Letterenfonds honoreert drie aanvragen regeling Digitale literatuur

Stip | 19 augustus 2019

In de eerste ronde van 2019 zijn zeven aanvragen ontvangen in het kader van de regeling Digitale literatuur, waarvan drie zijn gehonoreerd en een aanvraag is aangehouden. In totaal werd € 55.500 euro toegekend.

Met de regeling Digitale literatuur stimuleert het Letterenfonds de ontwikkeling van vernieuwende literaire projecten in een multimediale omgeving. Het kan daarbij gaan om plannen voor nieuw literair werk, maar ook voor reflectie op de beroepspraktijk of oordeelsvorming over literatuur. Kwaliteit en inhoudelijke meerwaarde ten opzichte van de gedrukte media staan bij deze regeling voorop.

Aan de volgende aanvragers is een subsidie verleend:

• Stichting Perdu voor De Verloren Tijd, een maandelijkse literaire podcastserie die zich richt op het poëtisch experiment en ruimte biedt aan teksten die niet geschikt zijn voor papier maar wel voor audio. In totaal verschijnen in opdracht van Perdu 24 nieuwe digitale literaire werken van 24 schrijvers.
• Stichting Groninger Forum voor De Virtuele Boekenkast, een digitale installatie waarin kinderen kinderboeken tot leven kunnen wekken. Met media-kunstenaar Chantalla Pleiter, Happy Ship (3D animatie en VR Studio) en diverse auteurs.
• Omroepvereniging VPRO voor Terug naar An E., een verhalende podcast van zes afleveringen over de langst gestrafte Nederlandse vrouw, waarin op innovatieve wijze literatuur en journalistiek worden gecombineerd. Met literair auteur Florence Tonk, Irene Houthuijs, Randy Vermeulen en SCHIK.

 

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden