Lachen

Lachen

14 mei 2024

'Heb je dat boek nog liggen van die man die altijd aan tafel zit bij Vandaag Inside? Je weet wel, die Turkse Marokkaan.' Een man staat bij mijn toonbank en ondanks zijn wat ongelukkige omschrijving begrijp ik welk boek hij zoekt. Ik loop naar de boekentafel en pak een exemplaar van Afslag 24, geschreven door Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus.

- eric herni
Cijfertjes

Cijfertjes

6 mei 2024

U zit er dus allemaal naast. Wie dacht dat het aantal boekhandels in Nederland daalde,heeft het helemaal bij het verkeerde eind, aldus het CBS. Het aantal boekhandels is volgens het CBS zelfs met ruim 12% toegenomen, ook al menen alle mensen die betrokken zijn bij het boekenvak dat het anders is. Dat is intrigerend natuurlijk.

- hans bousie
Pittige stage

Pittige stage

19 april 2024

Zo, hèhè, de bestanden zijn naar de drukker. Was me dat een bevalling! Even tijd om uit te blazen. Maar ik mag niet verslappen, want ik ben nog maar halverwege mijn stage. De afdelingen acquisitie, redactie en productie heb ik gehad, nu zijn de afdelingen verkoop en promotie aan de beurt.

- ralph aarnout
Vampiers en beren

Vampiers en beren

19 februari 2024

Dit is mijn derde en laatste vlog over mijn boekverkopersuitwisseling in Roemenië. Dat kan maar één ding betekenen: we moeten het hebben over de olifant in de kamer, welgezegd, de bloedzuigende olifant in de kamer…

- franka wijers
Frankfurt 2023, dag 2: Statafel in plaats van stand

Frankfurt 2023, dag 2: Statafel in plaats van stand

21 oktober 2023

Vier serieuze offerteaanvragen kon Huub van de Pol na afloop van de Buchmesse noteren. 'Vanwege de uitdijende agenda heb ik minder van de beurs kunnen zien dan ik wilde maar voor ons was dit de beste beurs in jaren.'

- huub van de pol