Boekpresentatie 'Boekhandel Godert Walter. 75 jaar in het hart van Groningen' 32

22 oktober 2017: Boekpresentatie 'Boekhandel Godert Walter. 75 jaar in het hart van Groningen'

Als onafhankelijk denkende, individualistisch ingestelde intellectueel wil je ergens wel ergens bij horen maar ook weer niet helemáál. Wanneer je dan in of bij Groningen woont (of gewoond hebt), ben je waarschijnlijk klant van boekhandel Godert Walter. Op 20 oktober werd het 75-jarig bestaan van de boekhandel gevierd. Er waren sprekers, er was een boek en zelfs een burgemeester, maar vooral waren er de klanten. Klanten die houden van deze zelfstandige kleine boekhandel om het assortiment, de sfeer en de vriendelijke deskundigheid van de boekverkopers. Een opmerkelijk groot aantal verklaarde spontaan: 'Ik kijk regelmatig rond in andere boekhandels, maar ik kóóp bij Godert Walter.' Allard Steenbergen en Erwin de Vries namen boekhandel Godert Walter over van Erik en Hanneke Kweksilber. Voor de nieuwe eigenaars had Theo Walter, zoon van Godert en zelf boekhandelaar in ruste - Kooyker, Jongbloed -  gaf de nieuwe eigenaars een cadeautje voor de zaak die de naam van zijn vader draagt: een klein bronzen beeldje van een lezend meisje.
Door Hannie van Herk

Bookstore Day 2020 22

Bookstore Day 2020

Oplopende aantallen besmettingen of niet: Bookstore Day werd in de deelnemende boekhandels een feestje. Gewilde aanbiedingen, leuke activiteiten. Het leidde tot een duidelijke omzetplus – én positieve geluiden van boekverkopers.

Foto's bekijken
LibrisBlz.-najaarsbeurs

LibrisBlz.-najaarsbeurs

Voor de zomer moesten boekverkopers inkopen doen op basis van videopresentaties van uitgevers die ze op YouTube konden bekijken. Voor komend najaar konden ze gelukkig weer live in gesprek met vertegenwoordigers. Maar: wel met in achtneming van alle voorschriften van het RIVM.

Foto's bekijken
Boekblad was er niet bij: acties en activiteiten in coronatijd

Boekblad was er niet bij: acties en activiteiten in coronatijd

Door de coronacrisis gaan veel activiteiten niet door. Maar het boekenvak ontvangt steunbetuigingen, bedenkt creatieve nieuwe acties en vindt andere vormen voor bestaande activiteiten. Boekpresentaties, signeersessies, leesclubs, ze gaan allemaal door op een andere manier. Dat geldt ook voor het uitgeleide doen van collega's die met pensioen gaan! Boekblad was er weer niet bij, maar gelukkig hebben we de foto's.

Foto's bekijken
Boekblad was er niet bij: Corona-aanpassingen in de winkel

Boekblad was er niet bij: Corona-aanpassingen in de winkel

Boekhandels passen zich praktisch en pragmatisch aan de nieuwe omstandigheden aan. Met barrières voor de kassa en spatschermen, handschoenen en desinfecterende stoffen. Of komen tot originele oplossingen als de boekenschep, die De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam en Hijman Ongerijmd in Arnhem min of meer tegelijkertijd ontwikkelden. Of het loket van Athenaeum Nieuwscentrum. Daar gaat de verkoop vanuit de voorste ruimte gewoon door. Volgende week brengen we beeld van thuiswerkende uitgeverijmedewerkers, foto’s kunt u nu al inzenden.

Foto's bekijken
Boekblad was er niet bij: bezorgende boekhandelaren

Boekblad was er niet bij: bezorgende boekhandelaren

Sinds het uitbreken van de coronacrisis doorkruisen talloze boekhandelaren het land om boeken bij hun klanten te krijgen. Op de fiets of in de auto, en altijd goedgemutst. 'Boekblad' kan niet als vanouds naar ze toe komen, dus vroegen we of ze zelf foto’s wilden insturen. Het resultaat treft u hier aan, met als indrukwekkendste vervoermiddel de knalrode bolide van De Drvkkery.

Foto's bekijken
Presentatie nieuwe Boekenbon als sponsor jaarlijkse literatuurprijs

Presentatie nieuwe Boekenbon als sponsor jaarlijkse literatuurprijs

Woensdag 4 maart vormde Boekhandel Paagman in Den Haag het decor voor de presentatie van de vernieuwde Boekenbon. In aanwezigheid van minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werd tevens bekendgemaakt dat Boekenbon B.V. de nieuwe hoofdsponsor is van de Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie, voorheen onder meer bekend onder de namen Bookspot Literatuurprijs en AKO Literatuurprijs. De nieuwe naam van de prijs is Boekenbon Literatuurprijs.
Foto's: Stijn Rademaker

Foto's bekijken
Presentatie thrillerdebuut Jens Vern (Sander Verheijen)

Presentatie thrillerdebuut Jens Vern (Sander Verheijen)

Zaterdag 29 februari vond bij Broese Boekverkopers in Utrecht de presentatie plaats van 'De macht van K.', het thrillerdebuut van Jens Vern, in het boekenvak beter bekend als Sander Verheijen, hoofdredacteur van de website Hebban. Het boek verscheen bij uitgeverij Volt, waar Verheijen in de week voorafgaande aan de presentatie ook het contract tekende voor een tweede thriller.
Foto's: Susan Nortier

Foto's bekijken
Meer Boekblad was erbij...