Lancering 'Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?' van Francine Oomen 12

Lancering 'Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?' van Francine Oomen

Dinsdag 12 september werd het nieuwe boek van Francine Oomen gepresenteerd in de Oude Lutherse Kerk. Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? ontstond op verzoek van haar volwassen lezers van toen, nu twintigers en dertigers met behoefte aan nieuwe survivaltips. Ruim 500 van die lezers was bij de lancering aanwezig. De organisatie was in handen van Uitgeverij Volt Kinderboeken (Singel Uitgeverijen), Athenaeum Boekhandel en Spui25.  
© foto’s Gerlinde de Geus 

Foto's bekijken
Het aller-, allereerste Indie Uitgevers Festival

Het aller-, allereerste Indie Uitgevers Festival

's ochtends duurde de hittegolf nog voort, 's middags was het weer omgeslagen – maar in de Tolhuistuin in Amsterdam bleef de sfeer opperbest. Vijfentwintig uitgevers ontvingen zo'n 120 boekverkopers en 60 journalisten op de eerste Indie Uitgevers Beurs. Dian van der Zande van New Book Collective maakte de foto's.

Foto's bekijken
De Beste Boeken Live

De Beste Boeken Live

Op maandag 28 augustus vond de nieuwe editie van De Beste Boeken Live plaats. De Beste Boeken Live wordt georganiseerd door VBK Uitgevers, LannooMeulenhoff en WPG Uitgevers en is hét inspiratie-evenement waarin de boekverkoper en de auteur centraal staat. Vanuit het monumentale Spoorwegmuseum in Utrecht werd ook dit jaar de boekhandelaar geïnspireerd met interviews met meer dan 70 auteurs waaronder Adriaan van Dis, Fokke Obbema, JP Pellemans, Wildebras, Pienlaathaaretenzien en nog veel meer schrijvers. Een impressie van de geslaagde en drukbezochte dag is hier te zien. (Foto's: Jako van Gorsel)

Foto's bekijken
Gouden Boek voor Harmen van Straaten

Gouden Boek voor Harmen van Straaten

Kinderboekenmaker Harmen van Straaten ontving op 30 augustus een Gouden Boek voor Hé, wie zit er op de wc?. Van het prentenboek, verschenen bij uitgeverij Leopold, zijn meer dan 75.000 exemplaren verkocht. Van Straaten werd door boekverkoper Daan van der Valk en brandweerman Stephan Mersie-Baarse verrast tijdens de boekenpresentatie van zijn nieuwe prentenboek Spuit Elf telt tot 10… 11 bij boekhandel Van Rossum in Amsterdam.

Foto's bekijken
Heropening Vertalershuis, 21 juni 2023

Heropening Vertalershuis, 21 juni 2023

Op woensdag 21 juni 2023 werd het Vertalershuis Amsterdam feestelijk heropend. De residentie voor vertalers uit het Nederlands moest in het eerste coronajaar door alle (reis)beperkingen de deuren sluiten; een periode die is benut om het huis ingrijpend te renoveren.(Foto's: Chris van Houts)

Foto's bekijken
Boekpresentatie ‘Soldaat op zolder’ van Herien Wensink

Boekpresentatie ‘Soldaat op zolder’ van Herien Wensink

Op woensdag 31 mei 18.30 uur presenteerde uitgeverij De Arbeiderspers bij Athenaeum Boekhandel aan het Spui Soldaat op zolder van Herien Wensink. Als klein meisje was Herien Wensink verliefd op een foto. Een foto van een knappe Amerikaanse soldaat, die in haar ouderlijk huis op zolder stond. De jongeman bleek ene Stephen Ralph Mullins die op jonge leeftijd sneuvelde in Vietnam. Het portret was een cadeau voor haar moeder, zijn grote liefde. In Soldaat op zolder gaat Wensink op zoek naar deze Steve: in brieven, in archieven en in de bergen van West Virginia. (Foto's: Babs Witteman; babswitteman.nl)

Foto's bekijken
Wagners Atlas-boekenontbijt in Sassenheim

Wagners Atlas-boekenontbijt in Sassenheim

Het boekenontbijt dat boekhandel Wagner in Sassenheim organiseerde om de lancering van het achtste en laatste deel van de Zeven zussen-serie luister bij te zetten, trok zo'n 350 belangstellenden. Dat was niet het record waarop Willemien Wagner aanvankelijk op in zette en vervolgens liet varen toen het aanhoudende regenachtige weer mensen huiverig maakte om te reserveren voor een buitenevenement, maar dat maakte het niet minder feestelijk. 'Het was zó gaaf. Zoveel blije mensen', blikt ze erop terug. En de media-aandacht mocht er wezen. 'Ik denk dat we mogen zeggen met ons ontbijt te hebben geholpen Atlas bijzonder in the picture te hebben gezet. Met zo'n klein team zo iets groots neergezet te hebben is fenomenaal.'

Foto's bekijken
20 april 2023: Uitgeverij Leopold viert 100-jarig bestaan

20 april 2023: Uitgeverij Leopold viert 100-jarig bestaan

Op donderdag 20 april vierde Uitgeverij Leopold het 100-jarig bestaan in Café de Tropen. Auteurs, illustratoren, drukkers, vertalers, vormgevers en boekverkopers hieven het glas op dit bijzondere jubileum. In haar speech zei uitgever Manja Heerze: ‘Als een uitgeverij springlevend en gezond 100 jaar wordt, dan is een samenwerking gebaseerd op vertrouwen en gericht op leesplezier, met al deze bijzondere, creatieve mensen, daarbij essentieel.’ (Foto's door Raymond Schindeler.)

Foto's bekijken
Onthulling omslag nieuwe roman Ilja Leonard Pfeijffer

Onthulling omslag nieuwe roman Ilja Leonard Pfeijffer

Vrijdag 14 april, kondigt De Arbeiderspers de nieuwe roman van Ilja Leonard Pfeijffer aan met de onthulling van een grote banner aan de gevel van Athenaeum Boekhandel Spui in Amsterdam. Alkibiades, de meest ambitieuze roman van Ilja Leonard Pfeijffer tot nu toe, verschijnt op dinsdag 23 mei bij De Arbeiderspers. (Foto's door Gerlinde de Geus.)

Foto's bekijken
't Is weer Boekenweek!

't Is weer Boekenweek!

De Boekenweek van 2020 werd verstoord door het snel oprukkend coronavirus. De Boekenweek van 2021 werd uitgesteld naar de zomer, die van 2022 naar april. Maar in 2023 is er voor het eerst in vier jaar weer een normale Boekenweek. Met een eerste weekend waarin de boekhandels overlopen van activiteiten.

Foto's bekijken
Meer Boekblad was erbij...