Veertig

Veertig

26 november 2021

Vandaag ben ik jarig. 26 november 2021. Een eeuwigheid geleden werd ik geboren in de Amsterdamse Pijp. De 1e Jacob van Campenstraat, een zijstraat van de Ferdinand Bol en vlak bij de toenmalige Heineken Brouwerij.

- eric herni
De rede is geduldig

De rede is geduldig

23 november 2021

Vertalen is het heerlijkste wat er is, maar het is jammer dat je er zoveel leeswerk aan hebt. Ja, serieus! Na amper een dag werken dansen de letters en de ideeën me vaak voor ogen en gaat het besturingssysteem in mijn bovenkamer in de sluimerstand. Van lezen komt in de avonduren bar weinig meer terecht.

- ralph aarnout
Waarom eigenlijk?

Waarom eigenlijk?

15 november 2021

Op dit moment lees ik 'Orwell’s roses' van Rebecca Solnit. Ze beschrijft daarin hoe ze op zoek gaat naar de rozenstruiken die Orwell ooit geplant heeft. En verdomd: die struiken bestaan nog, en als ze in zijn voormalige tuin naar die rozen kijkt, voelt ze zich een beetje dichter bij George Orwell. De rozenstruiken hebben hem overleefd en vormen een brug tussen verleden en toekomst.

- hans bousie
De kop is eraf

De kop is eraf

7 november 2021

Een goede recensie van het Boekverkoperspanel van AD. Boek van de Week bij Radio 4. Zo werd Sander Verheijen zaterdag wakker.

- jens vern
Frankfurt 3: Kleine Stau, groβe Bratwurst

Frankfurt 3: Kleine Stau, groβe Bratwurst

22 oktober 2021

Aan alle goede dingen komt een eind, en soms is dat einde behoorlijk abrupt en onverwacht. Zo ook  deze boekenbeurs, die eindigde in een nationale treinstoring, file en uiteindelijk… zelfs in een pretzel.

- roselinde bouman