Nacht van de Poëzie

16 september 2017

Het grootste poëziefeest van het jaar kent in 2017 zijn 35ste (!) editie, als vanouds in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. De 20 beste Nederlandstalige dichters, zowel de veteranen als de nieuwe sterren aan het poëtisch firmament, verzorgen deze nachtelijke poëzie-estafette. En uiteraard nemen muzikale en theatrale entr’actes het stokje enkele malen van ze over.

nacht_vd_poezie_2017.jpg

Er zal veel nieuw werk te horen zijn op de jubileumeditie van de Nacht. Van Dimitri Verhulst verschijnt op 12 september, pal aan de vooravond van de Nacht, de nieuwe bundel Stoppen met roken in 87 gedichten. Met deze bundel is Verhulst na ruim 15 jaar terug als dichter. Van Alexis de Roode verscheen eerder dit jaar ook nieuw werk; hij draagt tijdens de Nacht voor uit Een steen openvouwen. En dan is er nog de jonge debutant Simone Atangana Bekono (1991). Zij studeerde in 2016 af met de zeer persoonlijke dichtbundel getiteld Hoe de eerste vonken zichtbaar waren, waarin ze de invloed bestudeert die de Westerse cultuur op haar heeft als Nederlands-Kameroense vrouw.

Ook Frank KoenegrachtAbdelkader Benali en Jan Boerstoel staan dit jaar op het podium tijdens de nachtelijke poëziemarathon in TivoliVredenburg. Eerder al werd bekend gemaakt dat Antjie KrogNeeltje Maria MinJonathan GriffioenBart Moeyaert en Cees Nooteboom meedoen aan de jubileumeditie van de Nacht van de Poëzie. Meer namen van dichters en entr’actes volgen de komende maanden.

Meer informatie
Datum: zaterdag 16 september
Tijd: 20.00 - +/- 3.00 uur
Locatie: TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht
Toegang: Kaarten à 38,- euro zijn verkrijgbaar via deze link. Onder andere Bibliotheekpas- en CJP-pashouders krijgen korting.