• Bloomsbury koopt rechten Modderkolk
  Bloomsbury koopt rechten Modderkolk

  Bloomsbury heeft de Engelstalige rechten gekocht van 'Het is oorlog maar niemand die het ziet' van Huib Modderkolk. Het is een van de vele deals die al zijn gesloten voorafgaand aan de Frankfurter Buchmesse die vandaag officieel haar deuren opent.

  16 oktober 2019
 • Blogs 'Mee naar de Messe' 2019
  Blogs 'Mee naar de Messe' 2019

  Nicole Lucassen (publiciteit fictie AtlasContact), Elaine Stap (publiciteit Meulenhoff Boekerij) en Marianne Florijn (Online Marketeer KokBoekencentrum) zijn dit jaar de winnaars van ‘Mee naar de Messe’. Zij gaan op Boekblad.nl bloggen over hun belevenissen en wederwaardigheden van hun eerste bezoek aan de Messe in Frankfurt.     

  10 oktober 2019
 • Vijf verschillende uitgeverijen maken kans op Gouden Kookboek
  Vijf verschillende uitgeverijen maken kans op Gouden Kookboek

  Boeken van Karakter, Carrera Culinair, Mercis, Nijgh Cuisine en Luitingh-Sijthoff staan op de shortlist van het Gouden Kookboek, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar.

  17 oktober 2019
 • Blogserie 'New Dutch Writing'
  Blogserie 'New Dutch Writing'

  Onder de titel ‘New Dutch Writing’ presenteert de Nederlandse literatuur zich vanaf oktober op meer dan 70 festivals en evenementen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Auteur Eva Meijer was van 7 tot 11 oktober als writer-in-residence verbonden aan het National Centre for Writing in Norwich, en treedt dit najaar op op meerdere literaire festivals in het VK. Voor Boekblad blogt zij over haar belevenissen tijdens de campagne.  Lees het eerste blog hier

  17 oktober 2019
 • Maand van de Spiritualiteit en Prijs Beste Spirituele Boek naar VBK
  Maand van de Spiritualiteit en Prijs Beste Spirituele Boek naar VBK

  De Maand van de Spiritualiteit en de Prijs Beste Spirituele Boek zullen voortaan georganiseerd worden door VBK Media en mediapartners.

  16 oktober 2019
 • Maand van de Filosofie 2020: 'Waarheid'
  Maand van de Filosofie 2020: 'Waarheid'

  De Maand van de Filosofie vindt jaarlijks plaats in april. In 2020 is het thema 'Waarheid'. Alicja Gescinska neemt hierin het voortouw als auteur van het essay van de Maand van de Filosofie.

  15 oktober 2019
 • Re-Bookstore sluit fysieke winkel
  Re-Bookstore sluit fysieke winkel

  De Bossche winkel in tweedehands boeken Re-bookstore sluit na twee jaar de fysieke winkel en gaat online verder. Wel blijft in bescheidener mate de shop-in-shop in boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg.

  16 oktober 2019
 • Slecht weer heeft de Kinderboekenweek niet kunnen bederven
  Slecht weer heeft de Kinderboekenweek niet kunnen bederven

  UPDATE De Kinderboekenweek heeft een wisselend beeld opgeleverd, met de gebruikelijke plusjes en minnetjes, maar een snelle rondgang leert dat de meeste boekhandelaren tevreden zijn. Het thema en het Kinderboekenweekgeschenk van Anna Woltz worden geprezen. Eveline Aendekerk van Stichting CPNB is eveneens te spreken over het verloop van de actie.  

  16 oktober 2019
 • Boekhandel Kleine Stern (Burgh-Haamstede) sluit in januari
  Boekhandel Kleine Stern (Burgh-Haamstede) sluit in januari

  Boekhandel Kleine Stern in het Zeeuwse Burgh-Haamstede zal in januari 2020 na 21 jaar sluiten. Eigenaresse Marianne van Holthe (68) gaat met pensioen.

  14 oktober 2019
 • The Read Shop Boekel wil sluiten
  The Read Shop Boekel wil sluiten

  The Read Shop in Boekel wil per 1 januari dicht. Eigenaren Willeke Voets en Paul van Ooijen kunnen de winkel niet combineren met hun boekhandel in Uden, die ze eerder dit jaar overnamen.

  9 oktober 2019
 • Eric Willems gaat van start met Mythras Books
  Eric Willems gaat van start met Mythras Books

  Eric Willems is een nieuw bedrijf begonnen: Mythras Books. Met Mythras wil hij Nederlandse uitgeverijen steun bieden bij de verkoop, marketing en pr in Vlaanderen. Ook blijft Willems met Mythras beschikbaar voor managementadvies en toezicht.

  17 oktober 2019
 • Bloomsbury koopt rechten Modderkolk
  Bloomsbury koopt rechten Modderkolk

  Bloomsbury heeft de Engelstalige rechten gekocht van 'Het is oorlog maar niemand die het ziet' van Huib Modderkolk. Het is een van de vele deals die al zijn gesloten voorafgaand aan de Frankfurter Buchmesse die vandaag officieel haar deuren opent.

  16 oktober 2019
 • Nederlandse uitgevers hebben meteen eerste herdrukken Nobelprijswinaars opgelegd
  Nederlandse uitgevers hebben meteen eerste herdrukken Nobelprijswinaars opgelegd

  De Zweedse Academie heeft toch weer twee Europeanen bekroond met de Nobelprijs voor Literatuur: Olga Tokarczuk en Peter Handke. De Nederlandse uitgevers zijn meteen in actie gekomen.

  10 oktober 2019
 • Robbert Ammerlaan naar Singel Uitgeverijen
  Robbert Ammerlaan naar Singel Uitgeverijen

  Robbert Ammerlaan gaat zijn lange carrière in de uitgeverswereld besluiten bij Singel Uitgeverijen. Met ingang van 1 oktober is hij benoemd tot publisher-at-large.

  3 oktober 2019
 • Boekenbarometer: marktaandeel online weer gestegen
  Boekenbarometer: marktaandeel online weer gestegen

  De boekverkoop via het online kanaal is in het derde kwartaal opnieuw gestegen: met 1% naar 23,9%. De gemiddelde prijs van een fysiek boek steeg fors: met 4,1% naar 15,69 euro.

  17 oktober 2019
 • CB neemt Luisterhuis over
  CB neemt Luisterhuis over

  CB neemt per 1 januari Luisterhuis over van Luisterrijk. De logistieke dienstverlener integreert hiermee de dienstverlening voor de distributie van fysieke boeken, e-boeken én luisterboeken.

  16 oktober 2019
 • CB bouwt nieuw magazijn in Culemborg
  CB bouwt nieuw magazijn in Culemborg

  Op 1 april 2021 staat er een nieuw magazijn aan de Erasmusweg in Culemborg. Logistiek dienstverlener CB breidt uit met een zogenaamd bakkenmagazijn om zo aan te sluiten bij ontwikkelingen in de markt. Het volledig gemechaniseerde magazijn wordt 30 meter hoog, 30 meter breed en 100 meter lang. De eerste paal gaat dit najaar nog de grond in.

  10 oktober 2019
 • Vlaanderen heeft een nieuw modelcontract
  Vlaanderen heeft een nieuw modelcontract

  De Vlaamse Groep Algemene Uitgevers (GAU) en de Vlaamse Auteursvereniging (VAV) hebben een nieuw modelcontract gepresenteerd. De belangrijkste veranderingen betreffen de digitale exploitatie en de nadruk op fair practice. Ook zijn de partijen overeengekomen een Raad voor beroepsethiek voor de boekensector op te richten.

  3 oktober 2019
 • Boek-plus krijgt makeover en nieuwe naam
  Boek-plus krijgt makeover en nieuwe naam

  De site Boek-plus, die eerder dit jaar werd overgenomen door Twin Media en samenwerkt met De Leesclub van Alles, krijgt een makeover en een nieuwe naam. De verkopende boekensite gaat onder de naam Bazarow.com de strijd aan met de online retailgiganten.

  7 oktober 2019
 • Mediafederatie 'tevreden' met wetsvoorstel btw-verlaging
  Mediafederatie 'tevreden' met wetsvoorstel btw-verlaging

  De Mediafederatie is 'tevreden' met het definitieve wetsvoorstel om de btw op elektronische publicaties te verlagen. Tegelijk zegt directeur Peter Stadhouders dat de branchevereniging de tekst nog goed moet bestuderen om alle implicaties helder te krijgen.

  18 september 2019
 • Tom Kabinet: ‘We moeten geduld hebben’
  Tom Kabinet: ‘We moeten geduld hebben’

  De zaak over de tweedehands e-books, tussen Tom Kabinet enerzijds en de GAU anderzijds, nadert zijn ontknoping. Marc Jellema van Tom Kabinet heeft de hoop op een positieve uitkomst nog niet opgegeven, maar Martijn David van de GAU is tevreden met het advies van de advocaat-generaal.

  10 september 2019
 • Harde dreun voor Tom Kabinet in zaak over doorverkoop e-books
  Harde dreun voor Tom Kabinet in zaak over doorverkoop e-books

  De doorverkoop van e-books is in strijd met de bescherming van auteursrechten, schrijft advocaat-generaal Maciej Szpunar dinsdag in een advies aan het Europees Hof. De uitspraak in deze zaak volgt binnen enkele maanden.

  10 september 2019
 • Booker Prize en Deutscher Buchpreis: wie koopt de rechten?
  Booker Prize en Deutscher Buchpreis: wie koopt de rechten?

  Frankfurt staat op losbarsten, in de aanloop werden de winnaars bekendgemaakt van twee prestigieuze literaire prijzen: de Booker Prize en de Deutscher Buchpreis. Van twee bekroonde boeken is onbekend wie de Nederlandse vertaling uitgeeft.

  15 oktober 2019
 • Levine begint met 7 Querido-vertalingen
  Levine begint met 7 Querido-vertalingen

  Querido heeft de eerste zeven titels bekendgemaakt die door de nieuwe Amerikaanse samenwerkingspartner Levine in vertaling zullen worden uitgebracht. Daarnaast maakte moederbedrijf Singel Uitgeverijen een hele reeks rechtenverkopen in aanloop naar de Buchmesse bekend.

  8 oktober 2019
 • New Dutch Writing-campagne van start
  New Dutch Writing-campagne van start

  Onder de titel ‘New Dutch Writing’ presenteert de Nederlandse literatuur zich vanaf oktober op meer dan 70 festivals en evenementen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

  7 oktober 2019
 • De Arbeiderspers werkt aan Europese doorbraak ‘Grand Hotel Europa’
  De Arbeiderspers werkt aan Europese doorbraak ‘Grand Hotel Europa’

  Publiciteitsmanager Bram Kleiweg had het enigszins tongue-in-cheek de Grand Hotel Europa Summit genoemd, maar het doel van uitgeverij De Arbeiderspers is duidelijk: Grand Hotel Europa moet een Europese bestseller worden. Gisteren waren zeven uitgevers in Amsterdam om ideeën uit te wisselen.

  20 juni 2019
 • Bestseller 60 (week 42): effect Kinderboekenweek neemt af
  Bestseller 60 (week 42): effect Kinderboekenweek neemt af

  In de tweede week van de Kinderboekenweek nam het effect op de Bestseller 60 iets af. 18 van de 60 boeken in de lijst zijn kinderboeken, drie minder dan vorige week. De Fontein (per uitgeverij) en VBK (per concern) hebben de meeste titels in de lijst.

  16 oktober 2019
 • Vlaamse Top 10 (week 40): Sandra Bekkari op 1
  Vlaamse Top 10 (week 40): Sandra Bekkari op 1

  'Fast food' van Sandra Bekkari staat voor de tweede week op 1 in de Vlaamse top 10. Op de derde plek staat een nieuwe binnenkomer: 'De kunst van het ongelukkig zijn' van Dirk de Wachter. Op plek 9 komt 'Grand Hotel Europa' terug de lijst in, terwijl bijvoorbeeld Atwoods 'De testamenten' alweer verdwenen is. 

  11 oktober 2019
 • Omzet A-boeken in week 40 in Nederland 10,3 miljoen euro
  Omzet A-boeken in week 40 in Nederland 10,3 miljoen euro

  De A-boekenomzet bedroeg in week 40 (30 september t/m 6 oktober) in Nederland 10,3 miljoen euro en in Vlaanderen 3,9 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van KVB-SMB/GfK.  

  11 oktober 2019
 • Bestseller 60 (week 41): 21 kinder- en jeugdboeken
  Bestseller 60 (week 41): 21 kinder- en jeugdboeken

  Kinderboekenweek – en dus domineren kinder- en jeugdboeken met 21 titels de Bestseller 60. De Fontein (per uitgeverij) en VBK (per concern) hebben de meeste titels in de lijst, die maar liefst 24 nieuwe binnenkomers telt.

  9 oktober 2019
 • HarperCollins publiceert de memoires van Tiger Woods
  HarperCollins publiceert de memoires van Tiger Woods

  HarperCollins Publishers heeft de wereldwijde rechten verworven van 'Back', de officiële memoires van de legendarische golfer Tiger Woods. Wat de Nederlandse titel gaat worden is nog niet bekend. 

  16 oktober 2019
 • 66 internationale deals voor de boeken van Hendrik Groen
  66 internationale deals voor de boeken van Hendrik Groen

  Na een aantal nieuwe rechtenverkopen in aanloop naar de Frankfurter Buchmesse staat de teller van de rechtendealds voor Hendrik Groens vier publicaties op 66 internationale deals in 37 verschillende talen.

  14 oktober 2019
 • Nederlandse uitgevers kenden een inspirerende London Book Fair
  Nederlandse uitgevers kenden een inspirerende London Book Fair

  Een rustige beurs, waar de sfeer niettemin inspirerend was. Dat was de London Book Fair voor veel Nederlandse uitgevers en agenten. Al werd er natuurlijk ook gehandeld. Voor agentschap Sebes & Bisseling was het zelfs een van de succesvolste beurzen in jaren.

  15 maart 2019
 • Sebes verkoopt ‘vergeten’ Auschwitz-boek aan zeventien landen
  Sebes verkoopt ‘vergeten’ Auschwitz-boek aan zeventien landen

  Literair agentschap Sebes & Bisseling heeft de in vergetelheid geraakte Auschwitz-memoires van Nederlander Eddy de Wind (1916-1987) binnen drie weken aan zeventien landen verkocht. Het boek is uniek, omdat het als enige verslag in het kamp zelf werd geschreven. In Nederland geeft Meulenhoff het uit.

  5 maart 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Anne van den Heuvel (Bee Speakers)
  GESPREK OP ZONDAG: Anne van den Heuvel (Bee Speakers)

  Afgelopen week werd onder de vleugels van uitgeverij De Bezige Bij sprekersbureau Bee Speakers gelanceerd, waar Anne van den Heuvel de leiding heeft.

  13 oktober 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Maaike Maaswinkel (A.W. Bruna)
  GESPREK OP ZONDAG: Maaike Maaswinkel (A.W. Bruna)

  Maaike Maaswinkel maakte onlangs de overstap van VBK media naar WPG, waar ze bij uitgeverij A.W. Bruna als productmanager audio de luisterboeken naar een hoger niveau gaat tillen.

  6 oktober 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Mariska Budding (Kluitman)
  GESPREK OP ZONDAG: Mariska Budding (Kluitman)

  Hoogtij voor kinder- en jeugdboekenuitgevers zoals Mariska Budding. Afgelopen week was de Boekenweek voor Jongeren, komende week begint de Kinderboekenweek. En dan staan de iconische Kluitman-karakters ook nog in de aandacht dankzij de jaarlijkse kinderspostzegelactie.

  29 september 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Nicole Kleinen (De Kleine Tovenaar)
  GESPREK OP ZONDAG: Nicole Kleinen (De Kleine Tovenaar)

  Boekhandel met als specialisme kinderboeken De Kleine Tovenaar in Roermond opende vrijdagavond het Woord-oord, een Young Adult Boekcafé.

  22 september 2019
 • Jessica Durlacher stapt over naar De Arbeiderspers
  Jessica Durlacher stapt over naar De Arbeiderspers

  Jessica Durlacher gaat haar werk bij De Arbeiderspers publiceren. In februari brengt de uitgeverij als eerste een herdruk van ‘De dochter’ uit. In de tweede helft van 2020 hoopt Durlacher een nieuwe roman te kunnen presenteren.

  10 oktober 2019
 • Blog Jeroen Windmeijer: Signeren in de Biblebelt
  Blog Jeroen Windmeijer: Signeren in de Biblebelt

  Voor Boeklad blogt Jeroen Windmeijer deze weken over de 50 (!) boekhandelsbezoeken die hij in twee maanden aflegt voor de promotie van zijn vierde thriller, 'De Offers' (HarperCollins Holland). Zijn nieuwe blog staat nu online.     

  7 oktober 2019
 • Alex Boogers stapt over naar uitgeverij Hollands Diep
  Alex Boogers stapt over naar uitgeverij Hollands Diep

  Na twintig jaar bij zijn eerste uitgeverij Podium, maakt Alex Boogers de overstap naar uitgeverij Hollands Diep. Dit valt samen met de overname van Podium door Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, maar heeft daar volgens Boogers niet direct mee te maken.

  7 oktober 2019
 • Maike Meijer (Toren C) geeft zelf boek uit
  Maike Meijer (Toren C) geeft zelf boek uit

  Maike Meijer, bekend van de televisieserie Toren C, publiceert volgend jaar in eigen beheer een boek over ouder worden. Ze huurt daarvoor Ruth Bergmans, Maarten Richel en Harminke Medendorp in.

  24 september 2019
 • LINDA.foundation komt met een boek voor het goede doel
  LINDA.foundation komt met een boek voor het goede doel

  De LINDA.foundation van Linda de Mol presenteerde gisteren de uitgave Ik ben arm, waarin verhalen van ouders, kinderen, docenten en hulpverleners staan die elke dag geconfronteerd worden met armoede. Het geeft een schrijnend inkijkje in de stress en machteloosheid die langdurig geldgebrek veroorzaakt. Het boek is te koop voor €7,95 via de webshop. De volledige opbrengst van het boek komt ten goede aan de LINDA.foundation. LINDA.foundation is een initiatief van Linda de Mol en is opgericht in 2013. De stichting geeft gezinnen die zich in een financieel benarde positie bevinden, een steuntje in de rug. Linda de Mol zegt in een persbericht: 'Wij hopen dat door het lezen van deze verhalen bij mensen meer begrip ontstaat voor de gezinnen die wij een steuntje in de rug geven. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik bij een aantal verhalen echt een brok in mijn keel kreeg en ik vind het zó moedig van de ouders en kinderen om hun persoonlijke verhalen op deze manier te delen en daarmee ook anderen te helpen.'

  17 oktober 2019
 • Grote Frankfurt-roman naar Nieuw Amsterdam
  Grote Frankfurt-roman naar Nieuw Amsterdam

  Emma Stonex ‘One of the hottest titles of the Frankfurt Book Fair’ volgens The Bookseller, The Lamplighters van Emma Stonex, zal uitgegeven worden door Nieuw Amsterdam. Een debuut uit Engeland dat nu in grote veilingen de wereld over gaat. Nieuw Amsterdam wist vlak voor de beurs de rechten binnen te slepen, inclusief de volgende roman van Stonex. The Lamplighters verschijnt in het voorjaar van 2021 bij Picador als hun super lead title. Nieuw Amsterdam brengt de Nederlandse vertaling gelijktijdig uit. The Lamplighters is een spannende literaire roman over drie vuurtorenwachters die vermist raken, en drie vrouwen die achterblijven. Prachtige beschrijvingen van het bijzondere maar eenzame leven op zee, worden afgewisseld met ijzersterke plotwendingen, en als lezer word je steeds op het verkeerde been gezet: wat is er nou gebeurd in die vuurtoren? Neeltje Smitskamp, redacteur van Nieuw Amsterdam, verwierf de rechten via het Britse Madeleine Milburn agentschap, dat bekendstaat om hun grote commerciële titels. Smitskamp: ‘Je leest je suf zo vlak voor de beurs, en dit manuscript stak er met kop en schouders bovenuit. Het heeft die zeldzame combinatie van een beeldschone literaire stijl, een meesterlijke plot en een bijna ondraaglijke spanning.’ In bijna alle Europese landen en in de VS werden de rechten in grote veilingen verkocht, soms met wel tien bieders. ‘Het is een van de boeken waarvan iedereen op de beurs meteen vraagt: “Heb jij het?” Wij hadden geluk, in de stortvloed aan titels ziet niet iedereen kans om alles te bekijken. We waren er snel bij. Veel collega’s uit het buitenland vissen achter het net.’

  15 oktober 2019
 • Eerste buitenlandse verkoop van Henriette Roosenburgs 'De muren vielen om!'
  Eerste buitenlandse verkoop van Henriette Roosenburgs 'De muren vielen om!'

  Henriette Roosenburg was slechts een voetnoot in het historische werk van historicus Loe de Jong, maar blijkt na onderzoek een verzetsvrouw van groot formaat. Voor het begin van de Buchmesse in Frankfurt zijn de Duitse vertaalrechten van Henriette Roosenburgs boek De muren vielen om! al in een veiling verkocht aan Aufbau Verlag in Berlijn. Aufbau Verlag heeft o.a. zeer succesvol het werk van Hans Fallada, Arnold Zweig en Victor Klemperer uitgegeven. In maart 2020 verschijnt deze klassieker bij uitgeverij Cossee, passend in de Boekenweek rondom het thema 'Rebellen en dwarsdenkers'.

  15 oktober 2019
 • Nieuwe literaire prijs: de Drs. P Trofee
  Nieuwe literaire prijs: de Drs. P Trofee

  Op 29 oktober 2019 wordt voor het eerst de Drs. P Trofee uitgereikt: een prijs voor een auteur of kunstenaar die werkt in de vrolijke en vrijzinnige traditie van Drs. P (Heinz Polzer 1919-2015). De prijs is een initiatief van het Heen- en Weerschap, de stichting die de literaire nalatenschap van Drs. P beheert. Vic van de Reijt, voorzitter van het Heen- en Weerschap: 'Drs. P, een geboren Zwitser, had een grote liefde voor de Nederlandse taal, die hij op zeer levendige wijze op de Nederlandse en Vlaamse podia en in meer dan 100 boekpublicaties heeft beleden. De Drs. P Trofee is bestemd voor auteurs en kunstenaars die zich op oorspronkelijke en humoristische wijze van de Nederlandse taal bedienen, maar die nooit in aanmerking komen voor de officiële literaire prijzen.' De Drs. P Trofee wordt voortaan jaarlijks uitgereikt. De laureaat ontvangt een replica van de kop van Heinz Polzer, ooit vervaardigd door de Vlaamse artieste Griet de Bock. Daarnaast een geldbedrag van 2019 euro, dat jaarlijks met één euro zal worden vermeerderd. Daarmee is de Drs. P Trofee ook de eerste inflatiegevoelige prijs. 

  15 oktober 2019
 • Laurie Branderhorst medewerker Publiciteit & marketing bij Nieuw Amsterdam
  Laurie Branderhorst medewerker Publiciteit & marketing bij Nieuw Amsterdam

  Op 1 november zal Laurie Branderhorst in dienst treden bij Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam als medewerker Publiciteit & marketing. Laurie studeerde Engelse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen en ronde de master redacteur/ editor af aan de Universiteit van Amsterdam. De afgelopen jaren was ze werkzaam als marketeer bij ACCO Uitgeverij. Binnen Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam zal zij zich hoofdzakelijk bezig houden met de PR & marketing van Fontaine Uitgevers.  

  15 oktober 2019
 • Hannah Bezemer medewerker PR en publiciteit Nieuw Amsterdam
  Hannah Bezemer medewerker PR en publiciteit Nieuw Amsterdam

  Op 1 november zal Hannah Bezemer in dienst treden als medewerker PR en publiciteit bij Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Ze studeerde Literatuurwetenschap (BA) en heeft een master Letterkunde behaald aan de universiteit Utrecht. Na haar afstuderen was zij werkzaam als medewerker publiciteit en marketing bij Karakter Uitgevers. Hannah zal Myrthe de Haan opvolgen en zich hoofdzakelijk bezighouden met de PR van Wereldbibliotheek en Nieuw Amsterdam.   

  15 oktober 2019
 • Myrthe de Haan vertrekt als PR-medewerker bij Nieuw Amsterdam
  Myrthe de Haan vertrekt als PR-medewerker bij Nieuw Amsterdam

  Per 14 november verlaat Myrthe de Haan Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waar zij de afgelopen drie jaar werkzaam was als PR-medewerker voor de uitgeverijen Nieuw Amsterdam, Wereldbibliotheek en Bas Lubberhuizen. De Haan verzorgde de promotie van zowel Nederlandse als vertaalde fictie en non-fictie (o.a. Isabel Allende, Elena Ferrante, Femke van der Laan en Jan Meeus). Hiervoor werkte zij bij uitgeverij De Geus (PR & Marketing) en Stichting CPNB (persvoorlichter). Zij gaat de komende zes maanden reizen en zal daarna terugkeren in het boekenvak.

  14 oktober 2019
 • Gerdy Harteveld benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht Stichting NBD Biblion
  Gerdy Harteveld benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht Stichting NBD Biblion

  Op donderdag 26 september is Gerdy Harteveld benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting NBD Biblion.  NBD Biblion heeft in 2019 de transitie gemaakt van BV naar Stichting, en kent sinds juni van dit jaar een Raad van Toezicht in plaats van een bestuur. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het bestuur van de Stichting NBD Biblion en haar dochtermaatschappij(en) en bestaat verder uit vertegenwoordigers van de founding fathers van NBD Biblion: de Openbare Bibliotheken, de Uitgevers, en de Boekverkopers. De Raad zal eind dit jaar worden versterkt met twee toezichthouders van buiten de branche. Naast eerdere bestuurlijke functies bij grote technologische bedrijven, heeft Gerdy Harteveld ruim 13 jaar ervaring in Commissaris/Raad van Toezicht functies. Zij is een ervaren supervisor en lid van verschillende RvT’s en Commissarissen bij Nederlandse publieke organisaties en private bedrijven. Bovendien brengt Gerdy Harteveld een ruime ervaring in het ontwikkelen van IT-strategie, evenals het beheren van complexe projecten, zowel in publieke als semipublieke omgevingen mee.

  7 oktober 2019