Ons Erfdeel kondigt drie nieuwe websites aan

Geraldine te Gussinklo | 19 maart 2019

Op 1 april lanceert de Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw drie nieuwe websites, in het Nederlands, Frans en Engels: www.de-lage-landen.com, www.les-plats-pays.com en www.the-low-countries.com. De sites hebben het doel om meer context geven bij cultuur uit de Lage Landen. Er zijn in drie verschillende talen verdiepende artikelen te lezen over kunst, taal, literatuur, geschiedenis en maatschappij in de Lage Landen. De websites hebben eenzelfde uitstraling, maar bieden andere inhoud aan.

De medewerkers zorgen voor de context bij cultuur, in beschouwende verhalen, columns en interviews, maar evengoed in fotoreportages, podcasts en video’s. Onder meer de volgende auteurs zijn hiervoor aangetrokken: Peter Vandermeersch (binnenkort oud-hoofdredacteur NRC), Gaston Durnez (icoon van de Vlaamse journalistiek), Hind Fraihi (onderzoeksjournalist), Thomas Heerma van Voss (auteur) en Fieke Van der Gucht (taalwetenschapper).

Op de websites zal de lezer ook het archief van duizenden artikelen kunnen raadplegen. De tijdschriften Ons Erfdeel en Septentrion blijven eveneens bestaan; papier en online zullen elkaar aanvullen.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden