Signeren

Signeren

16 juni 2021

Eric Herni, eigenaar van The Read Shop Almere-Haven, schrijft een wekelijkse blog over zijn boekwinkel. Deze keer over signeersessies, Hetty Kleinloog en de boeken van Baantjer en Simon de Waal.

- eric herni
Een breder aanbod van kinderboeken over migratie: hoe afstand een completer beeld kan geven

Een breder aanbod van kinderboeken over migratie: hoe afstand een completer beeld kan geven

20 mei 2021

De vluchtelingencrisis was een aantal jaren geleden constant in het nieuws. Er kwamen vele mooie boeken op de Nederlandse markt waardoor we konden meeleven met de gevoelens van mensen die opeens huis en haard moesten verlaten. Gek eigenlijk dat tegenwoordig minder aandacht lijkt te zijn voor migratie.

- roos vroonhof - marianne schönbach literary agency
Philip Roth

Philip Roth

26 april 2021

Blake Bailey heeft een biografie geschreven over Philip Roth. In eerste instantie deed de biografie vooral stof opwaaien omdat deze volgens recensenten van uitzonderlijke kwaliteit is.

- hans bousie
Bookstore Day 2020 (7)

Bookstore Day 2020 (7)

26 oktober 2020

Bookstore Day 2020 ligt amper achter ons. Het was een gekke editie vanwege alle maatregelen rondom COVID-19. Een dag met minder auteurs, maar wel veel gezelligheid, feest en acties.

- lianne laseur
Frankfurt 2020: een hybride beurs

Frankfurt 2020: een hybride beurs

10 augustus 2020

Oplossingen voor nu of nieuwe richtingen? De Buchmesse 2020 gaat door. De organisatie vroeg aanvankelijk arbeidstijdverkorting aan voor haar rond de 100 medewerkers. Maar sinds besloten werd om in te zetten op een beurs vol nieuwe concepten zijn er handen en hoofden te kort. Dankzij een uitgebreid steunprogramma van de Duitse federale regering kunnen plannen gemaakt gaan worden voor een hybride beurs: fysiek en digitaal. Het geheel zal ook een uitgebreid inhoudelijk programma omvatten.

- klaas de boer
Slimme boro pasi’s nodig voor nieuw boek tijdens corona

Slimme boro pasi’s nodig voor nieuw boek tijdens corona

15 juni 2020

De  COVID-19-crisis is niet het meest ideale moment om een nieuw boek uit te brengen. De media berichten bijna uitsluitend over dit verschrikkelijke virus, er zijn geen bijeenkomsten, veel winkels zijn dicht, veel boekwinkels zijn dicht en hebben hun bestellingen gehalveerd, bibliotheken zijn dicht, zalen zijn gesloten, mensen blijven thuis en praten alleen maar over corona.

- eric kastelein
Corona of geen corona: relevante backlist titels

Corona of geen corona: relevante backlist titels

27 maart 2020

Boeken over epidemieën zijn ineens hot. Nu we ons plots in thuisisolatie bevinden en de dreiging van een gevaarlijk en besmettelijk virus ervaren, lezen we blijkbaar graag over mensen die zich ooit in eenzelfde situatie bevonden. Media maken lijstjes, experts tippen titels, Boekblad wijdde er een artikel aan: Belangstelling voor relevante oudere titels leeft op.

- frederique schut