Fête Houellebecq!

23 maart 2019

Een middag rondom Michel Houellebecq met o.a. Pieter Waterdrinker, Martin de Haan, Damiaan Denys en Aafke Romeijn.

62886.image002 (6).jpg

Op 21 maart verschijnt Serotonine, de nieuwe roman van Michel Houellebecq. Frankrijks bekendste schrijver, die eerder furore maakte met dwarse meesterwerken als Elementaire deeltjesDe kaart en het gebied en Onderworpen. In zijn werk weet Houellebecq steevast de vinger op de al dan niet zichtbare pijnpunten in de westerse samenleving te leggen. In Serotonine vechten de boeren op het Franse platteland letterlijk en uiteindelijk met veel geweld tegen de gevolgen van de vrije markt, terwijl hoofdpersoon Florent-Claude alleen door het slikken van antidepressiva nog op straat weet te komen. ‘Niemand in het Westen zal nog gelukkig zijn’ klinkt het dan ook dreigend in de roman.

In hoeverre klopt het zwarte beeld dat Houellebecq van Frankrijk schetst – waar de protesten van de gele hesjes voortduren? Kan God ooit nog in Frankrijk leven? En wat als geluk alleen nog maar als pil te krijgen is? Tijdens Fête Houellebecq!, op 23 maart, proberen we al dansend op de vulkaan antwoorden op deze vragen en meer te krijgen. Met bijdragen van o.a. vertaler Martin de Haan, auteur Pieter Waterdrinker, psychiater Damiaan Denys, docent Franse letterkunde Sabine van Wesemael en politiek verslaggever Ariejan Korteweg. Met muzikale omlijsting door o.a. Stella Bergsma en Aafke Romeijn. Houd het Facebookevenement in de gaten om de ontwikkelingen rondom het programma te volgen.

Waar: Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, Amsterdam
Wanneer: zaterdag 23 maart, 15.00-18.00 uur
Kaarten: € 30 inclusief een exemplaar van Serotonine. Tickets zijn online te reserveren bij de kassa van het Betty Asfalt Complex.