Studenten redacteur/editor maken bundel over Mulisch

Geraldine te Gussinklo | 14 januari 2020

Op 19 februari 2020 verschijnt ‘Wat ik maak, dat ben ik’: het schrijf- en uitgeefproces van Harry Mulisch. Het boek is geschreven en samengesteld door twintig masterstudenten van de opleiding Redacteur/editor 2019-2020 van de Universiteit van Amsterdam. De bundel bevat elf populairwetenschappelijk artikelen waarin steeds een werk van Mulisch vanuit een unieke invalshoek onderzocht is.

Tien jaar na Mulisch’ dood beschrijven de auteurs van deze bundel zijn schrijf- en uitgeefproces, aan de hand van archiefmateriaal uit zijn literaire nalatenschap. Mulisch blijkt nauw bij het uitgeefproces betrokken te zijn geweest. Zo redigeerde hij steevast zijn eigen teksten, correspondeerde hij intensief met zijn redacteur over de flaptekst en ontwierp hij soms zijn eigen omslagen. Deze bundel, die ook bijdragen bevat van Mulisch-kenners Marita Mathijsen, Robbert Ammerlaan en Arnold Heumakers, biedt daarmee een uniek inkijkje in het schrijverschap van een van Nederlands grootste naoorlogse schrijvers.

Het boek is tot en met vrijdag 17 januari 2020 hier te bestellen voor de voorverkoopprijs van €12,50. De reguliere prijs is €15,-.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden