• 'Geef elke klas een bibliotheek van minimaal vijftig boeken'
  'Geef elke klas een bibliotheek van minimaal vijftig boeken'

  Geef elke klas een bibliotheek van minimaal vijftig boeken. Dat schrijft uitgever Jean Christophe Boele van Hensbroek in een open brief aan minister Arie Slob van OCW.

  9 december 2019
 • Leesvaardigheid en leesplezier Nederlandse scholieren teruggelopen
  Leesvaardigheid en leesplezier Nederlandse scholieren teruggelopen

  De leesvaardigheid en het leesplezier van Nederlandse scholieren zijn opnieuw teruggelopen. Dat blijkt uit het driejaarlijkse internationale PISA-onderzoek onder 60.000 leerlingen in 79 landen.

  3 december 2019
 • Lutterzand Literair wil groeien tot grootste manifestatie voor leesclubs
  Lutterzand Literair wil groeien tot grootste manifestatie voor leesclubs

  Lutterzand Literair moet uitgroeien tot landelijk de grootste manifestatie voor leesclubs. Daarom organiseert Dorine Holman eind januari tijdens de tweede editie van Lutterzand Literaire een Landelijke Leesclub Dag.

  29 november 2019
 • CB overgestapt op duurzame diesel
  CB overgestapt op duurzame diesel

  Logistiek dienstverlener CB is onlangs met een belangrijk deel van zijn vrachtwagenpark overgestapt op een dieselbrandstof die voor 20% bestaat uit HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). HVO is een afvalproduct uit resten van plantaardige oliën die eerst een voedseldoel hebben gediend. Met HVO realiseert CB een CO2-reductie van 17% en een fijnstofreductie van 32%.

  28 november 2019
 • Van Rossum overgenomen door Athenaeum Boekhandel
  Van Rossum overgenomen door Athenaeum Boekhandel

  Boekhandel Van Rossum in Amsterdam-Zuid wordt per 1 januari 2020 overgenomen door Athenaeum Boekhandel. Eigenaar Beth Johnson gaat zich concentreren op 'wat de kern van een boekhandel is: lezen en leesplezier', vertelt ze.

  6 december 2019
 • Vierde Bookstore Day vindt plaats op 16 mei 2020
  Vierde Bookstore Day vindt plaats op 16 mei 2020

  De vierde editie van Bookstore Day vindt op 16 mei 2020 plaats. De organisatie nodigt dit jaar ook boekhandels die onderdeel zijn van een franchise. In aanloop naar Bookstore Day zal Lianne Laseur, inkoper van Libris Blz, bloggen over de voorbereidingen.

  6 december 2019
 • Stanley & Livingstone gaat verder bij Douwes
  Stanley & Livingstone gaat verder bij Douwes

  Reisboekhandel Stanley & Livingstone in Den Haag is per 1 februari overgenomen door Douwes. De algemene zelfstandige boekhandel aan de rand van het centrum ziet het nieuwe specialisme als een mooie kans om nieuw publiek te trekken.

  6 december 2019
 • Scheltema haalt reisboekhandel Pied à Terre binnenboord
  Scheltema haalt reisboekhandel Pied à Terre binnenboord

  Scheltema in Amsterdam heeft Pied à Terre overgenomen. De reisboekhandel krijgt vanaf volgende maand een plek als shop-in-shop binnen de grote boekhandel aan het Rokin.

  4 december 2019
 • Dromenjager start eigen uitgeverij
  Dromenjager start eigen uitgeverij

  Dromenjager, het bedrijf achter Woezel & Pip, begint op 1 januari een eigen uitgeverij. Dromenjager viert in 2020 het 15-jarig bestaan van de karakters.

  9 december 2019
 • 'Soms kom je boeken tegen waar alles aan klopt'
  'Soms kom je boeken tegen waar alles aan klopt'

  Na te zijn getipt door het boekhandelspanel van DWDD kwam 'Ik wou dat ik een vogel' deze week binnen op 14 in de Bestseller 60. 'Om stil van te worden', schrijft acquirerend redacteur Marlous van Mourik van Ploegsma in een 'Making of a bestseller'.

  5 december 2019
 • Lannoo wereldwijde uitgeefpartner World Press Photo
  Lannoo wereldwijde uitgeefpartner World Press Photo

  Uitgeverij Lannoo is de nieuwe wereldwijde uitgeefpartner van World Press Photo, dat nieuwe ambities heeft om de eigen content verder in de markt te zetten.

  26 november 2019
 • Malmberg neemt uitgeverij Essener over
  Malmberg neemt uitgeverij Essener over

  Uitgeverij Malmberg, onderdeel van Sanoma Learning, neemt de educatieve uitgeverij Essener over. Essener is specialist in lesmethoden voor het vak Maatschappijleer binnen het vmbo, havo en het vwo.

  18 november 2019
 • CPNB start 'Geef meer met een boek'
  CPNB start 'Geef meer met een boek'

  CPNB start de aangekondigde bewustwordingscampagne om het boek als cadeau onder de aandacht te brengen. 'Geef meer met een boek' loopt tot en met kerst, maar zal op verschillende momenten in 2020 worden herhaald.

  10 december 2019
 • Hebban en CPNB sluiten akkoord over samenwerking
  Hebban en CPNB sluiten akkoord over samenwerking

  De CPNB en lezersplatform Hebban gaan formeel samenwerken om de Nederlander nog meer aan het lezen te krijgen. Om iedereen in het vak mee te krijgen op die missie verdwijnt de verkoopknop op Hebban.nl – al blijft Hebban samenwerken met Libris.

  5 december 2019
 • Paul Hermans nieuwe directeur van Literatuur Vlaanderen
  Paul Hermans nieuwe directeur van Literatuur Vlaanderen

  Paul Hermans is de nieuwe directeur van Literatuur Vlaanderen (voorheen Vlaams Fonds voor de Letteren). Hij volgt daarmee Koen Van Bockstal op, die per 1 november van dit jaar naar Unicef België vertrok.

  29 november 2019
 • 'Verkoop op Boekenbeurs goed'
  'Verkoop op Boekenbeurs goed'

  De standhouders op de Boekenbeurs zijn tevreden over de eerste week. Iedereen noteert een omzetplus, merkt de Vlaamse pers.

  4 november 2019
 • Toch advertentie voor Aboutaleb-biografie op Facebook
  Toch advertentie voor Aboutaleb-biografie op Facebook

  Na een goed gesprek tussen uitgever Francien Schuursma van De Bezige Bij en sociaal mediaplatform Facebook zal daar toch reclame verschijnen voor de Aboutaleb-biografie van Elisa Hermanides en Ruben Koops.

  18 november 2019
 • In 2020 algemene verkoop via Amazon.nl
  In 2020 algemene verkoop via Amazon.nl

  Het domein Amazon.nl, momenteel alleen in gebruik voor de verkoop van e-books, wordt vanaf volgend jaar een volledige webwinkel. 

  29 oktober 2019
 • Boek-plus krijgt makeover en nieuwe naam
  Boek-plus krijgt makeover en nieuwe naam

  De site Boek-plus, die eerder dit jaar werd overgenomen door Twin Media en samenwerkt met De Leesclub van Alles, krijgt een makeover en een nieuwe naam. De verkopende boekensite gaat onder de naam Bazarow.com de strijd aan met de online retailgiganten.

  7 oktober 2019
 • Mediafederatie 'tevreden' met wetsvoorstel btw-verlaging
  Mediafederatie 'tevreden' met wetsvoorstel btw-verlaging

  De Mediafederatie is 'tevreden' met het definitieve wetsvoorstel om de btw op elektronische publicaties te verlagen. Tegelijk zegt directeur Peter Stadhouders dat de branchevereniging de tekst nog goed moet bestuderen om alle implicaties helder te krijgen.

  18 september 2019
 • Booker Prize en Deutscher Buchpreis: wie koopt de rechten?
  Booker Prize en Deutscher Buchpreis: wie koopt de rechten?

  Frankfurt staat op losbarsten, in de aanloop werden de winnaars bekendgemaakt van twee prestigieuze literaire prijzen: de Booker Prize en de Deutscher Buchpreis. Van twee bekroonde boeken is onbekend wie de Nederlandse vertaling uitgeeft.

  15 oktober 2019
 • Levine begint met 7 Querido-vertalingen
  Levine begint met 7 Querido-vertalingen

  Querido heeft de eerste zeven titels bekendgemaakt die door de nieuwe Amerikaanse samenwerkingspartner Levine in vertaling zullen worden uitgebracht. Daarnaast maakte moederbedrijf Singel Uitgeverijen een hele reeks rechtenverkopen in aanloop naar de Buchmesse bekend.

  8 oktober 2019
 • New Dutch Writing-campagne van start
  New Dutch Writing-campagne van start

  Onder de titel ‘New Dutch Writing’ presenteert de Nederlandse literatuur zich vanaf oktober op meer dan 70 festivals en evenementen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

  7 oktober 2019
 • De Arbeiderspers werkt aan Europese doorbraak ‘Grand Hotel Europa’
  De Arbeiderspers werkt aan Europese doorbraak ‘Grand Hotel Europa’

  Publiciteitsmanager Bram Kleiweg had het enigszins tongue-in-cheek de Grand Hotel Europa Summit genoemd, maar het doel van uitgeverij De Arbeiderspers is duidelijk: Grand Hotel Europa moet een Europese bestseller worden. Gisteren waren zeven uitgevers in Amsterdam om ideeën uit te wisselen.

  20 juni 2019
 • Vlaamse Top 10 (week 48): Jeroen Meus op 1
  Vlaamse Top 10 (week 48): Jeroen Meus op 1

  Nog steeds staat de 'Dagelijkse Kost Scheurkalender' van Jeroen Meus op 1. Wel is er één herintreder en één nieuwe binnenkomer: Sandra Bekkari komt met 'Nooit meer diëten 5' terug op 7, en 'Een heerlijk hoorspel 15: Koning Odysseus' van Koen Brandt, Mark Borgions en Paul Wauters is nieuw op 9. 

  6 december 2019
 • Omzet A-boeken in week 48 in Nederland 19,5 miljoen euro
  Omzet A-boeken in week 48 in Nederland 19,5 miljoen euro

  De A-boekenomzet bedroeg in week 48 (25 november t/m 1 december) in Nederland 19,5 miljoen euro en in Vlaanderen 4,9 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van KVB-SMB/GfK.

  6 december 2019
 • Bestseller 60 (week 49): nieuwe nummer 1 én 2
  Bestseller 60 (week 49): nieuwe nummer 1 én 2

  Met 'Mindf*ck next level' en 'Basta. Rauwe, eerlijke en openhartige autobiografie Marco van Basten' kent de Bestseller 60 deze week een nieuwe nummer 1 respectievelijk nummer 2. A.W. Bruna (per uitgeverij) en VBK (per concern) hebben de meeste titels in de lijst.

  4 december 2019
 • Vlaamse Top 10 (week 47): Jeroen Meus op 1
  Vlaamse Top 10 (week 47): Jeroen Meus op 1

  Jeroen Meus behoudt met zijn 'Dagelijkse Kost Scheurkalender' de koppositie in de Vlaamse top 10. De enige nieuwe binnenkomer is een typisch eind-van-het-jaar-boek: 'Guinness World Records 2020' staat op 8.  

  29 november 2019
 • 'A warning' van anonieme Amerikaanse auteur naar Ambo|Anthos
  'A warning' van anonieme Amerikaanse auteur naar Ambo|Anthos

  Het geruchtmakende boek 'A warning', geschreven door een anonieme Amerikaanse overheidsmedewerker, wordt in Nederland uitgegeven door Ambo|Anthos. Dat maken uitgever Tanja Hendriks en literair agent Paul Sebes vandaag bekend. Afgelopen vrijdag werd het boek in de VS aangekondigd, dat daar als crash publication op 19 november verschijnt.  

  1 november 2019
 • Atlas Contact pre-empt vertaalrechten boek over Trump
  Atlas Contact pre-empt vertaalrechten boek over Trump

  Uitgeverij Atlas Contact heeft middels een pre-empt de vertaalrechten verworven van 'A Very Stable Genius: Donald J. Trump’s Testing of America' van Washington Post-onderzoeksjournalisten en Pulitzerprijswinnaars Carol Leonnig en Philip Rucker via Cheney Agency. 

  23 oktober 2019
 • Kosmos verkoopt nieuwe lifestyletitel aan negen landen
  Kosmos verkoopt nieuwe lifestyletitel aan negen landen

  Kosmos Uitgevers komt volgend jaar met een nieuwe lifestyletrend. In 'Niksen' van journalist Olga Mecking wordt de lof gezongen van dolce far niente. Het boek werd vóór Frankfurt al druk verkocht.

  22 oktober 2019
 • Prometheus haalde 'het boek van de beurs' binnen
  Prometheus haalde 'het boek van de beurs' binnen

  Het boek van de Buchmesse was dit jaar voor Prometheus. Job Lisman kocht het driedelige 'Age of Vice' van Deepti Kapoor vorige week donderdag van Londense agente Claire Nozieres van Curtis Brown, die handelde namens het Amerikaans agentschap ICM.

  21 oktober 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Paul Vigeveno (Pied à Terre)
  GESPREK OP ZONDAG: Paul Vigeveno (Pied à Terre)

  Drie jaar geleden kocht Paul Vigeveno, voorheen organisator van reizen en eigenaar van Voyage & Culture, de Amsterdamse reisboekhandel Pied à Terre. Per 1 januari verkoopt hij de speciaalzaak aan Scheltema.

  8 december 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Ineke van Doorn (De Algemene Boekhandel)
  GESPREK OP ZONDAG: Ineke van Doorn (De Algemene Boekhandel)

  Boekverkoper Ineke van Doorn is na bijna vijftig jaar bezig met haar laatste weken bij De Algemene Boekhandel in Amersfoort.

  1 december 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Angelique Voulon (Bruna Het Rond, Houten)
  GESPREK OP ZONDAG: Angelique Voulon (Bruna Het Rond, Houten)

  Na jarenlang als bedrijfsleider voor Bruna-filialen in de regio Utrecht te hebben gewerkt, werd Angelique Voulon deze zomer eigenaar van de Bruna in het centrum van Houten. Ze heeft ook na de overname van het bedrijf door Audax alle vertrouwen in de toekomst, nu Bruna weer op de goede weg is.

  24 november 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Roeland Dobbelaer (Bazarow)
  GESPREK OP ZONDAG: Roeland Dobbelaer (Bazarow)

  Afgelopen week werd bekend dat Bookaroo, het geesteskind van Das Mag-oprichters Daniël van der Meer en Toine Donk, verder gaat onder de auspiciën van Bazarow, de site waarmee Roeland Dobbelaer een lans wil breken voor de fysieke boekhandel.

  17 november 2019
 • Grisham voor het eerst naar Nederland voor 'grootse, maar selectieve optredens'
  Grisham voor het eerst naar Nederland voor 'grootse, maar selectieve optredens'

  Op uitnodiging van zijn Nederlandse uitgever A.W. Bruna brengt de Amerikaanse bestsellerauteur John Grisham van 17 tot en met 20 november een bezoek aan ons land. Aanleiding is het verschijnen van zijn nieuwe thriller ‘De onschuldigen’.

  21 oktober 2019
 • Jessica Durlacher stapt over naar De Arbeiderspers
  Jessica Durlacher stapt over naar De Arbeiderspers

  Jessica Durlacher gaat haar werk bij De Arbeiderspers publiceren. In februari brengt de uitgeverij als eerste een herdruk van ‘De dochter’ uit. In de tweede helft van 2020 hoopt Durlacher een nieuwe roman te kunnen presenteren.

  10 oktober 2019
 • Blog Jeroen Windmeijer: Signeren in de Biblebelt
  Blog Jeroen Windmeijer: Signeren in de Biblebelt

  Voor Boeklad blogt Jeroen Windmeijer deze weken over de 50 (!) boekhandelsbezoeken die hij in twee maanden aflegt voor de promotie van zijn vierde thriller, 'De Offers' (HarperCollins Holland). Zijn nieuwe blog staat nu online.     

  7 oktober 2019
 • Alex Boogers stapt over naar uitgeverij Hollands Diep
  Alex Boogers stapt over naar uitgeverij Hollands Diep

  Na twintig jaar bij zijn eerste uitgeverij Podium, maakt Alex Boogers de overstap naar uitgeverij Hollands Diep. Dit valt samen met de overname van Podium door Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, maar heeft daar volgens Boogers niet direct mee te maken.

  7 oktober 2019
 • De groei van Black Friday stagneert
  De groei van Black Friday stagneert

  De groei van Black Friday stagneert. Winkelcentra trokken op vrijdag 29 november 45% meer bezoekers dan op een gewone vrijdag dit jaar. Vorig jaar was de plus 46%. Dat blijkt uit metingen van PFM Footfall Intelligence. Ook de zaterdag na Black Friday was drukker dan normaal: 13%. Dit percentage daalt echter al jaren gestaag. In 2017 en 2018 was het 14%. Wel blijken retailers al veel eerder met kortingen te stunten, blijkt uit gegevens van Pricewatch van techconsumentensite Tweakers. Al sinds het weekend voor Black Friday werd er door partijen als Coolblue en Bol.com gestunt met electronica.

  10 december 2019
 • Top 3 boekhandels volgens reviews Telefoonboek.nl
  Top 3 boekhandels volgens reviews Telefoonboek.nl

  Ondernemersportaal Places.nl onderzocht de klattevredenheid over boekhandels aan de hand van reviews die over boekhandels werden geplaatst op Telefoonboek.nl. Op Telefoonboek.nl staan 2.414 verschillende boekhandels geregistreerd. Bezoekers hebben hun ervaring met deze bedrijven gedeeld. In totaal zijn er 1.250 beoordelingen over boekwinkels achtergelaten. De reviews bestaan uit een cijfer tussen de 0 en de 10 en een geschreven beoordeling. Het cijfermatig gemiddelde van alle beoordelingen een gemiddelde van een 7.2. De volgende top 3 kwam uit het onderzoek naar voren:   1. Bruna in Soest: 160 beoordelingen met een gemiddelde van een 10.0;  2. Boekhandel Cursief in Gorinchem: 48 beoordelingen met een gemiddelde van een 9.2;  3. The Read Shop in Almere-Haven: 39 beoordelingen met een gemiddelde van een 8.3. De Bruna in Soest is volgens bezoekers een gezellige en mooie winkel met een ruim assortiment. Het personeel is vriendelijk en helpt klanten snel. Naast boeken worden hier ook veel cadeau’s verkocht. Ook scholieren kunnen hun hart hier ophalen: de school collectie is uitgebreid. Ook bij Boekhandel Cursief vindt u een ruim assortiment en wordt u goed geholpen. Datzelfde geldt voor The Read Shop in Almere. Deze boekenwinkel is leuk en handig. Daarnaast hebben de mensen die er werken plezier in hun werk. Verder zijn zij volgens bezoekers behulpzaam, vakkundig en vriendelijk. Niet in elke boekwinkel is de service zo uitmuntend. Naast al deze positieve beoordelingen is er ook 391 keer een negatieve review met een cijfer lager dan een 6,0 achtergelaten. Vooral de klantvriendelijkheid is een punt dat soms te wensen overlaat. Zo schrijft een ontevreden klant: ‘medewerkers zijn niet altijd gemotiveerd om klanten te helpen’. Een ander punt van frustratie is de telefonische bereikbaarheid. Een goede telefonische bereikbaarheid is van belang als boekwinkel: klanten die voor een dichte deur staan, laten dit ook weten door middel van een negatieve beoordeling.

  9 december 2019
 • Nominaties voor de Jan van Luxemburg Prijs 2019 bekend
  Nominaties voor de Jan van Luxemburg Prijs 2019 bekend

  De nominaties voor de Jan van Luxemburg Prijs 2019, voor initiatieven in het kader van leesbevordering, zijn bekendgemaakt. De volgende vijf initiatieven dingen mee naar de Jan van Luxemburg Prijs 2019:   - Literaire talkshow Letteren Live  - Poëzieboekhandel INDEX Poetry  - Voorleesprogramma 'Voorlezen met grootouders'  - 'De literaire speelgoedwinkel' waarmee Mark van der Linden langs scholen reist  - Literair activiteitenprogramma Culturele apotheek Het Jan van Luxemburg Programma wil de aandacht vestigen op mensen en organisaties die net als Jan van Luxemburg (literatuurhistoricus, 1936-2012) de liefde voor lezen weten te verspreiden. Jaarlijks wordt daarom de Jan van Luxemburg Prijs uitgereikt. Individuen, groepen, organisaties en programma’s kunnen schriftelijk genomineerd worden, door anderen of door zichzelf.  

  9 december 2019
 • Duitse vertaalrechten 'Viktor' van Judith Fanto verkocht
  Duitse vertaalrechten 'Viktor' van Judith Fanto verkocht

  Uitgeverij Ambo|Anthos heeft de vertaalrechten van Viktor, de debuutroman van Judith Fanto, verkocht aan Duitse uitgever Urachhaus. Bekroonde vertaler Eva Schweikart gaat de vertaling verzorgen. Viktor verschijnt in maart bij Ambo|Anthos uitgevers, de Duitse uitgave staat gepland voor eind 2020/begin 2021.

  9 december 2019
 • Noor Houtakkers acquirerend redacteur non-fictie HarperCollins Holland
  Noor Houtakkers acquirerend redacteur non-fictie HarperCollins Holland

  Per 1 december 2019 is Noor Houtakkers (1992) als acquirerend redacteur non-fictie in dienst getreden bij HarperCollins Holland. Zij zal zich bezighouden met het verder uitbouwen van het sterk groeiende non-fictiesegment van de uitgeverij. Noor studeerde Communicatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde de master Literair Schrijven en Vertalen af aan de VU Amsterdam. Tussendoor maakte zij een uitstap naar de Verenigde Staten om Creative Writing te studeren aan o.a. Berkeley University. Ze begon haar carrière in het boekenvak bij Singel Uitgeverijen en was de afgelopen jaren werkzaam als acquirerend redacteur bij Uitgeverij The House of Books.

  3 december 2019
 • Anna Krans en Ivan Borghstijn naar Uitgeverij Van Oorschot
  Anna Krans en Ivan Borghstijn naar Uitgeverij Van Oorschot

  Per 1 december breidt Uitgeverij Van Oorschot uit met de komst van Anna Krans en Ivan Borghstijn Anna Krans zal op de uitgeverij de verkoop binnendienst gaan doen. Anna was al eerder bij Van Oorschot werkzaam als stagiaire, en was daarna bij Lemniscaat in dienst als redacteur non-fictie. Ivan Borghstijn zal parttime de verkoop buitendienst voor zijn rekening nemen. Ivan werkte bij verschillende boekhandels en uitgeverijen, en is een zeer ervaren en gewaardeerde vertegenwoordiger.  Met hun komst hoopt Van Oorschot voortaan nog meer en breder aanwezig te zijn in de boekwinkels en daarbuiten, meldt de uitgeverij.

  26 november 2019
 • Benoemingen Academie De Gouden Ganzenveer
  Benoemingen Academie De Gouden Ganzenveer

  Jet Bussemaker is benoemd tot voorzitter van de Academie De Gouden Ganzenveer. Zij volgt Gerdi Verbeet op die onlangs na vele jaren terugtrad. Klaas Knot, Stephan Sanders en Sheila Sitalsing zijn toegetreden tot de Academie De Gouden Ganzenveer.  De Academie, een initiatief van het bestuur van stichting De Gouden Ganzenveer, kent sinds 2002 jaarlijks de Gouden Ganzenveer toe. De leden zijn afkomstig uit de wereld van cultuur, wetenschap, politiek en het bedrijfsleven. Ieder van hen heeft blijkt gegeven van betrokkenheid bij de Nederlandstalige cultuur; zij zijn op persoonlijke titel gevraagd. Met deze culturele onderscheiding wil de Academie de rijkdom en het belang van het geschreven woord in onze multimediale samenleving onder de aandacht brengen.

  20 november 2019
 • Sjors van Veen PR & Publiciteit Manager HarperCollins Holland
  Sjors van Veen PR & Publiciteit Manager HarperCollins Holland

  Per 1 november 2019 is Sjors van Veen (1990) gestart als PR & Publiciteit Manager bij HarperCollins Holland. In deze rol wordt hij verantwoordelijk voor het persbeleid en de promotie van de uitgaven van het gehele HarperCollins fonds, zowel fictie als non-fictie. Sjors heeft uitgebreide ervaring met (nieuwe) media, opgedaan in eerdere functies. Na zijn studie journalistiek was hij werkzaam als redacteur en presentator bij diverse radioprogramma’s. In zijn laatste functie was hij verantwoordelijk voor de online content van NPO Radio 1, voor de website en de sociale media. Daarnaast is Sjors in zijn vrije tijd actief met blogs en eigen podcasts rond boeken en literatuur.

  6 november 2019