• Bergens hotel biedt jong talent writer in residence
  Bergens hotel biedt jong talent writer in residence

  Het blooming hotel in Bergen (NH) gaat ieder jaar een nieuw talent de kans geven om als writer in residence een novelle te schrijven. Het resultaat wordt op watervast papier gedrukt.

  19 juli 2019
 • Boek Huib Modderkolk moet worden aangepast
  Boek Huib Modderkolk moet worden aangepast

  De rechtbank in Amsterdam heeft in een kort geding bepaald dat journalist Huib Modderkolk passages moet schrappen in zijn boek over digitale spionage en sabotage dat eind augustus bij Podium verschijnt.

  15 juli 2019
 • Theatermaker laat lezer meeschrijven aan debuutroman
  Theatermaker laat lezer meeschrijven aan debuutroman

  Theatermaker, actrice en auteur Daphne Gakes laat de lezer meeschrijven aan haar debuutroman, die volgend jaar bij Prometheus verschijnt en synchroon tot stand komt met haar theatervoorstelling.

  15 juli 2019
 • Tweede Kamer: twee ton per jaar voor vertalers
  Tweede Kamer: twee ton per jaar voor vertalers

  Literair vertalers krijgen vanaf 2021 jaarlijks 200.000 euro extra. Die toezegging deed minister Ingrid van Engelshoven van cultuur gisterenavond in de Tweede Kamer.

  5 juli 2019
 • HOE IS HET NU MET… boekhandel PeZZi PaZZi (Weesp)
  HOE IS HET NU MET… boekhandel PeZZi PaZZi (Weesp)

  Een klein jaar geleden opende Angelique Salvaggio in Weesp boekhandel PeZZi PaZZi. Die presteert goed, maar wat haar vooral opviel is het enthousiasme en de warmte die ze mee heeft mogen maken nadat ze de deuren opende.

  19 juli 2019
 • Bookaroo plant ontmoeting met alle deelnemende boekhandels
  Bookaroo plant ontmoeting met alle deelnemende boekhandels

  INTERVIEW VAN DE DAG – Het concept dat Toine Donk en Daniël van der Meer hebben bedacht, is aangeslagen. Bookaroo hééft 10.000 boeken verkocht. Maar de site kan aan de voor- en achterkant zeker worden verbeterd, weet Donk. Het Bookaroo-team wil daarom alle deelnemende boekverkopers bij elkaar brengen.

  18 juli 2019
 • Bookaroo heeft 10.000 boeken verkocht
  Bookaroo heeft 10.000 boeken verkocht

  Bookaroo heeft zojuist – enkele uren voor het verstrijken van de deadline – haar 10.000e boek verkocht. De internetboekhandel die de fysieke boekhandel wil ondersteunen, blijft daarom bestaan.

  17 juli 2019
 • 'Waarom stuurt een boekhandel zijn klant met lege handen naar huis?'
  'Waarom stuurt een boekhandel zijn klant met lege handen naar huis?'

  In de strijd met het online verkoopkanaal gaat een boekhandel tot het uiterste om de klant ten dienste te staan, zo blijkt ook weer in de discussie over Bookaroo. Uitgever Richard van den Brink van Skanderbeg Books heeft – tot zijn spijt – andere ervaringen.

  17 juli 2019
 • Luitingh-Sijthoff komt met nieuwe reeks Premium Pockets
  Luitingh-Sijthoff komt met nieuwe reeks Premium Pockets

  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff heeft een nieuwe reeks gelanceerd. De Premium Pockets hebben een afwijkend formaat en dankzij het nieuwe zetsel een goed verzorgde uitvoering. De eerste vier titels zijn inmiddels verkrijgbaar.

  17 juli 2019
 • Noordhoff viert het dertigjarig bestaan van de Lijsters
  Noordhoff viert het dertigjarig bestaan van de Lijsters

  De Lijsters bestaan dertig jaar. De oplages van ‘het grootste leesbevorderingsproject van Nederland’ – zoals Noordhoff Uitgevers de serie graag noemt – zijn niet meer zo hoog als in de jaren negentig, maar de boeken hebben nog steeds een sterke positie in het onderwijs.

  9 juli 2019
 • Sander van Vlerken nieuwe uitgever Athenaeum - Polak & Van Gennep
  Sander van Vlerken nieuwe uitgever Athenaeum - Polak & Van Gennep

  Per 1 juli staat uitgeverij Athenaeum onder leiding van Sander van Vlerken.  De afgelopen zestien jaar was hij redacteur en uitgever bij uitgeverij De Geus.

  5 juli 2019
 • Lebowski komt met nieuwe Astrid Holleeder
  Lebowski komt met nieuwe Astrid Holleeder

  Vanaf 5 juli is het overal verkrijgbaar: 'Familiegeheimen' van Astrid Holleeder. Lebowski, die ook dit boek niet van tevoren had aangekondigd, presenteert het boek als slotdeel van een trilogie.

  2 juli 2019
 • CPNB zet voortaan de lezer centraal
  CPNB zet voortaan de lezer centraal

  Na een klein jaar als directeur heeft Eveline Aendekerk met de CPNB de lijnen naar de toekomst uitgezet. De organisatie pakt de oorspronkelijke rol als marketing- en communicatiebureau voor het boekenvak weer vol verve op. ‘We vergeten soms dat er een wereld buiten ons vak is die we moeten bereiken.’

  8 juli 2019
 • 'Uitgeverijen: zorg voor een rijk leesaanbod voor jongeren'
  'Uitgeverijen: zorg voor een rijk leesaanbod voor jongeren'

  De Onderwijsraad en de Raad voor Cultuur hebben vandaag het advies ‘Lees! Een oproep tot een leesoffensief’ aangeboden aan de minister van OCW, Ingrid van Engelshoven. De kern van het advies is het vergroten van leesmotivatie. Uitgeverijen worden opgeroepen om te zorgen voor een breed en veelkleurig leesaanbod dat aansluit op de belevingswereld van jongeren.

  24 juni 2019
 • Thema Boekenweek 2020 is 'Rebellen en dwarsdenkers', Özcan Akyol schrijft essay
  Thema Boekenweek 2020 is 'Rebellen en dwarsdenkers', Özcan Akyol schrijft essay

  Het thema van de Boekenweek 2020 is 'Rebellen en dwarsdenkers'. 'Een maatschappelijk en relevant thema dat zich in het brede boekenaanbod weerspiegelt', aldus CPNB. Özcan Akyol schrijft het Boekenweekessay. 

  21 mei 2019
 • Zorgen over de dalende afzetcijfers in Vlaanderen
  Zorgen over de dalende afzetcijfers in Vlaanderen

  De omzetdaling van de boekverkoop in Vlaanderen is tot stilstand gebracht. Toch zijn er ook zorgen, met name over de dalende afzet en het dalende marktaandeel van branchevreemde kanalen. ‘We moeten initiatieven gaan ontplooien om de kopers die wij kwijt dreigen te raken, terug te winnen’, zegt Vé Bobelyn, voorzitter van de Vlaamse GAU.

  19 april 2019
 • Boekenvakkers beginnen nieuwe podcast: ‘Volgens het boekje’
  Boekenvakkers beginnen nieuwe podcast: ‘Volgens het boekje’

  Marjolein van Doorn, tegenwoordig programmamaker bij de Openbare Bibliotheek in Gouda, is begin dit jaar samen met Alexandra van Dam Merrett van uitgeverij Het Spectrum en reclamemaker Aaron Mirck een nieuwe boekenpodcast gestart: Volgens het boekje, een programma waarin professionals de drie boeken bespreken die hun carrière hebben bepaald.

  9 juli 2019
 • Jolene Groen gaat zelfstandig verder met eReaders.nl
  Jolene Groen gaat zelfstandig verder met eReaders.nl

  Jolene Groen heeft de website eReaders.nl overgenomen van Audax. Groen, zelfstandig tekstschrijver, is al sinds 2015 betrokken bij de website.

  24 juni 2019
 • eBoekje.com: nieuwe webwinkel voor e-books en luisterboeken
  eBoekje.com: nieuwe webwinkel voor e-books en luisterboeken

  Als expat vond Eveline Nieuwaal het nog niet zo gemakkelijk om geschikte e-books voor haar eigen kinderen te vinden. Dus besloot zij zelf een gespecialiseerde webwinkel voor e-books en luisterboeken op te zetten. ‘Bol.com heeft zo veel producten, op die site raken mensen de weg kwijt’, zegt ze.

  21 juni 2019
 • Luisterrijk vernieuwt website
  Luisterrijk vernieuwt website

  Luisterboekwinkel Luisterrijk heeft zijn website vernieuwd en aangepast aan de eisen van de moderne tijd. Mede-eigenaar Huub van de Pol ziet de omzet minder hard stijgen, maar blijft optimistisch.

  18 juni 2019
 • De Arbeiderspers werkt aan Europese doorbraak ‘Grand Hotel Europa’
  De Arbeiderspers werkt aan Europese doorbraak ‘Grand Hotel Europa’

  Publiciteitsmanager Bram Kleiweg had het enigszins tongue-in-cheek de Grand Hotel Europa Summit genoemd, maar het doel van uitgeverij De Arbeiderspers is duidelijk: Grand Hotel Europa moet een Europese bestseller worden. Gisteren waren zeven uitgevers in Amsterdam om ideeën uit te wisselen.

  20 juni 2019
 • INDEX Poetry Books blogt vanaf Frans poëziefestival
  INDEX Poetry Books blogt vanaf Frans poëziefestival

  Het grootste poëziefestival van Frankrijk brengt 12 Nederlandse dichters op het hoofdpodium. Nederland is dit jaar gastland op de Marché de la Poésie, dat zich van woensdag 5 t/m zondag 9 juni afspeelt op het Place Saint-Sulpice in hartje Parijs. Poëzieboekhandel INDEX Poetry Books blogt voor Boekblad over het festival.

  3 juni 2019
 • Onzekerheid troef over de Brexit
  Onzekerheid troef over de Brexit

  De gevolgen van de Brexit voor het boekenvak zijn ongewis: niemand die weet wanneer en hoe het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zal verlaten. Maar zelfs wanneer de Britten besluiten de douane-unie te verlaten, zijn de meeste betrokken partijen in Nederland niet zo somber over de vooruitzichten.

  8 april 2019
 • Vakmedianet gaat als Management Impact internationale markt op
  Vakmedianet gaat als Management Impact internationale markt op

  Managementboekenuitgeverij Vakmedianet is een Engelstalig fonds gestart. Het streven is dit jaar vijftien titels uit te brengen, zowel vertaalde managementboeken als oorspronkelijk Engelstalige boeken. Het fonds gaat verder onder de naam Management Impact.

  21 maart 2019
 • Nederlandse uitgevers kenden een inspirerende London Book Fair
  Nederlandse uitgevers kenden een inspirerende London Book Fair

  Een rustige beurs, waar de sfeer niettemin inspirerend was. Dat was de London Book Fair voor veel Nederlandse uitgevers en agenten. Al werd er natuurlijk ook gehandeld. Voor agentschap Sebes & Bisseling was het zelfs een van de succesvolste beurzen in jaren.

  15 maart 2019
 • Sebes verkoopt ‘vergeten’ Auschwitz-boek aan zeventien landen
  Sebes verkoopt ‘vergeten’ Auschwitz-boek aan zeventien landen

  Literair agentschap Sebes & Bisseling heeft de in vergetelheid geraakte Auschwitz-memoires van Nederlander Eddy de Wind (1916-1987) binnen drie weken aan zeventien landen verkocht. Het boek is uniek, omdat het als enige verslag in het kamp zelf werd geschreven. In Nederland geeft Meulenhoff het uit.

  5 maart 2019
 • Malmberg verkoopt rechten 'Biologie voor jou' aan Japan
  Malmberg verkoopt rechten 'Biologie voor jou' aan Japan

  Een educatieve titel aan het buitenland verkopen? Dat gebeurt zelden of nooit. Maar dankzij zijn goede contacten bij de biologieolympiade heeft uitgever Eugène Wijnhoven van Malmberg de rechten van 'Biologie voor jou' aan een Japanse uitgeverij weten te verkopen.

  14 februari 2019
 • Debuut Stefan Buijsman verkocht aan Penguin Amerika
  Debuut Stefan Buijsman verkocht aan Penguin Amerika

  De 23-jarige Stefan Buijsman heeft groot internationaal succes behaald met zijn boek 'Plussen en minnen': de rechten zijn verkocht aan Penguin Books in de Verenigde Staten en aan dertien andere uitgeverijen in diverse landen.

  20 november 2018
 • GESPREK OP ZONDAG: Sander Knol (Xander uitgevers)
  GESPREK OP ZONDAG: Sander Knol (Xander uitgevers)

  Negen titels van een auteur in de Bestseller 60 een record? Als Sander Knol eerlijk is, verwacht hij volgende week met tien Lucinda Rileys de bestsellerlijst te domineren. 'Boekhandels die specifiek aandacht besteden aan de eenmalige kortingsactie, doen het nu erg goed.'

  14 juli 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Oscar van Gelderen (Lebowski)
  GESPREK OP ZONDAG: Oscar van Gelderen (Lebowski)

  Bij uitgeverij Lebowski verscheen, in een oplage van 100.000 exemplaren, afgelopen vrijdag ‘Familiegeheimen’ van Astrid Holleeder. Het derde deel van de extreem succesvolle trilogie lag een dag na het vonnis tegen Willem Holleeder in de winkel. ‘Dit boek moet je daar los van zien, daarom hebben we gewacht.’

  7 juli 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Wouter Roelants (Roelants)
  GESPREK OP ZONDAG: Wouter Roelants (Roelants)

  Boekhandel Roelants (v/h De Oude Mol) in Nijmegen bestaat 25 jaar. En deze week liet eigenaar Wouter Roelants doorschemeren dat er een opvolger klaar staat. 'Roelants verjongt radicaal', zegt hij met enige trots.

  30 juni 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Janneke Siebelink (Bol.com)
  GESPREK OP ZONDAG: Janneke Siebelink (Bol.com)

  Na zes en een half jaar stapt hoofdredacteur van het online magazine 'Lees' Janneke Siebelink per 1 juli uit eigen beweging op bij Bol.com: ‘We zijn uit elkaar gegroeid.’

  23 juni 2019
 • Prentenboekenmaker twee maanden te zien op RTL4
  Prentenboekenmaker twee maanden te zien op RTL4

  Illustrator Thysa Zevenbergen is tot 5 september te zien in het televisieprogramma ‘Het Spaanse dorp: Polopos’, dat iedere werkdag om half tien is te zien bij RTL4. Ze werkt daar aan een nieuw boek, dat net als haar eerste zal verschijnen bij uitgeverij Samsara.

  8 juli 2019
 • 'Pak slechte financiële positie schrijvers aan door hen in dienst te nemen'
  'Pak slechte financiële positie schrijvers aan door hen in dienst te nemen'

  Uitgevers moeten schrijvers in dienst nemen. Dat betoogt Tjeerd Langstraat in een opiniebijdrage. De thrillerauteur publiceert zijn werk in eigen beheer bij Jalapeño Books, maar stond voorheen onder contract bij meerdere uitgevers.

  4 april 2019
 • Manon Sikkel nieuwe Kinderboekenambassadeur
  Manon Sikkel nieuwe Kinderboekenambassadeur

  Manon Sikkel is de nieuwe Kinderboekenambassadeur van Nederland. De komende twee jaar zal zij zich inzetten voor meer leesplezier onder kinderen en jongeren. Op 10 april wordt Manon Sikkel officieel benoemd tijdens het congres Lezen Centraal van Stichting Lezen in TivoliVredenburg. Ze ontvangt haar ambtsketen dan uit handen van haar voorgangers, Hans en Monique Hagen.

  28 maart 2019
 • Jack van Weimar: winnen Indie Boekprijs helpt tegen noodgedwongen onzichtbaarheid
  Jack van Weimar: winnen Indie Boekprijs helpt tegen noodgedwongen onzichtbaarheid

  INTERVIEW VAN DE DAG – Jack van Weimar kreeg vorige week de allereerste Alice Indie Boekprijs in de categorie fictie voor 'Palimpsest' – een thriller over 'de geheime oorsprong van de islam'. Hij biedt boekverkopers nu extra inkoopkorting.

  12 maart 2019
 • KB trekt stekker uit Literatuurplein
  KB trekt stekker uit Literatuurplein

  KB stopt per 1 januari 2020 met Literatuurplein, de informatiesite van de openbare bibliotheken over boeken en literatuur. Het geesteskind van Jef van Gool, die Literatuurplein van de start in 2002 tot zijn pensionering drie jaar geleden leidde, is ingehaald door de tijd, schrijft de huidige hoofdredacteur Sophie Ham op de eigen site. 'Veel concepten uit Literatuurplein hebben inmiddels ook in andere bibliotheekdiensten van de KB een plek gekregen.' Denk daarbij aan de Nationale Bibliotheek Catalogus, de online bibliotheek en DBNL. Wat nog uniek is aan Literatuurplein rechtvaardigt niet langer de kosten voor beheer en onderhoud van de site. Hoeveel bezoekers Literatuurplein nog trekt, is bijvoorbeeld in het jaarverslag 2018 van de KB niet terug te vinden. De KB wil de inhoud wel borgen. Zo worden informatie over literaire prijzen en necrologieën van auteurs op Wikipedia gezet. De video's en podcasts worden toegevoegd aan de iTunes- en Youtube-kanalen van de KB.

  19 juli 2019
 • WPG na verkoop 'VI' verder afgeslankt
  WPG na verkoop 'VI' verder afgeslankt

  WPG heeft Voetbal International verkocht aan Digital Enterprises (DE). Het tijdschrift dat sinds de start 1965 eigendom van WPG was, wordt door topman Hylke van der Meer van DE gezien als een ideale aanvulling op haar digitale uitgaven zoals voetbalprimeur.nl. De redactie ziet dit overigens niet zo en vecht de overname aan. Zelf kwamen ze met een alternatieve overnamekandidaat: de gelegenheids-bv Doorakkeren, waar onder andere Singel Uitgeverijen-financier Derk Haank bij betrokken is. Het is niet de eerste afslanking van WPG dat onder meer Singel Uitgeverijen (2014), Querido Kind (2018), Standaard Uitgeverij (2018) en tijdschriften als Runner's World en Bicycling (2018) afstootte. Ook voerde het bezuinigingen uit, zoals bij Vrij Nederland dat sinds kort alleen nog een rompredactie heeft. Alle maatregelen leidde ertoe dat WPG in 2018 voor het eerst in jaren weer winst maakte.

  19 juli 2019
 • Charles Groenhuijsen naar Atlas Contact
  Charles Groenhuijsen naar Atlas Contact

  Journalist, schrijver en presentator Charles Groenhuijsen tekende, via agent Diana Gvozden van Marianne Schönbach Literary Agency, bij uitgeverij Atlas Contact een two book-deal. Het eerste boek, over de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen en de snel veranderende Amerikaanse maatschappij, zal in oktober 2019 verschijnen. Redacteur Simon Dikker Hupkes zegt in een persbericht 'erg blij' te zijn met deze acquisitie. 'Charles Groenhuijsen slaagt er als een van de weinige Amerikadeskundigen in om het systeem en de politieke trends uit te leggen op een manier die ook lezers buiten de vaste groep Amerika-watchers aanspreekt.' Charles Groenhuijsen (1954) schreef verschillende boeken over uiteenlopende Amerikaanse onderwerpen, waaronder zijn bestverkochte boek: Amerikanen zijn niet gek (2005), dat wekenlang in de top 10 van de Bestseller 60 stond. De auteur zat hiervoor bij verschillende uitgeverijen. Zijn laatste boek verscheen bij Einstein Books, maar hij was vooral verbonden aan Balans. Op de foto van links naar rechts: Marcella van der Kruk (redacteur Atlas Contact), Diana Gvozden (Marianne Schönbach Literary Agency), Charles Groenhuijsen, Simon Dikker Hupkes (redacteur Atlas Contact) en Leonoor Broeder (uitgever Atlas Contact)

  18 juli 2019
 • Startersbeurzen Letterenfonds voor acht debutanten
  Startersbeurzen Letterenfonds voor acht debutanten

  Acht talentvolle schrijvers van fictie, non-fictie en poëzie ontvangen een eerste beurs van het Nederlands Letterenfonds. Met de subsidie van € 10.400 kunnen ze werken aan hun tweede boek. De acht zijn geselecteerd uit een groep van 28 debutanten. Dit zijn de namen: Daan Borrel (Soms is liefde dit, De Bezige Bij, 2018) voor een non-fictieboek. Mirthe van Doornik (Moeders van anderen, Prometheus, 2018) voor een roman. Dore van Duivenbode (Mijn Poolse huis, De Geus, 2018) voor een non-fictieboek. Liesbeth Goedbloed (Broeder Ezel, Mozaïek, 2018) voor een roman. Mariken Heitman (De wateraap, Atlas Contact, 2019) voor een roman. Julien Ignacio (Kus, Van Oorschot, 2018) voor een roman. Roberta Petzoldt (Vruchtwatervuurlinie, Van Oorschot, 2019) voor een dichtbundel. Gregor Verwijmeren (De vorm van geluid, Van Oorschot, 2018) voor een roman. De genoemde debuten verschenen in de periode 1 januari 2017 tot en met 15 maart 2019. Het Nederlands Letterenfonds ondersteunt op diverse manieren de ontwikkeling van beginnende schrijvers. Dit is de zevende lichting debutanten die een startersbeurs ontvangt. Daarnaast krijgen ieder jaar een of twee debutanten de gelegenheid om samen met hun redacteur hun werk te presenteren op een internationaal festival. Ook investeert het Nederlands Letterenfonds via het programma Wanderlust in de carrière van beginnende schrijvers, en via het Slow Writing Lab en #NieuweStukken in nog-niet gedebuteerd schrijftalent. Voor schrijvers die zijn gedebuteerd na 2017 is er in 2020 weer een aanvraagronde.

  15 juli 2019
 • Leon Doedens verlaat Uitgeverij Podium voor DWDD
  Leon Doedens verlaat Uitgeverij Podium voor DWDD

  Leon Doedens, bij Uitgeverij Podium sinds oktober 2018 werkzaam als medewerker promotie, zal over enkele weken in dienst treden van de cultuurredactie van DWDD. Voor het einde van de zomer verwacht Uitgeverij Podium voor Doedens een opvolger gevonden te hebben.  

  10 juli 2019
 • Hans Bennis vertrekt als algemeen secretaris Taalunie
  Hans Bennis vertrekt als algemeen secretaris Taalunie

  Op 1 februari 2020 stopt Hans Bennis vanwege fysieke klachten als algemeen secretaris van de Taalunie.   Bennis, van huis uit taalkundige, is op 1 februari 2017 begonnen bij de Taalunie. Daarvoor was hij directeur van het Meertens Instituut (KNAW) en bijzonder hoogleraar Taalvariatie aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie de syntaxis van het Nederlands. Eerder gaf Hans Bennis leiding aan het Holland Institute of Generative Linguistics in Leiden en was hij docent aan de vakgroep Nederlands aan die universiteit. In 2007 werd hij benoemd tot buitenlands erelid van de Koninklijke Akademie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde in Gent. Hij heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan.

  10 juli 2019
 • Coen Borgman Product Lead & Managing Editor EU bij Story Terrace
  Coen Borgman Product Lead & Managing Editor EU bij Story Terrace

  Coen Borgman, de afgelopen twee jaar managing editor bij de Nederlandse divisie van Story Terrace, is per 1 juli Product Lead & Managing Editor van de Europese Unie van de uitgeverij geworden.  Borgman studeerde Nederlandse Taal & Cultuur in Amsterdam, deed een internship in Pune, India en werkte voor o.a. TenPages.com, Boekblad, WPG Uitgevers, richtte in 2013 zijn eigen uitgeverijtje op dat hij onderbracht bij Gibbon en was uitgever bij Fosfor.

  9 juli 2019
 • Stella Nelissen literair agent Marianne Schönbach Literary Agency
  Stella Nelissen literair agent Marianne Schönbach Literary Agency

  Stella Nelissen is per 1 juli in dienst getreden bij Marianne Schönbach Literary Agency als literair agent. Zij zal de Spaanse, Italiaanse en een selectie Amerikaanse en Canadese cliënten bij Schönbach vertegenwoordigen, en zal ook nieuwe Nederlandse auteurs gaan begeleiden. De afgelopen jaren werkte Stella als hoofd bureauredactie bij uitgeverij Prometheus, als acquirerend redacteur kunst en design bij nai010 uitgevers en als uitgeefassistent bij uitgeverij Hollands Diep. Ze behaalde haar Bachelor of Arts in Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam, studeerde aan de Johannes-Gutenberg-Universität Mainz en voltooide de Master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam.

  8 juli 2019