• ACM onderzoekt overname Iddink
  ACM onderzoekt overname Iddink

  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat extra onderzoek doen naar de overname door Sanoma Learning van Iddink. Dat spitst zich toe op het administratiesysteem Magister.

  19 april 2019
 • CB krijgt Lean & Green Star voor CO2-reductie
  CB krijgt Lean & Green Star voor CO2-reductie

  CB is ambitieus als het gaat om duurzaam vervoer, en heeft daarin ook al flinke stappen gezet. Vandaag werd hun streven naar een flinke reductie van de CO2-uitstoot beloond met een Lean & Green Star, voor het bereiken van de eerste 20% CO2-reductie.

  17 april 2019
 • Meulenhoff Boekerij en Karakter twee keer op longlist BookSpot Gouden Strop
  Meulenhoff Boekerij en Karakter twee keer op longlist BookSpot Gouden Strop

  Meulenhoff Boekerij en Karakter hebben elk twee titels op de de longlist van de BookSpot Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. De jury maakte haar selectie zojuist bekend.

  17 april 2019
 • Rechter verbiedt deel van boek over zaak-Van den Hurk
  Rechter verbiedt deel van boek over zaak-Van den Hurk

  De rechtbank van Amsterdam heeft maandag besloten dat het boek over de zaak-Nicole van den Hurk moet worden aangepast. De zaak was aangespannen door de nabestaanden van het in 1995 vermoorde meisje.

  16 april 2019
 • Opgeheven Lecturium (Free Musketeers) dupeert eigen auteurs
  Opgeheven Lecturium (Free Musketeers) dupeert eigen auteurs

  Uitgeverij Lecturium, sinds 2017 de naam van Free Musketeers, heeft zichzelf eind vorige maand opgeheven. Auteurs met vragen over royalty's of drukbestanden kunnen sindsdien geen contact meer krijgen. Een rechtszaak dreigt.

  19 april 2019
 • Nelleke Geel gaat per 1 mei 2019 zelfstandig verder
  Nelleke Geel gaat per 1 mei 2019 zelfstandig verder

  UPDATE (met reactie Nelleke Geel) – In goed overleg hebben Uitgeverij Atlas Contact, onderdeel van de VBK-Uitgeversgroep, en Nelleke Geel besloten om met ingang van 1 mei 2019 uit elkaar te gaan. Geel begint per 1 mei 2019 een eigen uitgeverij en krijgt de naam Meridiaan Uitgevers mee.

  18 april 2019
 • Uitgeverij Zwijsen slaat de brug naar de toekomst
  Uitgeverij Zwijsen slaat de brug naar de toekomst

  In 2021 verhuist educatieve uitgeverij Zwijsen naar MindLabs, een bedrijfsverzamelgebouw in Tilburg waar zich bedrijven en kennisinstellingen nestelen die werken op het snijvlak van media, interactieve technologie en menselijk gedrag.

  16 april 2019
 • Big Balloon brengt Anton Pieck terug in de winkel
  Big Balloon brengt Anton Pieck terug in de winkel

  Big Balloon heeft via Orange Licensing de boekrechten verworven van het werk van Anton Pieck. Deze week verschijnt het boek ‘Was getekend, Anton Pieck’.

  16 april 2019
 • Zorgen over de dalende afzetcijfers in Vlaanderen
  Zorgen over de dalende afzetcijfers in Vlaanderen

  De omzetdaling van de boekverkoop in Vlaanderen is tot stilstand gebracht. Toch zijn er ook zorgen, met name over de dalende afzet en het dalende marktaandeel van branchevreemde kanalen. ‘We moeten initiatieven gaan ontplooien om de kopers die wij kwijt dreigen te raken, terug te winnen’, zegt Vé Bobelyn, voorzitter van de Vlaamse GAU.

  19 april 2019
 • Jaarcijfers CB: gezond rendement en groei
  Jaarcijfers CB: gezond rendement en groei

  Logistiek dienstverlener CB kijkt terug op een goed jaar met een winst van ruim 11 miljoen (EBIT) en een omzet van ruim 90 miljoen. In het oog springende ontwikkelingen bij CB zijn integratie van print- en logistieke processen met Printforce en de groei van logistieke activiteiten. Dat maakte CB bekend in een persbericht.

  18 april 2019
 • Rijkscultuurfondsen in het geweer tegen advies Raad voor Cultuur
  Rijkscultuurfondsen in het geweer tegen advies Raad voor Cultuur

  De zes rijkscultuurfondsen, waaronder het Letterenfonds, maken zich grote zorgen over het stelseladvies van de Raad voor Cultuur (RvC) voor de periode 2021-2024. In een gezamenlijke open brief nemen zij stelling tegen het advies.

  18 april 2019
 • Annejet van der Zijl schrijft Boekenweekgeschenk 2020
  Annejet van der Zijl schrijft Boekenweekgeschenk 2020

  Annejet van der Zijl schrijft het Boekenweekgeschenk voor de Boekenweek 2020, die plaatsvindt van 7 tot en met 15 maart. Dat is zojuist bekendgemaakt bij het tv-programma 'Jinek' op NPO 1. Het thema en de naam van de essayist wordt later bekend gemaakt.

  10 april 2019
 • Boekenbranche reageert positief op uitslag stemming auteursrecht
  Boekenbranche reageert positief op uitslag stemming auteursrecht

  De uitslag van de stemming gisteren in het Europees Parlement (EP) over nieuwe regels voor auteursrecht op het internet is goed gevallen in de boekenbranche. De Federation of European Publishers (FEP) maakt zich nu op voor de finale ronde.

  27 maart 2019
 • Europees Parlement stemt voor nieuwe regels auteursrecht internet
  Europees Parlement stemt voor nieuwe regels auteursrecht internet

  Eerder dan verwacht heeft een meerderheid van het Europese Parlement vandaag de voorstellen van de Europese Commissie goedgekeurd voor nieuwe auteursrechtregels op internet. De veranderingen waren omstreden, uitgevers van boeken waren voor.

  26 maart 2019
 • Nu ook (delen van) boeken op Blendle
  Nu ook (delen van) boeken op Blendle

  Digitale kiosk Blendle verkoopt sinds kort het eerste hoofdstuk van de bij Unieboek|Het Spectrum verschenen non fictie-titel ‘Dat was niet de bedoeling’ van Maarten Reijnders. Het betreft een experiment.

  27 februari 2019
 • Vier op vijf e-boeklezers koopt bij Bol.com
  Vier op vijf e-boeklezers koopt bij Bol.com

  Ruim vier op de vijf lezers van e-boeken (83%) koopt deze bij Bol.com. Abonnementsdiensten groeien. Maar de prijs van e-boeken wordt nog altijd als te hoog ervaren.

  15 februari 2019
 • Onzekerheid troef over de Brexit
  Onzekerheid troef over de Brexit

  De gevolgen van de Brexit voor het boekenvak zijn ongewis: niemand die weet wanneer en hoe het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zal verlaten. Maar zelfs wanneer de Britten besluiten de douane-unie te verlaten, zijn de meeste betrokken partijen in Nederland niet zo somber over de vooruitzichten.

  8 april 2019
 • Vakmedianet gaat als Management Impact internationale markt op
  Vakmedianet gaat als Management Impact internationale markt op

  Managementboekenuitgeverij Vakmedianet is een Engelstalig fonds gestart. Het streven is dit jaar vijftien titels uit te brengen, zowel vertaalde managementboeken als oorspronkelijk Engelstalige boeken. Het fonds gaat verder onder de naam Management Impact.

  21 maart 2019
 • Fnac België schrapt 57 arbeidsplaatsen
  Fnac België schrapt 57 arbeidsplaatsen

  Fnac België schrapt 57 van de 456 arbeidsplaatsen. Dit heeft onder meer tot gevolg dat winkelpersoneel niet langer gebonden is aan de eigen afdeling, maar overal zal worden ingezet. Gespecialiseerde vakkennis van boekverkopers kan zo makkelijk verdwijnen.

  27 februari 2019
 • Brussel krijgt gereglementeerde boekenprijs tijdens Foire du Livre
  Brussel krijgt gereglementeerde boekenprijs tijdens Foire du Livre

  Ook Brussel heeft in navolging van Vlaanderen en Wallonië een gereglementeerde prijs. Het gewestelijk parlement gaf zijn goedkeurig op de eerste dag van de Foire du Livre. Het speerpunt Vlaanderen op deze Waalse boekenbeurs, die tot en met zondag duurde, was een succes.

  18 februari 2019
 • Omzet A-boeken in week 15 in Nederland 7,8 miljoen euro
  Omzet A-boeken in week 15 in Nederland 7,8 miljoen euro

  De A-boekenomzet bedroeg in week 15 (8 t/m 14 april) in Nederland 7,8 miljoen euro en in Vlaanderen 3,1 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van KVB-SMB/GfK.  

  19 april 2019
 • Stijgende verkoopprijzen doen Vlaamse markt stabiliseren in 2018
  Stijgende verkoopprijzen doen Vlaamse markt stabiliseren in 2018

  De jarenlange daling van de omzetcijfers van de Vlaamse boekenverkoop is tot stilstand gekomen. Met een minimale omzetdaling van 0,2% kwam de omzet in 2018 uit op 188,2 miljoen euro. De afzet daalde afgelopen jaar nog wel: -2,9%.

  17 april 2019
 • Bestseller 60 (week 16): MeulenhoffBoekerij/Xander en Lannoo/WPG meeste titels
  Bestseller 60 (week 16): MeulenhoffBoekerij/Xander en Lannoo/WPG meeste titels

  Tim Fransen handhaaft zich bovenaan de Bestseller 60. MeulenhoffBoekerij en Xander (per uitgeverij) en Lannoo en WPG (per concern) hebben de meeste titels in de lijst.

  17 april 2019
 • Vlaamse Top 10 (week 14): Max Velthuijs op 1
  Vlaamse Top 10 (week 14): Max Velthuijs op 1

  Een hele kentering in de Vlaamse top 10, met maar liefst vijf nieuwe binnenkomers. De complete top 3 is nieuw. Op de eerste plek 'Kikker is kikker' van Max Velthuijs, het boek van 'Geef een prentenboek cadeau' – in de Nederlandse Bestseller60 worden dergelijke actieboeken niet opgenomen. Op plaats 2 staat 'De vergeten Deverill', het vierde deel in de serie 'De Deverill kronieken' van Santa Montefiore, en op plek 3 de nieuwe Lucinda Riley: 'De olijfboom'. 

  12 april 2019
 • Nederlandse uitgevers kenden een inspirerende London Book Fair
  Nederlandse uitgevers kenden een inspirerende London Book Fair

  Een rustige beurs, waar de sfeer niettemin inspirerend was. Dat was de London Book Fair voor veel Nederlandse uitgevers en agenten. Al werd er natuurlijk ook gehandeld. Voor agentschap Sebes & Bisseling was het zelfs een van de succesvolste beurzen in jaren.

  15 maart 2019
 • Sebes verkoopt ‘vergeten’ Auschwitz-boek aan zeventien landen
  Sebes verkoopt ‘vergeten’ Auschwitz-boek aan zeventien landen

  Literair agentschap Sebes & Bisseling heeft de in vergetelheid geraakte Auschwitz-memoires van Nederlander Eddy de Wind (1916-1987) binnen drie weken aan zeventien landen verkocht. Het boek is uniek, omdat het als enige verslag in het kamp zelf werd geschreven. In Nederland geeft Meulenhoff het uit.

  5 maart 2019
 • Malmberg verkoopt rechten 'Biologie voor jou' aan Japan
  Malmberg verkoopt rechten 'Biologie voor jou' aan Japan

  Een educatieve titel aan het buitenland verkopen? Dat gebeurt zelden of nooit. Maar dankzij zijn goede contacten bij de biologieolympiade heeft uitgever Eugène Wijnhoven van Malmberg de rechten van 'Biologie voor jou' aan een Japanse uitgeverij weten te verkopen.

  14 februari 2019
 • Debuut Stefan Buijsman verkocht aan Penguin Amerika
  Debuut Stefan Buijsman verkocht aan Penguin Amerika

  De 23-jarige Stefan Buijsman heeft groot internationaal succes behaald met zijn boek 'Plussen en minnen': de rechten zijn verkocht aan Penguin Books in de Verenigde Staten en aan dertien andere uitgeverijen in diverse landen.

  20 november 2018
 • GESPREK OP ZONDAG: Arnaud Makkenze (Vos en Van der Leer, Dordrecht)
  GESPREK OP ZONDAG: Arnaud Makkenze (Vos en Van der Leer, Dordrecht)

  Alle ogen waren op Witte Donderdag gericht op Dordrecht, de stad van de synode die vier eeuwen geleden het fundament legde onder het Nederlandse protestantisme en dit jaar het decor was van televisiespektakel The Passion. Eigenaar Arnaud Makkenze van Libris-boekhandel Vos en Van der Leer kreeg er weinig van mee.

  21 april 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Jeroen Kans (secretaris Bookspot Literatuurprijs)
  GESPREK OP ZONDAG: Jeroen Kans (secretaris Bookspot Literatuurprijs)

  De Bookspot Literatuurprijs wordt in november in twee categorieën uitgereikt: fictie en – voor het eerst – non-fictie. Beide winnaars krijgen 50.000 euro. De uitreikingsavond in november groeit hopelijk uit tot een waar Uitreikingsgala, vertelt secretaris Jeroen Kans van de organiserende Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs.

  14 april 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Luciënne van der Leije (Singel Uitgeverijen)
  GESPREK OP ZONDAG: Luciënne van der Leije (Singel Uitgeverijen)

  Senior foreign rights manager Luciënne van der Leije beleefde waarschijnlijk de succesvolste kinderboekenbeurs van Bologna die ze ooit heeft meegemaakt. Na bekendmaking van de Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) werd haar stand omvergelopen door buitenlandse uitgeverijen.

  7 april 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Eelco Zuidervaart (Donner, Rotterdam)
  GESPREK OP ZONDAG: Eelco Zuidervaart (Donner, Rotterdam)

  Voor mede-eigenaar en –directeur Eelco Zuidervaart van de Rotterdamse boekhandel Donner was het een drukke week, en niet alleen vanwege het Boekenbal, de Boekenweek en de grootschalige verbouwing, waarvan de finish langzaam maar zeker in zicht komt.

  31 maart 2019
 • 'Pak slechte financiële positie schrijvers aan door hen in dienst te nemen'
  'Pak slechte financiële positie schrijvers aan door hen in dienst te nemen'

  Uitgevers moeten schrijvers in dienst nemen. Dat betoogt Tjeerd Langstraat in een opiniebijdrage. De thrillerauteur publiceert zijn werk in eigen beheer bij Jalapeño Books, maar stond voorheen onder contract bij meerdere uitgevers.

  4 april 2019
 • Manon Sikkel nieuwe Kinderboekenambassadeur
  Manon Sikkel nieuwe Kinderboekenambassadeur

  Manon Sikkel is de nieuwe Kinderboekenambassadeur van Nederland. De komende twee jaar zal zij zich inzetten voor meer leesplezier onder kinderen en jongeren. Op 10 april wordt Manon Sikkel officieel benoemd tijdens het congres Lezen Centraal van Stichting Lezen in TivoliVredenburg. Ze ontvangt haar ambtsketen dan uit handen van haar voorgangers, Hans en Monique Hagen.

  28 maart 2019
 • Jack van Weimar: winnen Indie Boekprijs helpt tegen noodgedwongen onzichtbaarheid
  Jack van Weimar: winnen Indie Boekprijs helpt tegen noodgedwongen onzichtbaarheid

  INTERVIEW VAN DE DAG – Jack van Weimar kreeg vorige week de allereerste Alice Indie Boekprijs in de categorie fictie voor 'Palimpsest' – een thriller over 'de geheime oorsprong van de islam'. Hij biedt boekverkopers nu extra inkoopkorting.

  12 maart 2019
 • SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Hans van Driel
  SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Hans van Driel

  Hans van Driel werkt ruim een jaar als manager finance & control bij de Koninklijke Boekverkopersbond. Vorige maand debuteerde hij onder het pseudoniem Han Thomas met de thriller 'Het Darwin Dilemma'. Dat heeft niets met elkaar te maken, zegt hij. Wel heeft hij zijn verwachtingen bijgesteld door zijn ervaringen bij de KBb.

  8 juni 2018
 • Hoe was 2017, Michael van Everdingen (KBb)?
  Hoe was 2017, Michael van Everdingen (KBb)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? Directeur Michael van Everdingen verlaat binnenkort de KBb. In zijn laatste jaar zag hij de roep om samenwerking in het vak toenemen. ‘De collectiviteit waar het boekenvak internationaal zo om bekend staat mogen we niet door onze vingers laten glippen.’

  22 december 2017
 • Hoe was 2017, Caroline Damwijk (Libris Blz.)?
  Hoe was 2017, Caroline Damwijk (Libris Blz.)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? Libris Blz.-directeur Caroline Damwijk was blij met Bookstore Day en met de terugkeer van de Eindejaarsactie, maar constateert ook dat boekhandels online nog steeds onvoldoende zichtbaar zijn. ‘Ons belangrijkste doel is en blijft de volledige integratie van online en offline.’

  21 december 2017
 • Hoe was 2017, Caspar Klinkhamer (Bol.com)?
  Hoe was 2017, Caspar Klinkhamer (Bol.com)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? Voor Caspar Klinkhamer, director books & entertainment van Bol.com, was de lancering van Kobo Plus in 2017 een mijlpaal. Het abonnement voor digitaal lezen heeft volgens hem een grote toekomst. ‘Een laagdrempelig model vermindert de behoefte aan illegale e-boeken.’

  21 december 2017
 • Hoe was 2017, Jeroen Overstijns (WPG België)?
  Hoe was 2017, Jeroen Overstijns (WPG België)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? WPG België, waar Standaard Uitgeverij, Manteau en Davidsfonds Uitgeverij onder vallen, maakte in september bekend te willen verzelfstandigen. CEO Jeroen Overstijns en zijn team zijn inmiddels hard op weg om het proces af te ronden. ‘Vlamingen denken toch anders dan Nederlanders.’

  20 december 2017
 • 'Alles transactie' Managementboek van het Jaar 2019
  'Alles transactie' Managementboek van het Jaar 2019

  Auteurs Douwe Lycklama (l) en Chiel Liezenberg (r) met de trofee. Foto: Jan Boeve Op het 16e Managementboekengala werd bekendgemaakt dat een vakjury het boek Alles transactie van Shikko Nijland, Chiel Liezenberg en Douwe Lycklama (LannooCampus) heeft gekozen als winnaar van de verkiezing van Managementboek van het jaar 2019. Alles transactie is een boek over data, vertrouwen en de ongekende kansen van het transactionele internet.  Uit het juryrapport: 'Vanwege het maatschappelijk en economisch belang van het onderwerp, vanwege de noodzaak voor eigenlijk iedere organisatie om zich daarmee te verstaan, vanwege de grondige analyse, vanwege de heldere ontwikkelrichting, vanwege de agenda die een veelheid aan stakeholders op hun verantwoordelijkheden wijst, en ondanks het feit dat het van alle beoordeelde boeken misschien wel het meest van de lezer vergt – daarom koos de jury voor Alles transactie van Chiel Liezenberg, Douwe Lycklama en Shikko Nijland.'

  19 april 2019
 • Inzameling in Dominicanen voor Notre Dame
  Inzameling in Dominicanen voor Notre Dame

  Bij de kassa van boekhandel Dominicanen, gevestigd in de Dominicanenkerk te Maastricht, staat sinds woensdag een collectebus waarin geld gedoneerd kan worden voor de wederopbouw van de afgebrande Notre Dame in Parijs. Winkelmanager Ton Harmes vertelt aan RTV Maastricht dat er wel vergelijkingen te trekken zijn met beide kerkelijke gebouwen. Zo is de Parijse kathedraal 'slechts 100 jaar ouder' en zijn beide kerken in dezelfde stijl gebouwd. 'Het deed ons dan ook pijn in het hart toen we van de enorme brand hoorden', aldus Harmes. Het geld dat in de voormalige kerk in Maastricht gedoneerd wordt, zal overigens door de boekhandel ook nog eens verdubbeld worden. Harmes wil de donaties uiteindelijk overmaken op de bankrekening van de organisatie die alle giften coördineert of 'desnoods zelf naar Parijs brengen'.

  19 april 2019
 • De Vier Windstreken laat boeken achter bij Anne Frank-standbeelden
  De Vier Windstreken laat boeken achter bij Anne Frank-standbeelden

  Op zaterdag 4 mei, de Nationale dodenherdenking, zullen bij vijf verschillende Anne Frank-standbeelden in Nederland exemplaren zwerven van het indrukwekkende prentenboek Van klein tot groots: Anne Frank. 'Zo leeft Anne Franks verhaal op deze belangrijke datum extra voort, en lezen kinderen en volwassenen verspreid over heel Nederland over haar leven', aldus uitgeverij De Vier Windstreken in het persbericht over deze actie. De zwervende boeken zijn snel te herkennen aan een grote sticker van Kinderzwerfboek op het omslag. Boeken met zo'n sticker zijn voor alle kinderen: iedereen mag ze meenemen, en na het lezen laat je ze ergens achter, voor iemand anders. De boeken zijn op 4 mei te vinden bij deze standbeelden:- Amsterdam, Merwedeplantsoen. Door Jet Schepp (2005)- Amsterdam, Westermarkt. Door Mari Andriesse (1977)- Utrecht, Janskerkhof. Door Pieter d'Hont (1959)- Asten, Deken van Pelthof. Door Joep Coppens (1995)- Purmerend, Anne Franklaan / Hannie Schaftstraat. Door Jet Schepp (1996) 

  18 april 2019
 • Dbieb Leeuwarden is Beste Bibliotheek van Nederland
  Dbieb Leeuwarden is Beste Bibliotheek van Nederland

  De Beste Bibliotheek van Nederland staat in Leeuwarden: dbieb, gevestigd in de Blokhuispoort, is door de vakjury en het publiek gekozen tot Beste Bibliotheek van Nederland. Deze instelling blinkt volgens de vakjury uit in het grote aantal activiteiten en de geweldige collectie. De transformatie van een voormalige gevangenis met een monumentstatus in een eigentijdse bibliotheek, met veel grapjes die verwijzen naar de oorspronkelijke functie, is een huzarenstukje, waarvoor het team alle lof verdient. dBieb kreeg gisteren  op Het Nationale Bibliotheekcongres in Rotterdam de NBD Biblion Award 2019 uitgereikt door Kristen van der Rijst namens sponsor NBD Biblion. De verkiezing is een initiatief van het vakblad Bibliotheekblad en vindt dit jaar voor de negende keer plaats. Op de tweede plaats eindigde  de Bibliotheek Vught, gevestigd in de Petruskerk. Ook hier veel activiteiten en goed geïnformeerd personeel. Vught is een bibliotheek die buitengewoon stevig verankerd is in de lokale gemeenschap. Plek drie is voor de Bibliotheek Deventer, een prachtige nieuwe bibliotheek in het hart van de stad. Veel licht, veel werkplekken, en vakbekwame 'marktmeesters' zijn sterke elementen, die de instelling naar een bovengemiddeld niveau tillen.

  17 april 2019
 • Eric Haaksman van start bij CB
  Eric Haaksman van start bij CB

  Op 1 mei 2019 begint Eric Haaksman bij CB als Sales-en Accountmanager Media. Eric komt van ThiemeMeulenhoff waar hij actief was als accountmanager. Daarnaast heeft Eric verschillende sales functies gehad in de grafische industrie. CB meldt erg blij te zijn met de komst van Eric. Naast zijn kwaliteiten in het mediavak, brengt hij specifieke kennis mee over (de markt van) het educatieve boek. 

  15 april 2019
 • Tessel Rijneveldshoek nieuwe redactie-assistent HarperCollins Holland
  Tessel Rijneveldshoek nieuwe redactie-assistent HarperCollins Holland

  Per 1 januari 2019 is Tessel Rijneveldshoek begonnen als redactie-assistent bij HarperCollins Holland. Ze zal de bureauredactie en de acquirerend redactie ondersteunen. Tessel studeerde Engelse taal en cultuur aan de UvA, rondde de master Redacteur/editor af en liep stage bij Uitgeverij Carrera en bij Sebes & Bisseling.

  8 april 2019
 • Wijzigingen redactieteam uitgeverij Business Contact
  Wijzigingen redactieteam uitgeverij Business Contact

  Per 1 april is Cecilia Schouten (foto links) benoemd tot redacteur bij uitgeverij Business Contact, onderdeel van Atlas Contact. Daarvoor werkte ze 8 jaar als bureauredacteur bij Business Contact. Schouten studeerde Literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Zij wordt opgevolgd door Samira van Rhee (Foto rechts) die eerder stage liep bij Atlas Contact en nu tijdelijk als bureauredacteur bij Luitingh-Sijthoff werkzaam is. Van Rhee studeerde eveneens Literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht en behaalde de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam. Samen met Janine Sloof (redacteur) en Sandra Wouters (hoofdredacteur) vormen zij het redactieteam.

  3 april 2019
 • Nieuwe winkelchefs boekhandels Broekhuis
  Nieuwe winkelchefs boekhandels Broekhuis

  Per 8 april zullen twee winkels van Boekhandel Broekhuis een nieuwe winkelchef begroeten. Marcia Leushuis (36, foto rechts) zal per genoemde datum de functie van winkelchef Hengelo op zich nemen. Marcia trad in 2008 in dienst bij Boekhandel Broekhuis en vervulde functies in diverse vestigingen. Sinds 2014 is ze winkelchef van de Almelose vestiging. Natascha Tijans (48, foto links) zal de functie van winkelchef Almelo gaan vervullen. Natascha startte in 2002 bij Broekhuis in Hengelo, alwaar ze ruim tien jaar de functie van assistent-winkelchef heeft vervuld. Beiden volgden in 2016 met succes de BOVT opleiding van de KBB. Bovenstaande wijzigingen passen in het streven van de directie om een jongere generatie meer leidinggevende en bestuurlijke ervaring te laten opdoen. In maart j.l. maakte directeur/eigenaar Kees Schafrat ruimte voor Eric Bol als algemeen bedrijfsleider en Nick Riesthuis als commercieel manager.

  2 april 2019