Myrte Leffring nieuwe hoofdredacteur van poëzietijdschrift Awater

Geraldine te Gussinklo | 8 januari 2020

Per januari 2020 is Myrte Leffring de nieuwe hoofdredacteur van poëzietijdschrift Awater. Awater wordt uitgegeven door De Poëzieclub, die ook De Grote Poëzieprijs en De Gedichtenwedstrijd produceert.

Merijn Schipper nam begin 2019 afscheid als hoofdredacteur. In het afgelopen jaar is de opzet van de organisatie vernieuwd door een versterking van de bureauredactie. Het hoofdredacteurschap van Leffring volgde logisch uit deze vernieuwing. 

Vanaf 2006 is Myrte Leffring betrokken bij Awater en De Poëzieclub. Sinds elf jaar maakt zij deel uit van de bureauredactie. De redactie van poëzietijdschrift Awater en het bestuur van De Poëzieclub zijn gezien haar jarenlange ervaring zeer content met het aantreden van Myrte Leffring als hoofdredacteur.

Myrte Leffring is dichter, performer en docent. In 2015 verscheen haar debuutbundel Om je schouders hang ik de nachten, in 2016 gevolgd door De tere bloemen van het verstand, beide verschenen bij uitgeverij Van Gennep. Als docent geeft zij poëziecursussen bij Poetry Academy in Rotterdam; als organisator is zij onder meer betrokken bij De Gedichtenwedstrijd.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden