Personele wisselingen bij Letterenfonds

Frank Hockx | 21 februari 2020

Na ruim 23 jaar bij het Letterenfonds geeft Bas Pauw een nieuwe wending aan zijn carrière. Vanaf 1 maart is hij gedetacheerd bij het Fonds Podiumkunsten in Den Haag. Zijn takenpakket bij het Letterenfonds zal grotendeels worden overgenomen door collega Lucette Châtelain. Sinds januari versterkt Juul Klein Wolterink het communicatieteam van het Letterenfonds.

In zijn functie bij het Fonds Podiumkunsten zal Bas Pauw zich gaan inzetten voor de promotie van Nederlandse muziek, theater en dans in het buitenland. Samen met collega Victor Schiferli en Ilonka Reintjens zal hij nog aanwezig zijn op de Leipziger Buchmesse, waar het Letterenfonds van 12 tot 15 maart een omvangrijk programma met elf Nederlandse auteurs presenteert, onder de titel ‘Leipzig am Meer’.

Juul Klein Wolterink houdt zich binnen het communicatieteam primair bezig met het actualiseren van de website en social media. Zij studeerde Nederlands (BA) in Leiden en rondt naast haar werk de onderzoeksmaster Literary Studies aan de Universiteit Leiden af. Eerder liep ze onder meer stage bij de Nederlandse Ambassade in België, en in 2016 bij de afdeling Buitenland bij het Nederlands Letterenfonds. Zij volgt Laurie Hasselt op die na anderhalf jaar afscheid nam van het fonds.

(vlnr: Bas Pauw, Lucette Châtelain en Juul Klein Wolterink)

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden