• 25 maart 2017 - 02 april 2017

  Boekenweek

  De Boekenweek is het jaarlijkse feest in de boekhandel en bibliotheek rondom het literaire, Nederlandstalige boek. In 2017 wordt deze voor de 82ste keer gehouden. De Boekenweek 2017 vindt plaats van zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april. Het thema van komende Boekenweek is Verboden vruchten.

  Informatie & Route
 • 29 maart 2017 - 01 april 2017

  Tilt Festival

  In zeven jaar tijd is Tilt Festival uitgegroeid tot het grootste literaire festival van het zuiden. Vier dagen boordevol literatuur, theater, beeld en muziek. Met spannende cross-overs en verrassende invalshoeken.

  Informatie & Route
 • 29 maart 2017

  Barts BoekenClub

  Deze speciale editie van Barts BoekenClub staat in het teken van het thema van de Boekenweek: verboden vruchten. Een avond over genot en geweten, verleiding en verbod. Wel willen, niet mogen, toch doen: zowel in de letteren als in het leven.

  Informatie & Route
 • 30 maart 2017

  Finale Renew the Book

  Op donderdag 30 maart vindt de finale van Renew the Book plaats. 

  Informatie & Route
 • 31 maart 2017

  Het Rotterdamse Boekenbal: Ohlala

  Op 31 maart 2017 is het weer tijd voor het enige echte Rotterdamse Boekenbal. Deze tweede editie staat helemaal in het teken van het thema van de Boekenweek: Verboden Vruchten en belooft een avond te worden waarop schrijvers en lezers zich verzamelen in een wervelend feest met rafelige randjes.

  Informatie & Route
 • 05 april 2017

  Noorderwoord

  Noorderwoord is een literair evenement met de gezelligheid en diversiteit waar stadsdeel Noord in Amsterdam bekend om staat. Een evenement waar iedereen elkaar begroet: jong, oud, schrijver, muzikant, Noord-bewoner, niet Noord-bewoner. Pak ook een stoel en schuif aan!

  Informatie & Route
 • 05 april 2017

  Lezen Centraal

  Verhalen komen niet uit de lucht vallen. Een auteur componeert letters, woorden en zinnen, die de lezer toegang geven tot het verhaal. En verhalen komen ook langs andere wegen tot ons. Via beeld, geluid, muziek of combinaties daarvan. Lezen Centraal 2017 gaat op zoek naar de creatieve middelen die verhalenmakers inzetten om u als lezer, maar ook als luisteraar of kijker, ontroerd, ontzet, verheugd, verward of verrijkt achter te laten. Wie zijn eigen verbeeldingskracht benut, leert die van een ander beter begrijpen en waarderen, wordt wel gezegd.

  Informatie & Route
 • 06 april 2017

  Waumans en Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel

  In Waumans & Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel gaan schrijvers en presentatoren Rob Waumans en Ivo Victoria op 6 april in DE Studio op zoek naar het verhaal áchter de schrijver en zijn boeken. Ondersteund door one-woman-showband Milena Haverkamp, ontvangen zij zowel gevestigde namen als nieuw talent in een wervelende maar toch intieme en literair verantwoorde show waarin de rubrieken elkaar razendsnel opvolgen.

  Informatie & Route
 • 07 april 2017

  Haarlems Literatuur Festival

  Er start een nieuw, spannend literair initiatief in het Haarlem College: Stichting Literair Haarlem organiseert op 7 april samen met de Haarlemse boekhandels het eerste Haarlems Literatuur Festival. Een unieke en bijzondere samenwerking waardoor op één avond liefst tien auteurs zullen optreden in de fantastische lounge en theaterzaal van het Haarlem College.

  Informatie & Route
 • 23 april 2017

  YALFest

  YALFest gaat door! In 2017 kun je opnieuw naar een te gek YA-festival met internationale bestseller-auteurs, workshops, lezingen en meer. Dit jaar is er een aanvullend avondprogramma voor degenen die er geen genoeg van kunnen krijgen. We zijn keihard bezig met het vullen van het programma, maar we kunnen garanderen dat het weer episch wordt. Kun je niet wachten? Koop alvast een kaartje! Je kunt je later inschrijven voor de workshops.

  Informatie & Route
 • 24 april 2017

  Staat van het Boek

  Op maandag 24 april organiseerde het BoekenOverleg voor de zesde keer de Staat van het Boek.

  Informatie & Route
 • 29 april 2017

  Independent Bookstore Day

  Op 29 april 2017 vieren we Independent Bookstore Day. Dan vieren we de boekhandel. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. In de boekwinkel vinden we inspiratie, raken we ontroerd. We lezen, kijken, vergapen ons er. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. Daarom kun je die dag speciale uitgaven kopen, in gelimiteerde oplages, en vinden er bijzondere optredens plaats.

  Informatie & Route
 • 10 mei 2017

  Annie M.G. Schmidtlezing 2017

  Op woensdag 10 mei houdt Rindert Kromhout in het Kinderboekenmuseum in Den Haag de Annie M.G. Schmidtlezing 2017. De titel van zijn lezing luidt:  De rattenvanger van Weesp

  Informatie & Route
 • 11 mei 2017 - 13 mei 2017

  International Literature Festival Utrecht

  Graham Swift, Johan Harstad, Nino Haratischwili, Arjen Lubach, Pierre Jarawan, Jonas Hassen Khemiri, Samanta Schweblin en Xu Zechen komen naar het International Literature Festival Utrecht. Het festival toont van 11 tot en met 13 mei 2017 wederom het beste wat de internationale romankunst op dit moment te bieden heeft, dit jaar voor het eerst in TivoliVredenburg.

  Informatie & Route
 • 11 mei 2017

  BorderKitchen: Gary Younge

  Op 11 mei komt de Engelsman Gary Younge naar Den Haag. Younge schreef in de afgelopen decennia vier boeken, heeft een maandelijkse column in The Nation en maakte radio- en televisiedocumentaires over verschillende onderwerpen; van de Tea Party tot hiphopcultuur.

  Informatie & Route
 • 21 mei 2017

  Het Mooie Kinderboekenfestival

  Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Het Mooie Kinderboekenfestival brengt achttien van deze mooie boeken tot leven. Gastcurator van het festival is kinderboekenschrijver Edward van de Vendel. Tijdens dit bonte festival op zondag 21 mei in de Amsterdamse Tolhuistuin kunnen kinderen van 4 t/m 10 jaar zich onderdompelen in verschillende fantasiewerelden. 

  Informatie & Route