• 14 april 2018 - 03 mei 2018

  De Literaire Karavaan

  In april en mei vindt de Literaire Karavaan plaats. Een uur durend voordacht programma door schrijvers, met een speciaal thema en afgewisseld met gitaarmuziek.

  Informatie & Route
 • 17 april 2018 - 21 april 2018

  IJzer

  100 jaar na de Groote Oorlog fietsen 10 dichters een week langs de frontlijn. Ze trekken van Diksmuide over Zonnebeke, Ieper en Langemark naar Poperinge en staan stil bij monumenten, kerkhoven, loopgraven en minder bekende herdenkingsplekken. Ze brengen hulde op de manier die ze het best kennen: met poëzie.

  Informatie & Route
 • 19 april 2018

  Elspeetborrel

  Op donderdag 19 april organiseert Stichting Elspeet weer een borrel voor boekenvakkers door boekenvakkers.

  Informatie & Route
 • 25 april 2018

  Barts BoekenClub

  Op woensdagavond 25 april is er een nieuwe Barts BoekenClub met schrijfster Esther Gerritsen.

  Informatie & Route
 • 15 mei 2018

  Bijlmer Boekt!

  Bijlmer Boekt! is een avondvullend programma vol literatuur, verhalen, muziek en feest in Amsterdam Zuidoost. Literaire voordrachten worden afgewisseld met spoken word, muziek, hiphop, stand-up comedy, dans of theaterperformances. Bijlmer Boekt is literair variété van wereldklasse, gepresenteerd door schrijfster en initiatiefneemster Christine Otten.

  Informatie & Route
 • 16 mei 2018

  Annie M.G. Schmidtlezing 2018

  Op woensdag 16 mei houdt Anna Woltz (Londen, 1981) de Annie M.G. Schmidtlezing 2018. In het Kinderboekenmuseum in Den Haag zal ze haar visie geven op jeugdliteratuur. De titel van haar lezing wordt later bekend gemaakt.

  Informatie & Route
 • 27 mei 2018

  Kinderboekenfestival

  Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Achttien van deze mooie kinderboeken komen tot leven tijdens de tweede editie van Het Mooie Kinderboekenfestival.

  Informatie & Route
 • 10 juni 2018

  Kinderboekenfestival

  Het Kinderboekenmuseum brengt op zondag 10 juni voor de zevende keer de Kinderboekenparade. Een gratis festival voor jong en oud met de vele interactieve voorstellingen, inspirerende workshops, meet & greets en literaire acts. 

  Informatie & Route