• Rose Janssens (Clavis) genomineerd voor beste rights professional ter wereld
  Rose Janssens (Clavis) genomineerd voor beste rights professional ter wereld

  Foreign rights manager Rose Janssens van uitgeverij Clavis is genomineerd voor een London Book Fair International Excellence Award in de categorie Best Rights Professional.

  17 februari 2017
 • Dick Bruna overleden
  Dick Bruna overleden

  Gisteravond is in zijn geboortestad Utrecht Dick Bruna overleden, zo meldt zijn uitgever Marja Kerkhof (Mercis). Dick Bruna is de geestelijk vader van Nijntje, het beroemdste konijn ter wereld. Hij overleed rustig in zijn slaap.

  17 februari 2017
 • Ars Scribendi neemt voorraden NBD Biblion over
  Ars Scribendi neemt voorraden NBD Biblion over

  Uitgeverij Ars Scribendi heeft per 1 januari 2017 alle voorraden en het onderhanden werk van het jeugdfonds van NBD Biblion overgenomen. Het betreft een kleine honderd titels.

  16 februari 2017
 • Luitingh-Sijthoff verwacht veel van verkoop debuut ‘Ragdoll’
  Luitingh-Sijthoff verwacht veel van verkoop debuut ‘Ragdoll’

  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff brengt volgende week de thriller Ragdoll uit. Het debuut van de onbekende Engelsman Daniel Cole verschijnt in een ongekend hoge oplage van 25.000 exemplaren.

  16 februari 2017
 • Amazon kondigt weer een nieuwe fysieke boekhandel aan
  Amazon kondigt weer een nieuwe fysieke boekhandel aan

  Met de aankondiging van alweer een nieuwe boekwinkel in San Francisco – de vierde aan de westkust - zou het aantal fysieke Amazon-boekwinkels in de Verenigde Staten eind dit jaar op negen uitkomen.  

  14 februari 2017
 • Antieke boeken op spectaculaire wijze gestolen
  Antieke boeken op spectaculaire wijze gestolen

  Antieke boeken ter waarde van meer dan 2 miljoen pond op spectaculaire wijze uite en opslag gestolen. In het laatste weekend van januari kwamen de dieven kwamen abseilend naar beneden en ontweken zo de beveiliging.

  13 februari 2017
 • Boekhandelsketen Waterstones schrijft weer zwarte cijfers
  Boekhandelsketen Waterstones schrijft weer zwarte cijfers

  Boekhandelsketen Waterstones heeft voor het eerst in vijf jaar geen verlies gedraaid. De omzet steeg met 4 procent, een groei die met name aan de verkoop van kinderboeken, young adult en fictie te danken is.

  3 februari 2017
 • Nieuwe data voor London Book Fair
  Nieuwe data voor London Book Fair

  Op 14 tot en met 16 maart vindt de 45e editie plaats van de London Book Fair (LBF), met als motto ‘Taking words further; content across media’. Naar verwachting komen er 25.000 bezoekers uit 124 landen, en nemen ruim duizend bedrijven uit 67 landen deel.

  31 januari 2017
 • Voetbalbiografie Huub Stevens verschijnt in Duitsland
  Voetbalbiografie Huub Stevens verschijnt in Duitsland

  Uitgeverij Edicola heeft de rechten van de voetbal biografie Nooit Opgeven van voetbaltrainer Huub Stevens, opgetekend door Bert Nederlof, verkocht aan de Duitse uitgeverij Die Werkstatt.

  17 februari 2017
 • Ambo|Anthos geeft autobiografie Luna Zegers uit
  Ambo|Anthos geeft autobiografie Luna Zegers uit

  Dit najaar zal bij Ambo|Anthos uitgevers de autobiografie van Luna Zegers verschijnen.

  16 februari 2017
 • Bestseller60: Nieuwe Lars Kepler komt binnen op 1
  Bestseller60: Nieuwe Lars Kepler komt binnen op 1

  Jager, de nieuwe thriller van Lars Kepler (Cargo), komt deze week de Bestseller60 op nummer 1 binnen. In totaal staan er twaalf nieuwe titels in de lijst.

  15 februari 2017
 • Duitse vertaalrechten 'De Poepdokter' verkocht
  Duitse vertaalrechten 'De Poepdokter' verkocht

  Splint Media B.V., uitgever van De Poepdokter - gezond van mond tot kont door Nienke Tode-Gottenbos, gaat haar grenzen verleggen. In het kielzog van deze succesvolle titel volgde De Poepdokter bakt ze bruin van dezelfde auteur, en nu leek de tijd rijp om de grenzen te verleggen. Letterlijk.

  8 februari 2017
 • GESPREK OP ZONDAG: Rose Janssens (Clavis)
  GESPREK OP ZONDAG: Rose Janssens (Clavis)

  Rose Janssens van uitgeverij Clavis is genomineerd voor een London Book Fair International Excellence Award in de categorie Best Rights Professional. Reizen, mensen leren kennen, kinderboeken – al haar liefdes komen in deze baan terug. En daarom is ze ook zo goed als foreign rights manager.

  19 februari 2017
 • GESPREK OP ZONDAG: Joost Nijsen (Uitgeverij Podium)
  GESPREK OP ZONDAG: Joost Nijsen (Uitgeverij Podium)

  Uitgever Joost Nijsen van Podium kan zes jaar na diens vorige roman eindelijk weer een nieuwe Kluun presenteren. Hij mikt op een verkoop van minimaal 100.000 exemplaren van DJ. Ook de unieke krascode om een gratis e-boek te downloaden moet daaraan bijdragen.

  12 februari 2017
 • GESPREK OP ZONDAG: Ilse Karman (De Crime Compagnie)
  GESPREK OP ZONDAG: Ilse Karman (De Crime Compagnie)

  Deze week werd bekend dat thrillerschrijfster Loes den Hollander vanaf juli haar boeken uitgeeft bij De Crime Compagnie, die al sinds mei 2015 Den Hollanders e-boeken uitgaf. Een gesprek met uitgever Ilse Karman: ‘Onze e-boekverkoop stijgt ieder jaar. Afgelopen jaar hadden we een groei van meer dan 30 procent. E-boeken vormen een derde van onze omzet.’

  29 januari 2017
 • GESPREK OP ZONDAG: Leonie Hardeman (Lemniscaat)
  GESPREK OP ZONDAG: Leonie Hardeman (Lemniscaat)

  Leonie Hardeman (26) is redacteur van uitgeverij Lemniscaat. Samen met pr-medewerker Anke Roelen vormt ze de hoofdredactie van de vernieuwde Lemniscaatkrant. Al voor verspreiding van het nulnummer beginnen de eerste leden zich te melden.

  22 januari 2017
 • SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Bert Wagendorp
  SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Bert Wagendorp

  Hoe ervaren schrijvers de boekhandels, uitgevers en boekenvakorganisaties waar ze mee samenwerken? Deze week Bert Wagendorp, wiens nieuwe roman Masser Brock vandaag verschijnt. Zijn uitgever Atlas Contact stelde een ton aan de auteur beschikbaar voor de redactie en marketing van de opvolger van het uiterst succesvolle Ventoux.

  15 februari 2017
 • SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Auke Hulst
  SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Auke Hulst

  Hoe ervaren schrijvers de boekhandels, uitgevers en boekenvakorganisaties waar ze mee samenwerken? Deze week Auke Hulst. Hij zette tientallen auteurs aan om een verhaal te schrijven over het huidige politieke klimaat. En kreeg zijn uitgever Ambo|Anthos mee. Het wordt 'keihard bikkelen' om de bundel tijdig af te krijgen.

  8 februari 2017
 • SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Ignaas Devisch
  SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Ignaas Devisch

  Hoe ervaren schrijvers de boekhandels, uitgevers en boekenvakorganisaties waar ze mee samenwerken? Deze week Ignaas Devisch, die tot zijn grote verwondering met Rusteloosheid het beste spirituele boek van het jaar bleek te hebben geschreven. Dankzij uitgeverij De Bezige Bij is hij erin geslaagd om een breed publiek te bereiken.

  3 februari 2017
 • SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Karin Amatmoekrim
  SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Karin Amatmoekrim

  Hoe ervaren schrijvers de boekhandels, uitgevers en boekenvakorganisaties waar ze mee samenwerken? Deze week Karin Amatmoekrim, die in de Jan Campertlezing pleitte voor een literatuur die de beschaving vormgeeft. Uitgevers hoeven daarvoor niet meer te doen dan talent in schrijvers herkennen en begrip hebben voor de achtergrond van dat talent.

  25 januari 2017
 • Hoe was 2016, Tiziano Perez (Letterenfonds)?
  Hoe was 2016, Tiziano Perez (Letterenfonds)?

  Het Nederlands-Vlaamse gastlandschap op de Buchmesse heeft alle verwachtingen overtroffen, zegt Letterenfonds-directeur Tiziano Perez, terugkijkend op 2016. ‘Een succes waarmee ik de hele boekensector mag feliciteren.’ Een nieuw gastlandschap, op de Salon du Livre Paris in 2018, bleek helaas een brug te ver.

  22 december 2016
 • Hoe was 2016, Oscar van Gelderen (Lebowski)?
  Hoe was 2016, Oscar van Gelderen (Lebowski)?

  Voor uitgeverij Lebowski was 2016 een topjaar. Niet in de laatste plaats dankzij het megasucces van Astrid Holleeders Judas. Uitgever Oscar van Gelderen: ‘Door het geheimhouden van het boek sloeg de campagne zowel qua sales als qua pr in als een Scudraket.’

  21 december 2016
 • Hoe was 2016, Fabian Paagman (Boekhandel Paagman/EIBF)?
  Hoe was 2016, Fabian Paagman (Boekhandel Paagman/EIBF)?

  Het boekenvak is opportunistisch, signaleert Fabian Paagman van de Haagse Paagman-boekhandels terugblikkend op 2016. Het herstel van de markt vergroot de druk op de collectiviteit en maakt het gezamenlijk investeren in gemeenschappelijke doelen steeds lastiger.

  20 december 2016
 • Hoe was 2016 André Vandorpe (Boek.be)?
  Hoe was 2016 André Vandorpe (Boek.be)?

  De recente beslissing van het Vlaams Parlement om vanaf voorjaar 2017 ook in Vlaanderen een vaste boekenprijs in te voeren was voor algemeen directeur Boek.be André Vandorpe hét hoogtepunt van het afgelopen jaar. ‘Eindelijk wordt er paal en perk gesteld aan de ondermijnende koopjesacties van hypermarkten.’

  19 december 2016
 • Hans van der Wind: ‘Van Dijk Educatie geen distributeur meer maar dienstverlenend bedrijf’
  Hans van der Wind: ‘Van Dijk Educatie geen distributeur meer maar dienstverlenend bedrijf’

  Van Dijk Educatie noemt zich geen schoolboekendistributeur meer, maar een onderwijsdienstverlenend bedrijf. De ontwikkeling in die richting is door de overname eind december door de Brits-Amerikaanse investeringsmaatschappij Towerbrook versneld. In Boekblad Magazine 2 die vandaag in de bus ligt een interview met CEO Hans van der Wind.

  17 februari 2017
 • Boekblad Was Erbij: Literaire middag met Singel Uitgeverijen
  Boekblad Was Erbij: Literaire middag met Singel Uitgeverijen

  Auteurs in gesprek met boekverkopers is niets nieuws. Maar hebben we hier nu een trend te pakken: het uitgevers midi-event. Niet massaal bij een inspiratiedag of juist intiem één auteur in de zaak, maar mooi daar tussenin: het midi-eventje.

  14 februari 2017
 • Simone Foekens winnaar van de Valentijnprijs 2017
  Simone Foekens winnaar van de Valentijnprijs 2017

  De Valentijnprijs 2017 is dit jaar gewonnen door auteur Simone Foekens met haar roman Schelpenwit. Deze roman verscheen bij uitgeverij Z&K. De prijs werd afgelopen weekend uitgereikt in Utrecht.

  14 februari 2017
 • Bestseller60: DWDD-boek van de Maand komt binnen op 4
  Bestseller60: DWDD-boek van de Maand komt binnen op 4

  De zoon van de verhalenverteller van Pierre Jarawan (HarperCollins) komt deze week de Bestseller60 binnen op 4. Het boek werd vorige week door het Boekenpanel van De Wereld Draait Door uitgeroepen tot Boek van de Maand.

  8 februari 2017