• Shortlist Europese Literatuurprijs 2019 bekend
  Shortlist Europese Literatuurprijs 2019 bekend

  De shortlist voor de Europese Literatuurprijs 2019 is tijdens een feestelijke avond in SPUI25 in Amsterdam bekendgemaakt. De jury selecteerde uit de longlist vijf romans die 'de diversiteit en rijkdom van de Europese literatuur illustreren en elk een groot lezerspubliek verdienen', aldus het persbericht.  

  18 juni 2019
 • Radna Fabias wint Grote Poëzieprijs 2019
  Radna Fabias wint Grote Poëzieprijs 2019

  Radna Fabias heeft met De Grote Poeziëprijs opnieuw een onderscheiding gekregen voor haar succesdebuut 'Habitus'. Er zijn meer prijzen uitgereikt dit weekend: Roberta Petzoldt kreeg voor 'Vruchtwatervuurlinie' de C. Buddingh'-prijs 2019, de poezie van Ted van Lieshout en van Roelof ten Napel werd bekroond door de jongerenjury, en Thomas Rueb won de Brusseprijs voor beste journalistieke boek van het jaar met 'Laura H.'.

  17 juni 2019
 • Karin Slaughter en Saskia Noort bovenaan Spannende Boeken Top 60
  Karin Slaughter en Saskia Noort bovenaan Spannende Boeken Top 60

  Het bestverkochte spannende boek was vorig jaar 'Gespleten' van Karin Slaughter, het meest uitgeleende spannende boek was 'Huidpijn' van Saskia Noort. Dat blijkt uit de jaarlijkse Spannende Boeken Top 60 van de CPNB.

  17 juni 2019
 • Dwarsligger viert tienjarig bestaan met pop-upstore op Utrecht CS
  Dwarsligger viert tienjarig bestaan met pop-upstore op Utrecht CS

  De Dwarsligger bestaat tien jaar en viert het jubileum met een pop-upstore op Utrecht CS, die van 1 tot en met 6 juli geopend is.

  13 juni 2019
 • Averbode begint met vakantiekampen
  Averbode begint met vakantiekampen

  Uitgeverij Averbode organiseert deze zomer voor het eerst een vakantiekamp. Het is bedoeld als test om te zien of de educatieve uitgeverij ook op deze manier content kan verkopen.

  18 juni 2019
 • NBG: Het digitaal Bijbelverbruik groeit
  NBG: Het digitaal Bijbelverbruik groeit

  Het aantal accounts op de (vrijwel identieke) bijbelplatforms www.debijbel.nl en www.debijbel.be steeg vorig jaar 197.000. Het aantal unieke bezoekers nam toe tot 850.000. Dat schrijft het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in het eerste jaarverslag als zelfstandige uitgeverij.  

  17 juni 2019
 • Bucketlist rondt kaap van half miljoen exemplaren
  Bucketlist rondt kaap van half miljoen exemplaren

  Van de bij Lannoo verschenen Bucketlist-boeken van Elise de Rijck zijn meer dan 500.000 exemplaren verkocht, de meeste daarvan in Nederland.

  13 juni 2019
 • WPG maakt weer winst
  WPG maakt weer winst

  Uitgeversconcern WPG heeft in 2018 weer winst gemaakt, in totaal 3 miljoen euro, tegen een verlies van 1,3 miljoen in 2017. Dat laat het zojuist gedeponeerde jaarverslag zien. Topman Patrick Swart licht toe.

  12 juni 2019
 • Thema Boekenweek 2020 is 'Rebellen en dwarsdenkers', Özcan Akyol schrijft essay
  Thema Boekenweek 2020 is 'Rebellen en dwarsdenkers', Özcan Akyol schrijft essay

  Het thema van de Boekenweek 2020 is 'Rebellen en dwarsdenkers'. 'Een maatschappelijk en relevant thema dat zich in het brede boekenaanbod weerspiegelt', aldus CPNB. Özcan Akyol schrijft het Boekenweekessay. 

  21 mei 2019
 • Zorgen over de dalende afzetcijfers in Vlaanderen
  Zorgen over de dalende afzetcijfers in Vlaanderen

  De omzetdaling van de boekverkoop in Vlaanderen is tot stilstand gebracht. Toch zijn er ook zorgen, met name over de dalende afzet en het dalende marktaandeel van branchevreemde kanalen. ‘We moeten initiatieven gaan ontplooien om de kopers die wij kwijt dreigen te raken, terug te winnen’, zegt Vé Bobelyn, voorzitter van de Vlaamse GAU.

  19 april 2019
 • Jaarcijfers CB: gezond rendement en groei
  Jaarcijfers CB: gezond rendement en groei

  Logistiek dienstverlener CB kijkt terug op een goed jaar met een winst van ruim 11 miljoen (EBIT) en een omzet van ruim 90 miljoen. In het oog springende ontwikkelingen bij CB zijn integratie van print- en logistieke processen met Printforce en de groei van logistieke activiteiten. Dat maakte CB bekend in een persbericht.

  18 april 2019
 • Rijkscultuurfondsen in het geweer tegen advies Raad voor Cultuur
  Rijkscultuurfondsen in het geweer tegen advies Raad voor Cultuur

  De zes rijkscultuurfondsen, waaronder het Letterenfonds, maken zich grote zorgen over het stelseladvies van de Raad voor Cultuur (RvC) voor de periode 2021-2024. In een gezamenlijke open brief nemen zij stelling tegen het advies.

  18 april 2019
 • Luisterrijk vernieuwt website
  Luisterrijk vernieuwt website

  Luisterboekwinkel Luisterrijk heeft zijn website vernieuwd en aangepast aan de eisen van de moderne tijd. Mede-eigenaar Huub van de Pol ziet de omzet minder hard stijgen, maar blijft optimistisch.

  18 juni 2019
 • Hebban bestaat vijf jaar
  Hebban bestaat vijf jaar

  Online lezerscommunity Hebban viert vandaag zijn vijfjarig jubileum. Wat in 2014 startte als een Nederlandse variant van Goodreads met genreportals, groeide in vijf jaar uit tot een genrebreed platform voor lezers en het boekenvak.

  29 mei 2019
 • Libris.nl nu ook in luisterboekenverkoop
  Libris.nl nu ook in luisterboekenverkoop

  Het assortiment op Libris.nl is sinds enkele dagen uitgebreid met luisterboeken-mp3’s. De verkoop via de website en de speciale luisterboekenapp voor Google Play is inmiddels van start gegaan, de app voor de appstore van Apple zal naar verwachting binnen enkele dagen beschikbaar zijn.

  9 mei 2019
 • Grote Vriendelijke Podcast publiceert Annie M.G. Schmidtlezing
  Grote Vriendelijke Podcast publiceert Annie M.G. Schmidtlezing

  De Grote Vriendelijke Podcast (GVP) timmert aan de weg. In mei brengt de GVP de 20ste Annie M.G. Schmidtlezing uit als podcast. De lezing, een initiatief van het Kinderboekenmuseum, wordt 15 mei aanstaande gehouden door kinderboekenauteur Marjolijn Hof.

  25 april 2019
 • INDEX Poetry Books blogt vanaf Frans poëziefestival
  INDEX Poetry Books blogt vanaf Frans poëziefestival

  Het grootste poëziefestival van Frankrijk brengt 12 Nederlandse dichters op het hoofdpodium. Nederland is dit jaar gastland op de Marché de la Poésie, dat zich van woensdag 5 t/m zondag 9 juni afspeelt op het Place Saint-Sulpice in hartje Parijs. Poëzieboekhandel INDEX Poetry Books blogt voor Boekblad over het festival.

  3 juni 2019
 • Onzekerheid troef over de Brexit
  Onzekerheid troef over de Brexit

  De gevolgen van de Brexit voor het boekenvak zijn ongewis: niemand die weet wanneer en hoe het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zal verlaten. Maar zelfs wanneer de Britten besluiten de douane-unie te verlaten, zijn de meeste betrokken partijen in Nederland niet zo somber over de vooruitzichten.

  8 april 2019
 • Vakmedianet gaat als Management Impact internationale markt op
  Vakmedianet gaat als Management Impact internationale markt op

  Managementboekenuitgeverij Vakmedianet is een Engelstalig fonds gestart. Het streven is dit jaar vijftien titels uit te brengen, zowel vertaalde managementboeken als oorspronkelijk Engelstalige boeken. Het fonds gaat verder onder de naam Management Impact.

  21 maart 2019
 • Fnac België schrapt 57 arbeidsplaatsen
  Fnac België schrapt 57 arbeidsplaatsen

  Fnac België schrapt 57 van de 456 arbeidsplaatsen. Dit heeft onder meer tot gevolg dat winkelpersoneel niet langer gebonden is aan de eigen afdeling, maar overal zal worden ingezet. Gespecialiseerde vakkennis van boekverkopers kan zo makkelijk verdwijnen.

  27 februari 2019
 • Vlaamse Top 10 (week 23): Karin Slaughter op 1
  Vlaamse Top 10 (week 23): Karin Slaughter op 1

  De nieuwe Karin Slaughter stoot het kookboek 'Zomerkost' van Jeroen Meus van de troon: 'Laatste weduwe' komt de Vlaamse top 10 van bestverkochte boeken binnen op nummer 1. De andere twee nieuwe binnnenkomers zijn 'De pruimenpluk' van Dimitri Verhulst op plek 7 en 'Kamer in Oostende' van Koen Peeters op 8. 

  17 juni 2019
 • Omzet A-boeken in week 23 in Nederland 9,9 miljoen euro
  Omzet A-boeken in week 23 in Nederland 9,9 miljoen euro

  De A-boekenomzet bedroeg in week 23 (3 t/m 9 juni) in Nederland 9,9 miljoen euro en in Vlaanderen 3,8 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van KVB-SMB/GfK.  

  14 juni 2019
 • Bestseller 60 (week 24): A.W. Bruna en VBK meeste titels
  Bestseller 60 (week 24): A.W. Bruna en VBK meeste titels

  De Super Tuesday van vorige week laat zijn sporen na: de hele top 3 van de Bestseller 60 is nieuw. A.W. Bruna (per uitgeverij) en VBK (per concern) hebben de meeste titels in de lijst.

  12 juni 2019
 • Vlaamse Top 10 (week 22): Jeroen Meus op 1
  Vlaamse Top 10 (week 22): Jeroen Meus op 1

  Voor de derde week op rij staat het kookboek 'Zomerkost' van Jeroen Meus op nummer 1 in de Vlaamse top 10 van bestverkochte boeken. Ook de nummers 2 en 3, respectievelijk 'Over identiteit' van Bart de Wever en 'Kikker is kikker' van Max Velthuis, behouden hun plek. De enige nieuwe binnenkomer deze week staat op 6: 'De Columbus' 

  7 juni 2019
 • Nederlandse uitgevers kenden een inspirerende London Book Fair
  Nederlandse uitgevers kenden een inspirerende London Book Fair

  Een rustige beurs, waar de sfeer niettemin inspirerend was. Dat was de London Book Fair voor veel Nederlandse uitgevers en agenten. Al werd er natuurlijk ook gehandeld. Voor agentschap Sebes & Bisseling was het zelfs een van de succesvolste beurzen in jaren.

  15 maart 2019
 • Sebes verkoopt ‘vergeten’ Auschwitz-boek aan zeventien landen
  Sebes verkoopt ‘vergeten’ Auschwitz-boek aan zeventien landen

  Literair agentschap Sebes & Bisseling heeft de in vergetelheid geraakte Auschwitz-memoires van Nederlander Eddy de Wind (1916-1987) binnen drie weken aan zeventien landen verkocht. Het boek is uniek, omdat het als enige verslag in het kamp zelf werd geschreven. In Nederland geeft Meulenhoff het uit.

  5 maart 2019
 • Malmberg verkoopt rechten 'Biologie voor jou' aan Japan
  Malmberg verkoopt rechten 'Biologie voor jou' aan Japan

  Een educatieve titel aan het buitenland verkopen? Dat gebeurt zelden of nooit. Maar dankzij zijn goede contacten bij de biologieolympiade heeft uitgever Eugène Wijnhoven van Malmberg de rechten van 'Biologie voor jou' aan een Japanse uitgeverij weten te verkopen.

  14 februari 2019
 • Debuut Stefan Buijsman verkocht aan Penguin Amerika
  Debuut Stefan Buijsman verkocht aan Penguin Amerika

  De 23-jarige Stefan Buijsman heeft groot internationaal succes behaald met zijn boek 'Plussen en minnen': de rechten zijn verkocht aan Penguin Books in de Verenigde Staten en aan dertien andere uitgeverijen in diverse landen.

  20 november 2018
 • GESPREK OP ZONDAG: Wim Verheije (Ballon Media)
  GESPREK OP ZONDAG: Wim Verheije (Ballon Media)

  Drie weken geleden kwam uitgever en eigenaar Alexis Dragonetti van Ballon Media bij een tragisch ongeval om het leven. Woensdag maakten de andere twee aandeelhouders bekend dat adjunct-directeur Wim Verheije hem opvolgt aan het hoofd van de Vlaamse strip- en kinderboekenuitgeverij.

  16 juni 2019
 • GESPREK OP PINKSTERZONDAG: Maaike le Noble (Meulenhoff Boekerij)
  GESPREK OP PINKSTERZONDAG: Maaike le Noble (Meulenhoff Boekerij)

  Maaike le Noble werkt sinds 2003 in verschillende functies voor uitgeverij Meulenhoff. Per 1 juli wordt ze algemeen directeur van Meulenhoff Boekerij.

  9 juni 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Özcan Akyol
  GESPREK OP ZONDAG: Özcan Akyol

  Afgelopen week werd bekendgemaakt dat Özcan Akyol het Boekenweekessay voor volgend jaar zal schrijven, met als thema ‘rebellen en dwarsdenkers’.

  26 mei 2019
 • GESPREK OP ZONDAG: Marnix Hokke (De Slegte)
  GESPREK OP ZONDAG: Marnix Hokke (De Slegte)

  De Slegte is terug in de hoofdstad. Bedrijfsleider Marnix Hokke – overgestapt vanuit de vestiging in Leiden – kon de afgelopen week voor het eerst vertrouwde én nieuwe klanten verwelkomen.

  19 mei 2019
 • 'Pak slechte financiële positie schrijvers aan door hen in dienst te nemen'
  'Pak slechte financiële positie schrijvers aan door hen in dienst te nemen'

  Uitgevers moeten schrijvers in dienst nemen. Dat betoogt Tjeerd Langstraat in een opiniebijdrage. De thrillerauteur publiceert zijn werk in eigen beheer bij Jalapeño Books, maar stond voorheen onder contract bij meerdere uitgevers.

  4 april 2019
 • Manon Sikkel nieuwe Kinderboekenambassadeur
  Manon Sikkel nieuwe Kinderboekenambassadeur

  Manon Sikkel is de nieuwe Kinderboekenambassadeur van Nederland. De komende twee jaar zal zij zich inzetten voor meer leesplezier onder kinderen en jongeren. Op 10 april wordt Manon Sikkel officieel benoemd tijdens het congres Lezen Centraal van Stichting Lezen in TivoliVredenburg. Ze ontvangt haar ambtsketen dan uit handen van haar voorgangers, Hans en Monique Hagen.

  28 maart 2019
 • Jack van Weimar: winnen Indie Boekprijs helpt tegen noodgedwongen onzichtbaarheid
  Jack van Weimar: winnen Indie Boekprijs helpt tegen noodgedwongen onzichtbaarheid

  INTERVIEW VAN DE DAG – Jack van Weimar kreeg vorige week de allereerste Alice Indie Boekprijs in de categorie fictie voor 'Palimpsest' – een thriller over 'de geheime oorsprong van de islam'. Hij biedt boekverkopers nu extra inkoopkorting.

  12 maart 2019
 • SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Hans van Driel
  SCHRIJVERS & HET BOEKENVAK: Hans van Driel

  Hans van Driel werkt ruim een jaar als manager finance & control bij de Koninklijke Boekverkopersbond. Vorige maand debuteerde hij onder het pseudoniem Han Thomas met de thriller 'Het Darwin Dilemma'. Dat heeft niets met elkaar te maken, zegt hij. Wel heeft hij zijn verwachtingen bijgesteld door zijn ervaringen bij de KBb.

  8 juni 2018
 • Succes voor 'De geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten'
  Succes voor 'De geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten'

  Op 6 juni, verscheen bij Uitgeverij Lannoo De geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten van Marieke van Delft en Reinder Storm. Al na drie dagen was de eerste druk van 5.000 exemplaren uitverkocht. Dit succes werd mede veroorzaakt door de zeer lovende aandacht in de media voor het boek; onder meer Elsevier, Nieuwsuur, Trouw, NRC Handelsblad en M besteedden er aandacht aan. Intussen is de herdruk opgestart; het boek is 25 juli weer leverbaar. Maarten Van Steenbergen, uitgever-directeur van Lannoo, liet weten: ‘Het is prachtig dat 5.000 exemplaren van een duurder boek in amper drie dagen de deur zijn uitgevlogen. Maar nog mooier zijn de eerste reacties van de lezers. Zoals die van een vader die het boek cadeau gaf aan zijn 15-jarige zoon die het niet meer kon wegleggen, of de professor die al een exemplaar meenam naar New York om het daar aan zijn studenten te tonen. Ik hoop dat het boek een referentiewerk wordt.’

  17 juni 2019
 • De Gruffalo krijgt jubileumeditie voor 20-jarig bestaan
  De Gruffalo krijgt jubileumeditie voor 20-jarig bestaan

  De Gruffalo, het geliefde monster uit de kinderliteratuur, bestaat twintig jaar. Uitgeverij Lemniscaat brengt daarom een speciale editie uit van het prentenboek over de Gruffalo. In deze uitgave vind je interviews met de makers: schrijfster en theatermaakster Julia Donaldson en illustrator Axel Scheffler, die vertelt hoe hij de Gruffalo tekent. Ook staat het Gruffalo-lied in het boek en de kaft is uit te klappen tot een minitheatertje – het decor van het Donkere Bos. Achter in het boek zijn Muis, Uil, Vos, Slang en natuurlijk de Gruffalo uitgestanst, zodat je niet alleen het bekende verhaal kunt naspelen, maar ook eindeloos variaties kunt bedenken. 

  17 juni 2019
 • Hoogleraar Ionica Smeets voorzitter jury Libris Literatuur Prijs 2020
  Hoogleraar Ionica Smeets voorzitter jury Libris Literatuur Prijs 2020

  Ionica Smeets, hoogleraar wetenschapscommunicatie, Universiteit Leiden is benoemd tot voorzitter van de jury van de Libris Literatuur Prijs 2020. Zij maakt in mei 2020 tijdens het traditionele galadiner in Amsterdam bekend welke roman de opvolger wordt van De goede zoon van Rob van Essen.  De Libris Literatuur Prijs is de prestigieuze onderscheiding voor de beste Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar met een prijzengeld van in totaal 65.000 euro (2.500 euro voor elk van de zes genomineerde auteurs en 50.000 euro voor de uiteindelijke winnaar). De winnaar ontvangt bovendien een bronzen legpenning, ontworpen door Irma Boom.  De vakjury bestaat verder uit:- Dirk-Jan Arensman, literair recensent van Het Parool en de VPRO Gids;- Bo van Houwelingen, literair criticus van de Volkskrant;- Christine Otten, schrijver en theatermaker;- Ronald Soetaert, emeritus hoogleraar Cultuur & Educatie, Universiteit Gent. Begin februari 2020 wordt een longlist met 18 titels gepubliceerd, gevolgd door zes nominaties rond de Boekenweek in maart, waarna tot slot de prijswinnaar bekend wordt gemaakt op 11 mei tijdens een galadiner in Amsterdam, live in Nieuwsuur NPO2. Op de website www.librisliteratuurprijs.nl is het traject te volgen.

  13 juni 2019
 • Minister van Engelshoven volgt adviezen Raad van Cultuur in uitgangspuntenbrief
  Minister van Engelshoven volgt adviezen Raad van Cultuur in uitgangspuntenbrief

  Minister van Engelshoven heeft haar uitgangspunten voor het Cultuurbeleid 2021-2024 gepresenteerd. In haar Uitgangspunten schrijft de Minister dat ze hecht 'aan een levendig literair klimaat'. Er wordt flink geïnvesteerd in leesbevordering, zoals de Raad van Cultuur aanraadde. De Schrijverscentrale en De Schoolschrijver zijn blij met het totale bedrag van € 0,7 miljoen dat OCW daarvoor extra uittrekt. Met het oog op de dalende leesmotivatie onder jongeren is die investering van belang. Uit onderzoek uit 2018 blijkt dat schrijversbezoeken een positieve impact hebben op de leesmotivatie en het leesplezier.

  13 juni 2019
 • Wim Verheije nieuwe CEO van Ballon Media
  Wim Verheije nieuwe CEO van Ballon Media

  Na het plotse overlijden van Alexis Dragonetti heeft de Raad van Bestuur van Ballon Media Wim Verheije benoemd tot CEO.  Wim Verheije is 61 jaar en was als COO sinds 2014 de rechterhand van Alexis Dragonetti. Aandeelhouder en Bestuurder Philippe Moorkens: 'Als ervaren uitgever heeft Wim al vele jaren zijn kennis en kunde bewezen. Intern en Extern. Tijdens de afwezigheid van Alexis heeft Wim op een uiterst gepaste manier het leiderschap functioneel overgenomen. Wim genoot terecht van het volle vertrouwen van Alexis. En van het hele team bij Ballon Media. In volle vertrouwen en samenspraak met Media Participations en de andere aandeelhouders gaan wij samen het mooie verhaal van Ballon Media verder uitbouwen'. CEO Wim Verheije: 'Door het wegvallen van Alexis verloren we bij Ballon Media niet enkel onze baas maar ook een vriend en inspirator. De gebeurtenissen hebben ons als team nog veel dichter bij mekaar gebracht. Wij zijn vastbesloten om de grote droom en de ambities van Alexis verder te zetten en zelfs nog te versterken. Ballon Media is nu al een toonaangevende uitgever van Nederlandstalige strips en kinderboeken en samen met ons gepassioneerd en ervaren team willen we met Ballon Media nog jarenlang mooie nationale en internationale projecten realiseren. Wordt vervolgd…'

  13 juni 2019
 • Mariska Kortie acquirerend redacteur non-fictie De Bezige Bij
  Mariska Kortie acquirerend redacteur non-fictie De Bezige Bij

  Mariska Kortie zal per 1 juli a.s. in dienst treden als acquirerend redacteur non-fictie bij De Bezige Bij. Zij volgt in die functie Catharina Schilder op, die als redacteur bij Thomas Rap aan de slag is gegaan. Mariska werkt in het non-fictiefonds samen met hoofdredacteur Haye Koningsveld. Kortie was ruim vierenhalf jaar werkzaam bij Uitgeverij Prometheus, waar ze begon als redactiestagiaire en achtereenvolgens werkte als bureauredacteur, hoofd bureauredactie en acquirerend redacteur. Ze begeleidde vele boekprojecten van zowel beginnende als gevestigde auteurs, en acquireerde voornamelijk (Nederlandse en vertaalde) non-fictie.  Ze behaalde haar liberal arts bachelor aan Amsterdam University College (Universiteit van Amsterdam), en studeerde aan San Francisco State University. Daarnaast voltooide ze, ook aan de UvA, de master Redacteur/editor. 

  23 mei 2019
 • Nieuwe medewerkers Gottmer Uitgevers Groep
  Nieuwe medewerkers Gottmer Uitgevers Groep

  V.l.n.r. Karin Koevoet, Lara Delissen en Lorain Grabowski Sinds 1 mei is Marieke Dijkman aan de slag als uitgever Lifestyle. Marieke heeft de afgelopen 8 jaar meegewerkt aan de groei van het fonds Carrera Culinair.  Vanaf 1 juni treedt Lara Delissen in dienst als medewerker Promotie Kinderboeken. De afgelopen jaren was zij werkzaam als promotie- en publiciteitsmedewerker voor Uitgeverij Lemniscaat. Helemaal nieuw bij Gottmer Uitgevers Groep is ze niet: in 2016 was Lara al werkzaam als stagiair op de promotieafdeling van Gottmer Kinderboeken. Naast haar werk bij Gottmer, zal Lara freelance promotie- en publiciteitswerkzaamheden verrichten in het (kinder)boekenvak. Jan Pieter van de Ree is vanaf 13 mei de nieuwe vertegenwoordiger voor Rayon West. Jan Pieter heeft ruime (verkoop)ervaring  (17 jaar) in diverse functies binnen het boekenvak, zowel vanuit de winkel (o.a. Donner en De Slegte in Rotterdam) als de leverancierskant. Voorheen werkte hij als accountmanager bij ICOB Boeken/Rebo publishers. Karin Koevoet zal vanaf 1 juni de bureauredactie versterken en zal de fondsen Altamira en Hollandia onder haar hoede nemen. Karin heeft eerder als bureauredacteur bij Karakter Uitgevers gewerkt en werkt momenteel als redacteur bij het Van Gogh Museum. Gea van der Voort is 13 mei gestart als medewerker verkoop binnendienst. Gea heeft ruime ervaring als boekverkoper, o.a. bij boekhandel Van der Velde in Groningen en Scheltema in Amsterdam.  Silke Bouman is als acquirerend redacteur voor Altamira  aangesteld, en Lorain Grabowski als acquirerend redacteur Becht. Zij waren reeds werkzaam bij Gottmer.

  16 mei 2019
 • Sarah van Binsbergen verlaat Valiz
  Sarah van Binsbergen verlaat Valiz

  Sarah van Binsbergen verlaat per 1 juni uitgeverij Valiz. Ze gaat dan aan de slag als kunstcriticus en journalist bij de Volkskrant, naast haar al bestaande hoofdredacteurschap van Hard Hoofd. In april 2015 kwam Sarah binnen bij Valiz, in eerste instantie als publiciteitsmedewerker, en ze ontwikkelde zich al gauw tot redacteur. Het lijkt erop dat Valiz niet op zoek gaat naar vervanging voor Van Binsbergen; collega's Pia Pol en Astrid Vorstermans zeggen in het perbericht Valiz voort te zetten als 'tweevrouwschap'. 

  16 mei 2019