• 24 oktober 2019

  Eerste editie talkshow Letteren Live

  In de eerste editie van de nieuwe literaire talkshow Letteren Live, op donderdag 24 oktober van 17.00 tot 18.30 uur, gaan Ronald van Ockhuysen en Roos van Rijswijk in SPUI25 in gesprek met Librisprijswinnaar Rob van Essen over zijn roman 'Visser' en met vertaalster Barbara de Lange over 'Nacht en dag' van Virginia Woolf. Stacey Esajas speelt een fragment uit haar one-womanshow SOEP!. Stadsdichter en spokenword-artiest Gershwin Bonevacia brengt een column over zijn optredens op middelbare scholen. Publiek is van harte welkom bij het programma, de toegang is gratis.

   

  Informatie & Route
 • 25 oktober 2019 - 26 oktober 2019

  Woordnacht 2019

  Nelleke Noordervliet, Wim T. Schippers, Redmond O’ Hanlon, Manon Uphoff en Jules Deelder staan dit jaar centraal in Woordnacht, het Rotterdamse festival rondom actuele Nederlandstalige literatuur. Diverse Nederlandse en Vlaamse auteurs nemen daarnaast deel aan andere programmaonderdelen.

  Informatie & Route
 • 31 oktober 2019

  Poëziecafé ‘Zij/Hij’

  Op de laatste dag van de maand van de geschiedenis zijn alle poëzieliefhebbers uitgenodigd bij Venstra Café / de Bibliotheek Amstelland om te komen luisteren naar elkaars werk in het Poëziecafé.

  Informatie & Route
 • 10 november 2019

  Interview P.F. Thomése

  Op zondag 10 november is P.F. Thomése te gast bij De Vries Van Stockum in Haarlem. Eén van onze boekspecialisten zal P.F. Thomése diverse vragen stellen over zijn nieuwe boek Vaderliefde. Na afloop signeert hij zijn werk.

  Informatie & Route
 • 12 november 2019

  IT Deep Dive

  Kom op 12 november naar IT DeepDive en leer van experts en ervaringsdeskundigen over thema's als conversational AI, data en ethiek, edge computing, design thinking, security en de wet Wbni, container technologie en meer! Martin Wuite, CIO van Wolters Kluwer, geeft een collegetour. 

  Informatie & Route
 • 21 november 2019

  LAMOER #6

  LAMOER is een live talkshow over boeken met schrijvers, wetenschappers, opiniemakers, comedians en muzikanten. Een avond met verrassende invalshoeken en onverwachte dwarsverbanden voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld om zich heen, en die tegelijkertijd met vrienden een biertje willen drinken. En dit alles in hét poppodium van Haarlem: het Patronaat.

  Informatie & Route
 • 27 november 2019 - 30 november 2019

  Wintertuinfestival

  Het Wintertuinfestival, dat van 27 tot en met 30 november 2019 plaatsvindt, gaat dit jaar over gastvrijheid.

  Informatie & Route