• 14 februari 2017 - 21 februari 2017

  Week van het Korte Verhaal

  Van 14 t/m 21 februari 2017 is de zesde editie van de Week van het Korte Verhaal. Ruim vijfentwintig boekhandels, verspreid over heel Nederland, en in België, spannen zich deze week extra in om het genre de aandacht te geven die het verdient.

  Informatie & Route
 • 22 februari 2017

  Barts BoekenClub

  Bart Gielen ontvangt op woensdagavond 22 februari (20.30u) in het Betty Asfalt Complex: Aron Brouwer, Marthijn Wouters & A.N. Ryst. Een avond met een anti-held & met verhalen uit het aardse paradijs. En verder: Live muziek & Hebban Proza Pitch

  Informatie & Route
 • 23 februari 2017

  Kick-off Renew the Book

  Op donderdag 23 februari vindt de kick-off plaats van de tweede editie van Renew The Book.

  Informatie & Route
 • 24 februari 2017 - 05 maart 2017

  Nederlandse Thriller Tiendaagse

  Van 24 februari tot en met 5 maart a.s. wordt de Nederlandse Thriller Tiendaagse voor de vierde keer georganiseerd. Tien dagen lang krijgt een selectie van Nederlandse en Vlaamse schrijvers van thrillers, spannende YA-romans en true crime een podium op de grootste Nederlandstalige boekensite.

  Informatie & Route
 • 06 maart 2017

  BOvdT-terugkomdag voor alle boekverkopers

  Of u nou wel of niet hebt deelgenomen aan het BOvdT-programma, u bent welkom op de BOvdT-terugkomdag op maandag 6f maart a.s. in Amersfoort.

  Informatie & Route
 • 07 maart 2017

  Vertaalslag 2017

  Dinsdag 7 maart vindt de jaarlijkse Vertaalslag weer plaats. Begonnen als feestelijke avond waarop de Vertaalengel en de Vertaalduivel worden uitgereikt, is de Vertaalslag inmiddels een literair evenement dat je als serieuze (ver)taalliefhebber niet mag missen.

  Informatie & Route
 • 14 maart 2017

  Nationaal Bibliotheekcongres

  In deze editie van het Nationale Bibliotheekcongres is het onderwerp Jeugd en draait alles om kinderen en jongeren. Geen vreemd onderwerp want de helft van de bibliotheekleden is jonger dan 18 jaar. Tijdens dit congres willen we u hun belevingswereld en behoeftes. Dit doen we met een inspirerend plenair ochtendprogramma en de middag wordt grotendeels door uzelf gevuld.

  Informatie & Route
 • 18 maart 2017

  Debutantenbal 2017

  Is vorm bepalend voor literatuur of is de inhoud leidend? Waarom zou literatuur zich per definitie in boekvorm moeten openbaren? Bob Dylan heeft met zijn muziek de Nobelprijs voor literatuur gewonnen. En wat dacht je van film en toneel? 

  Informatie & Route
 • 24 maart 2017 - 26 maart 2017

  Passa Porta Festival 2017

  Van 24 tot 26 maart 2017 gonst het in de Brusselse straten weer van de literaire bedrijvigheid. Tijdens de zesde editie van het Passa Porta Festival delen een honderdtal Belgische en internationale schrijvers in alle mogelijke talen en genres een weekend lang hun ideeën, hun liefde voor het woord en hun passie voor teksten. Een maand voor zijn festival onthult het internationale literatuurhuis het complete festivalprogramma en geeft er een feestelijk voorsmaakje van in drie steden, in gezelschap van de Noorse schrijfster Erika Fatland.

  Informatie & Route
 • 25 maart 2017

  Nijmeegs Boekenfeest

  Na een zinderende jubileumeditie van het Nijmeegs Boekenfeest in 2016 belooft ook het elfde Boekenfeest veel goeds: het thema van de Boekenweek is dit jaar namelijk ‘Verboden vruchten’. Drank en drugs, overspel en obsceniteit – de mens is genotzuchtig, zowel in het leven als in de literatuur. Op zaterdag 25 maart reizen schrijvers, dichters, wetenschappers, muzikanten en kunstenaars af naar Nijmegen om hun licht te schijnen op dit thema.

  Informatie & Route
 • 05 april 2017

  Lezen Centraal

  Verhalen komen niet uit de lucht vallen. Een auteur componeert letters, woorden en zinnen, die de lezer toegang geven tot het verhaal. En verhalen komen ook langs andere wegen tot ons. Via beeld, geluid, muziek of combinaties daarvan. Lezen Centraal 2017 gaat op zoek naar de creatieve middelen die verhalenmakers inzetten om u als lezer, maar ook als luisteraar of kijker, ontroerd, ontzet, verheugd, verward of verrijkt achter te laten. Wie zijn eigen verbeeldingskracht benut, leert die van een ander beter begrijpen en waarderen, wordt wel gezegd.

  Informatie & Route
 • 23 april 2017

  YALFest

  YALFest gaat door! In 2017 kun je opnieuw naar een te gek YA-festival met internationale bestseller-auteurs, workshops, lezingen en meer. Dit jaar is er een aanvullend avondprogramma voor degenen die er geen genoeg van kunnen krijgen. We zijn keihard bezig met het vullen van het programma, maar we kunnen garanderen dat het weer episch wordt. Kun je niet wachten? Koop alvast een kaartje! Je kunt je later inschrijven voor de workshops.

  Informatie & Route
 • 24 april 2017

  Staat van het Boek

  Op maandag 24 april organiseerde het BoekenOverleg voor de zesde keer de Staat van het Boek.

  Informatie & Route
 • 29 april 2017

  Independent Bookstore Day

  Op 29 april 2017 vieren we Independent Bookstore Day. Dan vieren we de boekhandel. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. In de boekwinkel vinden we inspiratie, raken we ontroerd. We lezen, kijken, vergapen ons er. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. Daarom kun je die dag speciale uitgaven kopen, in gelimiteerde oplages, en vinden er bijzondere optredens plaats.

  Informatie & Route
 • 10 mei 2017

  Annie M.G. Schmidtlezing 2017

  Op woensdag 10 mei houdt Rindert Kromhout in het Kinderboekenmuseum in Den Haag de Annie M.G. Schmidtlezing 2017. De titel van zijn lezing luidt:  De rattenvanger van Weesp

  Informatie & Route