• 27 februari 2019

  Barts BoekenClub met Marita Mathijsen en Maarten van Rossem

  Op woensdagavond 27 februari ontvangt Bart Gielen in Barts BoekenClub Marita Mathijsen en Maarten van Rossem. 

   

   

  Informatie & Route
 • 28 februari 2019

  Poëziecafé: verliefd, en dan…

  Het is weer tijd voor een maandelijkse portie verse gedichten. Iedere laatste donderdag van de maand organiseren de Bibliotheek Amstelland en Boekhandel Libris Venstra het Poëzie Café.

  Informatie & Route
 • 28 februari 2019

  Lamoer #2: Jaap Robben e.a.

  De literaire avond Lamoer maakt een comeback in Patronaat in Haarlem op drie donderdagen in het voorjaar: 31 januari, 28 februari en 28 maart. Lamoer is een eigenzinnige liveshow over boeken. Na een tiental succesvolle avonden in het Amsterdamse Bitterzoet en op Lowlands is het in 2019 tijd om Haarlem te veroveren. Hoewel deze stad kan bogen op een rijke literaire traditie en een aantal mooie boekhandels is er nog nooit een gevestigde literaire avond van de grond gekomen.

   

  Informatie & Route
 • 08 maart 2019

  Haarlems Literatuur Festival 2019

  Of het nu feit of fictie is dat een Haarlemmer de boekdrukkunst uitvond, de stad is al eeuwen onlosmakelijk verbonden met literatuur. Om dat te vieren organiseren Stichting Literair Haarlem en een zestal boekhandels jaarlijks het Haarlems Literatuur Festival. We bieden een gevarieerd programma met performances, interviews, voordrachten en muziek.

   

  Informatie & Route
 • 22 maart 2019

  Alternatief boekenbal van Das Mag

  Samen met De Kring, Maartje Wortel en Marjolijn van Heemstra organiseert uitgeverij Das Mag op 22 maart  – de dag van het ‘echte’ Boekenbal  –  een nieuw bal. 

  Informatie & Route
 • 23 maart 2019

  Fête Houellebecq!

  Een middag rondom Michel Houellebecq met o.a. Pieter Waterdrinker, Martin de Haan, Damiaan Denys en Aafke Romeijn.

  Informatie & Route
 • 23 maart 2019 - 31 maart 2019

  Boekenweek 2019: De moeder de vrouw

  De Boekenweek 2019 vindt plaats van zaterdag 23 maart t/m zondag 31 maart 2019. Jan Siebelink schrijft het Boekenweekgeschenk. Tijdens de Boekenweek ontvangen klanten het gratis in de boekwinkel bij besteding van € 12,50 aan boeken. Het thema is De moeder de vrouw. Murat Isik schrijft hierbij het Boekenweekessay Mijn moeders strijd, dat vanaf 23 maart voor € 3,75 in de boekwinkel te koop is. 

   

  Informatie & Route
 • 28 maart 2019

  Lamoer #3: Esther Gerritsen e.a.

  De literaire avond Lamoer maakt een comeback in Patronaat op drie donderdagen in het voorjaar: 31 januari, 28 februari en 28 maart. Lamoer is een eigenzinnige liveshow over boeken. Na een tiental succesvolle avonden in het Amsterdamse Bitterzoet en op Lowlands is het in 2019 tijd om Haarlem te veroveren. Hoewel deze stad kan bogen op een rijke literaire traditie en een aantal mooie boekhandels is er nog nooit een gevestigde literaire avond van de grond gekomen.

   

  Informatie & Route
 • 10 april 2019

  Lezen Centraal 2019: 'Te mooi om waar te zijn'

  Over het (laten) ervaren van de schoonheid en de kracht van boeken: inspirerend en informatief congres over de laatste trends en ontwikkelingen in het denken over leesbevordering.

  Informatie & Route
 • 20 april 2019

  ILFU Book Talk met Michael Ondaatje

  Op zaterdag 20 april komt de wereldberoemde auteur Michael Ondaatje naar Utrecht voor de eerste ILFU Book Talk om te vertellen over zijn meest recente roman Warlight. Deze achtste roman van Ondaatje verscheen in 2018 in de Nederlandse vertaling als Blindganger (Uitgeverij Nieuw Amsterdam). De Canadese auteur, bekend van onder meer The English Patient, zal geïnterviewd worden over zijn roman in een speciaal middagprogramma in TivoliVredenburg.

  Informatie & Route
 • 15 mei 2019

  Annie M.G. Schmidtlezing door Marjolijn Hof

  Op woensdag 15 mei houdt Marjolijn Hof (1956) de 20e Annie M.G. Schmidtlezing 2019. In het Kinderboekenmuseum in Den Haag zal ze haar visie geven op actuele ontwikkelingen in de kinder- en jeugdliteratuur. De titel van haar lezing wordt later bekend gemaakt.

  Informatie & Route