17 januari 2015 - Een avond met David Mitchell in De Nieuwe Liefde, Amsterdam 24

19 januari 2015: 17 januari 2015 - Een avond met David Mitchell in De Nieuwe Liefde, Amsterdam

De Engelse auteur David Mitchell was even in Nederland – onder meer voor een lezersavond in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Tijdens het gesprek met Annelies Beck horen wij een uitermate vriendelijke, bescheiden en geestige Engelsman. Tijdens het signeren van nieuwe (Tijdmeters) en stukgelezen boeken zien we een belangstellende auteur die ruim de tijd nam voor zijn fans, die daarna met een niet-meer-weg-te-poetsen grijns door het gebouw wandelden. Bij de Grote David Mitchell Quiz blijkt hij als honorair jurylid zelfs regelmatig opgewassen tegen de verbale virtuositeit van wervelwind quizmaster Lidewijde Paris. Zo'n man gun je een Booker Prize.

 

Door Hannie van Herk

Bookstore Day 2020 22

Bookstore Day 2020

Oplopende aantallen besmettingen of niet: Bookstore Day werd in de deelnemende boekhandels een feestje. Gewilde aanbiedingen, leuke activiteiten. Het leidde tot een duidelijke omzetplus – én positieve geluiden van boekverkopers.

Foto's bekijken
LibrisBlz.-najaarsbeurs

LibrisBlz.-najaarsbeurs

Voor de zomer moesten boekverkopers inkopen doen op basis van videopresentaties van uitgevers die ze op YouTube konden bekijken. Voor komend najaar konden ze gelukkig weer live in gesprek met vertegenwoordigers. Maar: wel met in achtneming van alle voorschriften van het RIVM.

Foto's bekijken
Boekblad was er niet bij: acties en activiteiten in coronatijd

Boekblad was er niet bij: acties en activiteiten in coronatijd

Door de coronacrisis gaan veel activiteiten niet door. Maar het boekenvak ontvangt steunbetuigingen, bedenkt creatieve nieuwe acties en vindt andere vormen voor bestaande activiteiten. Boekpresentaties, signeersessies, leesclubs, ze gaan allemaal door op een andere manier. Dat geldt ook voor het uitgeleide doen van collega's die met pensioen gaan! Boekblad was er weer niet bij, maar gelukkig hebben we de foto's.

Foto's bekijken
Boekblad was er niet bij: Corona-aanpassingen in de winkel

Boekblad was er niet bij: Corona-aanpassingen in de winkel

Boekhandels passen zich praktisch en pragmatisch aan de nieuwe omstandigheden aan. Met barrières voor de kassa en spatschermen, handschoenen en desinfecterende stoffen. Of komen tot originele oplossingen als de boekenschep, die De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam en Hijman Ongerijmd in Arnhem min of meer tegelijkertijd ontwikkelden. Of het loket van Athenaeum Nieuwscentrum. Daar gaat de verkoop vanuit de voorste ruimte gewoon door. Volgende week brengen we beeld van thuiswerkende uitgeverijmedewerkers, foto’s kunt u nu al inzenden.

Foto's bekijken
Boekblad was er niet bij: bezorgende boekhandelaren

Boekblad was er niet bij: bezorgende boekhandelaren

Sinds het uitbreken van de coronacrisis doorkruisen talloze boekhandelaren het land om boeken bij hun klanten te krijgen. Op de fiets of in de auto, en altijd goedgemutst. 'Boekblad' kan niet als vanouds naar ze toe komen, dus vroegen we of ze zelf foto’s wilden insturen. Het resultaat treft u hier aan, met als indrukwekkendste vervoermiddel de knalrode bolide van De Drvkkery.

Foto's bekijken
Presentatie nieuwe Boekenbon als sponsor jaarlijkse literatuurprijs

Presentatie nieuwe Boekenbon als sponsor jaarlijkse literatuurprijs

Woensdag 4 maart vormde Boekhandel Paagman in Den Haag het decor voor de presentatie van de vernieuwde Boekenbon. In aanwezigheid van minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werd tevens bekendgemaakt dat Boekenbon B.V. de nieuwe hoofdsponsor is van de Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie, voorheen onder meer bekend onder de namen Bookspot Literatuurprijs en AKO Literatuurprijs. De nieuwe naam van de prijs is Boekenbon Literatuurprijs.
Foto's: Stijn Rademaker

Foto's bekijken
Presentatie thrillerdebuut Jens Vern (Sander Verheijen)

Presentatie thrillerdebuut Jens Vern (Sander Verheijen)

Zaterdag 29 februari vond bij Broese Boekverkopers in Utrecht de presentatie plaats van 'De macht van K.', het thrillerdebuut van Jens Vern, in het boekenvak beter bekend als Sander Verheijen, hoofdredacteur van de website Hebban. Het boek verscheen bij uitgeverij Volt, waar Verheijen in de week voorafgaande aan de presentatie ook het contract tekende voor een tweede thriller.
Foto's: Susan Nortier

Foto's bekijken
Meer Boekblad was erbij...