• 01 oktober 2018 - 31 oktober 2018

  Maand van de Geschiedenis

  De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Honderden culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties brengen geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Het thema van de Maand van de Geschiedenis 2018 is Opstand.

  Informatie & Route
 • 26 oktober 2018 - 04 november 2018

  Nederlands Thrillerfestival

  Het Nederlands Thrillerfestival is een niet meer weg te denken evenement dat jaarlijks plaatsvindt in Zoetermeer. De stad wordt een week lang omgedoopt tot Thriller City en in die week vinden er veel spannende culturele activiteiten plaats. 

  Informatie & Route
 • 29 oktober 2018 - 04 november 2018

  Crossing Border 2018

  Crossing Border, dit jaar van 29 oktober tot en met 4 november, keert terug naar haar vertrouwde plek in Theater aan het Spui in Den Haag met een gevarieerd, internationaal programma vol literatuur, spoken word, muziek en speciale samenwerkingen.

  Informatie & Route
 • 09 november 2018

  Bijeenkomst ‘Hoe lees ik?’

  Op vrijdagmiddag 9 november a.s. organiseert het Letterkundig Centrum Limburg samen met Bibliotheek Venlo en Huis voor de Kunsten Limburg de bijeenkomst 'Hoe lees ik?'. Gastsprekers zijn schrijfster Lidewijde Paris en literatuurwetenschapper, poëziecriticus en dichter Kila van der Starre. Zij geven in de Venlose Stadsbibliotheek twee interactieve lezingen waarin de boeken Hoe lees ik van Lidewijde Paris en woorden temmen. 24 uur in het licht van Kila&Babsie centraal staan. De relatie tussen boek en lezer wordt ontrafeld en vele interessante leestips zullen de revue passeren.

  Informatie & Route
 • 12 november 2018

  De Leesclub van Alles LIVE: 'Zondagskind' van Judith Visser

  Judith Visser schreef de aangrijpende roman Zondagskind over haar bijzondere jeugd als kind met het syndroom van Asperger. Op maandag 12 november (Rotterdam) praten we bij DLVAlive over het boek van Judith Visser, over autisme bij kinderen en met name bij meisjes, en over hoe het onderwijs werkt.

  Informatie & Route
 • 20 november 2018 - 25 november 2018

  Wintertuinfestival

  Het Wintertuinfestival stelt dit jaar de vraag: Wat horen we als we luisteren? We gaan op zoek naar nieuwe vormen van gesprek over maatschappelijke thema’s die moeilijk bespreekbaar lijken. In vijf dagen tijd zijn er talloze programma’s op verschillende locaties in Nijmegen.

  Informatie & Route
 • 13 december 2018

  Congres 'Lekker lezen: over het belang van leesmotivatie'

  Wat is het geheim van succesvolle leesbevordering? Leesmotivatie. Wanneer de leesvlam bij kinderen eenmaal goed brandt, dooft deze niet zo snel meer uit. Leesmotivatie brengt een positieve leesspiraal op gang: een kind dat graag leest, leest meer en beter, en grijpt daardoor ook weer sneller opnieuw naar een boek. Maar hoe doe je dat, van een kind een gemotiveerde lezer maken? Deze vraag staat centraal tijdens het wetenschappelijk congres van Stichting Lezen.

  Informatie & Route