• Gerda Blees wint Nederlandse Boekhandelsprijs 2021
  Gerda Blees wint Nederlandse Boekhandelsprijs 2021

  'Wij zijn licht' van Gerda Blees (Podium) heeft de Nederlandse Boekhandelsprijs 2021 gewonnen. Dat is gisteren bekendgemaakt bij de uitreiking van de prijs aan Blees.

  5 maart 2021
 • Zomerlezengeschenk Jo Nesbø verplaatst naar november
  Zomerlezengeschenk Jo Nesbø verplaatst naar november

  Het Zomerlezengeschenk 'De jaloezieman' van Jo Nesbø wordt niet meer in juni, maar in de eerste tien dagen van november cadeau gedaan. De bijbehorende zomercampagne gaat wel door.

  4 maart 2021
 • Boekhandels krijgen crowdfundingtasjes tijdens 'Het Voorwoord'
  Boekhandels krijgen crowdfundingtasjes tijdens 'Het Voorwoord'

  Het boekenvak haakt breed aan op 'Het Voorwoord'. Dat is de indruk van het CPNB. Dat gebeurt onder andere met speciale crowdfunding-tasjes die in het kader van #steunjeboekhandel vanaf volgende week ingezet kunnen worden door boekhandels.

  3 maart 2021
 • 'CB heeft te veel macht in het boekenvak'
  'CB heeft te veel macht in het boekenvak'

  De oprichting van de dienst CB Compact voor kleine uitgeverijen tien jaar geleden en het steeds wisselende beleid van CB is uiterst nadelig voor clusteruitgeverijen. Dat zegt Han Peeters van ClusterEffect, die claimt 'tienduizenden euro's' schade te hebben geleden door de marktmacht van CB.

  3 maart 2021
 • Gereguleerde winkelopening leidt tot frustratie en onvrede
  Gereguleerde winkelopening leidt tot frustratie en onvrede

  De ingewikkelde manier waarop boekwinkels sinds deze week open mogen levert amper een bijdrage aan de omzet, zorgt voor verwarring en hogere kosten, en leidt tot toename van frustratie onder ondernemers.

  5 maart 2021
 • Broekhuis opent vijfde en zesde winkel
  Broekhuis opent vijfde en zesde winkel

  Afgelopen vrijdag ging gehinderd door de lockdown om vier uur ‘s middags in Deventer de vijfde winkel van boekhandel Broekhuis open. Dit voorjaar opent de zesde, als de webshop een compleet nieuwe start maakt.

  4 maart 2021
 • De Vries Van Stockum overdonderd door succes Reading Challenge
  De Vries Van Stockum overdonderd door succes Reading Challenge

  Totaal overdonderd is boekhandel De Vries Van Stockum. Consumenten uit heel Nederland tekenden massaal in op een speciale Reading Challenge ter gelegenheid van 'Het Voorwoord'.

  3 maart 2021
 • Het Verboden Rijk (Roosendaal) gaat dicht
  Het Verboden Rijk (Roosendaal) gaat dicht

  Het Verboden Rijk in Roosendaal sluit per eind april zijn deuren. Winkelmanager Patrice van der Veen hoopt dat zich voor die tijd nog een opvolger meldt.

  2 maart 2021
 • Politieke thriller Hillary Clinton en Louise Penny verschijnt bij A.W. Bruna
  Politieke thriller Hillary Clinton en Louise Penny verschijnt bij A.W. Bruna

  A.W. Bruna Uitgevers heeft de vertaalrechten verworven van de politieke thriller die Hillary Clinton samen met de bevriende Canadese misdaadauteur Louise Penny schrijft. Het boek zal wereldwijd verschijnen op 12 oktober 2021. 

  2 maart 2021
 • Atlas Contact organiseert wedstrijd en challenge
  Atlas Contact organiseert wedstrijd en challenge

  Uitgeverij Atlas Contact organiseert tegelijkertijd een schrijfwedstrijd over het gedachtengoed van Anton de Kom en een challenge rond de vertaling van 'Witte Suprematie & ik' van de Amerikaanse auteur Layla F. Saad.

  1 maart 2021
 • Immer, Puck en Scrollbook op shortlist Renew the Book
  Immer, Puck en Scrollbook op shortlist Renew the Book

  De lees-app Immer, de chatbot Puck en het teaserplatform Scrollboook staan op de shortlist van Renew the Book – de innovatieprijs die is geïnitieerd door de Groep Algemene Uitgevers (GAU). Dat heeft de jury zojuist bekendgemaakt.

  19 februari 2021
 • Jesse Frederik: het verkoopsucces van een gratis boek
  Jesse Frederik: het verkoopsucces van een gratis boek

  Jesse Frederiks boek over de toeslagenaffaire kwam deze week op 2 binnen in de Bestseller 60. En dat terwijl uitgeverij De Correspondent 'Zo hadden we het niet bedoeld' ook gratis te lezen en te beluisteren aanbiedt. Als een Netflix-serie.

  19 februari 2021
 • Ergernis over acties supermarkten en Kinderboeken.nl
  Ergernis over acties supermarkten en Kinderboeken.nl

  In besloten groepen op Facebook loopt de ergernis onder boekverkopers op. Onder meer over de supermarktketens Jumbo en Lidl, die in coronatijd wel gewoon boeken verkopen. Reglementair valt daar niets aan te doen. Uitgeverijen hebben soms de schijn tegen, maar blijven onverkort loyaal aan de boekhandel.

  12 februari 2021
 • Boekenweek verplaatst naar de zomer
  Boekenweek verplaatst naar de zomer

  De Boekenweek wordt verplaatst naar de zomer. De CPNB organiseert in plaats daarvan van 6 t/m 14 maart 'Het voorwoord van de Boekenweek', waarin het boek wordt gevierd met diverse on- en offline activiteiten.

  9 februari 2021
 • 'Zon' van Lucinda Riley bestverkochte boek van 2020
  'Zon' van Lucinda Riley bestverkochte boek van 2020

  'Zon' van Lucinda Riley (Xander) was vorig jaar het bestverkochte boek – vlak voor 'De meeste mensen deugen' van Rutger Bregman (De Correspondent). Xander heeft de meeste titels per uitgeverij, WPG de meeste titels per concern.

  21 januari 2021
 • Vliegende start campagne CPNB
  Vliegende start campagne CPNB

  Hoewel het nog maar enkele dagen geleden is dat de campagne van de CPNB, met steun van GAU, KBb, CB en Nederlands Letterenfonds, om mensen aan te sporen bij hun favoriete boekhandel online boeken te kopen begon, reppen boekverkopers al van een overweldigend effect.

  18 januari 2021
 • Immer, Puck en Scrollbook op shortlist Renew the Book
  Immer, Puck en Scrollbook op shortlist Renew the Book

  De lees-app Immer, de chatbot Puck en het teaserplatform Scrollboook staan op de shortlist van Renew the Book – de innovatieprijs die is geïnitieerd door de Groep Algemene Uitgevers (GAU). Dat heeft de jury zojuist bekendgemaakt.

  19 februari 2021
 • Bol.com doneert 'zeer substantieel bedrag' aan CPNB
  Bol.com doneert 'zeer substantieel bedrag' aan CPNB

  Bol.com doneert een 'zeer substantieel bedrag' aan de CPNB om het boekenvak te ondersteunen.

  10 februari 2021
 • Nederlanders lazen 6.388 jaar via Kobo
  Nederlanders lazen 6.388 jaar via Kobo

  Er is dit jaar meer digitaal gelezen dan ooit. Dat blijkt uit de data van Rakuten Kobo. Ook Storytel maakte de populairste luisterboeken van 2020 bekend.

  24 december 2020
 • Meer boekhandels getroffen door DDoS-aanval
  Meer boekhandels getroffen door DDoS-aanval

  Gisteren kwam naar buiten dat de webshop van Athenaeum Boekhandel maandagmiddag enkele uren plat lag door een Distributed Denial of Service (DDoS)-aanval. Ook andere boekhandels hadden problemen. Dergelijke aanvallen zijn schering en inslag op het wereldwijde web.

  23 december 2020
 • Vlaamse uitgevers en importeurs blij met interesse voor Boekenbeurs
  Vlaamse uitgevers en importeurs blij met interesse voor Boekenbeurs

  Vlaamse uitgevers en importeurs hopen in meerderheid dat de Boekenbeurs blijft bestaan. Er is in ieder geval veel belangstelling. Onder andere de steden Gent en Kortijk willen de beurs graag binnenhouden.

  5 maart 2021
 • Vlaamse Boekenbeurs staat te koop
  Vlaamse Boekenbeurs staat te koop

  De Vlaamse overkoepelende branchevereniging Boek.be heeft al zijn activa te koop gezet. Het voornaamste bezit: de boekenbeurs. Er wordt daarbij ook naar Nederland gekeken voor een mogelijke overnemer.

  4 maart 2021
 • Vertaalrechten ‘Mijn lieve gunsteling’ van Marieke Lucas Rijneveld verkocht aan 9 uitgevers
  Vertaalrechten ‘Mijn lieve gunsteling’ van Marieke Lucas Rijneveld verkocht aan 9 uitgevers

  De vertaalrechten voor 'Mijn lieve gunsteling', de tweede roman van Marieke Lucas Rijneveld, zijn inmiddels al verkocht aan 9 landen: Faber & Faber in Groot Brittannië, Graywolf in de Verenigde Staten, Suhrkamp Verlag in Duitsland, Buchet Castel in Frankrijk, Solum Bokvennen in Noorwegen, Eksmo in Rusland, Nutrimenti in Italië en Tranan in Zweden. Temas de Hoy verwierf de Spaanse wereldrechten.

  28 januari 2021
 • Letterenfonds ondersteunt in 2020 recordaantal buitenlandse vertalingen
  Letterenfonds ondersteunt in 2020 recordaantal buitenlandse vertalingen

  In 2020 is door het Nederlands Letterenfonds het recordaantal van 435 beurzen verleend aan buitenlandse uitgeverijen voor vertalingen van Nederlandse literaire titels. Waarschijnlijk heeft de winst van de International Booker Prize door Marieke Lucas Rijneveld bijgedragen aan toegenomen interesse in Nederlandse auteurs. Daarnaast was er ook meer geld beschikbaar, door de coronasteun van het Ministerie van Cultuur.

  18 januari 2021
 • Coronaweekmonitor: online +73%, offline -70%
  Coronaweekmonitor: online +73%, offline -70%

  Het onlinekanaal boekte in week 8 73% omzetwinst ten opzichte van dezelfde week in 2020. De gesloten fysieke winkels verloren 70%. Dat blijkt uit de Coronaweekmonitor van KVB Boekwerk.

  5 maart 2021
 • Omzet A-boeken in week 8 in Nederland 7,4 miljoen euro
  Omzet A-boeken in week 8 in Nederland 7,4 miljoen euro

  De A-boekenomzet bedroeg in week 8 (maandag 22 t/m zondag 28 februari) in Nederland 7,4 miljoen euro, en in Vlaaanderen 3,2 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van KVB-SMB/GfK.

  4 maart 2021
 • Bestseller 60 (week 9): Mackesy op 1, voor Omtzigt
  Bestseller 60 (week 9): Mackesy op 1, voor Omtzigt

  'De jongen, de mol, de vos en het paard' van Charlie Mackesy (KokBoekencentrum) voert ook deze week de Bestseller 60 aan. Meulenhoff Boekerij (per uitgeverij) en VBK (per concern) hebben de meeste titels in de lijst.

  3 maart 2021
 • Coronaweekmonitor: online +64%, offline -73%
  Coronaweekmonitor: online +64%, offline -73%

  Het onlinekanaal boekte in week 6 64% omzetwinst ten opzichte van dezelfde week in 2020. De gesloten fysieke winkels verloren 73%. Dat blijkt uit de Coronaweekmonitor van KVB Boekwerk.

  26 februari 2021
 • Hollands Diep koopt verslavingsmemoires Hunter Biden
  Hollands Diep koopt verslavingsmemoires Hunter Biden

  Hollands Diep publiceert op 6 april de verslavingsmemoires van Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president. 'Al het moois' verschijnt tegelijk in de hele wereld.

  4 februari 2021
 • Meulenhoff verkrijgt vertaalrechten poëzie Amanda Gorman
  Meulenhoff verkrijgt vertaalrechten poëzie Amanda Gorman

  Na een verhitte veiling tussen acht uitgeverijen heeft uitgeverij Meulenhoff de vertaalrechten verworven van 'The Hill We Climb', het gedicht dat de 22-jarige dichter Amanda Gorman in januari voordroeg bij de inauguratie van Amerikaanse president Joe Biden, en van haar debuutbundel. Deze twee titels én Gormans debuutprentenboek krijgen in de VS elk een oplage van een miljoen exemplaren. 

  4 februari 2021
 • Hollands Diep koopt biografie Kamala Harris
  Hollands Diep koopt biografie Kamala Harris

  Hollands Diep heeft de Nederlandse rechten van 'Kamala's Way' van Dan Morain gekocht. Dat meldt agentschap Sebes & Bisseling op de dag dat de biografie van oud-president Obama uitkomt – óók bij Hollands Diep.

  17 november 2020
 • Singel Uitgeverijen: rechtenverkoop lijdt niet onder coronacrisis
  Singel Uitgeverijen: rechtenverkoop lijdt niet onder coronacrisis

  Iedereen werkt thuis, het boekenvak verkeert wereldwijd in grote onzekerheid. Toch blijft 'het verkopen van rechten in volle vaart doorgaan', zegt senior foreign rights manager Luciënne van der Leije van Singel Uitgeverijen.

  8 juni 2020
 • GESPREK OP ZONDAG: Yrja Danner (LannooMeulenhoff)
  GESPREK OP ZONDAG: Yrja Danner (LannooMeulenhoff)

  Lannoo is de nieuwe eigenaar van Park Uitgevers (voorheen Nieuw Amsterdam), zo maakte het concern maandag bekend. De uitgeverij beschouwt groeien als cruciaal in de veranderende marktomstandigheden, vertelt directievoorzitter Yrja Danner van LannooMeulenhoff.

  17 januari 2021
 • GESPREK OP ZONDAG: Fabian Paagman (boekhandel Paagman)
  GESPREK OP ZONDAG: Fabian Paagman (boekhandel Paagman)

  Nu de lobby om in ieder geval loketten bij boekhandels toe te staan op een stevige Haagse blokkade is gestuit, is het volgens boekhandelaar Fabian Paagman tijd voor een andere aanpak.

  10 januari 2021
 • GESPREK OP ZONDAG: Daphne de Heer (Lebowski)
  GESPREK OP ZONDAG: Daphne de Heer (Lebowski)

  Daphne de Heer, lange tijd het gezicht van de SLAA, begon deze week als uitgever bij Lebowski. Zij vult daarmee het gat dat het onverwachte vertrek van uitgever Oscar van Gelderen en de overstap van redacteur Jasper Henderson achterlaten. 'Ik ben inderdaad niet de eerste aan wie je denkt.'

  20 december 2020
 • GESPREK OP ZONDAG: George Smit (Penguin Random House Nederland)
  GESPREK OP ZONDAG: George Smit (Penguin Random House Nederland)

  George Smit is Area Sales Manager bij uitgeverij Penguin Random House Nederland. Hij begon zijn loopbaan 45 jaar geleden bij importeur Nilsson & Lamm, waarvan het Penguin-fonds een apart onderdeel vormde, en is Penguin altijd trouw gebleven.

  13 december 2020
 • 1 miljoen euro verdeeld onder schrijvers, vertalers en illustratoren
  1 miljoen euro verdeeld onder schrijvers, vertalers en illustratoren

  Het Nederlands Letterenfonds heeft inmiddels 1 miljoen euro verdeeld als tijdelijke steunmaatregel voor schrijvers, vertalers, graphic novelists en illustratoren. Hiermee zijn 400 makers ondersteund. Volgend jaar zal een nieuw pakket steunmaatregelen in werking treden. De extra ondersteuning is mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW.

  8 december 2020
 • Nieuwe roman Lize Spit verschijnt 10 december
  Nieuwe roman Lize Spit verschijnt 10 december

  Na vijf jaar wachten verschijnt bij uitgeverij Das Mag de nieuwe, tweede roman van Lize Spit op 10 december aanstaande. De datum was de laatste maanden een goed bewaard geheim.

  24 november 2020
 • Auteursbond: 'Meer coronacompensatie voor auteurs nodig'
  Auteursbond: 'Meer coronacompensatie voor auteurs nodig'

  In oktober zijn door het Letterenfonds opnieuw 95 beurzen aan auteurs, vertalers en illustratoren toegekend binnen de coronasteunmaatregel 'Van maker tot lezer' (inclusief uitbreiding). Daarnaast kon de Stichting Steunfonds Auteurs van de Auteursbond 67 aanvragen voor financiële steun honoreren. Toch is er volgens de Auteursbond te weinig steun voor auteurs en vertalers die in de problemen komen door de gevolgen van de coronacrisis. 

  12 november 2020
 • Uitgeverij Smakelijck: van blogs tot bestsellers
  Uitgeverij Smakelijck: van blogs tot bestsellers

  Toen de Puttense Williene Klinck tien jaar geleden begon met een blog over koken zonder toevoegingen, had ze niet kunnen bedenken dat daar een reeks culinaire bestsellers uit zou voortspruiten. Organische groei is het geheim van haar succes.

  5 november 2020
 • Rechter keurt overname Iddink Group door Sanoma Learning af
  Rechter keurt overname Iddink Group door Sanoma Learning af

  De overname van schoolboekendistributeur Iddink Group door uitgever Sanoma Learning is in de rechtbank afgekeurd. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurde de fusie in 2019 goed, onder voorwaarden; de rechter oordeelde nu dat aan die voorwaarden niet wordt voldaan. Het bundelen van Magister, het digitale platform van Iddink dat door veel middelbare scholen wordt gebruikt, met de leermiddelen van Malmberg (dochteronderneming Sanoma Learning), zou volgens de rechtbank risico op een mededingingsprobleem veroorzaken: concurrenten zouden niet op dezelfde manier als Malmberg toegang krijgen tot data uit Magister. Op dat punt zal ACM nader onderzoek moeten verrichten. ACM moet dan een nieuw besluit nemen over de goedkeuring van de fusie.  

  5 maart 2021
 • Gratis kookboek voor alle klanten van de voedselbank
  Gratis kookboek voor alle klanten van de voedselbank

  Alle klanten van de Nederlandse voedselbanken ontvangen gratis het kookboek Samen koken we sterker. Dit is een initiatief van kandidaat-Tweede Kamerlid voor de CDA Jaap Jonkers (foto). 'Met dit kookboek hoop ik iedereen de kans geven op een gezonde en lekkere maaltijd, ook als de portemonnee leeg is. Behalve recepten staan in dit kookboek ook tips om te besparen en lekkerder te koken', vertelt hij aan Nijkerk Nieuws. De recepten zijn ontwikkeld door studenten samen met de televisiekoks Pierre Wind en Reitse Spanninga. Het kookboek is in gedrukte vorm en als e-book te verkrijgen. Alle klanten van de 171 voedselbanken in Nederland ontvangen komende weken een gedrukt exemplaar. Het e-book is ook voor anderen gratis verkrijgbaar.

  5 maart 2021
 • Ook Week van het christelijke boek uitgesteld
  Ook Week van het christelijke boek uitgesteld

  Ook de Week van het christelijke boek, de christelijke tegenhanger van de Boekenweek, is verschoven naar de zomer. In de week van 8-12 maart verzorgt de brancheorganisatie voor het christelijke boekenvak (BCB) in samenwerking met uitgevers en boekverkopers wel een serie livestream uitzendingen, met topauteurs uit de christelijke wereld. Acht auteurs die hun sporen hebben verdiend worden live via Facebook geïnterviewd: Priscilla Docter (Uitgeverij Scholten), Liza de Jonge (Uitgeverij Royal Jongbloed), Corien Oranje (Uitgeverij Royal Jongbloed), Willem Ouweneel (Uitgeverij Gideon), David Ros (Uitgeverij Royal Jongbloed), Reinier Sonneveld (Buijten & Schipperheijn), Mirjam van der Vegt (Uitgeverij Ten Have) en Frans Willem Verbaas (Uitgeverij Mozaïek). De avonden worden afwisselend begeleid door Fijke van den Oever en Gerdina van der Plas van Christelijke boekhandel Het Baken (Katwijk) en Gert-Jan van Rietschoten van Boekhandel van Rietschoten (Rotterdam). De uitzendingen zijn vier avonden live te volgen via www.facebook.com/leesenluister. Kijkers kunnen vooraf hun vraag aan een van de auteurs indienen via leesenluister@bcbplein.nl.

  4 maart 2021
 • Titels Querido en Gottmer bij Best Verzorgde Boeken van 2020
  Titels Querido en Gottmer bij Best Verzorgde Boeken van 2020

  De Stichting Best Verzorgde Boeken heeft uit 267 inzendingen een selectie van 33 boeken gekozen die zich hebben 'onderscheiden op het gebied van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaal, druk- en bindwijze' en zo behoren tot de Best Verzorgde Boeken van 2020.  De 33 boeken staan traditiegetrouw centraal in de gelijknamige tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam. Ook is de Nederlandse selectie ingezonden voor de internationale jurering Schönste Bücher aus aller Welt. Op 22 april a.s. wordt bekend of Nederlandse uitgaves in de prijzen zijn gevallen.  Op de lijst staan onder meer Het hele leven van Bart Moeyaert en Peter Van den Ende (Querido) en Het geheim van de tuin van Jan Paul Schutten en Joris Bijdendijk (Gottmer). Ook De correspondentie van Desiderius Erasmus (21 delen) (Ad. Donker), Klimaatverdriet van Marek Šindelka (Das Mag), Body Language: Het lichaam in de middeleeuwse kunst van Wendelien van Welie-Vink (nai010), Barbaar op Ibiza van Jan Cremer (De Bezige Bij) en Touki: Voyage à Dakar van Judith Quax (Lecturis) zijn geselecteerd. Zie de volledige lijst hier.

  4 maart 2021
 • Sladjana Labovic wordt adjunct-uitgever Podium
  Sladjana Labovic wordt adjunct-uitgever Podium

  Per 1 april aanstaande treedt Sladjana Labovic (43) bij Podium in dienst als adjunct-uitgever. Samen met oprichter/uitgever Joost Nijsen en zijn team zal ze zich gaan inzetten voor de verdere ontwikkeling van het fonds. 'Ze sluit met haar expertise, persoonlijkheid en interessegebieden naadloos aan bij Podium', aldus de uitgeverij in een persbericht. Sladjana is heden ‘creative manager’ bij Unieboek|Het Spectrum (fonds-overstijgende acquisities, creatieve concepten), en begeleidde auteurs als Splinter Chabot en Lucy Woesthoff. UBHS is onderdeel van de groep Lannoo Meulenhoff, die onlangs van Novamedia de groep ‘Park’-uitgevers overnam waartoe Podium sinds 2019 behoort. Foto: © Ruud Pos

  25 februari 2021
 • Rozemarijn Visser nieuwe persvoorlichter kinder- en jeugdboeken CPNB
  Rozemarijn Visser nieuwe persvoorlichter kinder- en jeugdboeken CPNB

  Rozemarijn Visser start per 1 maart als persvoorlichter op het domein van de kinder- en jeugdboeken bij Stichting CPNB. Zij volgt Marije van der Lee op. Visser studeerde Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen en deed een master Kunsten, Taal en Cultuur. Ze werkte de afgelopen 2,5 jaar op de afdeling Marketing/PR van uitgeverij Clavis, en heeft in 2018 al kort bij CPNB gewerkt als medewerker klantenservice. 

  23 februari 2021
 • Sophie Visser nieuwe redacteur fictie en non-fictie Lebowski
  Sophie Visser nieuwe redacteur fictie en non-fictie Lebowski

  Sophie Visser is bij uitgeverij Lebowski begonnen als nieuwe redacteur fictie en non-fictie. Samen met Saskia Veen vormt zij aldus het acquirerend redactieteam. Na een bachelor Media en Cultuur en een master Redacteur/Editor aan de UvA werkte Visser al als acquirerend redacteur bij uitgeverij Prometheus en Xander Uitgevers, en het afgelopen jaar was zij als freelance redacteur in te zetten. 

  23 februari 2021
 • Erno Eskens start nieuw fonds bij Noordboek
  Erno Eskens start nieuw fonds bij Noordboek

  Uitgever Erno Eskens zal een nieuw filosofie- en wetenschapsfonds oprichten bij uitgeverij Noordboek. Momenteel is hij daarvoor op zoek naar boekideeën en manuscripten. Tot november vorig jaar was hij uitgever filosofie en geschiedenis bij Boom uitgevers. Daarvoor, van 2011 tot 2019, was hij uitgever bij ISVW. 

  19 februari 2021