De buurman, J.J. Voskuil (Van Oorschot)

Marlèn Nolta (Boekhandel van Pampus, Amsterdam) | 18 oktober 2012

Het bureau van J.J. Voskuil heb ik jaren geleden in één adem uitgelezen en daarna de hele serie nóg een keer. Een mens doet soms gekke dingen, maar als je er niemand kwaad mee doet, lijkt het me onschuldig. Wel heeft het lang geduurd voordat ik weer nieuwsgierig was naar zijn werk, maar daar was dan in februari De buurman, een geweldig verhaal over de jarenlange omgang van Maarten en Nicolien met hun buren Petrus en Peer. Het genas mij onmiddellijk van het idee dat ik gek was om Het bureau twee keer tot mij te nemen, want wat is gek? Een vriendschap onderhouden met je homoseksuele buren, omdat je vrouw dat absoluut noodzakelijk vindt in de strijd tegen discriminatie van de andersgeaarde medemens? Om de lieve vrede in zijn huwelijk te bewaren, schikt Maarten zich in zijn lot, maar denkt er het zijne van. Hilarische beschrijvingen van tomeloze ruzies met Nicolien, slaapverwekkende bezoekjes, fietstochtjes en vakanties met Petrus en Peer hebben mij menigmaal in schaterlachen doen uitbarsten.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden