Dorien van der Poll vervangt Herm Pol als winkelchef Athenaeum Boekhandel Spui

| 6 juli 2018

Athenaeum Boekhandel benoemt met ingang van 16 juli a.s. Dorien Van der Poll als winkelchef van Athenaeum Boekhandel en Nieuwscentrum op het Spui.
Dorien kwam eind 2012 in dienst als winkelchef van de vestiging in Haarlem. Sinds ruim twee jaar vervult zij deze functie in het filiaal op de Roetersstraat, gelegen tussen de HvA en de UvA. Voordat Dorien bij Athenaeum Boekhandel kwam, werkte zij o.a. bij Cambridge University Press en bij Boekhandel Scheltema.
Directeur Caroline Reeders over Van der Poll: 'Haar bewezen managementvaardigheden en haar ervaring, commerciële inzicht en opgewekte persoonlijkheid vormen een uitgelezen mix om de uitdagingen intern en in de directe omgeving van onze flagship store samen met het team het hoofd te bieden.' De vacature die hierdoor ontstaat op de Roetersstraat zal naar verwachting op korte termijn worden ingevuld.

Herm Pol, al sinds 1976 winkelchef van het filiaal op het Amsterdamse Spui, zet vanaf september zijn carrière voort als chef innovatie. De boekhandel meldt: ‘De uitdagingen van de nieuwe winkel op het Spui die is ontstaan na de doorbraak van Nieuwscentrum en boekhandel en de sterk veranderende omgeving door toename van (inter)nationaal toerisme, wegtrekkende UvA-faculteiten en -studenten, bedrijven en bewoners vragen om een nieuw management.’

 

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden