Annie M.G. Schmidt-week

10 mei 2017 - 20 mei 2017

De Annie M.G. Schmidt-week 2017 vindt plaats van woensdag 10 tot en met zaterdag 20 mei 2017. Het thema dit jaar is Nederland viert feest met Jip en Janneke!

Logo-Jip-en-Janneke-vierkant.jpg

In 2017 is het 65 jaar geleden dat het eerste verhaal over Jip en Janneke in Het Parool verscheen. Een mooie aanleiding om ze dit jaar eens flink in het zonnetje te zetten! Fiep Westendorp maakte er de herkenbare zwart-wit illustraties bij.

In de jaren zeventig verschenen de verhalen van Jip en Janneke in het kindertijdschrift Bobo, waarvoor Fiep Westendorp nieuwe illustraties maakte, in kleur. De directe, grappige toon van Annie M.G. Schmidt en de kenmerkende zwart-wit illustraties van Fiep Westendorp blijven tot ieders verbeelding spreken. De 5 kleine boekjes met verhalen over Jip en Janneke zijn evenals de dikke verzamelbundel nog steeds populair. Ook nieuwe uitgaven, zoals Takkie (een boekje met de leukste verhalen over de hond van Jip en Janneke, met een aaibare Takkie op de cover) en Met Jip en Janneke door Nederland zijn steevast een succes.

In 150 boekhandels in het land kun je de hele Schmidtweek op de foto met Jip en Janneke. Speciaal voor de feestweek werden er 150 kartonnen Jip en Jannekes op kleuterhoogte gemaakt en verspreid. Op de website www.anniemgschmidtweek.nl kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.