Michel Kemp van boekhandel Corman (Oostende) overleden

Geraldine te Gussinklo | 19 februari 2019

Cultuurminnend Oostende treurt om het overlijden van Michel Kemp (70). Hij was jarenlang uitbater van boekhandel Corman en zette de unieke winkel weer op de literaire kaart. 

Corman, in de Witte Nonnenstraat 38, is een begrip in Oostende. Het is een van de weinige onafhankelijke boekhandels in België. De zaak werd opgericht in 1926 door Mathieu Corman. Uiteindelijk sloot de Oostendse winkel de deuren in 1986 door een samenloop van omstandigheden – Mathieu Corman zelf beroofde zich in 1975 van het leven. In december 1996 wekte Michel Kemp de winkel van Corman opnieuw tot leven. 'Mijn vader was een vriend van de familie en boekhouder van de zaak. Hij handelde de toenmalige sluiting af, zowel die van Oostende als van Brussel', vertelde Kemp destijds. 'Ik was zelf op zoek naar een nieuwe uitdaging nadat ik stopte met mijn verzekeringskantoor en twijfelde niet.'

Dankzij Kemp pronkte Corman opnieuw op de kaart. De winkel is bekend van de lekker ouderwetse stijl en het aanbod kunstboeken. Ook beroemd zijn de omslagen en bladwijzers. Nog een reden van het succes: de klantenkaart die je na een aantal aankopen korting gaf. Michel Kemp blies Corman nieuw leven in en stond van 1986 tot 2017 in de winkel. Zijn dochter nam toen de zaak over. 

Michel Kemp werd 70 jaar en was al een tijdje ziek.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden