Hommage Remco Campert

14 november 2018

In september verscheen Een knipperend ogenblik - portret van Remco Campert (De Bezige Bij) door Mirjam van Hengel. Behoud de Begeerte grijpt deze ‘levendige, zwierig vertelde biografie’ (NRC) aan om op 14 november 2018 in Bibliotheek Permeke (Antwerpen) een hommage te brengen aan Nederlands grootste, meest vurrukkullukke dichter.

60348.remco.jpg

Het verhaal van Camperts leven loopt van de naoorlogse avant-garde via feestende jongeren rond het Vondelpark en toenemende publieke zichtbaarheid naar de stilte van een werkkamer.

Biografe Mirjam van Hengel wordt door kenner en collega-schrijver Christophe Vekeman geïnterviewd over haar portret van Campert, die nagenoeg alle te winnen prijzen won, zoals o.a. de P.C.-Hooftprijs en de Prijs der Nederlandse Letteren. Jan Decleir, Jan Mulder en Guy Mortier brengen hulde aan hun inmiddels bijna negentigjarige vriend door fragmenten uit diens veelzijdig en omvangrijk oeuvre te kiezen. Dichter K. Michel brengt zijn hommagegedicht aan zijn oude maar vitale collega, ‘de virtuoos terloopse dichter die altijd zijn vinger aan de pols van de tijd heeft gehouden’. 


Meer informatie: 
Datum: 14 november, 20.00 uur
Locatie: Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 25, Antwerpen
Tickets: voorverkoop €6, kassa €8
Website