Nieuwe medewerkers bij Nederlands Letterenfonds

Geraldine te Gussinklo | 14 juli 2022

De afgelopen maanden verwelkomde het Nederlands Letterenfonds een nieuwe directeur interne zaken, controller/teamcoördinator Bedrijfsvoering en medewerker online communicatie.

Elise Althoff (1985, foto links) is per 1 juli gestart als directeur interne zaken bij het Nederlands Letterenfonds. Zij draagt zorg voor het financieel-zakelijk beleid en de bedrijfsvoering van het fonds, en vormt samen met Tiziano Perez (directeur-bestuurder) de directie. Haar achtergrond in financiën, subsidies, ICT, HRM en verandermanagement combineert zij graag met werk in de cultuursector. Als organisatieadviseur en interim manager heeft zij onder andere bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Daarvoor heeft zij onder meer gewerkt bij het Fonds voor Cultuurparticipatie, de Gemeente Utrecht en BMC. Naast haar werk volgt zij momenteel een MBA opleiding.

Jasper Veeneman (1971, foto rechtsboven) is bij het Nederlands Letterenfonds sinds juni werkzaam als controller/teamcoördinator Bedrijfsvoering. Hij maakte de overstap vanuit het Frans Hals Museum in Haarlem, waar hij werkzaam was als hoofd financiën & control. Hij is eerder werkzaam geweest in de welzijnssector bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW) en Movisie. Veeneman studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde een controllersopleiding bij de Hogeschool van Amsterdam. 

Teun Grondman (1994, foto rechtsonder) is bij het Nederlands Letterenfonds sinds juni het eerste aanspreekpunt voor de online communicatie (website en sociale media). Hij volgt Lotte Krakers op. Grondman studeerde Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie en Approaching Language aan het Sandberg Instituut. Hij schreef onder meer voor Mister Motley, Oerol en Wintertuin. Tot 2022 zat hij in de redactie van DIG (De Internet Gids), waar hij tevens verantwoordelijk was voor de beeldredactie en de ontwikkeling van een nieuwe website.

Foto's: Victor Schiferli

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden