Overname Barnes & Noble afgerond

Stip | 8 augustus 2019

Elliott Advisors heeft de in juli bekendgemaakte overname van boekhandelsketen Barnes & Noble op 6 augustus officieel voltooid. Als gevolg van de transactie wordt B&N een private onderneming gecontroleerd door de private equity-onderneming Elliott Advisors, die ook eigenaar is van de Britse boekhandelsketen Waterstones. James Daunt, hoofd van Waterstones, zal daarnaast ook B&N gaan leiden. B&N-oprichter Len Riggio zal geen formele rol meer spelen in het bedrijf.

Daunt zal verhuizen van Londen naar New York, om ter plaaatse meer te kunnen leren over hoe het Amerikaanse boekhandelbedrijf werkt. Eerder vertelde Daunt al dat het oogmerk van Elliot is om Barnes & Noble weer door te verkopen, na een reorganisatie en flinke investeringen in onder meer een restyling van alle winkels: 'Het simpele feit is dat B&N geld nodig heeft: mensen willen winkelen op plaatsen die er modern, schoon en uitnodigend uitzien. De B&N winkels zien er moe uit en hebben een beetje botox nodig.'

In haar laatste financiële rapport als een beursgenoteerde onderneming rapporteerde B&N dat de totale omzet voor het jaar eindigend op 27 april 2019 met 3,0% daalde in vergelijking met fiscaal jaar 2018, tot $ 3,55 miljard. Het bedrijf boekte een nettowinst van $ 3,8 miljoen, vergeleken met een verlies van $ 125,5 miljoen in fiscaal jaar 2018.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden