Mounir Samuel presenteert nieuw boekenprogramma

Geraldine te Gussinklo | 19 november 2020

Vanaf 30 november presenteert Mounir Samuel vanuit het Rotterdamse theater Walhalla het literaire programma De Nieuwe Wereld. In dit late night tv-programma van de EO zet hij de schijnwerpers op een boek en 'agendeert zo, speels en prikkelend, de urgente thema’s vandaag en morgen', aldus het persbericht. In het programma zal Samuel in gesprek gaan met schrijvers, lezers, denkers en kunstenaars. 

De Nieuwe Wereld is te zien vanaf maandag 30 november om 23.25 uur op NPO 2. In de eerste aflevering praat Mounir Samuel praat met componist en theatermaker Merlijn Twaalfhoven over zijn nieuwe boek Het is aan ons – waarom we de kunstenaar in onszelf nodig hebben om de wereld te redden. Te gast zijn ook de Surinaams-Nederlandse kunstenaar Patricia Kaersenhout en de Syrisch-Palestijnse kunstenaar Oussama Diab.

Mounir Samuel (1989) is schrijver, journalist voor o.a. De Groene Amsterdammer, theatermaker en adviseur ‘diversvaardigheid’. Op 1 december verschijnt bij uitgeverij Jurgen Maas zijn nieuwe boek Noodzakelijke gesprekken, dat vijftien interviews bevat over allerlei ongemakkelijke thema's en maatschappelijke uitdagingen van deze tijd.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden