Eerste Liefde

Eerste Liefde

20 september 2021

Als alles goed is komt er in Maart 2022 weer een “normale” Boekenweek, met een normaal Boekenbal. En met normaal bedoel ik dan natuurlijk dat we met z’n allen opgepropt in de gangen van de Stadsschouwburg rondsjouwen. Dat er heel veel gedronken en nog meer gezoend en geknuffeld wordt. Dat sommigen na afloop blasé zeggen dat het toch een beetje tegenviel omdat (vul maar in) en dat ze volgend jaar niet zullen gaan, om dan toch het jaar daarop weer aan te schuiven. Maar vooral is de Boekenweek voor mij het feestelijk moment waarop er een Boekenweekgeschenk wordt uitgedeeld.

- hans bousie
Gezellig

Gezellig

20 september 2021

Twee dames van – volgens mij – ver in de tachtig wandelen met hun rollator de winkel binnen. Stapvoets. Voorzichtig. Ze komen twee keer per week om wenskaarten te kopen en af en toe een boek. Het zijn vaste klanten, mogelijk al van ver voordat ik de winkel in 2013 heb overgenomen. Een van beide is vroeger lerares geweest en dat is nog altijd een beetje te merken.

- eric herni
Sprookjes en mythen in kinderboeken: een divers aanbod

Sprookjes en mythen in kinderboeken: een divers aanbod

19 augustus 2021

Nu de vakantieperiode op zijn eind loopt, willen veel mensen nog iets langer ontvluchten aan de sleur van het normale leven. Wat is er dan beter dan wegdromen bij een goed sprookje, een goede mythe of sage?

- roos vroonhof