Gelukkig zijn er seizoenen

Gelukkig zijn er seizoenen

21 maart 2017

Toegegeven, het is een debiel huppeltje waarmee ik tegenwoordig onze keuken betreed. Oud huis, plankenvloer, evenveel kieren als charme. 

- nele hendrickx
Stilstand is achteruitgang

Stilstand is achteruitgang

21 maart 2017

Soms zoek je naar inspiratie ver buiten de deur, maar ben je blind voor waar je al jarenlang tussen staat. Doorzetters. Ik heb het over de familie Rienks.

- remco houtepen
Rob Hoogland en Arthur van Amerongen: Spoedcursus guerrillamarketing. Deel 4 (slot)

Rob Hoogland en Arthur van Amerongen: Spoedcursus guerrillamarketing. Deel 4 (slot)

17 maart 2017

Columnisten Rob Hoogland (De Telegraaf) en Arthur van Amerongen (de Volkskrant) schreven samen Het Grote Foute Jongens Boek (Pepper Books). Het duo ging op boekhandelstour en bloggen op Boekblad.nl over hun ervaringen tijdens deze roadtrip. Vandaag het laatste deel, met bezoeken aan de boekhandels v/h Van Gennep en Scheltema.

- grote foute jongens
Middeleeuws wit

Middeleeuws wit

9 maart 2017

We zijn er al jaren naar op zoek. Amechtig, vaak. Dat voelt dan een beetje pervers, een beetje fout. Alsof je op safari bent, speurend naar een bedreigde diersoort. 

- jelte nieuwenhuis
Bestsellers voorspellen

Bestsellers voorspellen

1 maart 2017

Bij Bookarang werken we op het snijvlak van kunstmatige intelligentie en literatuur. Dat roept natuurlijk geregeld de opwindende vraag op: is het mogelijk om met behulp van de computer een bestseller te voorspellen?

- frederique schut
Amazon aan banden

Amazon aan banden

9 februari 2017

Het zal niet voor de eerste keer zijn dat een bedrijf door de Europese Commissie wordt terug gefloten. En daarbij deinst de Commissie er zelfs niet voor terug grote jongens als Apple, Google en Facebook aan te pakken. Dat is voor de gemiddelde nationale mededingingsautoriteit doorgaans een brug te ver.

- hans bousie
Erfgoed

Erfgoed

14 november 2016

Het in memoriam voor Ko van Leest, in Boekblad en in Het Parool, bracht niet alleen mijn twee ontmoetingen met deze uitzonderlijke boekverkoper in herinnering. Die beide ontmoetingen draaiden overigens om één schrijver: Maurice Gilliams. Op een dag ontving ik bij Donner een handgeschreven briefje van Van Leest.

- leo van de wetering