Kluitman haakt in op Kinderpostzegelactie 2019

Maarten Dessing | 12 september 2019

De kinderboekenhelden Dik Trom, Kruimeltje, de Kameleon, de Drieling en Pietje Bell sieren dit jaar de kinderpostzegels, waarmee basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 van 25 september tot en met 2 oktober langs de deur gaan. Alle vijf zijn het characters van Kluitman, die hiervoor specifiek is benaderd door de organisatie.

Van de meeste personages zijn nog titels leverbaar, laat de uitgeverij weten. Het gaat om Nieuwe avonturen van Pietje Bell (2017), Uit het leven van Dik Trom (2017), Kruimeltje (1997) en twee titels van De Kameleon (2011 en 2017), waar volgende maand een nieuw deel aan wordt toegevoegd. Alleen van de Drieling is niets leverbaar.

Kluitman laat de Kinderpostzegelactie dan ook niet aan zich voorbij gaan. 'Het is een mooie kans om met een social media campagne te benadrukken hoe belangrijk lezen voor kinderen is en wat Kluitman daarin betekend heeft en nog steeds betekent', zegt pr-medewerker Laura Vogel. 'Dus blijf ons vooral volgen.'

Het is niet eerste keer dat Kinderpostzegels een link met boeken legt. Zo waren de 'Gouden Boekjes' het thema in 2015, gevolgd door Fiep Westendorp (2016) en Jan, Jans en de kinderen (2017). Zie voor meer achtergrondinformatie voer de gekozen omslagen op de zegels van dit jaar het Postzegelblog.

De opbrengst van de 71e kinderpostzegelactie gaat naar kinderen in de daklozenopvang. 'De kinderboeken staan dichtbij de belevingswereld van een kind en deze avonturenboeken waar we allemaal mee zijn opgegroeid, wekken een gevoel van nostalgie op. Een goed gevoel over een tijd waarin de jeugd zo ongecompliceerd en veilig leek.', legt de organisatie van de Kinderpostzegels uit. 'Helaas kennen veel kinderen die in de daklozenopvang zitten dit gevoel niet en dat is precies waar de Kinderpostzegelactie zich dit jaar voor inzet.'

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden