‘Het Pungelhuis’ van Annet Huizing wint Archeon Thea Beckmanprijs

Bart Janssen | 19 september 2022

Op 17 september werd in de Romeinse Herberg van Archeon bekendgemaakt dat de Archeon Thea Beckmanprijs dit jaar gaat naar Het Pungelhuis van Annet Huizing (Lemniscaat) Ook de Jonge Beckmanprijs is gewonnen door Het Pungelhuis.

De Thea Beckmanprijs is een prijs voor het beste historische jeugdboek en wordt ieder jaar uitgereikt in het derde weekend van september in Archeon. In de even jaren wordt de Thea Beckmanprijs uitgereikt aan boeken van de leeftijdscategorie tot 12 jaar en in de oneven jaren aan boeken voor 12 jaar en ouder. Naast de volwassen jury is er ook een kinderjury, bestaande uit 12 jonge lezers, onder begeleiding van schrijfster Marte Jongbloed. De prijs van de Thea Beckmanprijs is een geldbedrag van 1500 euro, de winnaar van de Jonge Beckman ontvangt 1000 euro.

De jury schrijft (pdf) over het winnende boek: ‘Annet Huizing schreef een prachtig boek waarin een groot verhaal lichtvoetig wordt aangesneden en waarin humor en ernst voortdurend stuivertje wisselen. De jury is vol lof over de wijze waarop ze noties over verwijdering en verzoening op onnadrukkelijke wijze tot leerstof maakt voor een nieuwe generatie.’

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden