• P.C. Hooftprijs 2019 voor Marga Minco
  P.C. Hooftprijs 2019 voor Marga Minco

  De P.C. Hooftprijs 2019 voor verhalend proza is toegekend aan Marga Minco (1920), zo heeft het bestuur van de Stichting P.C. Hooftprijs voor Letterkunde besloten. Eerder werd haar oeuvre bekroond met de Annie Romeinprijs (1999) en de Constantijn Huygensprijs (2005). Voor haar debuut, 'Het bittere kruid' uit 1957, kreeg ze de Vijverbergprijs, voorloper van de F. Bordewijkprijs.

  11 december 2018
 • Kleine hausse light verse
  Kleine hausse light verse

  Tamelijk onverwacht bereikte de vooral in de jaren zeventig en tachtig populaire dichter van light verse Levi Weemoedt met de bundel 'Pessimisme kun je leren' (Nijgh & Van Ditmar) onlangs de top van de bestsellerlijsten. Het leidt tot een kleine hausse aan herdrukken van collega-lichte dichters.

  5 december 2018
 • 'Een iets minder Grote Poëzieprijs aub!'
  'Een iets minder Grote Poëzieprijs aub!'

  Vijf in poëzie gespecialiseerde uitgeverijen roepen de organisatie van De Grote Poëzieprijs in een open brief op het inschrijfgeld in te trekken.

  3 december 2018
 • Griffels nu ook voor lezers tot 15 jaar
  Griffels nu ook voor lezers tot 15 jaar

  De opzet van de prijzen Griffels en Penselen, de bekroningen voor de beste en mooiste kinderboeken van het voorgaande jaar, is door de organisator verbreed. Vanaf 2019 bekronen de Penseeljury en de Griffeljury ook boeken van de leeftijdscategorie tot 15 jaar, om het belang te onderstrepen van leesbevordering en om deze doelgroep meer leidraad te geven bij het kiezen van een boek.

  30 november 2018
 • Nieuwe onafhankelijke kantoorboekhandel in Den Haag
  Nieuwe onafhankelijke kantoorboekhandel in Den Haag

  In het Haagse Zeeheldenkwartier, een wijk pal in het centrum waar opleidingsniveaus en inkomens relatief hoog zijn, opende Milan Roda een nieuwe kantoorboekwinkel. Het boekenaanbod is vooral literair.

  10 december 2018
 • 'Vlaamse onafhankelijke boekhandels presteren beter dan de markt'
  'Vlaamse onafhankelijke boekhandels presteren beter dan de markt'

  De Vlaamse onafhankelijke boekhandels presteren beter dan de markt. Dat zegt coördinator René van Loon van het Confituur-samenwerkingsverband aan de vooravond van de Dag van de Onafhankelijke Boekhandel.

  7 december 2018
 • Boekverkopers hebben een goede Sinterklaas beleefd
  Boekverkopers hebben een goede Sinterklaas beleefd

  Positieve geluiden in de boekhandel. Het boek staat nog steeds op één op de lijst van favoriete cadeaus voor Sinterklaas en de chaos bij de pakketbezorgers heeft de fysieke boekhandel in de kaart gespeeld. Een korte rondgang langs enkele boekverkopers.

  6 december 2018
 • Boekhandel Praamstra (Deventer) viert een jaar Pakje Kunst
  Boekhandel Praamstra (Deventer) viert een jaar Pakje Kunst

  Een jaar geleden werd op de eerste verdieping van Praamstra in Deventer in de hoek van de kunstboeken een sigarettenautomaat geïnstalleerd die na inwerpen van geld geen rookwaar levert, maar kunst: Pakje Kunst. Deze week viert de boekhandel het jubileum met een verkooptentoonstelling.

  6 december 2018
 • BBNC-directeur Arend Meijboom: ‘Kluitman blijft Kluitman’
  BBNC-directeur Arend Meijboom: ‘Kluitman blijft Kluitman’

  De overname van uitgeverij Kluitman door BBNC Uitgevers, die gisteren werd aangekondigd, kwam min of meer toevallig tot stand, zegt directeur Arend Meijboom. Kluitman blijft wat hem betreft het merk dat het de afgelopen 154 jaar is geweest. Grote veranderingen staan dan ook niet op stapel.

  11 december 2018
 • Atlas Contact gaat samenwerken met Rogers, Coleridge & White
  Atlas Contact gaat samenwerken met Rogers, Coleridge & White

  Uitgeverij Atlas Contact werkt vanaf 1 januari samen met het Britse agentschap Rogers, Coleridge & White (RCW) voor de verkoop van de wereldwijde Engelse vertaalrechten.

  11 december 2018
 • BBNC Uitgevers neemt uitgeverij Kluitman over
  BBNC Uitgevers neemt uitgeverij Kluitman over

  BBNC Uitgevers is de nieuwe eigenaar van uitgeverij Kluitman. BBNC neemt per 1 januari 2019 de aandelen van de oudste onafhankelijke kinderboekenuitgeverij van Nederland over van eigenaar Piero Stanco.

  10 december 2018
 • Fajah Lourens weg bij Kosmos, begint eigen uitgeverij
  Fajah Lourens weg bij Kosmos, begint eigen uitgeverij

  Op 3 januari verschijnt ‘De cellulite guide’, het nieuwe boek van bestsellerauteur Fajah Lourens. Niet zoals we van haar gewend zijn bij Kosmos. Lourens is daar vertrokken en heeft eigen uitgeverij opgericht. Daar verschijnen haar nieuwe titels, de backlist blijft bij Kosmos.

  7 december 2018
 • Pakketbezorging in problemen, boekhandels hopen te profiteren
  Pakketbezorging in problemen, boekhandels hopen te profiteren

  PostNL waarschuwt voor vertraging. Bol.com heeft de inpakservice stopgezet. En pakketbezorgers dreigen met stakingen. Boekhandels proberen van de problemen voor webwinkeliers te profiteren. CB kan reguliere leveringen aan boekhandels garanderen, zegt directeur Hans Willem Cortenraad.

  30 november 2018
 • Kinderboekenweek 2019: 'Reis mee!' met Anna Woltz, André Kuipers en Natascha Stenvert
  Kinderboekenweek 2019: 'Reis mee!' met Anna Woltz, André Kuipers en Natascha Stenvert

  Vanmorgen is in Het Spoorwegmuseum in Utrecht onder toeziend oog van tientallen kinderen bekendgemaakt dat Anna Woltz het Kinderboekenweekgeschenk voor de 65ste Kinderboekenweek schrijft. André Kuipers schrijft het Prentenboek van de Kinderboekenweek met illustraties van Natascha Stenvert. Het thema is: Reis mee!

  26 november 2018
 • 1 op de 13 uitgeleende boeken is digitaal boek
  1 op de 13 uitgeleende boeken is digitaal boek

  De openbare bibliotheek leende in 2017 67,22 miljoen fysieke boeken en 5,44 miljoen e-boeken uit. Daarmee is 1 op de 13 uitgeleende boeken een digitaal boek. En dat terwijl de fysieke collectie voor het eerst in jaren weer is gegroeid.

  23 november 2018
 • Nederland en Vlaanderen ‘focusland’ op Frankrijks grootste kinderboekenbeurs
  Nederland en Vlaanderen ‘focusland’ op Frankrijks grootste kinderboekenbeurs

  Van 28 november t/m 3 december zijn Nederland en Vlaanderen 'focusland' op de Salon du Livre et de la Presse Jeunesse in Montreuil, de belangrijkste en grootste kinderboekenbeurs van Frankrijk. Het Nederlands Letterenfonds blogt vanaf volgende week voor Boekblad over deze beurs.

  22 november 2018
 • Zwijsen introduceert nieuwe oefensoftware voor vlotte woordherkenning: Leesturbo
  Zwijsen introduceert nieuwe oefensoftware voor vlotte woordherkenning: Leesturbo

  Uitgeverij Zwijsen introduceert met ‘Leesturbo’ aanvullende oefensoftware voor het primair onderwijs, die zich richt op het automatiseren van de woordherkenning. Een belangrijk doel is tevens dat leerlingen gemotiveerd blijven, zegt uitgever Annemieke Smits.

  11 december 2018
 • Scamsites ook actief met ‘gratis’ e-boeken
  Scamsites ook actief met ‘gratis’ e-boeken

  Op de site Gratisboekendownload.com zouden consumenten gratis digitale edities kunnen downloaden. Maar pas op. Het gaat om een zogenaamde scamsite, zegt Tim Kuik van Stichting Brein: ‘Je moet je creditcardgegevens invullen, maar de boeken krijg je nooit.’

  20 november 2018
 • BookSpot komt met Premium-abonnement
  BookSpot komt met Premium-abonnement

  Boekenclub BookSpot komt binnenkort met een premium abonnement. Deze leden krijgen voordelen als gratis verzending en korting op alle anderstalige boeken, muziek, films en games.

  8 november 2018
 • Debutant ontwikkelt zelf een app voor zijn kinderboek
  Debutant ontwikkelt zelf een app voor zijn kinderboek

  Prentenboeken met apps zijn inmiddels redelijk geaccepteerd, denk aan Aadje Piraatje en Dikkie Dik. Maar het komt veel minder vaak voor dat er voor oudere kinderen een boek met app verschijnt. Self-publisher Bob Jan ten Cate deed het met zijn boek 'Het griezelcircus', voor kinderen ouder dan negen jaar.

  2 november 2018
 • 'Flirt Flamand' motto van Vlaanderen als eregast Foire du Livre in Brussel
  'Flirt Flamand' motto van Vlaanderen als eregast Foire du Livre in Brussel

  Onder het motto 'Flirt Flamand' is Vlaanderen van 14 tot 17 februari 2019 eregast van de Foire du Livre de Bruxelles in Tour & Taxis. De Vlaamse literatuur verleidt er de Franstalige lezer, Vlaamse auteurs flirten er met een Franstalig publiek, de Vlaamse boekensector leert er zijn Franstalige collega’s beter kennen. En andersom, want Flirt Flamand wil een brug bouwen tussen Nederlandstalige en Franstalige Belgen die van boeken houden.

  29 oktober 2018
 • Frankfurter Buchmesse groter dan ooit
  Frankfurter Buchmesse groter dan ooit

  Nog meer standhouders, nog meer agenten. De zeventigste Frankfurter Buchmesse, die vandaag zijn deuren opent met Georgië als gastland, is opnieuw gegroeid.

  10 oktober 2018
 • Dwarsligger nu ook in de Verenigde Staten
  Dwarsligger nu ook in de Verenigde Staten

  Uitgever en drukker Royal Jongbloed werkt in de Verenigde Staten sinds kort samen met uitgeverij Penguin Young Readers aan het uitbrengen van Dwarsliggers.

  3 oktober 2018
 • Drie Britten op shortlist Man Booker Prize
  Drie Britten op shortlist Man Booker Prize

  Vanochtend is tijdens een persconferentie op het hoofdkantoor van de Man Group in Londen, die live werd gestreamd op Facebook, de shortlist voor de Man Booker Prize for Fiction 2018 bekendgemaakt. Op de shortlist van zes wordt zowel enthousiast als wat verbaasd gereageerd.

  20 september 2018
 • Vlaamse top 10 (week 48): Michelle Obama op 1
  Vlaamse top 10 (week 48): Michelle Obama op 1

  Voor de derde week het bestverkochte boek in Vlaanderen: Michelle Obama's autobiografie 'Mijn verhaal'. De hoogste nieuwe binnenkomer staat op 6: '#Fitbody' van fitnessinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt. 'Guinness World Records 2019' is de tweede nieuwe binnenkomer op 9.  

  7 december 2018
 • Omzet A-boeken in week 48 in Nederland 20,9 miljoen euro
  Omzet A-boeken in week 48 in Nederland 20,9 miljoen euro

  De A-boekenomzet bedroeg in week 48 (26 november tot en met 2 december) in Nederland 20,9 miljoen euro en in Vlaanderen 4,8 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van KVB-SMB/GfK.  

  6 december 2018
 • Bestseller 60 (week 49): A.W. Bruna en WPG/VBK meeste titels
  Bestseller 60 (week 49): A.W. Bruna en WPG/VBK meeste titels

  'De Gorgels en het geheim van de gletsjer' van Jochem Myjer (Leopold) handhaaft zich op nummer 1 van de Bestseller 60. A.W. Bruna (per uitgeverij) en WPG en VBK (per concern) hebben de meeste titels in de lijst.

  5 december 2018
 • Omzet A-boeken in week 47 in Nederland 15,5 miljoen euro
  Omzet A-boeken in week 47 in Nederland 15,5 miljoen euro

  De A-boekenomzet bedroeg in week 47 (19 tot en met 25 november) in Nederland 15,5 miljoen euro en in Vlaanderen 4,2 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van KVB-SMB/GfK.  

  3 december 2018
 • Debuut Stefan Buijsman verkocht aan Penguin Amerika
  Debuut Stefan Buijsman verkocht aan Penguin Amerika

  De 23-jarige Stefan Buijsman heeft groot internationaal succes behaald met zijn boek 'Plussen en minnen': de rechten zijn verkocht aan Penguin Books in de Verenigde Staten en aan dertien andere uitgeverijen in diverse landen.

  20 november 2018
 • Rechten en acquisities HarperCollins Holland
  Rechten en acquisities HarperCollins Holland

  HarperCollins Holland heeft voor, tijdens en kort na de Frankfurter Buchmesse de rechten van een aantal internationaal veelbelovende titels verworven. De acquisities liepen zowel direct via buitenlandse uitgevers als via literair agenten.

  31 oktober 2018
 • Uitgeverij Leopold verkoopt vertaalrechten meerdere titels
  Uitgeverij Leopold verkoopt vertaalrechten meerdere titels

  Jeugd- en kinderboekenuitgeverij Leopold kijkt terug op een geslaagde Frankfurter Buchmesse. Er was veel buitenlandse aandacht voor de titels van Leopold, en die is nu ook voor een deel verzilverd. 

  23 oktober 2018
 • Uitgeverij Atlas Contact doet goede zaken op Frankfurter Buchmesse
  Uitgeverij Atlas Contact doet goede zaken op Frankfurter Buchmesse

  Tijdens de Frankfurter Buchmesse 2018, de grootste internationale boekenbeurs, heeft uitgeverij Atlas Contact zowel de vertaalrechten van meerdere boeken verkocht als verworven.   

  16 oktober 2018
 • GESPREK OP ZONDAG: Thys VerLoren van Themaat (Verloren)
  GESPREK OP ZONDAG: Thys VerLoren van Themaat (Verloren)

  Zondag vindt voor de 41e keer de Beurs voor Bijzondere Uitgevers plaats in Paradiso. Thys VerLoren van Themaat van uitgeverij Verloren heeft er voor het eerst een stand. De toegang tot de boekhandel is zo moeilijk geworden dat hij iedere gelegenheid aangrijpt om zijn titels onder de aandacht van het publiek te brengen.

  9 december 2018
 • GESPREK OP ZONDAG: Hans Smit (Woutertje Pieterse Prijs)
  GESPREK OP ZONDAG: Hans Smit (Woutertje Pieterse Prijs)

  Voorzitter Hans Smit van de Woutertje Pieterseprijs kreeg vorige week het verlossende nieuws dat de Brook Foundation en De Versterking zijn prijs de komende twee jaar financieren. Het was niet de eerste keer dat die op de rand van de afgrond wankelde.

  2 december 2018
 • GESPREK OP ZONDAG: Walter Jansen (Jansen & De Feijter)
  GESPREK OP ZONDAG: Walter Jansen (Jansen & De Feijter)

  Boycot Jansen & Feijter in Velp! Nadat Walter Jansen deze week in een open brief had opgeroepen om in gesprek te gaan over de kleur van de pieten bij de lokale intocht, sloeg een lezer in 'De Gelderlander' terug. Jansen maakt zich er niet druk om. Hij heeft geen effect gemerkt van de ingezonden brief.

  25 november 2018
 • GESPREK OP ZONDAG: Jochem Bouwens (Overamstel)
  GESPREK OP ZONDAG: Jochem Bouwens (Overamstel)

  Voor Jochem Bouwens, Public Relations Director Overamstel Uitgevers, was het een bijzondere week. Onder enorme belangstelling werd de autobiografie van Michelle Obama gepresenteerd.

  18 november 2018
 • SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Hans van Driel
  SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Hans van Driel

  Hans van Driel werkt ruim een jaar als manager finance & control bij de Koninklijke Boekverkopersbond. Vorige maand debuteerde hij onder het pseudoniem Han Thomas met de thriller 'Het Darwin Dilemma'. Dat heeft niets met elkaar te maken, zegt hij. Wel heeft hij zijn verwachtingen bijgesteld door zijn ervaringen bij de KBb.

  8 juni 2018
 • Renée van Marissing stapt over naar Querido
  Renée van Marissing stapt over naar Querido

  Schrijfster Renée van Marissing publiceert haar werk voortaan niet meer bij Atlas Contact, maar bij Em. Querido’s Uitgeverij. ‘Het is mooi om mijn boeken in hetzelfde fonds als Doeschka Meijsing en Patricia de Martelaere te mogen onderbrengen.’

  28 maart 2018
 • Genomineerden Managementboek van het Jaar 2018 bekend
  Genomineerden Managementboek van het Jaar 2018 bekend

  De vijf genomineerden voor het Managementboek van het Jaar 2018 zijn gekozen. Dat meldt Managementboek.nl. Op 19 april wordt de winnaar bekendgemaakt.

  28 maart 2018
 • Jan Kloeze schrijft interactieve roman ‘Het boek Job’
  Jan Kloeze schrijft interactieve roman ‘Het boek Job’

  Schrijver en journalist Jan Kloeze heeft de interactieve roman ‘Het boek Job’ geschreven, waarmee hij een poging doet tot het schrijven van ‘het boek van de toekomst’. ‘De laatste tijd is er een discussie ontstaan over het boek van de toekomst, daar wilde ik graag een bijdrage aan leveren’, vertelt Kloeze.

  2 maart 2018
 • Hoe was 2017, Michael van Everdingen (KBb)?
  Hoe was 2017, Michael van Everdingen (KBb)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? Directeur Michael van Everdingen verlaat binnenkort de KBb. In zijn laatste jaar zag hij de roep om samenwerking in het vak toenemen. ‘De collectiviteit waar het boekenvak internationaal zo om bekend staat mogen we niet door onze vingers laten glippen.’

  22 december 2017
 • Hoe was 2017, Caroline Damwijk (Libris Blz.)?
  Hoe was 2017, Caroline Damwijk (Libris Blz.)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? Libris Blz.-directeur Caroline Damwijk was blij met Bookstore Day en met de terugkeer van de Eindejaarsactie, maar constateert ook dat boekhandels online nog steeds onvoldoende zichtbaar zijn. ‘Ons belangrijkste doel is en blijft de volledige integratie van online en offline.’

  21 december 2017
 • Hoe was 2017, Caspar Klinkhamer (Bol.com)?
  Hoe was 2017, Caspar Klinkhamer (Bol.com)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? Voor Caspar Klinkhamer, director books & entertainment van Bol.com, was de lancering van Kobo Plus in 2017 een mijlpaal. Het abonnement voor digitaal lezen heeft volgens hem een grote toekomst. ‘Een laagdrempelig model vermindert de behoefte aan illegale e-boeken.’

  21 december 2017
 • Hoe was 2017, Jeroen Overstijns (WPG België)?
  Hoe was 2017, Jeroen Overstijns (WPG België)?

  Hoe kijkt het boekenvak terug op het voorbije jaar? WPG België, waar Standaard Uitgeverij, Manteau en Davidsfonds Uitgeverij onder vallen, maakte in september bekend te willen verzelfstandigen. CEO Jeroen Overstijns en zijn team zijn inmiddels hard op weg om het proces af te ronden. ‘Vlamingen denken toch anders dan Nederlanders.’

  20 december 2017
 • Kortrijkse boekhandel werkt samen met kunstenaars aan kunstboeken
  Kortrijkse boekhandel werkt samen met kunstenaars aan kunstboeken

  Foto: de boekpresentatie van Black is a color in Theoria De Kortrijkse onafhankelijke boekhandel Theoria wil met Art at the Bookshop kunst en boeken samenbrengen. Theoria was op zoek naar een meerwaarde ten opzichte van online verkoop en boekhandelsketens, en pakt uit met Art at the Bookshop. Het gaat om een samenwerking tussen de boekhandel en een kunstenaar en daarbij draait alles rond het kunstboek. De Kortrijkse kunstenaar Klaus Verscheure beet de spits af. De komende maanden is hij te gast in Theoria. Verspreid over de boekhandel kun je kennismaken met het werk van de Kortrijkse kunstenaar. Bovendien heeft Klaus Verscheure net een eerste kunstboek uit Black is a color. Het programma van Art at the Bookshop ligt voor volgend jaar al vast met onder meer Koen Van Mechelen, Daniël Zadelhof en Harry Gruyaert. West-Vlaanderen telt nog zes onafhankelijke boekhandels.

  10 december 2018
 • Jannah Loontjes tekent voor two-book deal bij Podium
  Jannah Loontjes tekent voor two-book deal bij Podium

  Romancier, dichter en filosoof Jannah Loontjens (1974) heeft met Uitgeverij Podium contracten gesloten voor haar volgende twee boeken. Vermoedelijk al volgende herfst verschijnt Als het over liefde gaat (werktitel), een literaire verwerking van haar wandeling afgelopen nazomer door Umbrië met haar vriend Jamal Mahjoub.  Haar eerstvolgende grote roman wordt voorzien voor 2020, en is gesitueerd in het Zweden waar de schrijfster deels opgroeide, in de vrije jaren zeventig. Dit jaar verscheen bij Ambo|Anthos haar laatste roman, Wie weet, waarin zeven vertellers bijeen zijn op de dag van de aanslag op Charlie Hebdo. Recent publiceerde ze verder de roman Misschien wel niet en het autobiografische filosofieboek Roaring Nineties.  

  7 december 2018
 • Booqees haalt ook buitenlandse scholen binnen
  Booqees haalt ook buitenlandse scholen binnen

  Booqees, een leesplatform dat reeds aanwezige schoolbibliotheken aanvult met digitale titels, bereikt nu ook Nederlandse scholen in het buitenland. De Eerste Nederlandse School in Boston maakt sinds kort gebruik van het streaming kinderboekenplatform.   

  7 december 2018
 • Das Mag deelt honderden exemplaren uit van 'Laura H.'
  Das Mag deelt honderden exemplaren uit van 'Laura H.'

  Eeen opmerkelijke marketingactie van Das Mag. Omdat de uitgeverij naar eigen zeggen vaak te horen krijgt dat het boek Laura H. Het Kalifaatmeisje uit Zoetermeer mensen in eerste instantie niet aansprak, maar dat ze het daarna in één ruk uitlazen, zal Das Mag op 15 december in een drukke winkelstraat ergens in het land exemplaren gratis gaan uitdelen aan het nietsvermoedende winkelend publiek. 'Om de proef op de som te nemen: lezen zij het ook in één ruk uit? Allemaal krijgen ze ons telefoonnummer erbij, om de wetenschappelijke resultaten door te geven', meldt het persbericht. 

  7 december 2018
 • Jan Jaap Knol nieuwe directeur Boekmanstichting
  Jan Jaap Knol nieuwe directeur Boekmanstichting

  De Boekmanstichting, kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid, maakt de komst van Jan Jaap Knol bekend als haar nieuwe directeur. Knol start per 1 maart 2019. Jan Jaap Knol is nu nog directeur-bestuurder van het Fonds voor Cultuurparticipatie waar hij vanaf de oprichting in 2008 leiding aan gaf. Daarvoor was hij onder meer hoofd van de afdeling Cultuurbereik van het ministerie van OCW en vervulde hij beleidsfuncties binnen de directies Kunsten en Internationaal Beleid van het ministerie. Hij studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  10 december 2018
 • Majelle Wams begint voor zichzelf in marketing/publiciteit
  Majelle Wams begint voor zichzelf in marketing/publiciteit

  Majelle Wams vertrekt per 10 december bij Fontaine uitgevers als Hoofd Marketing/Publiciteit, en begint voor zichzelf. Ze is dan in te huren voor marketing, publiciteit, sales en events op gebied van boeken, muziek en kunst. De komende maanden blijft ze nog wel twee dagen per week freelance de marketing & publiciteit doen voor Fontaine Uitgevers voor een aantal grote projecten en een aantal auteurs en lopende titels. 

  7 december 2018
 • Michaël van Straalen benoemd tot voorzitter Vereniging van Openbare Bibliotheken
  Michaël van Straalen benoemd tot voorzitter Vereniging van Openbare Bibliotheken

  De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) heeft in haar ledenvergadering van 6 december 2018 Michäel van Straalen benoemd tot voorzitter.Van Straalen brak zijn studie Nederlands voortijdig af, omdat zijn eigen bedrijf zo succesvol werd dat het niet te combineren was. Zijn warme belangstelling voor cultuur en letteren is echter altijd gebleven. Hij heeft een zeer grote bestuurlijke ervaring, o.a. als voorzitter bij MKB-Nederland, Stichting van de Arbeid, en de Koninklijke Metaalunie. Als bestuurder is hij onder meer actief voor Nederlandse Normalisatie Instituut (NNI), de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en vult hij het voorzitterschap in van commissies t.b.v. het bedrijfsleven, onderwijs en techniek.

  6 december 2018
 • Hannah Zirkler in dienst bij Marianne Schönbach Literary Agency
  Hannah Zirkler in dienst bij Marianne Schönbach Literary Agency

  Met ingang van 1 december is Hannah Zirkler werkzaam bij Marianne Schönbach Literary Agency als directieassistent en literaire agent. Ze studeerde literatuurwetenschap, Frans, Engels en Duits. Na haar studie begon ze haar uitgeefcarrière als redacteur bij Mairisch Verlag in Duitsland, waar ze literaire fictie en kinderboeken acquireerde. Tevens heeft ze daar de foreign rights-afdeling opgezet. In januari 2017 verhuisde Hannah naar Nederland en ging ze aan de slag als Rights Manager bij Overamstel uitgevers, om vervolgens de stap te zetten naar het agentschap.  

  4 december 2018