• 13 december 2018

  Schrijvers in het donker: Maarten van der Graaff

  Iedere maand nodigt Schrijvers in het donker een schrijver uit om zijn of haar favoriete film te laten zien. Op 13 december is dichter en schrijver Maarten van der Graaff te gast. Maarten presenteert: Roy Anderssons Songs from the Second Floor (35mm).

  Informatie & Route
 • 13 december 2018

  Congres 'Lekker lezen: over het belang van leesmotivatie'

  Wat is het geheim van succesvolle leesbevordering? Leesmotivatie. Wanneer de leesvlam bij kinderen eenmaal goed brandt, dooft deze niet zo snel meer uit. Leesmotivatie brengt een positieve leesspiraal op gang: een kind dat graag leest, leest meer en beter, en grijpt daardoor ook weer sneller opnieuw naar een boek. Maar hoe doe je dat, van een kind een gemotiveerde lezer maken? Deze vraag staat centraal tijdens het wetenschappelijk congres van Stichting Lezen.

  Informatie & Route
 • 14 december 2018

  Feit of fictie: het glazen plafond in de letteren

  Hoe doorbreken we het glazen plafond dat in de weg zit van vrouwelijke schrijvers op hun weg naar de literaire top? Een debat met Corina Koolen, Rachida Lamrabet, Annette Portegies en Roderik Six.

   

   

  Informatie & Route
 • 14 januari 2019 - 15 januari 2019

  Murakami Music Night

  Op maandag 14 januari vindt ‘Murakami Music Night’ plaats in het Concertgebouw: een avond geheel gewijd aan de pop, jazz en klassieke muziek die voorkomen in het werk van de Japanse auteur Haruki Murakami. Deze avond was zo snel uitverkocht, dat er een extra avond wordt georganiseerd op dinsdag 15 januari.

  Informatie & Route
 • 17 januari 2019 - 20 januari 2019

  Winternachten festival

  Winternachten festival geeft het woord aan schrijvers en dichters over brandende kwesties van nu. Van 17 tot en met 20 januari 2019 presenteert het internationale literatuurfestival gesprekken, proza, poëzie, spoken word en films op dertien Haagse podia. Ruim 80 binnen- en buitenlandse auteurs komen naar Den Haag. De 24e festivaleditie staat onder het motto Who Wants to Live Forever? in het teken van onze toekomst. Vanaf 29 november is het complete festivalprogramma te vinden op www.writersunlimited.nl.

   

  Informatie & Route