• 21 november 2019

  LAMOER #6

  LAMOER is een live talkshow over boeken met schrijvers, wetenschappers, opiniemakers, comedians en muzikanten. Een avond met verrassende invalshoeken en onverwachte dwarsverbanden voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld om zich heen, en die tegelijkertijd met vrienden een biertje willen drinken. En dit alles in hét poppodium van Haarlem: het Patronaat.

  Informatie & Route
 • 27 november 2019

  Barts BoekenClub met Maartje Wortel, David van Bodegom (e.v.a.)

  Woensdagavond 27 november in het Betty Asfalt Complex: een nieuwe Barts BoekenClub met uiteenlopende gasten en verrassende onderwerpen.

  Informatie & Route
 • 27 november 2019 - 30 november 2019

  Wintertuinfestival

  Het Wintertuinfestival, dat van 27 tot en met 30 november 2019 plaatsvindt, gaat dit jaar over gastvrijheid.

  Informatie & Route
 • 30 november 2019

  Ode aan H.H. ter Balkt

  Om het werk van de onnavolgbare dichter H.H. ter Balkt te eren en in leven te houden start De Nieuwe Oost | Wintertuin een reeks programma’s getiteld Ode aan de betekenis. Zowel op het podium als op schrift zullen jonge makers een jaar lang nieuw werk maken, geïnspireerd op deze ongewone stem in de Nederlandse poëzie. De podiumproductie gaat op 30 november in première tijdens het Wintertuinfestival in Nijmegen.

  Informatie & Route
 • 08 december 2019 - 09 december 2019

  Grote denkers: Toni Morrison

  Ze was de ongeëvenaarde grande dame van de Amerikaanse literatuur: schrijver Toni Morrison (1931-2019). In haar bekroonde romans zette ze taal volledig naar haar hand en verbeelde op eigen wijze de ervaringen van Afro-Amerikaanse vrouwen. Op zondag 8 december én op maandag 9 december onderzoeken Sylvana Simons en Etchica Voorn in een avond vol taal en muziek de literaire en politieke kracht van Toni Morrison. Artiesten Jeannine Valeriano en Pink Oculus brengen een ode aan haar werk.

  Informatie & Route