Pita en Svenne, de vader met de grote schoenen, Moni Nilsson (Moon)

Manda Heddema (boekhandel De Koperen Tuin, Goes) | 27 juli 2012

Ik ben zelf gezegend met de bevallige schoenmaat 44, dus een boek met de titel De vader met de grote schoenen trekt direct mijn aandacht. Dat ik een echt meidenboek ging lezen had ik niet verwacht. Ik was ooit al een groot liefhebster van de vorige boeken van Moni Nilsson en ook nu ben ik razend enthousiast over dit eerste boek over Pita en Svenne. Pita’s ouders gaan scheiden. Haar vader wordt depressief. Pita wordt voor het eerst ongesteld en ontdekt haar seksualiteit. Toch is dit een heel grappig boek. Het wordt nergens zwaar op de hand of sentimenteel. De observaties zijn compact maar raak. Lezers die genoten van de Hoe overleef ik-boeken van Francine Oomen, zullen ook te spreken zijn over dit boek. In Zweden zijn al vier boeken over dit duo verschenen, ik hoop dat ze snel vertaald worden. Maar er moet wel opnieuw nagedacht worden over de omslagen, want dit boek straalt niet uit dat het een meidenboek is, en dat is het!

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 4 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden