• Nieuwe blogserie: VS literair
  Nieuwe blogserie: VS literair

  Op welke manier beïnvloedt de regering-Trump de uitgeversmarkt in de Verenigde Staten? Hoe is de stemming onder uitgevers, literair agenten, boekhandelaren en auteurs? Mireille Berman, non-fictiespecialist bij het Nederlands Letterenfonds, is een tijdje in New York en doet verslag.  Lees hier deel 1.

  20 februari 2019
 • Leescoalitie en COC vieren Valentijnsdag met LHBTI-boekenlijst
  Leescoalitie en COC vieren Valentijnsdag met LHBTI-boekenlijst

  De Leescoalitie heeft samen met COC Nederland speciaal voor Valentijnsdag een nieuwe website gelanceerd, www.queerboeken.nl. Op deze website is een overzicht te vinden van de meest aansprekende boeken voor LHBTI’ers. Vanaf morgen kunnen scholieren meedoen aan de verkiezing van het Beste Queer Fragment.

  13 februari 2019
 • Gaby Rasters wint Valentijnprijs, romantische boek blijft 'factor van belang'
  Gaby Rasters wint Valentijnprijs, romantische boek blijft 'factor van belang'

  Gaby Rasters heeft dit weekend de Valentijnprijs gewonnen voor haar bij VBK-uitgeverij Z&K verschenen roman ‘Nooit meer bang.’ Rasters sleepte de juryprijs en de publieksprijs in de wacht. Het oorspronkelijk Nederlandstalige romantische boek blijft een factor van belang, zegt Rasters' redacteur Monique Boltje.

  12 februari 2019
 • VriendenLoterij schenkt klein miljoen voor leesbevordering
  VriendenLoterij schenkt klein miljoen voor leesbevordering

  Nog twee initiatieven voor leesbevordering ontvangen een aanzienlijke schenking van de VriendenLoterij: stichting De Schoolschrijver ontvangt 536.000 euro, en Leescoalitie kreeg 400.000 euro.

  11 februari 2019
 • Boomker (Haren) gaat verhuizen
  Boomker (Haren) gaat verhuizen

  Boekhandel Coöperatie Boomker Boeken in Haren gaat in juli verhuizen naar een centraler en goedkoper pand.

  20 februari 2019
 • Boekhandels Breda boos op 'oncollegiaal gedrag' Grand Theatre Boekhandel
  Boekhandels Breda boos op 'oncollegiaal gedrag' Grand Theatre Boekhandel

  De Vrije Boekhandel en Van Kemenade & Hollaers in Breda verwijten collega Grand Theatre 'oncollegiaal gedrag'. Deze boekhandel zou ten onrechte boeken tijdens de opheffingsuitverkoop met korting verkopen. Grand Theatre ontkent.

  19 februari 2019
 • Libris/Blz. onderzoekt overname Readr
  Libris/Blz. onderzoekt overname Readr

  Libris/Blz. wil het loyaliteitsprogramma Readr, met bijbehorende app en klantenkaart, in principe graag overnemen van de KBb en Boekenbon BV. Binnen enkele maanden wil Caroline Damwijk de knoop doorhakken. Voortzetting zal niet exclusief voor de leden hoeven te zijn, zegt ze.

  18 februari 2019
 • KBb en Boekenbon BV stoppen met Readr
  KBb en Boekenbon BV stoppen met Readr

  Na twee jaar trekt Boekenbon BV de stekker uit Readr, het loyaliteitsprogramma dat gekoppeld is aan de gelijknamige app. Readr blijft in elk geval tot begin april in de lucht; Libris/Blz. onderzoekt de mogelijkheid het platform voort te zetten.

  18 februari 2019
 • VriendenLoterij geeft CPNB en Stichting Lezen half miljoen voor Nationale BoekenBoost
  VriendenLoterij geeft CPNB en Stichting Lezen half miljoen voor Nationale BoekenBoost

  De VriendenLoterij heeft een half miljoen euro beschikbaar gesteld voor een nieuw gezamenlijk initiatief van de Stichting CPNB en de Stichting Lezen, de Nationale BoekenBoost. Met dit geld kunnen scholen boeken kopen voor kinderen en jongeren die niet vanzelfsprekend met boeken in aanraking komen.

  7 februari 2019
 • Lage btw op digitale publicaties moet per 1 januari ingaan
  Lage btw op digitale publicaties moet per 1 januari ingaan

  De verlaging van het btw-tarief op digitale publicaties moet per 1 januari 2020 ingaan. Dat is het streven van het kabinet, schrijft staatssecretaris Menno Snel van financiën aan de Tweede Kamer.

  5 februari 2019
 • Atlas Contact meeste titels op longlist Libris Literatuurprijs 2019
  Atlas Contact meeste titels op longlist Libris Literatuurprijs 2019

  Atlas Contact heeft nog vijf kansen op de Libris Literatuurprijs. Dat blijkt uit de longlist die de jury zojuist bekend heeft gemaakt. Het is ook het startpunt van de actie 'Start Jouw Leesclub!'.

  4 februari 2019
 • Enthousiasme over de Poëzieweek groeit
  Enthousiasme over de Poëzieweek groeit

  Donderdag gaat de Poëzieweek van start met Gedichtendag. Het enthousiasme over de Nederlands-Vlaamse actieweek groeit. Het aantal bestellingen van het geschenk van Tom Lanoye is toegenomen, net als het aantal deelnemende boekhandels en het aantal geboekte optredens.

  29 januari 2019
 • Vier op vijf e-boeklezers koopt bij Bol.com
  Vier op vijf e-boeklezers koopt bij Bol.com

  Ruim vier op de vijf lezers van e-boeken (83%) koopt deze bij Bol.com. Abonnementsdiensten groeien. Maar de prijs van e-boeken wordt nog altijd als te hoog ervaren.

  15 februari 2019
 • NS lanceert eerste Nederlandse WhatsApp-thriller
  NS lanceert eerste Nederlandse WhatsApp-thriller

  Volgende week maandag gaat NS van start met de eerste Nederlandse Whatsapp-thriller, 'Ontspoord'. In totaal tweeduizend mensen krijgen vanaf de ochtendspits op 28 januari een week lang 210 berichtjes, die samen een ‘bloedstollende klopjacht’ vormen.

  23 januari 2019
 • Nieuwe manier van digitaal lezen: Grunbergs 'Goede mannen' in Immer-app
  Nieuwe manier van digitaal lezen: Grunbergs 'Goede mannen' in Immer-app

  De jongste roman van Arnon Grunberg, 'Goede mannen', is nu ook te lezen via de nieuwe mobiele applicatie Immer. De app, te downloaden in de App Store voor iPhone of iPad, is ontwikkeld om een zo plezierig mogelijke digitale leeservaring te bieden. Het eerste deel van 'Goede Mannen' is gratis te lezen in Immer.

  10 januari 2019
 • eBook.nl vernieuwt website
  eBook.nl vernieuwt website

  eBook.nl, ooit pionier in het digitale lezen, heeft zijn website vernieuwd, zodat een frisse herstart kan worden gemaakt.

  18 december 2018
 • Brussel krijgt gereglementeerde boekenprijs tijdens Foire du Livre
  Brussel krijgt gereglementeerde boekenprijs tijdens Foire du Livre

  Ook Brussel heeft in navolging van Vlaanderen en Wallonië een gereglementeerde prijs. Het gewestelijk parlement gaf zijn goedkeurig op de eerste dag van de Foire du Livre. Het speerpunt Vlaanderen op deze Waalse boekenbeurs, die tot en met zondag duurde, was een succes.

  18 februari 2019
 • Thalia en Mayersche fuseren tot grootste boekhandelsketen van Europa
  Thalia en Mayersche fuseren tot grootste boekhandelsketen van Europa

  De Duitse boekhandelsketens Thalia en Mayersche fuseren. Met meer dan 350 winkels in het hele Duitse taalgebied ontstaat de grootste boekhandelsketen van Europa.

  11 januari 2019
 • 'Flirt Flamand' motto van Vlaanderen als eregast Foire du Livre in Brussel
  'Flirt Flamand' motto van Vlaanderen als eregast Foire du Livre in Brussel

  Onder het motto 'Flirt Flamand' is Vlaanderen van 14 tot 17 februari 2019 eregast van de Foire du Livre de Bruxelles in Tour & Taxis. De Vlaamse literatuur verleidt er de Franstalige lezer, Vlaamse auteurs flirten er met een Franstalig publiek, de Vlaamse boekensector leert er zijn Franstalige collega’s beter kennen. En andersom, want Flirt Flamand wil een brug bouwen tussen Nederlandstalige en Franstalige Belgen die van boeken houden.

  29 oktober 2018
 • Frankfurter Buchmesse groter dan ooit
  Frankfurter Buchmesse groter dan ooit

  Nog meer standhouders, nog meer agenten. De zeventigste Frankfurter Buchmesse, die vandaag zijn deuren opent met Georgië als gastland, is opnieuw gegroeid.

  10 oktober 2018
 • Bestseller 60 (week 8): MeulenhoffBoekerij en WPG meeste titels
  Bestseller 60 (week 8): MeulenhoffBoekerij en WPG meeste titels

  'De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen' van Terry Denton en Andy Griffiths (Lannoo) komt nieuw binnen op 1 van de Bestseller 60. MeulenhoffBoekerij (per uitgeverij) en WPG (per concern) hebben de meeste titels in de lijst.

  20 februari 2019
 • Vier op vijf e-boeklezers koopt bij Bol.com
  Vier op vijf e-boeklezers koopt bij Bol.com

  Ruim vier op de vijf lezers van e-boeken (83%) koopt deze bij Bol.com. Abonnementsdiensten groeien. Maar de prijs van e-boeken wordt nog altijd als te hoog ervaren.

  15 februari 2019
 • Vlaamse top 10 (week 6): Thea Beckman op 1
  Vlaamse top 10 (week 6): Thea Beckman op 1

  Thea Beckmans 'Kruistocht in spijkerbroek', dat voor € 2,50 te koop is tijdens de campagne 'Geef een boek cadeau', staat op nummer 1 in de Vlaamse top 10 van deze week. De lijst is zo niet helemaal te vergelijken met de bestsellerlijst van het Nederlandse CPNB, omdat dergelijke goedkope actietitels daaruit worden gefilterd. Verder zien we één herintreder in de top 10: 'Simpel' van Yotam Ottolenghi op 7.

  15 februari 2019
 • Omzet A-boeken in week 6 in Nederland 8,9 miljoen euro
  Omzet A-boeken in week 6 in Nederland 8,9 miljoen euro

  De A-boekenomzet bedroeg in week 6 (4 tot en met 10 februari) in Nederland 8,9 miljoen euro en in Vlaanderen 3,2 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van KVB-SMB/GfK.  

  15 februari 2019
 • Malmberg verkoopt rechten 'Biologie voor jou' aan Japan
  Malmberg verkoopt rechten 'Biologie voor jou' aan Japan

  Een educatieve titel aan het buitenland verkopen? Dat gebeurt zelden of nooit. Maar dankzij zijn goede contacten bij de biologieolympiade heeft uitgever Eugène Wijnhoven van Malmberg de rechten van 'Biologie voor jou' aan een Japanse uitgeverij weten te verkopen.

  14 februari 2019
 • Debuut Stefan Buijsman verkocht aan Penguin Amerika
  Debuut Stefan Buijsman verkocht aan Penguin Amerika

  De 23-jarige Stefan Buijsman heeft groot internationaal succes behaald met zijn boek 'Plussen en minnen': de rechten zijn verkocht aan Penguin Books in de Verenigde Staten en aan dertien andere uitgeverijen in diverse landen.

  20 november 2018
 • Rechten en acquisities HarperCollins Holland
  Rechten en acquisities HarperCollins Holland

  HarperCollins Holland heeft voor, tijdens en kort na de Frankfurter Buchmesse de rechten van een aantal internationaal veelbelovende titels verworven. De acquisities liepen zowel direct via buitenlandse uitgevers als via literair agenten.

  31 oktober 2018
 • Uitgeverij Leopold verkoopt vertaalrechten meerdere titels
  Uitgeverij Leopold verkoopt vertaalrechten meerdere titels

  Jeugd- en kinderboekenuitgeverij Leopold kijkt terug op een geslaagde Frankfurter Buchmesse. Er was veel buitenlandse aandacht voor de titels van Leopold, en die is nu ook voor een deel verzilverd. 

  23 oktober 2018
 • GESPREK OP ZONDAG: Jeroen van Kan (SLAA)
  GESPREK OP ZONDAG: Jeroen van Kan (SLAA)

  Jeroen van Kan heeft de VPRO verruild voor de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA). Hij gaat niet meer literatuur onder de aandacht brengen via de televisie, maar via evenementen in de breedste zin van het woord. Hij bereikt in dat geval minder mensen tegelijk, het is voor hem niet minder belangrijk.

  17 februari 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Marlie Marsman (Kinderboekwinkel, Amsterdam)
  GESPREK OP ZONDAG: Marlie Marsman (Kinderboekwinkel, Amsterdam)

  Deze week werd bekend dat Marlie Marsman de Kinderboekwinkel in Amsterdam overneemt van De Wakkere Muis. Marsman – voor zover bekend geen familie – gaat voor de bricks, maar zeker ook voor de clicks.

  10 februari 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Christiaan van Minnen (Index Poetry Books)
  GESPREK OP ZONDAG: Christiaan van Minnen (Index Poetry Books)

  Christiaan van Minnen en Anne ter Beek openden afgelopen voorjaar in Leiden een poëzieboekhandel. De Poëzieweek 2019 is de eerste voor Index Poetry Books, die inmiddels levensvatbaar is gebleken – toch geen evidentie voor een speciaalzaak in wat iedereen een moeilijk verkoopbaar genre noemt. 'Er zijn dagen waarop we voor meer dan 1000 euro poëzie verkopen.'

  3 februari 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Dieneke Kuijpers (WPG Kindermedia)
  GESPREK OP ZONDAG: Dieneke Kuijpers (WPG Kindermedia)

  Dieneke Kuijpers stond afgelopen donderdag haar directeursstoel af aan twee kinderen van elf en twaalf, die de hele dag met haar meeliepen. Voor beide partijen was het een leerzame ervaring.

  27 januari 2019
 • SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Hans van Driel
  SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Hans van Driel

  Hans van Driel werkt ruim een jaar als manager finance & control bij de Koninklijke Boekverkopersbond. Vorige maand debuteerde hij onder het pseudoniem Han Thomas met de thriller 'Het Darwin Dilemma'. Dat heeft niets met elkaar te maken, zegt hij. Wel heeft hij zijn verwachtingen bijgesteld door zijn ervaringen bij de KBb.

  8 juni 2018
 • Renée van Marissing stapt over naar Querido
  Renée van Marissing stapt over naar Querido

  Schrijfster Renée van Marissing publiceert haar werk voortaan niet meer bij Atlas Contact, maar bij Em. Querido’s Uitgeverij. ‘Het is mooi om mijn boeken in hetzelfde fonds als Doeschka Meijsing en Patricia de Martelaere te mogen onderbrengen.’

  28 maart 2018
 • Genomineerden Managementboek van het Jaar 2018 bekend
  Genomineerden Managementboek van het Jaar 2018 bekend

  De vijf genomineerden voor het Managementboek van het Jaar 2018 zijn gekozen. Dat meldt Managementboek.nl. Op 19 april wordt de winnaar bekendgemaakt.

  28 maart 2018
 • Jan Kloeze schrijft interactieve roman ‘Het boek Job’
  Jan Kloeze schrijft interactieve roman ‘Het boek Job’

  Schrijver en journalist Jan Kloeze heeft de interactieve roman ‘Het boek Job’ geschreven, waarmee hij een poging doet tot het schrijven van ‘het boek van de toekomst’. ‘De laatste tijd is er een discussie ontstaan over het boek van de toekomst, daar wilde ik graag een bijdrage aan leveren’, vertelt Kloeze.

  2 maart 2018
 • Hoe was 2017, Michael van Everdingen (KBb)?
  Hoe was 2017, Michael van Everdingen (KBb)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? Directeur Michael van Everdingen verlaat binnenkort de KBb. In zijn laatste jaar zag hij de roep om samenwerking in het vak toenemen. ‘De collectiviteit waar het boekenvak internationaal zo om bekend staat mogen we niet door onze vingers laten glippen.’

  22 december 2017
 • Hoe was 2017, Caroline Damwijk (Libris Blz.)?
  Hoe was 2017, Caroline Damwijk (Libris Blz.)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? Libris Blz.-directeur Caroline Damwijk was blij met Bookstore Day en met de terugkeer van de Eindejaarsactie, maar constateert ook dat boekhandels online nog steeds onvoldoende zichtbaar zijn. ‘Ons belangrijkste doel is en blijft de volledige integratie van online en offline.’

  21 december 2017
 • Hoe was 2017, Caspar Klinkhamer (Bol.com)?
  Hoe was 2017, Caspar Klinkhamer (Bol.com)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? Voor Caspar Klinkhamer, director books & entertainment van Bol.com, was de lancering van Kobo Plus in 2017 een mijlpaal. Het abonnement voor digitaal lezen heeft volgens hem een grote toekomst. ‘Een laagdrempelig model vermindert de behoefte aan illegale e-boeken.’

  21 december 2017
 • Hoe was 2017, Jeroen Overstijns (WPG België)?
  Hoe was 2017, Jeroen Overstijns (WPG België)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? WPG België, waar Standaard Uitgeverij, Manteau en Davidsfonds Uitgeverij onder vallen, maakte in september bekend te willen verzelfstandigen. CEO Jeroen Overstijns en zijn team zijn inmiddels hard op weg om het proces af te ronden. ‘Vlamingen denken toch anders dan Nederlanders.’

  20 december 2017
 • Nominaties Herman de Coninckprijs 2019 bekendgemaakt
  Nominaties Herman de Coninckprijs 2019 bekendgemaakt

  De jury van de Herman de Coninckprijs voor Poëzie 2019, bestaande uit Kristien Bonneure, Hugo Brems, Laura de Coninck, Gudrun de Geyter en Fleur Speet (juryvoorzitter), beoordeelde 112 dichtbundels, waaronder 9 debuten, en koos daaruit zes genomineerden: De camembertmethode van Frouke Arns (Arbeiderspers)Nachtboot van Maria Barnas (Van Oorschot)Zo kan het niet langer van Paul Bogaert (Polis)De klaverknoop van Paul Demets (De Bezige Bij)Habitus van Radna Fabias (Arbeiderspers)Onder een koperen hemel van Stefan Hertmans (De Bezige Bij) In 2019 heeft de Herman de Coninckprijs voor Poëzie betrekking op de bundels die tussen 1 januari 2018 en 31 december 2018 zijn verschenen. Eén van de genomineerde bundels moet een debuut zijn. Het prijzengeld bedraagt € 7.500. De uitreiking vindt plaats op 21 maart, Wereld Poëziedag 2019, in de Arenbergschouwburg (Antwerpen).  

  20 februari 2019
 • Vlaamse 'klimaatspijbelaars' brengen boek uit bij Bezige Bij
  Vlaamse 'klimaatspijbelaars' brengen boek uit bij Bezige Bij

  Anuna De Wever en Kyra Gantois zijn, met de door hun georganiseerde scholierenprotesten in België, de gezichten van een bezorgde klimaatgeneratie. Op 10 januari organiseerden de Belgische scholieren een staking tegen het huidige klimaatbeleid op een door de politie aangewezen plein. Het bleek te krap voor de 3000 leerlingen die kwamen opdagen. Een week later waren ze met 12.500, de week daarna met 35.000. In het boek Wij zijn het klimaat steken Anuna De Wever en Kyra Gantois een hand uit naar ons allemaal. Het boek zal op vrijdag 8 maart 2019 bij Uitgeverij De Bezige Bij verschijnen. Wij zijn het klimaat van Anuna De Wever en Kyra Gantois wordt opgetekend door Jeroen Olyslaegers. Voor elke euro opbrengst van deze uitgave gaat de helft naar Youth for Climate.   

  19 februari 2019
 • Michel Kemp van boekhandel Corman (Oostende) overleden
  Michel Kemp van boekhandel Corman (Oostende) overleden

  Cultuurminnend Oostende treurt om het overlijden van Michel Kemp (70). Hij was jarenlang uitbater van boekhandel Corman en zette de unieke winkel weer op de literaire kaart.  Corman, in de Witte Nonnenstraat 38, is een begrip in Oostende. Het is een van de weinige onafhankelijke boekhandels in België. De zaak werd opgericht in 1926 door Mathieu Corman. Uiteindelijk sloot de Oostendse winkel de deuren in 1986 door een samenloop van omstandigheden – Mathieu Corman zelf beroofde zich in 1975 van het leven. In december 1996 wekte Michel Kemp de winkel van Corman opnieuw tot leven. 'Mijn vader was een vriend van de familie en boekhouder van de zaak. Hij handelde de toenmalige sluiting af, zowel die van Oostende als van Brussel', vertelde Kemp destijds. 'Ik was zelf op zoek naar een nieuwe uitdaging nadat ik stopte met mijn verzekeringskantoor en twijfelde niet.' Dankzij Kemp pronkte Corman opnieuw op de kaart. De winkel is bekend van de lekker ouderwetse stijl en het aanbod kunstboeken. Ook beroemd zijn de omslagen en bladwijzers. Nog een reden van het succes: de klantenkaart die je na een aantal aankopen korting gaf. Michel Kemp blies Corman nieuw leven in en stond van 1986 tot 2017 in de winkel. Zijn dochter nam toen de zaak over.   Michel Kemp werd 70 jaar en was al een tijdje ziek.

  19 februari 2019
 • Kinderboek over nepnieuws al voor verschijning aan Duitsland verkocht
  Kinderboek over nepnieuws al voor verschijning aan Duitsland verkocht

  Uitgeverij Volt heeft de Duitse vertaalrechten van Fake! Alles wat je (niet) moet geloven over nepnieuws, mindfuck en complottheorieën verkocht aan Klett Kinderbuch. Jolijn Swager, acquirerend redacteur van het kinderboekenfonds van Volt: 'Ik ben ontzettend blij dat de vertaalrechten van dit boek zo snel verkocht zijn, nog voordat er een boek verschenen is. Een goede start van ons gloednieuwe kinderboekenfonds!' Het boek, van Annemarie Bon met illustraties van Wendy Panders, is bestemd voor lezers vanaf 11 jaar en probeert de lezer op weg te helpen om zin en onzin van elkaar te scheiden. De Nederlandse verschijning van Fake! staat gepland voor 14 mei 2019. De duitse uitgave wordt verwacht in het najaar van 2019. 

  19 februari 2019
 • Ellen van Veenendaal Coördinator publiciteit bij A.W. Bruna Uitgevers
  Ellen van Veenendaal Coördinator publiciteit bij A.W. Bruna Uitgevers

  Per 15 januari 2019 is Ellen van Veenendaal begonnen als Coördinator publiciteit bij A.W. Bruna Uitgevers. Ellen heeft jarenlange ervaring op gebied van PR. Als freelancer verzorgde zij de laatste jaren o.a. grote campagnes voor Tommie in de zorg van Tommie Niessen en De logica van geluk van Mo Gawdat. Met de komst van Ellen is het PR-team van A.W. Bruna Uitgevers, dat verder bestaat uit Lise Notenboom en Alexandra Vassiliadis, weer compleet.

  12 februari 2019
 • Anne-Marie de Bruijn nieuwe PR-manager Fictie bij Atlas Contact
  Anne-Marie de Bruijn nieuwe PR-manager Fictie bij Atlas Contact

  Op 4 februari is Anne-Marie de Bruijn begonnen als PR manager fictie bij uitgeverij Atlas Contact. De Bruijn heeft communicatiewetenschap gestudeerd, en werkte hiervoor voornamelijk in de televisiebusiness, meest recent (van augustus 2017 t/m januari 2019) als redacteur bij De Wereld Draait Door. 

  6 februari 2019
 • Juliët Jonkers gaat freelance scouten voor Marianne Schönbach
  Juliët Jonkers gaat freelance scouten voor Marianne Schönbach

  Marianne Schönbach Literary Agency kondigt een nieuwe samenwerking aan, nu met Juliët Jonkers. Juliët gaat op freelance-basis aan de slag met het scouten van Nederlandse fictie- en non-fictie-auteurs. Voorheen werkte ze als acquirerend redacteur bij onder andere Prometheus en inmiddels is ze al jaren als interimredacteur werkzaam voor o.a. Singel Uitgeverijen, Meulenhoff Boekerij, HarperCollins Holland en Maven Publishing. Met Juliët Jonkers versterkt MSLA haar bestaande positie op het gebied van fictie en narratieve non-fictie. Juliët zal nauw samenwerken met senior literair agent Diana Gvozden, die verantwoordelijk is voor het begeleiden van de aangebrachte auteurs.  

  4 februari 2019
 • Nieuwe bestuursleden Stichting CPNB
  Nieuwe bestuursleden Stichting CPNB

  V.l.n.r. Maaike le Noble, Annet Scheermeijer, Margreet Plukker Per 1 januari is het bestuur van Stichting CPNB door afloop van zittingstermijnen vernieuwd. Drie nieuwe leden traden aan: Maaike le Noble (Meulenhoff Boekerij) als vice-voorzitter, Annet Scheermeijer (bol.com) als penningmeester en Margreet Plukker (Boekhandel Plukker) als bestuurslid. Zij volgen respectievelijk op Geneviève Waldmann (VBK), Fabian Paagman (Boekhandel Paagman) en Ad Peek (Boekhandel Van der Velde). De CPNB dankt de scheidende leden voor hun grote inzet en bijdrage aan de organisatie en verwelkomt de nieuwe leden.  

  24 januari 2019