• Sonja Bakker dolgelukkig met toppositie in de Bestseller 60
  Sonja Bakker dolgelukkig met toppositie in de Bestseller 60

  ‘Summerproof met Sonja’, het nieuwe boek van dieetgoeroe Sonja Bakker, is in de derde week na verschijning op de eerste plaats in de Bestseller 60 beland. ‘Eindelijk weer eens bovenaan de Bestseller 60, na meer dan tien jaar’, zegt Sonja Bakker.

  23 mei 2019
 • Twin Media neemt Boek-plus over
  Twin Media neemt Boek-plus over

  Communicatiebureau Twin Media heeft in samenwerking met De Leesclub van Alles de verkopende boekensite Boek-plus overgenomen. Vandaag worden de contracten getekend, de overname vindt met terugwerkende kracht plaats op 1 april jongstleden.

  22 mei 2019
 • Janine Waiboer van Plukker naar De Bezige Bij
  Janine Waiboer van Plukker naar De Bezige Bij

  Bedrijfsleider Janine Waiboer van boekhandel Plukker in Schagen gaat per 1 juni aan de slag op de verkoop binnendienst van uitgeverij De Bezige Bij in Amsterdam: ‘Het was tijd voor iets anders.’

  20 mei 2019
 • The Learning Network in rode cijfers
  The Learning Network in rode cijfers

  The Learning Network, het voormalige Van Dijk Educatie, is afgelopen jaar voor het eerst in jaren in de rode cijfers beland. Maar het bedrijf meldt wel ‘op koers’ te zijn met de transitie van traditionele boekendistributeur naar een innovatieve onderwijsdienstverlener.

  14 mei 2019
 • De Bookstore Day van Boomker Haren
  De Bookstore Day van Boomker Haren

  De Nederlandse zelfstandige boekhandel bereidt zich voor op de derde editie van Bookstore Day. Wat doet Ilona Duits van boekhandel Boomker in Haren? En wat betekent deze dag voor haar? Deel 3 van een kleine serie.

  24 mei 2019
 • Libris Blz en Hebban gaan strategische samenwerking aan
  Libris Blz en Hebban gaan strategische samenwerking aan

  Libris Blz en Hebban zijn een strategische samenwerking aangegaan. Níét exclusief voor de boekhandels die bij Libris Blz. zijn aangesloten, zeggen de betrokkenen in het nieuwste 'Boekblad magazine' dat vandaag is verschenen.

  24 mei 2019
 • De Bookstore Day van boekhandel 't Spui in Vlissingen
  De Bookstore Day van boekhandel 't Spui in Vlissingen

  De Nederlandse zelfstandige boekhandel bereidt zich voor op de derde editie van Bookstore Day. Wat doet Margreet de Haan van boekhandel 't Spui? En wat betekent deze dag voor haar? Deel 2 van een kleine serie.

  23 mei 2019
 • De Bookstore Day van boekhandel Logica in IJsselstein
  De Bookstore Day van boekhandel Logica in IJsselstein

  De Nederlandse zelfstandige boekhandel bereidt zich voor op de derde editie van Bookstore Day. Wat doet Frits Mulder van boekhandel Logica in IJsselstein? En wat betekent deze dag voor hem? Deel 1 van een kleine serie.

  22 mei 2019
 • Boom uitgevers Amsterdam neemt Management Impact over
  Boom uitgevers Amsterdam neemt Management Impact over

  Boom uitgevers neemt Management Impact over van Vakmedianet. De activiteiten van de uitgeverij van managementboeken worden samengevoegd met die van Boom uitgevers Amsterdam. De twaalf medewerkers blijven hun werk doen vanuit Deventer.

  23 mei 2019
 • Uitgeverij gaat samenwerken met keten van overdekte speeltuinen
  Uitgeverij gaat samenwerken met keten van overdekte speeltuinen

  Uitgeverij Jupijn in het Gelderse Hattem, onder Zwolle aan de andere kant van de IJssel, gaat samenwerken met de overdekte speeltuinen van de keten Ballorig. Na een pilot wordt daar voorgelezen uit de door Jupijn uitgegeven kinderboeken over het duo Kim en Tim.

  22 mei 2019
 • Uitgever Lemniscaat op audiëntie bij de paus
  Uitgever Lemniscaat op audiëntie bij de paus

  Jean Christophe Boele van Hensbroek en Jesse Goossens van Lemniscaat gaan morgenochtend samen met illustrator Piet Grobler op audiëntie bij paus Franciscus. Ze geven hem 1001 exemplaren van 'Franciscus en de dieren' in een taal van zijn keuze.

  21 mei 2019
 • De Correspondent zoekt maximale duurzaamheid voor nieuwe uitgaven
  De Correspondent zoekt maximale duurzaamheid voor nieuwe uitgaven

  De Correspondent komt op 4 juni met een boek over klimaatverandering: 'Hoe gaan we dit uitleggen' van Jelmer Mommers. Voor de uitgeverij was dat aanleiding te onderzoeken of en hoe ze voortaan zo duurzaam mogelijk kunnen uitgeven.

  20 mei 2019
 • Thema Boekenweek 2020 is 'Rebellen en dwarsdenkers', Özcan Akyol schrijft essay
  Thema Boekenweek 2020 is 'Rebellen en dwarsdenkers', Özcan Akyol schrijft essay

  Het thema van de Boekenweek 2020 is 'Rebellen en dwarsdenkers'. 'Een maatschappelijk en relevant thema dat zich in het brede boekenaanbod weerspiegelt', aldus CPNB. Özcan Akyol schrijft het Boekenweekessay. 

  21 mei 2019
 • Zorgen over de dalende afzetcijfers in Vlaanderen
  Zorgen over de dalende afzetcijfers in Vlaanderen

  De omzetdaling van de boekverkoop in Vlaanderen is tot stilstand gebracht. Toch zijn er ook zorgen, met name over de dalende afzet en het dalende marktaandeel van branchevreemde kanalen. ‘We moeten initiatieven gaan ontplooien om de kopers die wij kwijt dreigen te raken, terug te winnen’, zegt Vé Bobelyn, voorzitter van de Vlaamse GAU.

  19 april 2019
 • Jaarcijfers CB: gezond rendement en groei
  Jaarcijfers CB: gezond rendement en groei

  Logistiek dienstverlener CB kijkt terug op een goed jaar met een winst van ruim 11 miljoen (EBIT) en een omzet van ruim 90 miljoen. In het oog springende ontwikkelingen bij CB zijn integratie van print- en logistieke processen met Printforce en de groei van logistieke activiteiten. Dat maakte CB bekend in een persbericht.

  18 april 2019
 • Rijkscultuurfondsen in het geweer tegen advies Raad voor Cultuur
  Rijkscultuurfondsen in het geweer tegen advies Raad voor Cultuur

  De zes rijkscultuurfondsen, waaronder het Letterenfonds, maken zich grote zorgen over het stelseladvies van de Raad voor Cultuur (RvC) voor de periode 2021-2024. In een gezamenlijke open brief nemen zij stelling tegen het advies.

  18 april 2019
 • Libris.nl nu ook in luisterboekenverkoop
  Libris.nl nu ook in luisterboekenverkoop

  Het assortiment op Libris.nl is sinds enkele dagen uitgebreid met luisterboeken-mp3’s. De verkoop via de website en de speciale luisterboekenapp voor Google Play is inmiddels van start gegaan, de app voor de appstore van Apple zal naar verwachting binnen enkele dagen beschikbaar zijn.

  9 mei 2019
 • Grote Vriendelijke Podcast publiceert Annie M.G. Schmidtlezing
  Grote Vriendelijke Podcast publiceert Annie M.G. Schmidtlezing

  De Grote Vriendelijke Podcast (GVP) timmert aan de weg. In mei brengt de GVP de 20ste Annie M.G. Schmidtlezing uit als podcast. De lezing, een initiatief van het Kinderboekenmuseum, wordt 15 mei aanstaande gehouden door kinderboekenauteur Marjolijn Hof.

  25 april 2019
 • Boekenbranche reageert positief op uitslag stemming auteursrecht
  Boekenbranche reageert positief op uitslag stemming auteursrecht

  De uitslag van de stemming gisteren in het Europees Parlement (EP) over nieuwe regels voor auteursrecht op het internet is goed gevallen in de boekenbranche. De Federation of European Publishers (FEP) maakt zich nu op voor de finale ronde.

  27 maart 2019
 • Europees Parlement stemt voor nieuwe regels auteursrecht internet
  Europees Parlement stemt voor nieuwe regels auteursrecht internet

  Eerder dan verwacht heeft een meerderheid van het Europese Parlement vandaag de voorstellen van de Europese Commissie goedgekeurd voor nieuwe auteursrechtregels op internet. De veranderingen waren omstreden, uitgevers van boeken waren voor.

  26 maart 2019
 • Onzekerheid troef over de Brexit
  Onzekerheid troef over de Brexit

  De gevolgen van de Brexit voor het boekenvak zijn ongewis: niemand die weet wanneer en hoe het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zal verlaten. Maar zelfs wanneer de Britten besluiten de douane-unie te verlaten, zijn de meeste betrokken partijen in Nederland niet zo somber over de vooruitzichten.

  8 april 2019
 • Vakmedianet gaat als Management Impact internationale markt op
  Vakmedianet gaat als Management Impact internationale markt op

  Managementboekenuitgeverij Vakmedianet is een Engelstalig fonds gestart. Het streven is dit jaar vijftien titels uit te brengen, zowel vertaalde managementboeken als oorspronkelijk Engelstalige boeken. Het fonds gaat verder onder de naam Management Impact.

  21 maart 2019
 • Fnac België schrapt 57 arbeidsplaatsen
  Fnac België schrapt 57 arbeidsplaatsen

  Fnac België schrapt 57 van de 456 arbeidsplaatsen. Dit heeft onder meer tot gevolg dat winkelpersoneel niet langer gebonden is aan de eigen afdeling, maar overal zal worden ingezet. Gespecialiseerde vakkennis van boekverkopers kan zo makkelijk verdwijnen.

  27 februari 2019
 • Brussel krijgt gereglementeerde boekenprijs tijdens Foire du Livre
  Brussel krijgt gereglementeerde boekenprijs tijdens Foire du Livre

  Ook Brussel heeft in navolging van Vlaanderen en Wallonië een gereglementeerde prijs. Het gewestelijk parlement gaf zijn goedkeurig op de eerste dag van de Foire du Livre. Het speerpunt Vlaanderen op deze Waalse boekenbeurs, die tot en met zondag duurde, was een succes.

  18 februari 2019
 • Omzet A-boeken in week 20 in Nederland 7,9 miljoen euro
  Omzet A-boeken in week 20 in Nederland 7,9 miljoen euro

  De A-boekenomzet bedroeg in week 20 (13 t/m 19 mei) in Nederland 7,9 miljoen euro en in Vlaanderen 2,7 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van KVB-SMB/GfK.    

  24 mei 2019
 • Bestseller 60 (week 21): Xander meeste titels
  Bestseller 60 (week 21): Xander meeste titels

  Na meer dan tien jaar is Sonja Bakker terug op de koppositie van de Bestseller 60. Xander (per uitgeverij) en VBK, WPG én Lannoo (per concern) hebben de meeste titels in de lijst.

  22 mei 2019
 • Vlaamse Top 10 (week 19): Bart de Wever op 1
  Vlaamse Top 10 (week 19): Bart de Wever op 1

  Een hele prestatie: nog vóór het einde van 'Geef een boek cadeau' heeft het essay 'Over identiteit' van Bart de Wever het actieboek 'Kikker is kikker' van Max Velthuijs van de eerste plaats in de Vlaamse top 10 verdreven. Op plek 7 staat de hoogste nieuwe binnenkomer, 'De Columbus' van Wim Lybaert en Laurens Verbeke dat bij het gelijknamige tv-programma hoort. 

  17 mei 2019
 • Omzet A-boeken in week 19 in Nederland 10,3 miljoen euro
  Omzet A-boeken in week 19 in Nederland 10,3 miljoen euro

  De A-boekenomzet bedroeg in week 19 (6 t/m 12 mei) in Nederland 10,3 miljoen euro en in Vlaanderen 3,4 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van KVB-SMB/GfK.

  16 mei 2019
 • Nederlandse uitgevers kenden een inspirerende London Book Fair
  Nederlandse uitgevers kenden een inspirerende London Book Fair

  Een rustige beurs, waar de sfeer niettemin inspirerend was. Dat was de London Book Fair voor veel Nederlandse uitgevers en agenten. Al werd er natuurlijk ook gehandeld. Voor agentschap Sebes & Bisseling was het zelfs een van de succesvolste beurzen in jaren.

  15 maart 2019
 • Sebes verkoopt ‘vergeten’ Auschwitz-boek aan zeventien landen
  Sebes verkoopt ‘vergeten’ Auschwitz-boek aan zeventien landen

  Literair agentschap Sebes & Bisseling heeft de in vergetelheid geraakte Auschwitz-memoires van Nederlander Eddy de Wind (1916-1987) binnen drie weken aan zeventien landen verkocht. Het boek is uniek, omdat het als enige verslag in het kamp zelf werd geschreven. In Nederland geeft Meulenhoff het uit.

  5 maart 2019
 • Malmberg verkoopt rechten 'Biologie voor jou' aan Japan
  Malmberg verkoopt rechten 'Biologie voor jou' aan Japan

  Een educatieve titel aan het buitenland verkopen? Dat gebeurt zelden of nooit. Maar dankzij zijn goede contacten bij de biologieolympiade heeft uitgever Eugène Wijnhoven van Malmberg de rechten van 'Biologie voor jou' aan een Japanse uitgeverij weten te verkopen.

  14 februari 2019
 • Debuut Stefan Buijsman verkocht aan Penguin Amerika
  Debuut Stefan Buijsman verkocht aan Penguin Amerika

  De 23-jarige Stefan Buijsman heeft groot internationaal succes behaald met zijn boek 'Plussen en minnen': de rechten zijn verkocht aan Penguin Books in de Verenigde Staten en aan dertien andere uitgeverijen in diverse landen.

  20 november 2018
 • 'Pak slechte financiële positie schrijvers aan door hen in dienst te nemen'
  'Pak slechte financiële positie schrijvers aan door hen in dienst te nemen'

  Uitgevers moeten schrijvers in dienst nemen. Dat betoogt Tjeerd Langstraat in een opiniebijdrage. De thrillerauteur publiceert zijn werk in eigen beheer bij Jalapeño Books, maar stond voorheen onder contract bij meerdere uitgevers.

  4 april 2019
 • Manon Sikkel nieuwe Kinderboekenambassadeur
  Manon Sikkel nieuwe Kinderboekenambassadeur

  Manon Sikkel is de nieuwe Kinderboekenambassadeur van Nederland. De komende twee jaar zal zij zich inzetten voor meer leesplezier onder kinderen en jongeren. Op 10 april wordt Manon Sikkel officieel benoemd tijdens het congres Lezen Centraal van Stichting Lezen in TivoliVredenburg. Ze ontvangt haar ambtsketen dan uit handen van haar voorgangers, Hans en Monique Hagen.

  28 maart 2019
 • Jack van Weimar: winnen Indie Boekprijs helpt tegen noodgedwongen onzichtbaarheid
  Jack van Weimar: winnen Indie Boekprijs helpt tegen noodgedwongen onzichtbaarheid

  INTERVIEW VAN DE DAG – Jack van Weimar kreeg vorige week de allereerste Alice Indie Boekprijs in de categorie fictie voor 'Palimpsest' – een thriller over 'de geheime oorsprong van de islam'. Hij biedt boekverkopers nu extra inkoopkorting.

  12 maart 2019
 • SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Hans van Driel
  SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Hans van Driel

  Hans van Driel werkt ruim een jaar als manager finance & control bij de Koninklijke Boekverkopersbond. Vorige maand debuteerde hij onder het pseudoniem Han Thomas met de thriller 'Het Darwin Dilemma'. Dat heeft niets met elkaar te maken, zegt hij. Wel heeft hij zijn verwachtingen bijgesteld door zijn ervaringen bij de KBb.

  8 juni 2018
 • Eerste peuterbijbel van Nederlandse bodem
  Eerste peuterbijbel van Nederlandse bodem

  Op zaterdag 25 mei – Bookstore Day – presenteert het NBG Mijn kleine Peuterbijbel, geschreven door Melanie van de Peut en geïllustreerd door Michel de Boer. Deze bijbel bevat 8 bijbelverhalen voor kinderen van 2 tot 4 jaar.‘Het is de kunst om aan te sluiten bij de peuters’, zegt Melanie van de Peut. ‘Ze zijn puur en onbevangen en houden van structuren en rituelen, zoals een vast voorleesmoment. Hun concentratieboog is kort, dus moest ik elk bijbelverhaal terugbrengen tot een paar zinnen. Verder hebben we interactieve elementen toegevoegd aan de verhalen, zodat ze geprikkeld worden om te reageren. Bij het kerstverhaal kunnen ze samen met Jozef op de deuren in Nazaret kloppen. Ook kunnen ze, als ze goed kijken, in elke tekening een muisje ontdekken.’ Melanie is taalcoördinator in het peuteronderwijs en geeft vertelcursussen. Michel de Boer is illustrator, vormgever en fotograaf en uitgever en werd bekend met ‘opa Knoest’. Mijn kleine Peuterbijbel is de voorloper van de grote Peuterbijbel met 50 bijbelverhalen. Die verschijnt komend najaar bij het NBG. Zowel de kleine als de grote peuterbijbel zijn de eerste kinderbijbel van Nederlandse origine voor deze leeftijdsgroep – eerdere peuterbijbels waren vertalingen uit het Engels. De beide peuterbijbels leggen samen een goede basis voor een opvoeding met de Bijbel. Met deze uitgaven voorziet het NBG in een compleet pakket voor kinderen van 0-12 jaar, van Babybijbel tot en met Samenleesbijbel.

  24 mei 2019
 • Biografie Louis Andriessen verschijnt over 9 jaar bij Ambo|Anthos
  Biografie Louis Andriessen verschijnt over 9 jaar bij Ambo|Anthos

  De biografie van de invloedrijke en tegendraadse componist Louis Andriessen, die op 6 juni 80 jaar wordt, verschijnt bij Ambo|Anthos uitgevers in 2028. Het boek wordt geschreven door journaliste en muziekliefhebber Jacqueline Oskamp. Jacqueline Oskamp over de biografie van Louis Andriessen: ‘In de loop van de jaren zijn er, vooral in het buitenland, verschillende boeken over zijn muziek verschenen, maar een biografie – waarin leven en werk aan elkaar worden gespiegeld – bestaat nog niet. In de huidige fase van mijn onderzoek richt ik me op de mensen die Andriessen in zijn jonge jaren hebben meegemaakt en probeer ik zoveel mogelijk getuige te zijn van bijzondere evenementen, zoals de New Yorkse première in oktober j.l. van zijn orkestwerk Agamemnon, dat werd uitgevoerd door de New York Philharmonic o.l.v. Jaap van Zweden. Jacqueline Oskamp (1964) studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Als recensent en journalist was ze verbonden aan o.a. De Groene Amsterdammer, de Volkskrant en Vrij Nederland. Eerder publiceerde zij Radicaal gewoon. Bestaat er zoiets als Nederlandse muziek? en Onder stroom. Geschiedenis van de elektronische muziek in Nederland.  

  23 mei 2019
 • Paus kiest voor Lemniscaat kinderboeken in Engels en Italiaans
  Paus kiest voor Lemniscaat kinderboeken in Engels en Italiaans

  Piet Grobler en paus Franciscus. Jean Christophe Boele van Hensbroek en Jesse Goossens van Lemniscaat zijn gisterenochtend samen met illustrator Piet Grobler op audiëntie geweest bij paus Franciscus, om hem 1001 exemplaren van Franciscus en de dieren in een taal van zijn keuze aan te bieden. 'Ik had het boek willen laten overhandigen door mijn twee dochters, maar dat bleek niet volgens protocol', vertelt Boele van Hensbroek aan het AD. Hij liet de eer daarom aan Piet Grobler. 'Dat was voor die meiden niet zo leuk, maar het is natuurlijk vooral het boek van Piet. Hij mocht er de paus over vertellen en die toonde veel interesse. Hij heeft naar ons gezwaaid en zijn duim naar mijn dochters opgestoken.' De Paus koos het Engels en Italiaans als talen voor de 1001 boeken, die via het Vaticaan zullen worden verspreid onder vluchtelingenprojecten. 

  23 mei 2019
 • Uitgeverij Ten Have verwerft rechten biografie Simone de Beauvoir
  Uitgeverij Ten Have verwerft rechten biografie Simone de Beauvoir

  Uitgeverij Ten Have heeft de rechten verworven van de nieuwe, grote biografie van filosoof, auteur, existentialist en feministisch icoon Simone de Beauvoir, getiteld Becoming Beauvoir. Kate Kirkpatrick, de auteur, maakt gebruik van recent opgedoken materiaal, zoals dagboekaantekeningen van De Beauvoir en brieven aan haar geliefde Claude Lanzmann. De Nederlandse vertaling staat gepland voor voorjaar 2020. Kate Kirkpatrick is lector Religie, Filosofie en Cultuur op het King’s College in Londen. Eerder doceerde ze aan universiteiten in Herfordshire en Oxford over Filosofie en het Feminisme van De Beauvoir. Ze is auteur van meerdere boeken en artikelen over De Beauvoir, Sartre en het existentialisme.

  22 mei 2019
 • Mariska Kortie acquirerend redacteur non-fictie De Bezige Bij
  Mariska Kortie acquirerend redacteur non-fictie De Bezige Bij

  Mariska Kortie zal per 1 juli a.s. in dienst treden als acquirerend redacteur non-fictie bij De Bezige Bij. Zij volgt in die functie Catharina Schilder op, die als redacteur bij Thomas Rap aan de slag is gegaan. Mariska werkt in het non-fictiefonds samen met hoofdredacteur Haye Koningsveld. Kortie was ruim vierenhalf jaar werkzaam bij Uitgeverij Prometheus, waar ze begon als redactiestagiaire en achtereenvolgens werkte als bureauredacteur, hoofd bureauredactie en acquirerend redacteur. Ze begeleidde vele boekprojecten van zowel beginnende als gevestigde auteurs, en acquireerde voornamelijk (Nederlandse en vertaalde) non-fictie.  Ze behaalde haar liberal arts bachelor aan Amsterdam University College (Universiteit van Amsterdam), en studeerde aan San Francisco State University. Daarnaast voltooide ze, ook aan de UvA, de master Redacteur/editor. 

  23 mei 2019
 • Nieuwe medewerkers Gottmer Uitgevers Groep
  Nieuwe medewerkers Gottmer Uitgevers Groep

  V.l.n.r. Karin Koevoet, Lara Delissen en Lorain Grabowski Sinds 1 mei is Marieke Dijkman aan de slag als uitgever Lifestyle. Marieke heeft de afgelopen 8 jaar meegewerkt aan de groei van het fonds Carrera Culinair.  Vanaf 1 juni treedt Lara Delissen in dienst als medewerker Promotie Kinderboeken. De afgelopen jaren was zij werkzaam als promotie- en publiciteitsmedewerker voor Uitgeverij Lemniscaat. Helemaal nieuw bij Gottmer Uitgevers Groep is ze niet: in 2016 was Lara al werkzaam als stagiair op de promotieafdeling van Gottmer Kinderboeken. Naast haar werk bij Gottmer, zal Lara freelance promotie- en publiciteitswerkzaamheden verrichten in het (kinder)boekenvak. Jan Pieter van de Ree is vanaf 13 mei de nieuwe vertegenwoordiger voor Rayon West. Jan Pieter heeft ruime (verkoop)ervaring  (17 jaar) in diverse functies binnen het boekenvak, zowel vanuit de winkel (o.a. Donner en De Slegte in Rotterdam) als de leverancierskant. Voorheen werkte hij als accountmanager bij ICOB Boeken/Rebo publishers. Karin Koevoet zal vanaf 1 juni de bureauredactie versterken en zal de fondsen Altamira en Hollandia onder haar hoede nemen. Karin heeft eerder als bureauredacteur bij Karakter Uitgevers gewerkt en werkt momenteel als redacteur bij het Van Gogh Museum. Gea van der Voort is 13 mei gestart als medewerker verkoop binnendienst. Gea heeft ruime ervaring als boekverkoper, o.a. bij boekhandel Van der Velde in Groningen en Scheltema in Amsterdam.  Silke Bouman is als acquirerend redacteur voor Altamira  aangesteld, en Lorain Grabowski als acquirerend redacteur Becht. Zij waren reeds werkzaam bij Gottmer.

  16 mei 2019
 • Sarah van Binsbergen verlaat Valiz
  Sarah van Binsbergen verlaat Valiz

  Sarah van Binsbergen verlaat per 1 juni uitgeverij Valiz. Ze gaat dan aan de slag als kunstcriticus en journalist bij de Volkskrant, naast haar al bestaande hoofdredacteurschap van Hard Hoofd. In april 2015 kwam Sarah binnen bij Valiz, in eerste instantie als publiciteitsmedewerker, en ze ontwikkelde zich al gauw tot redacteur. Het lijkt erop dat Valiz niet op zoek gaat naar vervanging voor Van Binsbergen; collega's Pia Pol en Astrid Vorstermans zeggen in het perbericht Valiz voort te zetten als 'tweevrouwschap'. 

  16 mei 2019
 • Marinus Ploos van Amstel Director of Operations bij CB
  Marinus Ploos van Amstel Director of Operations bij CB

  Marinus Ploos van Amstel, sinds 2001 in dienst bij CB, de afgelopen 7,5 jaar als CFO, heeft sinds medio mei de functie van Director of Operations op zich genomen. Naar eigen zeggen heeft hij daarmee 'de financiële verantwoordelijkheid verruild voor de logistieke verantwoordelijkheid'.

  10 mei 2019