• 27 augustus 2018

  De Beste Boeken Live

  Op maandag 27 augustus vindt de vijfde editie plaats van De Beste Boeken Live, het jaarlijkse zomerevenement speciaal voor boekverkopers. Drie grote uitgeefconcerns (Lannoo Meulenhoff, Veen Bosch & Keuning Uitgeefgroep en WPG Uitgevers) presenteren samen in Het Sieraad in Amsterdam een gevarieerd dagprogramma, waarmee ze vooruitblikken naar een groot aantal nieuwe boektitels en de marketingactiviteiten voor het najaar.

  Informatie & Route
 • 30 augustus 2018

  Watershed Lazy Listeners

  In 2018 organiseert Watershed, broedplaats voor schrijvend talent, voor de tweede keer een literaire live-avond in het Parktheater in Eindhoven waar jonge schrijvers samen met bekende auteurs het podium beklimmen. Binnen het thema 'Het spijt me' verzorgen zij een avond vol pakkende performances, spannende soundscapes en live readings. 

  Informatie & Route
 • 13 september 2018

  Internationale Roald Dahl-dag

  Op 13 september vieren we wereldwijd de geboortedag van Roald Dahl. Dahl (13 september 1916 - 23 november 1990) blijft een ongekend succesvolle schrijver. Quentin Blake illustreerde bijna al zijn boeken.

  Informatie & Route
 • 15 september 2018 - 29 september 2018

  International Literature Festival Utrecht

  In november 2017 werd Utrecht benoemd tot Unesco City of Literature. Op deze bekroning van de rijke literaire historie van de stad volgt nu de logische volgende stap: een internationaal literatuurfestival dat maar liefst twee weken zal duren. Het International Literature Festival Utrecht (ILFU) combineert bestaande succesformules zoals de Nacht van de Poëzie met fonkelnieuwe programmaonderdelen. De eerste editie van dit jaarlijks terugkerende festival vindt plaats op verschillende locaties in Utrecht van 15 tot en met 29 september.

  Informatie & Route
 • 17 september 2018

  Internationale conferentie 'Elk verhaal telt'

  De conferentie 'Elk verhaal telt – Samen voor een inclusieve boekensector', een initiatief van het Vlaams Fonds voor de Letteren, Iedereen Leest en de KVS, richt zich tot uitgeverijen, boekhandels, auteurs, illustratoren, bibliotheken, leesbevorderaars & literaire organisaties.

  Informatie & Route
 • 21 september 2018 - 30 september 2018

  Boekenweek voor jongeren

  Van 21 tot en met 30 september is er de Boekenweek voor Jongeren. Deze boekenweek is speciaal voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. In de Boekenweek voor Jongeren gaan schrijvers onder andere op Literatour langs scholen. En bij een Boekenweek hoort natuurlijk ook een geschenk: 3PAK, een bundel met korte verhalen van een toptrio auteurs. Wat voorheen de campagne ‘Literatour’ heette, staat al jaren ook bekend als de Boekenweek voor Jongeren.

   

  Informatie & Route
 • 29 september 2018

  Nacht van de Poëzie 2018

  Het grootste poëziefeest van het jaar kent in 2018 zijn 36ste editie. De beste Nederlandstalige dichters, van debutant tot veteraan, bieden het publiek een poëtische marathon die zijn weerga niet kent. En dan zijn er nog entr’actes als muziek, dans en cabaret, die de dichters gedurende de avond in razend tempo afwisselen. De Nacht van de Poëzie betovert haar bezoekers tot diep in de nacht en laat ze met een glimlach huiswaarts keren.

  Informatie & Route
 • 01 oktober 2018 - 31 oktober 2018

  Maand van de Geschiedenis

  De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Honderden culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties brengen geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Het thema van de Maand van de Geschiedenis 2018 is Opstand.

  Informatie & Route
 • 03 oktober 2018 - 14 oktober 2018

  Kinderboekenweek

  Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!

  De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018 is illustrator Milja Praagman.

  Informatie & Route
 • 11 oktober 2018 - 13 oktober 2018

  Read My World Internationaal Literatuur Festival Amsterdam

  Read My World is een internationaal literatuurfestival dat jaarlijks in de Tolhuistuin te Amsterdam plaatsvindt.  Het concentreert zich op literatuur in al haar verschijningsvormen, uit regio’s in de wereld waar zich grote maatschappelijke veranderingen voltrekken. Het zijn plekken die we vooral kennen uit krantenkoppen en journaalflitsen. Het festival werpt een nieuwe en actuele blik op deze gebieden, van binnenuit, via de literatuur. Tijdens de zesde editie van het festival op 11, 12 en 13 oktober 2018, staat literatuur uit Turkije centraal.

   

   

  Informatie & Route
 • 26 oktober 2018 - 04 november 2018

  Nederlands Thrillerfestival

  Het Nederlands Thrillerfestival is een niet meer weg te denken evenement dat jaarlijks plaatsvindt in Zoetermeer. De stad wordt een week lang omgedoopt tot Thriller City en in die week vinden er veel spannende culturele activiteiten plaats. 

  Informatie & Route