• Dan Brown brengt prentenboek met eigen muziek
  Dan Brown brengt prentenboek met eigen muziek

  Dan Brown heeft een prentenboek gemaakt met door hem zelf gecomponeerde klassieke muziek. 'Het wilde dierenorkest' verschijnt op 1 september tegelijk in 27 landen – in Nederland door zijn vaste uitgever Luitingh-Sijthoff.

  21 februari 2020
 • Dido Michielsen wint Nederlandse Boekhandelsprijs 2020
  Dido Michielsen wint Nederlandse Boekhandelsprijs 2020

  Dido Michielsen heeft de Nederlandse Boekhandelsprijs gekregen voor haar roman 'Lichter dan ik'. Zij ontvangt een beeld, haar boek krijgt een landelijke advertentiecampagne en een gelimiteerde gebonden uitgave.

  20 februari 2020
 • Britse primeur voor 'Lampje' van Annet Schaap
  Britse primeur voor 'Lampje' van Annet Schaap

  De Engelse vertaling van Annet Schaaps 'Lampje' (Querido) staat op de longlist van de Carnegie Medal, de belangrijkste Britse prijs voor jeugdliteratuur. Het is de eerste keer dat een vertaald boek hiervoor wordt uitverkoren.  

  20 februari 2020
 • Column Hans Bousie: Bol.com verhoogt verkoopcommissie boeken
  Column Hans Bousie: Bol.com verhoogt verkoopcommissie boeken

  'Zijn ze gek geworden?', dacht Hans Bousie toen hij op Boekblad.nl las dat Bol.com de verkoopcommissie voor boeken verhoogt. Dat is toch de beste manier om partners weg te jagen: hun marge verkleinen en dat in afwachting van de komst van Amazon?

  19 februari 2020
 • 't Stad Leest verhuist naar veel groter pand
  't Stad Leest verhuist naar veel groter pand

  Boekhandel 't Stad Leest in Antwerpen verhuist per 1 mei naar een tweeëneenhalf keer zo groot pand. Eigenaar Wouter Cajot begint daar met horeca, maar breidt ook het boekenassortiment uit.

  21 februari 2020
 • Stumpel opent winkel in Purmerend
  Stumpel opent winkel in Purmerend

  Boekhandel Stumpel opent binnenkort een nieuwe winkel in de binnenstad van Purmerend. Het filiaal aan de Hoogstraat 15 wordt de elfde winkel van het familiebedrijf.

  20 februari 2020
 • Donner: eenmalige leesclub voor speciaal overkomende Carys Davies
  Donner: eenmalige leesclub voor speciaal overkomende Carys Davies

  Hubert van Belois van boekhandel Donner in Rotterdam organiseerde woensdag 19 februari een eenmalige leesclub rond de bij Meulenhoff verschenen roman 'West' van de Britse auteur Carys Davies – die daar speciaal voor naar Nederland komt.

  19 februari 2020
 • Bol.com verhoogt verkoopcommissie voor boeken
  Bol.com verhoogt verkoopcommissie voor boeken

  Bol.com verhoogt per 1 maart de verkoopcommissie voor boeken. Plaza-verkopers zoals Binnert Overdiep, Paagman en Vos & Van der Leer voorspellen dat zij daarom hogere prijzen moeten rekenen. Of ermee stoppen? Nee, daarvoor zijn de voordelen te groot, leggen de boekhandelaren uit.

  18 februari 2020
 • Harlequin viert jubileum met Bouquet-schrijfwedstrijd
  Harlequin viert jubileum met Bouquet-schrijfwedstrijd

  De Bouquetreeks van HarperCollins-imprint Harlequin bestaat 45 jaar. Om dat te vieren organiseert de uitgeverij een schrijfwedstrijd. Dat is niet voor het eerst, vertelt hoofdredacteur Hans Jansen: ‘In 2014 verscheen de 3500ste Bouquet-titel en organiseerden we ook een schrijfwedstrijd. Dat was een succes, we hebben er zelfs een auteur aan overgehouden. Fleur van Ingen maakt nog steeds deel uit van de Bouquet-stal.’

  19 februari 2020
 • Nieuwe Lucinda Riley verschijnt in oplage van 150.000 exemplaren
  Nieuwe Lucinda Riley verschijnt in oplage van 150.000 exemplaren

  Het is de lancering van het jaar: 'Zon' van Lucinda Riley. Xander Uitgevers heeft de roman laten drukken in een oplage van 150.000 exemplaren. Meer dan 100.000 daarvan worden dinsdag uitgeleverd.

  17 februari 2020
 • Nieuwe uitgeverij wil evenwicht in debat stimuleren
  Nieuwe uitgeverij wil evenwicht in debat stimuleren

  In de meest recente Besteller60 kwam op 48 'Tegen de onzin' van Syp Wynia binnen. Het boek is de eerste titel in de lijst van de nog jonge uitgeverij Blauwburgwal.

  17 februari 2020
 • Book Island stopt definitief met Nederlandstalig fonds
  Book Island stopt definitief met Nederlandstalig fonds

  De in Groot-Brittannië gevestigde prentenboekuitgeverij Book Island stopt definitief met de Nederlandstalige markt. De aanhoudende onzekerheid na Brexit laat eigenaar Greet Pauwelijn geen keuze. Eind maart moet de resterende voorraad zijn verkocht.

  17 februari 2020
 • VVD stelt Kamervragen over Tom Kabinet en btw op e-boeken
  VVD stelt Kamervragen over Tom Kabinet en btw op e-boeken

  Mogen bibliotheken wel wat marktpartijen als Tom Kabinet is verboden? En zijn e-boeken na de btw-verlaging ook in prijs verlaagd? Dat zijn enkele vragen die de Tweede Kamer-fractie van de VVD wil weten van de minister van OCW en staatssecretaris van Financiën.

  10 februari 2020
 • Tom Kabinet trekt de stekker eruit
  Tom Kabinet trekt de stekker eruit

  Tom Kabinet, het platform waar gebruikte e-boeken kunnen worden gekocht en verkocht, trekt de stekker eruit. Op 15 februari gaat de site op zwart.

  4 februari 2020
 • Hans Willem Cortenraad (CB): 'Binnenhalen Springer Nature bewijst nut van strategie overname Printforce'
  Hans Willem Cortenraad (CB): 'Binnenhalen Springer Nature bewijst nut van strategie overname Printforce'

  CB heeft haar internationale ambities een grote impuls gegeven met het binnenhalen van de Europese distributie van Springer Nature. Directeur Hans Willem Cortenraad van CB licht toe waarom de distributie en logistiek van het W-boek een goede kans op groei biedt.

  31 januari 2020
 • CPNB gaat 'pionieren en ingrijpen' in 2020
  CPNB gaat 'pionieren en ingrijpen' in 2020

  De CPNB gaat dit jaar pionieren met haar nieuwe strategie én fors ingrijpen in haar eigen operatie. Dat kondigde directeur Eveline Aendekerk vanmiddag aan tijdens haar nieuwjaarsspeech. Lucinda Riley was de surprise guest van de middag.

  16 januari 2020
 • Bol.com verhoogt verkoopcommissie voor boeken
  Bol.com verhoogt verkoopcommissie voor boeken

  Bol.com verhoogt per 1 maart de verkoopcommissie voor boeken. Plaza-verkopers zoals Binnert Overdiep, Paagman en Vos & Van der Leer voorspellen dat zij daarom hogere prijzen moeten rekenen. Of ermee stoppen? Nee, daarvoor zijn de voordelen te groot, leggen de boekhandelaren uit.

  18 februari 2020
 • Nu officieel: Amazon.nl gaat van start
  Nu officieel: Amazon.nl gaat van start

  Zoals afgelopen oktober al uitlekte zal Amazon.nl, momenteel alleen in gebruik voor de verkoop van e-books, binnenkort een volledige webwinkel worden. Dat kondigde Amazon nu zelf aan.

  16 januari 2020
 • Bestverkochte e-boeken: romantische fictie met erotisch tintje
  Bestverkochte e-boeken: romantische fictie met erotisch tintje

  Romantische fictie met een erotisch tintje waren het bestverkochte genre die Kobo de afgelopen tien jaar in Nederland verkocht. Absolute topauteur was Penelopy Sky.

  9 januari 2020
 • Bookspot stoot Chicklit.nl af
  Bookspot stoot Chicklit.nl af

  Chicklit.nl, de website die zichzelf 'de Personal Assistant op het gebied van boeken, series, films en games voor vrouwen' noemt, zet de stap naar zelfstandigheid. Bookspot, dat eerder ook al stopte met de sponsoring van de Gouden Strop en de Bookspot Literatuurprijs, trekt zich terug.

  8 januari 2020
 • Boekenvak blijft kalm over naderende Brexit
  Boekenvak blijft kalm over naderende Brexit

  Geen mens die een serieus idee heeft over wat de Brexit voor het boekenvak gaat betekenen. Een uitgever en een boekhandelaar blijven er uiterst kalm over.

  31 januari 2020
 • Booker Prize en Deutscher Buchpreis: wie koopt de rechten?
  Booker Prize en Deutscher Buchpreis: wie koopt de rechten?

  Frankfurt staat op losbarsten, in de aanloop werden de winnaars bekendgemaakt van twee prestigieuze literaire prijzen: de Booker Prize en de Deutscher Buchpreis. Van twee bekroonde boeken is onbekend wie de Nederlandse vertaling uitgeeft.

  15 oktober 2019
 • Levine begint met 7 Querido-vertalingen
  Levine begint met 7 Querido-vertalingen

  Querido heeft de eerste zeven titels bekendgemaakt die door de nieuwe Amerikaanse samenwerkingspartner Levine in vertaling zullen worden uitgebracht. Daarnaast maakte moederbedrijf Singel Uitgeverijen een hele reeks rechtenverkopen in aanloop naar de Buchmesse bekend.

  8 oktober 2019
 • New Dutch Writing-campagne van start
  New Dutch Writing-campagne van start

  Onder de titel ‘New Dutch Writing’ presenteert de Nederlandse literatuur zich vanaf oktober op meer dan 70 festivals en evenementen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

  7 oktober 2019
 • Omzet A-boeken in week 7 in Nederland 9,3 miljoen euro
  Omzet A-boeken in week 7 in Nederland 9,3 miljoen euro

  De A-boekenomzet bedroeg in week 07 (10 t/m 16 februari) in Nederland 9,3 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van KVB-SMB/GfK.

  21 februari 2020
 • Bestseller 60 (week 8): Lannoo aan kop
  Bestseller 60 (week 8): Lannoo aan kop

  Uitgeverij Lannoo heeft deze week de twee beste verkochte boeken in Nederland. Atlas Contact (per uitgeverij) en VBK (per concern) hebben de meeste titels in de lijst.

  19 februari 2020
 • Omzet A-boeken in week 6 in Nederland 9,2 miljoen euro
  Omzet A-boeken in week 6 in Nederland 9,2 miljoen euro

  De A-boekenomzet bedroeg in week 06 (3 t/m 9 februari) in Nederland 9,2 miljoen euro en in Vlaanderen 3,2 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van KVB-SMB/GfK.

  13 februari 2020
 • Bestseller 60 (week 7): DWDD slaat weer toe
  Bestseller 60 (week 7): DWDD slaat weer toe

  Vorige week te gast bij ‘De Wereld Draait Door’ en deze week op nummer 1: Yuval Noah Harari (Thomas Rap). Xander (per uitgeverij) en VBK/WPG (per concern) hebben de meeste titels in de lijst – maar Thomas Rap heeft maar liefst vijf titels in de top 10.

  12 februari 2020
 • Drie boeken van Maren Stoffels verkocht aan VS
  Drie boeken van Maren Stoffels verkocht aan VS

  De vertaalrechten van drie titels van jeugdauteur Maren Stoffels zijn door uitgeverij Leopold verkocht aan de Amerikaanse uitgeverij Delacorte Press, onderdeel van Penguin Random House.

  30 januari 2020
 • 'Mijn naam is Selma' verkocht aan VS, VK en Duitsland
  'Mijn naam is Selma' verkocht aan VS, VK en Duitsland

  De rechten van 'Mijn naam is Selma' van Selma van de Perre zijn een week na verschijnen verkocht aan Amerika, Groot-Brittannië en Duitsland.

  15 januari 2020
 • 'A warning' van anonieme Amerikaanse auteur naar Ambo|Anthos
  'A warning' van anonieme Amerikaanse auteur naar Ambo|Anthos

  Het geruchtmakende boek 'A warning', geschreven door een anonieme Amerikaanse overheidsmedewerker, wordt in Nederland uitgegeven door Ambo|Anthos. Dat maken uitgever Tanja Hendriks en literair agent Paul Sebes vandaag bekend. Afgelopen vrijdag werd het boek in de VS aangekondigd, dat daar als crash publication op 19 november verschijnt.  

  1 november 2019
 • Atlas Contact pre-empt vertaalrechten boek over Trump
  Atlas Contact pre-empt vertaalrechten boek over Trump

  Uitgeverij Atlas Contact heeft middels een pre-empt de vertaalrechten verworven van 'A Very Stable Genius: Donald J. Trump’s Testing of America' van Washington Post-onderzoeksjournalisten en Pulitzerprijswinnaars Carol Leonnig en Philip Rucker via Cheney Agency. 

  23 oktober 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Manda Heddema (Jacques Baas, Driebergen)
  GESPREK OP ZONDAG: Manda Heddema (Jacques Baas, Driebergen)

  Manda Heddema is sinds 3 februari eigenaar van boekhandel Jacques Baas in Driebergen. En: ze is lid van het boekverkoperspanel van 'De Wereld Draait Door', dat deze week aankondigde om er – na vijftien jaar – mee te stoppen.

  16 februari 2020
 • GESPREK OP ZONDAG: Rianne Blaakmeer (uitgeverij Pluim)
  GESPREK OP ZONDAG: Rianne Blaakmeer (uitgeverij Pluim)

  Rianne Blaakmeer stond samen met Mizzi van der Pluijm aan de wieg van uitgeverij Pluim. Twee titels van de uitgeverij staan op de longlist voor de Libris Literatuurprijs, net zoveel als van Atlas Contact, waar ze allebei vandaan komen.

  9 februari 2020
 • GESPREK OP ZONDAG: Marlous Mutsaers (Gianotten)
  GESPREK OP ZONDAG: Marlous Mutsaers (Gianotten)

  Boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg was de hele week dicht om de verbouwde winkel in de Emmapassage in te kunnen richten. Dit weekend is de spetterende heropening. 'Het huiskamergevoel is nog sterker geworden dan het al was.'

  2 februari 2020
 • GESPREK OP ZONDAG: Marije Ravelli (De Waanzinnige Podcast)
  GESPREK OP ZONDAG: Marije Ravelli (De Waanzinnige Podcast)

  Afgelopen week werd De Waanzinnige Podcast gelanceerd, de eerste en enige boekenpodcast wereldwijd niet alleen voor, maar ook door kinderen. Marije Ravelli nam er samen met Maya Shamir het initiatief voor.

  26 januari 2020
 • Thomas Olde Heuvelt stapt over naar Meulenhoff Boekerij
  Thomas Olde Heuvelt stapt over naar Meulenhoff Boekerij

  Thomas Olde Heuvelt, auteur van onder andere wereldwijde bestsellers 'HEX' (in meer dan 25 landen verschenen), 'Echo' en het geschenkboekje voor de Spannende Boekenweken 2019, heeft getekend voor twee nieuwe boeken bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij. Dat maakten de uitgeverij en literair agent Marianne Schönbach vandaag bekend.

  29 januari 2020
 • Nieuwe roman Mariët Meester verschijnt in gelimiteerde oplage
  Nieuwe roman Mariët Meester verschijnt in gelimiteerde oplage

  De nieuwe, achtste roman van Mariët Meester verschijnt niet bij De Arbeiderspers, maar in een gelimiteerde oplage bij de mede door haarzelf opgerichte uitgeverij Caprae. De bedoeling is dat het boek weer iets unieks en waardevols wordt.

  9 januari 2020
 • Grisham voor het eerst naar Nederland voor 'grootse, maar selectieve optredens'
  Grisham voor het eerst naar Nederland voor 'grootse, maar selectieve optredens'

  Op uitnodiging van zijn Nederlandse uitgever A.W. Bruna brengt de Amerikaanse bestsellerauteur John Grisham van 17 tot en met 20 november een bezoek aan ons land. Aanleiding is het verschijnen van zijn nieuwe thriller ‘De onschuldigen’.

  21 oktober 2019
 • Jessica Durlacher stapt over naar De Arbeiderspers
  Jessica Durlacher stapt over naar De Arbeiderspers

  Jessica Durlacher gaat haar werk bij De Arbeiderspers publiceren. In februari brengt de uitgeverij als eerste een herdruk van ‘De dochter’ uit. In de tweede helft van 2020 hoopt Durlacher een nieuwe roman te kunnen presenteren.

  10 oktober 2019
 • Poëzieweek 2020: Weemoedt en Moeyaert aan kop
  Poëzieweek 2020: Weemoedt en Moeyaert aan kop

  Gezondheid! van Levi Weemoedt en Helium van Bart Moeyaert. Dat waren tijdens de Poëzieweek de bestverkochte bundels in Nederland en Vlaanderen. In Vlaanderen werden 72% meer bundels verkocht dan in een gemiddelde week. Dat schrijft het Poëziecentrum in een persbericht. In Nederland staat Weemoedt ook op de tweede plaats: met zijn bloemlezing Pessimisme kun je leren. Daarna volgen Grappig jammer van Tim Hofman, Broze aarde van Antjie Krog en Verzamelde Gedichten van Menno Wigman. In Vlaanderen bezet Moeyaert zelfs de hele top 3. Op de tweede plaats staat de bundel Verzamel de liefde (Querido, 2003), op de derde plaats Gedichten voor gelukkige mensen. Andere bundels in de top 10 zijn onder meer Milk and Honey en The Sun and Her Flowers van Rupi Kaur – in het oorspronkelijke Engels, níét in de vertaling die bij Orlando is verschenen – en Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd van Siel Verhanneman. Er is geen vergelijkbaar verkoopcijfer voor Nederland beschikbaar voor het aantal meer verkochte poëziebundels tijdens de actieweek. De reden daarvoor is dat Poëziecentrum en CPNB andere manieren van berekenen hebben en de omzetplussen niet vergeleken kunnen worden. Publiceren van beide cijfers zou een vergelijking echter uitlokken.

  21 februari 2020
 • Twee keer Het balanseer op shortlist Herman De Coninckprijs
  Twee keer Het balanseer op shortlist Herman De Coninckprijs

  Uit een totaal van 97 ingezonden dichtbundels, waaronder 23 debuten, heeft de jury van de Herman De Coninckprijs 2020 de volgende zes bundels geselecteerd voor de shortlist: Hogere natuurkunde van Ellen Deckwitz (Uitgeverij Pluim)Oog van Eva Gerlach (Uitgeverij De Arbeiderspers)Sticky drama van Dominique De Groen (het balanseer)Godface van Asha Karami (De Bezige Bij)Fantoommerrie van Marieke Lucas Rijneveld (Uitgeverij Atlas Contact)het leven van sterren van marwin vos (het balanseer) De prijsuitreiking vindt plaats op 26 maart in de Bourlaschouwburg in Antwerpen. De winnaar ontvangt een bedrag van € 7500. Foto: Karami Asha, © Hellen van Meene

  21 februari 2020
 • De Balie start reeks schrijversinterviews
  De Balie start reeks schrijversinterviews

  Debatcentrum De Balie wil de lacune opvullen die het einde van VPRO Boeken heeft achtergelaten. Dit voorjaar start een reeks 'Grote Schrijversinterviews'. Tijdens deze serie gaat programmamaker Ianthe Mosselman van De Balie twee uur lang de diepte in met een grote Nederlandse schrijver, die zij inspirerend vind en die een imposant oeuvre hebben opgebouwd. Op 17 maart bijt Astrid H. Roemer het spits af, daarna volgen Charlotte Mutsaers (16 april), Saskia de Coster (20 mei), Connie Palmen (11 juni) en Vonne van der Meer (27 september). Steeds praat Mosselman aan de hand van fragmenten uit hun werk over hun schrijverschap.

  20 februari 2020
 • Vertalersgeluktournee wint Vertaalengel 2020
  Vertalersgeluktournee wint Vertaalengel 2020

  Nicolette Hoekmeijer, Andrea Kluitmann en Hanneke Marttin, de organisatoren van de jaarlijkse Vertalersgeluktournee, krijgen dit jaar de Vertaalengel. Dat heeft de jury – vertalers Hero Hokwerda, Elly Schippers en Rob van der Veer – namens de Literair vertalers van de Auteursbond vandaag bekend gemaakt. De uitreiking vindt plaats op 2 maart tijdens de traditionele Vertaalslag in het Betty Asfaltcomplex in Amsterdam. De Vertaalengel wordt uitgereikt aan personen of instanties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het vertaalvak in het algemeen of voor de positie van vertalers in het bijzonder. Het drietal wordt geprezen om 'het enthousiasme en de grote inzet' waarmee ze 'al tien jaar de organisatie van de tournee op zich nemen'. Ook zet het zich in om de tournee naar een hoger plan te tillen en jonge vertalers erbij te betrekken. Tegenhanger van de Vertaalengel is de Vertaalduivel, een prikkelend plaagstootje toegekend aan een persoon of instantie die meer had kunnen doen in het belang van het vertaalvak. Deze wordt dit jaar echter niet uitgereikt. Er waren in het vertaalveld geen instanties of personen waar vertalers zich 'meer dan anders' aan hebben gestoord, aldus het persbericht. Hier staat een overzicht van alle winnaars sinds 2008.

  20 februari 2020
 • Personele wisselingen bij Letterenfonds
  Personele wisselingen bij Letterenfonds

  Na ruim 23 jaar bij het Letterenfonds geeft Bas Pauw een nieuwe wending aan zijn carrière. Vanaf 1 maart is hij gedetacheerd bij het Fonds Podiumkunsten in Den Haag. Zijn takenpakket bij het Letterenfonds zal grotendeels worden overgenomen door collega Lucette Châtelain. Sinds januari versterkt Juul Klein Wolterink het communicatieteam van het Letterenfonds. In zijn functie bij het Fonds Podiumkunsten zal Bas Pauw zich gaan inzetten voor de promotie van Nederlandse muziek, theater en dans in het buitenland. Samen met collega Victor Schiferli en Ilonka Reintjens zal hij nog aanwezig zijn op de Leipziger Buchmesse, waar het Letterenfonds van 12 tot 15 maart een omvangrijk programma met elf Nederlandse auteurs presenteert, onder de titel ‘Leipzig am Meer’. Juul Klein Wolterink houdt zich binnen het communicatieteam primair bezig met het actualiseren van de website en social media. Zij studeerde Nederlands (BA) in Leiden en rondt naast haar werk de onderzoeksmaster Literary Studies aan de Universiteit Leiden af. Eerder liep ze onder meer stage bij de Nederlandse Ambassade in België, en in 2016 bij de afdeling Buitenland bij het Nederlands Letterenfonds. Zij volgt Laurie Hasselt op die na anderhalf jaar afscheid nam van het fonds. Hasselt gaat na het afronden van haar masterscriptie aan de UU, in april bij uitgeverij Kosmos aan de slag als redacteur. (vlnr: Bas Pauw, Lucette Châtelain en Juul Klein Wolterink)

  21 februari 2020
 • Audax Groep installeert Raad van Commissarissen
  Audax Groep installeert Raad van Commissarissen

  Femke de Leeuw, Jan Brouwer, Luc van Os en Ingrid Faber zijn de leden van de Raad van Commissarissen die Audax Groep op 5 februari heeft geïnstalleerd. Het nieuwe gremium staat onder voorzitterschap van Joop Brakenhoff die werkzaam is bij telecommunicatieconcern Veon. Femke de Leeuw is eigenaar van Blicon-beveiligingen en AI-beveiliging. Jan Brouwer is voormalig directievoorzitter van Plus Supermarkten en heeft onder meer zitting in de Raad van Commissarissen van Intergamma en Royal A-Ware. Luc van Os nam recent afscheid als bestuursvoorzitter van Hearst Netherlands, het concern waarvoor hij 24 jaar werkte. Ingrid Faber is mede-eigenaar van de Faber Halbertsma Groep en vervulde eerder al diverse commissariaten. (vlnr: Brakenhoff, de Leeuw, Brouwer, Van Os, Faber)

  5 februari 2020
 • Dolf Hartman commercieel manager bij Unieboek|Het Spectrum
  Dolf Hartman commercieel manager bij Unieboek|Het Spectrum

  Per 3 februari is Dolf Hartman in dienst getreden als Commercieel Manager bij Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum. Hij heeft een lange staat van dienst op het gebied van commercieel management en retail en was tot voor kort verantwoordelijk voor alle sales en marketing activiteiten bij Warner Bros Home Entertainment in de Benelux.

  4 februari 2020
 • Joris Smeets nieuwe beleidsmedewerker Literatuur Vlaanderen
  Joris Smeets nieuwe beleidsmedewerker Literatuur Vlaanderen

  Midden januari startte Joris Smeets als beleidsmedewerker leesbevordering, doelgroepgerichte publicaties, impulssubsidies en vertalingen in en uit het Nederlands bij Literatuur Vlaanderen.

  31 januari 2020