Start Kinderboekenweek 2021: 'Worden wat je wil' 20

6 oktober 2021: Start Kinderboekenweek 2021: 'Worden wat je wil'

Op 6 oktober is de Kinderboekenweek 2021, die loopt tot en met 17 oktober, feestelijk ingeluid. Dat begon met de bekendmaking van de winnaars van de Gouden Griffel 2021, 'Gozert' (Lemniscaat) van Pieter Koolwijk en geïllustreerd door Linde Faas, en van het Gouden Penseel 2021: 'Hele verhalen voor een halve soldaat' (Querido), geïllustreerd door Ludwig Volbeda en geschreven door Benny Lindelauf. Daarna kon het losgaan in de winkels. Overal zijn boekhandels in stijl versierd en worden activiteiten georganiseerd rond het thema 'Worden wat je wil'.

Meulenhoff Bijeenkomst, Utrecht 15

Meulenhoff Bijeenkomst, Utrecht

Op 3 november organiseerde uitgeverij Meulenhoff een bijeenkomst in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het werd een boekenfeestje met Matthijs van Nieuwkerk, Rob Kemps, Joost Prinsen, Jesus Carrasco, Willy Vlautin, Mischa Blok en Jeroen Vullings, medewerkers van uitgeverij Meulenhoff en heel veel boekverkopers.

Foto's bekijken
Presentatie nieuwe Jane Goodall in Ouwehands Dierenpark

Presentatie nieuwe Jane Goodall in Ouwehands Dierenpark

Op 19 oktober kwamen de burgemeester van Rhenen Hans van der Pas, medewerkers van HarperCollins, pers en influencers als Sterrin Smalbrugge en Auke Florian (werkzaam bij Naturalis) naar Ouwehands Dierenpark voor de presentatie van Het boek van hoop. Levenslessen voor een mooiere toekomst, dat Jane Goodall schreef samen met Douglas Abrams. Ook boekverkopers Dianne van Abeelen (Heinen, Den Bosch), Frits Mulder (Logica, IJsselstein) en Sabrina Diana (boekhandel Veenendaal, Amersfoort) waren present.
De videoregistratie van het interview met Jane Goodall door Miryanna van Reeden is hier te bekijken. 

Foto's bekijken
Uitgeverij De Fontein 75 jaar

Uitgeverij De Fontein 75 jaar

Uitgeverij De Fontein bestaat dit jaar 75 jaar. En wie jarig is, trakteert. Daarom is De Fontein met alle collega’s het land in gegaan en hebben ze van noord naar zuid en van oost naar west 75 boekhandels bezocht en een cadeautje langsgebracht: een ingelijste Roald Dahl-poster, geïllustreerd door Quentin Blake, en een doosje Roald Dahl-bonbons. De Fontein noemt het 'ontzettend leuk om na zo’n lange tijd weer op bezoek te kunnen bij de winkels en te zien hoe bevlogen iedereen met ons boekenvak bezig is.'

Foto's bekijken
Terugblik op de Boekenweek

Terugblik op de Boekenweek

De Boekenweek 2021 zit er weer op. Het was een vreemde editie: enerzijds extra feestelijk omdat het éíndelijk weer kon, anderzijds wat onwennig, zo aan het begin van de zomer. Boekhandelaren organiseerden graag wat activiteiten, maar waren toch wat angstig om voluit te gaan. Desalniettemin was het weer een mooi boekenfeestje. Boekblad verzamelde de leukste foto's.

Foto's bekijken
Boekenweek 2021

Boekenweek 2021

Afgelopen weekend is de Boekenweek 2021 eindelijk begonnen. Minister Ingrid van Engelshoven gaf zaterdagochtend in de vestiging van boekhandel Stumpel in Purmerend het startschot, in het bijzijn van onder meer Boekenweekgeschenkauteur Hanna Bervoets. Boekhandels door het hele land hebben duidelijk zin in het feestje, en organiseerden dit weekend al signeersessies en andere kleinere evenementen – alles uiteraard binnen de geldende regels.  

 

 

Foto's bekijken
De lancering van 'De zevende zus'

De lancering van 'De zevende zus'

Om zeven over zeven vanochtend was het zover. Toen werden de eerste zeven exemplaren van 'De zevende zus' in Riemer & Walinga (Ermelo) uitgereikt aan zeven fans. Maar ook andere winkels verwachtten vandaag topdrukte. Overal in het land ligt De zevende zus in grote stapels klaar. Boekhandels in Nederland en Vlaanderen hebben de afgelopen dagen op sociale media veel tamtam gemaakt om lezers warm te maken voor de lancering van het jaar. In vele boekhandels draait het vandaag alleen maar om dat ene boek. 

 

Foto's bekijken
De boekwinkels zijn weer open!

De boekwinkels zijn weer open!

De boekhandels mochten vandaag voor het eerst sinds 15 december weer klanten ontvangen. Vele markeerden de heropening met een symbolische daad of heetten hun klanten extra hartelijk welkom.

Foto's bekijken
Presentatie 'Het verhaal van Marie', uitgeverij Tessel Tilanus

Presentatie 'Het verhaal van Marie', uitgeverij Tessel Tilanus

In tijden van corona zetten we de tering naar de nering. Daarom presenteert Uitgeverij Tessel Tilanus haar eerste uitgave via livestream vanuit de dependance van het Torpedo Theater: een huiskamer. Torpedo op locatie. Het boek dat ter doop wordt gehouden: Het verhaal van Marie, de debuutroman van Jorine Lamsma.

Foto's bekijken
Maike Meijer tournee: honderd boekhandels in zeven dagen

Maike Meijer tournee: honderd boekhandels in zeven dagen

Maike Meijer geeft haar eerste boek zelf uit samen met het uitgeefteam dat o.a. met Paulien Cornelisse, Rick Pastoor en Tommy Wieringa werkt (bestaande uit Harminke Medendorp, Ruth Bergmans en Maarten Richel). Wen er maar aan verschijnt op 31 oktober. Om dit te vieren en ook om de Nederlandse boekhandelaren een hart onder de riem te steken in deze heftige tijden bezoekt het team van New Book Collective namens uitgeverij Meijer honderd boekhandels in zeven dagen. Alle boekhandelaren krijgen een XL-boek voor in de etalage, een op naam gesigneerd exemplaar van Wen er maar aan én een genummerde en gesigneerde prent van de door Meijer zelf getekende illustratie van de cover van het boek. Maike Meijer is drie dagen mee op tournee om een aantal boekhandelaren zelf te verrassen. Dat levert de volgende aanstekelijke plaatjes op: WEN ER MAAR AAN!

Foto's bekijken
Meer Boekblad was erbij...