• 27 september 2017

  Barts BoekenClub

  Op 27 september start het - inmiddels - vierde seizoen van Barts BoekenClub (in een geheel nieuw jasje en met een geheel vernieuwde website). Thomas Verbogt en Tomer Pawlicki zijn dan te gast.

  Informatie & Route
 • 29 september 2017

  Stedelijk Book Club: Press! Print! Publish!

  Met de tweede editie van Stedelijk Book Club: Press! Print! Publish! staat de Friday Night van het Stedelijk Museum op 29 september 2017 volledig in het teken van boeken. In het nieuw ingerichte entreegebied en op andere plekken in het museumgebouw vinden presentaties, performances en voordrachten door schrijvers en kunstenaars plaats. Twee tentoonstellingen zijn op deze avond voor het eerst te zien: De Best Verzorgde Boeken en Always in risk, yet never in danger. Rietveld Graphic Design 2017

  Informatie & Route
 • 01 oktober 2017

  Boeken in de Beethovenstraat

  De KAN organiseert op 1 oktober voor de eerste keer Boeken in de Beethovenstraat in Amsterdam. Tussen de Gerrit v.d. Veenstraat en de Brahmsstraat staan de handelaren met oude, bijzondere en tweedehands boeken. Ook zijn de belangrijkste uitgeverijen en boekhandelaren uit Amsterdam-Zuid aanwezig. Zij zullen veelal aandacht schenken aan literatuur en auteurs uit Amsterdam-Zuid. Op de boekenmarkt staan 35 kramen.

  Informatie & Route
 • 04 oktober 2017 - 15 oktober 2017

  Kinderboekenweek 2017

  Griezelen is het thema van de Kinderboekenweek 2017, met als motto: gruwelijk eng! Speciaal voor de 63ste Kinderboekenweek, die plaatsvindt van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober, worden het Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek van de Kinderboekenweek uitgegeven.

  Informatie & Route
 • 07 oktober 2017

  Onze Taal-congres 2017

  Welke taal gebruik je wanneer? En wat is het effect van de woorden die je kiest? Deze vragen staan centraal op het congres van Onze Taal, dat deze keer plaatsvindt op zaterdag 7 oktober in het Beatrix Theater in Utrecht, onder de titel ‘Met andere woorden’. Bent u een taalliefhebber? Meld u dan aan voor deze afwisselende en inspirerende taaldag.

  Informatie & Route
 • 14 oktober 2017

  Geen Daden Maar Woorden Festival

  Geen Daden Maar Woorden Festival vindt plaats op 14 oktober 2017 en wordt een ontdekkingstocht langs literatuur, muziek en spoken word. Tijdens het festival staat jong talent in de spotlights.

  Informatie & Route
 • 22 oktober 2017

  Dan Brown in Paradiso

  Dan Brown geeft op zondag 22 oktober in Paradiso in Amsterdam een lezing over zijn nieuwe boek Oorsprong. Dit evenement organiseert Luitingh-Sijthoff in samenwerking met The John Adams Institute.

  Informatie & Route