Weer een bestseller!

Weer een bestseller!

6 mei 2022

‘s Ochtends op de fiets naar de winkel luister ik sinds kort steevast naar de podcast Weer een dag. In deze dagelijkse twaalf minuten durende podcast, bellen de schrijvers Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman elkaar.

- sem anne van dijk
Geschenk!

Geschenk!

15 april 2022

Het is eindelijk Boekenweek! De week der weken van de boekhandel zou eigenlijk 5 t/m 13 maart gehouden worden. Maar een zeker virus gooide roet in het drie-gangen-diner. Het is mijn eerste ‘echte’ Boekenweek als boekverkoper. Heerlijk, die drukte in de winkel! Fantastisch om te zien dat mensen ‘het boek’ met ons meevieren. De traditie is weer helemaal terug.

- sem anne van dijk
Een veelzeggend gebaar

Een veelzeggend gebaar

27 maart 2022

Dankzij het ‘Irma Sluis-effect’ van de coronapersconferenties wint Gebarentaal in Nederland aan populariteit. Iedereen weet ineens hoe je ‘hamsteren’ moet uitbeelden. Ook de opleidingen tot gebarentolk worden overspoeld met nieuwe aanmeldingen. Allemaal fantastisch en mooie nieuwe stappen naar een meer doof-vriendelijke samenleving, maar in zijn algemeenheid: doet de horende gemeenschap genoeg voor de niet-horenden?

- sem anne van dijk
Literaire manage

Literaire manage

18 maart 2022

Een stukje uit Isaak Babel’s verhalenbundel (Meulenhoff, 1984): 'Een paard, dat is een vriend', zei Orlov. 'Een paard, dat is een vader', zuchtte Bitsenko, 'ontelbare keren redt het je leven. Zonder paard ben je nergens.'

- sem anne van dijk