans Bousie, zeker als je de opvolger van Eppo van Nispen tot Sevenaer bent. Hans hoorde Evelines speech ter gelegenheid van de combi KVB Boekwerk en CPNB, en schreef voor haar een column.  Lees de column van Hans hier. 

  22 januari 2019
 • Gouden Ganzenveer 2019 naar Ian Buruma
  Gouden Ganzenveer 2019 naar Ian Buruma

  De Academie De Gouden Ganzenveer kent de Gouden Ganzenveer 2019 toe aan Ian Buruma, een internationaal befaamd essayist, historicus en Azië-deskundige. Gerdi Verbeet, Academievoorzitter De Gouden Ganzenveer, maakte de laureaat zojuist bekend in het tv-programma JINEK!

  17 januari 2019
 • Thomas Olde Heuvelt schrijft geschenk Spannende Boeken Weken 2019
  Thomas Olde Heuvelt schrijft geschenk Spannende Boeken Weken 2019

  Thomas Olde Heuvelt (Luitingh-Sijthoff) schrijft het geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken 2019. Dit is zojuist bekendgemaakt in Tijd voor Max op NPO1. Anniko van Santen is voor het derde jaar op rij juryvoorzitter voor de BookSpot Gouden Strop.

  17 januari 2019
 • Directeur WPG Kindermedia staat functie af aan kinderen
  Directeur WPG Kindermedia staat functie af aan kinderen

  Op 24 januari is de leiding van WPG Kindermedia voor een dag in handen van twee jeugdige lezers. Ze lopen met directeur Dieneke Kuijpers mee en maken kennis met alle facetten van de uitgeverij.

  22 januari 2019
 • De Fontein viert tien jaar ‘Leven van een loser’
  De Fontein viert tien jaar ‘Leven van een loser’

  Uitgeverij De Fontein, onderdeel van VBK Uitgevers, viert dit jaar met acties en speciale uitgaven het tienjarig Nederlandse jubileum van de reeks ‘Het leven van een loser’ van Jeff Kinney. Het succes gaat onverminderd door.

  22 januari 2019
 • Uitgeverij Christofoor verhuist
  Uitgeverij Christofoor verhuist

  De van oorsprong op antroposofie gebaseerde uitgeverij Christofoor verhuist naar een nieuwe locatie in Zeist. Het huidige onderkomen is wegens digitalisering en veranderende omstandigheden te groot geworden en wordt verkocht.

  21 januari 2019
 • Lannoo zet met deelname aan Maison&Objet verdere stap richting buitenland
  Lannoo zet met deelname aan Maison&Objet verdere stap richting buitenland

  Met de deelname aan Maison&Objet in Parijs zet de Lannoo Publishing Group een volgende stap in de buitenlandse verkoop van boeken.

  21 januari 2019
 • KVB seminar: Benut de kracht van het netwerk
  KVB seminar: Benut de kracht van het netwerk

  Benut de kracht van het netwerk. Dat was de boodschap die de sprekers op het jaarlijkse seminar van KVB Boekwerk het gehoor voorhielden, dat het Compagnietheater in Amsterdam gisteren gemakkelijk vulde. Benut het om te kunnen groeien en innoveren.

  18 januari 2019
 • CPNB zoekt dialoog met het vak
  CPNB zoekt dialoog met het vak

  De CPNB gaat in gesprek met uitgeverijen, boekhandels en bibliotheken om scherper de taak van de collectieve propagandaorganisatie in beeld te krijgen nu het boekenvak, mede door de digitalisering, drastisch verandert.

  17 januari 2019
 • CB en Krijgsman Public Warehousing gaan samenwerken
  CB en Krijgsman Public Warehousing gaan samenwerken

  CB en Krijgsman Public Warehousing, die beide logistieke diensten aan het boekenvak leveren, gaan samenwerken op het gebied van 'value added logistics'. Uitgevers kunnen zo rekenen op een snellere dienstverlening, verzekeren beide partijen.

  16 januari 2019
 • Btw-verhoging heeft hogere verkoopprijs als bijvangst
  Btw-verhoging heeft hogere verkoopprijs als bijvangst

  Het omprijzen van boeken als gevolg van de btw-verhoging is nog in volle gang. Een bereklus, die behoorlijk wat kosten met zich meebrengt. Maar veel boekhandelaren zijn blij dat de boeken nu eindelijk in prijs omhoog gaan. De psychologische grens van vijftien en twintig euro moet doorbroken worden, zeggen zij.

  14 januari 2019
 • NS lanceert eerste Nederlandse WhatsApp-thriller
  NS lanceert eerste Nederlandse WhatsApp-thriller

  Volgende week maandag gaat NS van start met de eerste Nederlandse Whatsapp-thriller, 'Ontspoord'. In totaal tweeduizend mensen krijgen vanaf de ochtendspits op 28 januari een week lang 210 berichtjes, die samen een ‘bloedstollende klopjacht’ vormen.

  23 januari 2019
 • Nieuwe manier van digitaal lezen: Grunbergs 'Goede mannen' in Immer-app
  Nieuwe manier van digitaal lezen: Grunbergs 'Goede mannen' in Immer-app

  De jongste roman van Arnon Grunberg, 'Goede mannen', is nu ook te lezen via de nieuwe mobiele applicatie Immer. De app, te downloaden in de App Store voor iPhone of iPad, is ontwikkeld om een zo plezierig mogelijke digitale leeservaring te bieden. Het eerste deel van 'Goede Mannen' is gratis te lezen in Immer.

  10 januari 2019
 • eBook.nl vernieuwt website
  eBook.nl vernieuwt website

  eBook.nl, ooit pionier in het digitale lezen, heeft zijn website vernieuwd, zodat een frisse herstart kan worden gemaakt.

  18 december 2018
 • Bestverkochte e-books: veel thrillers
  Bestverkochte e-books: veel thrillers

  Kobo publiceert elk jaar een overzicht van de meest verkochte e-books in Nederland en weet dankzij eigen data ook te vertellen welke e-books het meest uitgelezen werden.  

  18 december 2018
 • Thalia en Mayersche fuseren tot grootste boekhandelsketen van Europa
  Thalia en Mayersche fuseren tot grootste boekhandelsketen van Europa

  De Duitse boekhandelsketens Thalia en Mayersche fuseren. Met meer dan 350 winkels in het hele Duitse taalgebied ontstaat de grootste boekhandelsketen van Europa.

  11 januari 2019
 • 'Flirt Flamand' motto van Vlaanderen als eregast Foire du Livre in Brussel
  'Flirt Flamand' motto van Vlaanderen als eregast Foire du Livre in Brussel

  Onder het motto 'Flirt Flamand' is Vlaanderen van 14 tot 17 februari 2019 eregast van de Foire du Livre de Bruxelles in Tour & Taxis. De Vlaamse literatuur verleidt er de Franstalige lezer, Vlaamse auteurs flirten er met een Franstalig publiek, de Vlaamse boekensector leert er zijn Franstalige collega’s beter kennen. En andersom, want Flirt Flamand wil een brug bouwen tussen Nederlandstalige en Franstalige Belgen die van boeken houden.

  29 oktober 2018
 • Frankfurter Buchmesse groter dan ooit
  Frankfurter Buchmesse groter dan ooit

  Nog meer standhouders, nog meer agenten. De zeventigste Frankfurter Buchmesse, die vandaag zijn deuren opent met Georgië als gastland, is opnieuw gegroeid.

  10 oktober 2018
 • Dwarsligger nu ook in de Verenigde Staten
  Dwarsligger nu ook in de Verenigde Staten

  Uitgever en drukker Royal Jongbloed werkt in de Verenigde Staten sinds kort samen met uitgeverij Penguin Young Readers aan het uitbrengen van Dwarsliggers.

  3 oktober 2018
 • Bestseller 60 (week 4): A.W. Bruna en WPG meeste titels
  Bestseller 60 (week 4): A.W. Bruna en WPG meeste titels

  Lucinda Riley handhaaft zich op 1 en 2 in de Bestseller 60. A.W. Bruna (per uitgeverij) en WPG (per concern) hebben de meeste titels in de lijst.

  23 januari 2019
 • Vlaamse top 10 (week 2): Lucinda Riley op 1
  Vlaamse top 10 (week 2): Lucinda Riley op 1

  Michelle Obama is eindelijk van de eerste plek in de Vlaamse top 10 verstoten, en wel door Lucinda Riley: haar nieuwste boek 'De zeven zussen 5: Maan' komt binnen op nummer 1, en het eerste deel uit die reeks blijft Obama ook voor. Een derde Riley, 'De zeven zussen 2: Storm' vinden we als herintreder op nummer 10. Op nummer 6 en 7 staan ook twee herintreders: het eerste en tweede deel uit de kookboekenreeks 'Puur Pascale' van Pascale Naessens. 

  18 januari 2019
 • Omzet A-boeken in week 2 in Nederland 8,5 miljoen euro
  Omzet A-boeken in week 2 in Nederland 8,5 miljoen euro

  De A-boekenomzet bedroeg in week 2 (7 tot en met 13 januari) in Nederland 8,5 miljoen euro en in Vlaanderen 3,3 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van KVB-SMB/GfK.

  18 januari 2019
 • Boekenmarkt in 2018 met 2% gegroeid
  Boekenmarkt in 2018 met 2% gegroeid

  De Boekenmarkt is in 2018 met 2% gegroeid. Consumenten kochten voor 541 miljoen euro aan boeken. De afzet bleef gelijk op 41 miljoen boeken. 'De zeven zussen' van Lucinda Riley was het best verkochte boek. A.W. Bruna (per uitgeverij) en VBK (per concern) heeft meeste titels in top 100.

  17 januari 2019
 • Debuut Stefan Buijsman verkocht aan Penguin Amerika
  Debuut Stefan Buijsman verkocht aan Penguin Amerika

  De 23-jarige Stefan Buijsman heeft groot internationaal succes behaald met zijn boek 'Plussen en minnen': de rechten zijn verkocht aan Penguin Books in de Verenigde Staten en aan dertien andere uitgeverijen in diverse landen.

  20 november 2018
 • Rechten en acquisities HarperCollins Holland
  Rechten en acquisities HarperCollins Holland

  HarperCollins Holland heeft voor, tijdens en kort na de Frankfurter Buchmesse de rechten van een aantal internationaal veelbelovende titels verworven. De acquisities liepen zowel direct via buitenlandse uitgevers als via literair agenten.

  31 oktober 2018
 • Uitgeverij Leopold verkoopt vertaalrechten meerdere titels
  Uitgeverij Leopold verkoopt vertaalrechten meerdere titels

  Jeugd- en kinderboekenuitgeverij Leopold kijkt terug op een geslaagde Frankfurter Buchmesse. Er was veel buitenlandse aandacht voor de titels van Leopold, en die is nu ook voor een deel verzilverd. 

  23 oktober 2018
 • Uitgeverij Atlas Contact doet goede zaken op Frankfurter Buchmesse
  Uitgeverij Atlas Contact doet goede zaken op Frankfurter Buchmesse

  Tijdens de Frankfurter Buchmesse 2018, de grootste internationale boekenbeurs, heeft uitgeverij Atlas Contact zowel de vertaalrechten van meerdere boeken verkocht als verworven.   

  16 oktober 2018
 • GESPREK OP ZONDAG: Eveline Aendekerk (CPNB)
  GESPREK OP ZONDAG: Eveline Aendekerk (CPNB)

  Eveline Aendekerk heeft in honderd werkdagen uitgebreid kennis gemaakt met het boekenvak. Deze week kon ze zichzelf en het beleid van de CPNB presenteren op de traditionele Nieuwjaarsborrel. Wat haar betreft is dé vraag voor haar organisatie in 2019: doen we de juiste dingen?

  20 januari 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Grietje Braaksma (Grand Theatre, Breda)
  GESPREK OP ZONDAG: Grietje Braaksma (Grand Theatre, Breda)

  Het nieuws van de sluiting kwam afgelopen week als een donderslag bij heldere hemel, maar Grietje Braaksma wist al langer dat haar Grand Theatre Boekhandel & Lunchroom op 1 maart zou sluiten: ‘Ik droeg een verschrikkelijk geheim met me mee.’

  13 januari 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Frederike Scholing (Lovink)
  GESPREK OP ZONDAG: Frederike Scholing (Lovink)

  Boekverkopers kunnen deze week niet alleen de balans van 2018 opmaken. Ze moeten sinds woensdag ook de btw-verhoging naar 9% doorvoeren. Frederike Scholing van boekhandel Lovink had na de overname door een stichting een buitengewoon goed jaar. De btw-stijging zal de groei niet weer afnemen, verwacht ze.

  6 januari 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Joost Polak (Nawijn & Polak)
  GESPREK OP ZONDAG: Joost Polak (Nawijn & Polak)

  Bij boekhandel Nawijn & Polak was het afgelopen week extra druk. Apeldoorners konden zich er laten voorlichten over plannen voor het aanpalende Marktplein en ter plekke een stem uitbrengen op hun voorkeursvariant. Eigenaar Joost Polak is blij dat het plein eindelijk wordt aangepakt.

  16 december 2018
 • SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Hans van Driel
  SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Hans van Driel

  Hans van Driel werkt ruim een jaar als manager finance & control bij de Koninklijke Boekverkopersbond. Vorige maand debuteerde hij onder het pseudoniem Han Thomas met de thriller 'Het Darwin Dilemma'. Dat heeft niets met elkaar te maken, zegt hij. Wel heeft hij zijn verwachtingen bijgesteld door zijn ervaringen bij de KBb.

  8 juni 2018
 • Renée van Marissing stapt over naar Querido
  Renée van Marissing stapt over naar Querido

  Schrijfster Renée van Marissing publiceert haar werk voortaan niet meer bij Atlas Contact, maar bij Em. Querido’s Uitgeverij. ‘Het is mooi om mijn boeken in hetzelfde fonds als Doeschka Meijsing en Patricia de Martelaere te mogen onderbrengen.’

  28 maart 2018
 • Genomineerden Managementboek van het Jaar 2018 bekend
  Genomineerden Managementboek van het Jaar 2018 bekend

  De vijf genomineerden voor het Managementboek van het Jaar 2018 zijn gekozen. Dat meldt Managementboek.nl. Op 19 april wordt de winnaar bekendgemaakt.

  28 maart 2018
 • Jan Kloeze schrijft interactieve roman ‘Het boek Job’
  Jan Kloeze schrijft interactieve roman ‘Het boek Job’

  Schrijver en journalist Jan Kloeze heeft de interactieve roman ‘Het boek Job’ geschreven, waarmee hij een poging doet tot het schrijven van ‘het boek van de toekomst’. ‘De laatste tijd is er een discussie ontstaan over het boek van de toekomst, daar wilde ik graag een bijdrage aan leveren’, vertelt Kloeze.

  2 maart 2018
 • Hoe was 2017, Michael van Everdingen (KBb)?
  Hoe was 2017, Michael van Everdingen (KBb)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? Directeur Michael van Everdingen verlaat binnenkort de KBb. In zijn laatste jaar zag hij de roep om samenwerking in het vak toenemen. ‘De collectiviteit waar het boekenvak internationaal zo om bekend staat mogen we niet door onze vingers laten glippen.’

  22 december 2017
 • Hoe was 2017, Caroline Damwijk (Libris Blz.)?
  Hoe was 2017, Caroline Damwijk (Libris Blz.)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? Libris Blz.-directeur Caroline Damwijk was blij met Bookstore Day en met de terugkeer van de Eindejaarsactie, maar constateert ook dat boekhandels online nog steeds onvoldoende zichtbaar zijn. ‘Ons belangrijkste doel is en blijft de volledige integratie van online en offline.’

  21 december 2017
 • Hoe was 2017, Caspar Klinkhamer (Bol.com)?
  Hoe was 2017, Caspar Klinkhamer (Bol.com)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? Voor Caspar Klinkhamer, director books & entertainment van Bol.com, was de lancering van Kobo Plus in 2017 een mijlpaal. Het abonnement voor digitaal lezen heeft volgens hem een grote toekomst. ‘Een laagdrempelig model vermindert de behoefte aan illegale e-boeken.’

  21 december 2017
 • Hoe was 2017, Jeroen Overstijns (WPG België)?
  Hoe was 2017, Jeroen Overstijns (WPG België)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? WPG België, waar Standaard Uitgeverij, Manteau en Davidsfonds Uitgeverij onder vallen, maakte in september bekend te willen verzelfstandigen. CEO Jeroen Overstijns en zijn team zijn inmiddels hard op weg om het proces af te ronden. ‘Vlamingen denken toch anders dan Nederlanders.’

  20 december 2017
 • Longlist De Grote Poëzieprijs 2019 bekendgemaakt
  Longlist De Grote Poëzieprijs 2019 bekendgemaakt

  Na 'meervoudig en bevlogen' beraad presenteert de jury van De Grote Poëzieprijs 2019 de longlist met de vijftien beste Nederlandstalige bundels van het afgelopen jaar. Vijf van deze bundels ontvangen een nominatie, die bekend worden gemaakt tijdens de finale van de 10e Turing Gedichtenwedstrijd. Hoe de eerste vonken zichtbaar waren - Simone Atangana Bekono (Wintertuin/Lebowski)Nachtboot - Maria Barnas (Van Oorschot)Bokman - Dean Bowen (Uitgeverij Jurgen Maas)Stalker - Joost Decorte (Poëziecentrum)Habitus - Radna Fabias (De Arbeiderspers)Gedichten met een mazda 626 - Jonathan Griffioen (Lebowski)Verlies me niet - Jacob Groot (Uitgeverij de Harmonie)Ze gaan er met je neus vandoor - Ted van Lieshout (Uitgeverij Leopold)De volgende scan duurt vijf minuten - Lieke Marsman (Uitgeverij Pluim)Het woedeboek - Roelof ten Napel (Hollands Diep)Genadeklap - Willem Jan Otten (Van Oorschot)Onze kinderjaren - Xavier Roelens (Uitgeverij Atlas Contact)Begane grond - Hans Tentije (Uitgeverij De Harmonie)Als werden wij ergens ontboden - Miriam Van hee (De Bezige Bij)Om mee te geven aan een engel – Nachoem M. Wijnberg (Uitgeverij Pluim)

  23 januari 2019
 • Gratis Bomans-bundels voor de Bomansstraat in Hengelo
  Gratis Bomans-bundels voor de Bomansstraat in Hengelo

  Maandagavond werden de bewoners van de Hengelose Godfried Bomansstraat verrast met een nieuw verhalenbundeltje van de naamgever van hun straat. Kees Schafrat en Sander Schelberg boden bijna honderd exemplaren van De honderdjarige gratis aan namens Boekhandel Broekhuis en het Bomans Genootschap. Van de ontvangers werd slechts één tegenprestatie gevraagd: dat ze de bundel zouden lezen. 'Verraste gezichten, mooie ontmoetingen en overal een glimlach,' schijft Schafrat over de actie op LinkedIn.

  23 januari 2019
 • 150.000 exemplaren verkocht in de 'Smokey Goodness'-serie
  150.000 exemplaren verkocht in de 'Smokey Goodness'-serie

  In april 2016 verscheen het eerste boek in de serie 'Smokey Goodness' van Jord Althuizen. Sindsdien publiceerde hij ook Smokey Goodness 2 (april 2017, over Zuid-Amerika), Smokey Goodness 3 (april 2018, over Afrika) en Smokey Goodness Winter BBQ (oktober 2018, over de populaire trend winterbarbecueën). In totaal zijn er nu meer dan 150.000 exemplaren in de Smokey Goodness serie verkocht. In april 2019 verschijnt het vijfde boek in de Smokey-serie: Smokey Goodness No Worries BBQ. Uitgever Melanie Zwartjes van Kosmos over het succes van Jord en zijn boeken: 'Sinds 2016 is Kosmos de trotse uitgever van de Smokey Goodness boeken van Jord Althuizen. Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking, niet alleen omdat Jord prachtige boeken maakt, maar ook omdat hij een ondernemer pur sang is, die zijn merk Smokey Goodness op een geweldige wijze in de markt zet. Dat hij in 2 jaar tijd al ruim 150.000 boeken heeft verkocht is een unieke prestatie, maar dit is pas het begin! Jord laat overigens niet alleen de Hollanders kennismaken met het betere BBQ-en; ook in Frankrijk, Duitsland, Hongarije en heel binnenkort ook Engeland en Amerika, wordt de Smokey-serie uitgebracht.' 

  23 januari 2019
 • 'Mooi doodliggen' op Berlinale 2019 in aanmerking voor verfilming
  'Mooi doodliggen' op Berlinale 2019 in aanmerking voor verfilming

  De nieuwe roman van A.F.Th. van der Heijden, Mooi doodliggen, is één van twaalf geselcteerde boeken voor Books at Berlinale. Tijdens de Berlinale Co-Production Market in het Abgeordnetenhaus (parlementsgebouw) in Berlijn op 11 februari 2019 zal Singel Uitgeverijen het boek pitchen aan de aanwezige filmproducenten, waarna de partijen met elkaar in gesprek kunnen gaan. Voor Books at Berlinale 2019, georganiseerd door het Berlin International Film Festival in samenwerking met de Frankfurter Buchmesse, werden 160 boeken uit 30 verschillende landen ingestuurd. Deze titels werden beoordeeld op hun kwaliteit en bovendien op hun geschiktheid om te worden verfilmd. Naast Mooi doodliggen (Play dead in het Engels) zijn boeken uit Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Noorwegen, Zwitserland, Spanje, Zuid-Korea, Syrië en Turkije geselecteerd. 

  21 januari 2019
 • Pim van Tol vertrekt bij Business Contact
  Pim van Tol vertrekt bij Business Contact

  Na een periode van 10 jaar als acquirerend redacteur zal Pim van Tol zijn rol als redacteur voor uitgeverij Business Contact neerleggen. Hij gaat nieuwe wegen bewandelen, die beter aansluiten op zijn gezinssituatie in Rotterdam. Atlas Contact is bezig met de invulling van zijn functie.  

  18 januari 2019
 • Peter Hendriks naar 227 Media, Rimco Spanjer managing director bij Malmberg
  Peter Hendriks naar 227 Media, Rimco Spanjer managing director bij Malmberg

  Foto: links Rimco Spanjer, rechts Peter Hendriks  Peter Hendriks, tot voor kort CEO van Malmberg, sluit zich per januari 2019 aan bij 227 Media. Hij gaat zich als partner o.a. richten op Executive search en (Interim) bemiddeling voor (internationale) content- & kennisbedrijven en investeerders. Met de komst van Peter bouwt 227 verder aan de snelle groei van de onderneming. Peter is al 30 jaar actief in management en board functies en de (internationale) content industry, onder meer als president STM en managing director bij Springer Nature en Wolters Kluwer.  Hendriks wordt als Managing Director van Malmberg Uitgeverij B.V. opgevolgd door Rimco Spanjer. Spanjer wordt lid van het Sanoma Learning Leadership Team, dat onder leiding staat van CEO John Martin. Rimco Spanjer komt over van Wolters Kluwer, waar hij eerder diverse executive managementfuncties bekleed heeft.    

  17 januari 2019
 • Annemieke Tetteroo benoemd tot Sales Manager bij HarperCollins Holland
  Annemieke Tetteroo benoemd tot Sales Manager bij HarperCollins Holland

  Per 1 januari 2019 is Annemieke Tetteroo benoemd tot Sales Manager bij HarperCollins Holland. In deze rol wordt zij verantwoordelijk voor alle verkoop aan boekhandels op de Nederlandse markt, inclusief key accounts zoals Bruna, AKO, Libris, RDC, Bookspot en anderen. Het boekhandels-salesteam, bestaande uit Marianne Prins en Sander Motshagen, gaat zij aansturen.

  17 januari 2019
 • Christel Meijer in dienst bij Elma van Vliet
  Christel Meijer in dienst bij Elma van Vliet

  Per 1 december is Christel Meijer (1986) begonnen bij Elma van Vliet. Zij wordt het aanspreekpunt voor de internationale uitgevers van de Elma van Vliet-boeken, die wereldwijd uitkomen. De afgelopen vier jaar werkte ze bij Shared Stories Ageny als foreign rights manager. Daarvoor werkte ze bij Prometheus, Meulenhoff Boekerij en Ambo|Anthos. Christel behaalde de master Literary Studies aan de Universiteit Leiden.  

  14 januari 2019