Biografie Louis Andriessen verschijnt over 9 jaar bij Ambo|Anthos

Geraldine te Gussinklo | 23 mei 2019

De biografie van de invloedrijke en tegendraadse componist Louis Andriessen, die op 6 juni 80 jaar wordt, verschijnt bij Ambo|Anthos uitgevers in 2028. Het boek wordt geschreven door journaliste en muziekliefhebber Jacqueline Oskamp.

Jacqueline Oskamp over de biografie van Louis Andriessen: ‘In de loop van de jaren zijn er, vooral in het buitenland, verschillende boeken over zijn muziek verschenen, maar een biografie – waarin leven en werk aan elkaar worden gespiegeld – bestaat nog niet. In de huidige fase van mijn onderzoek richt ik me op de mensen die Andriessen in zijn jonge jaren hebben meegemaakt en probeer ik zoveel mogelijk getuige te zijn van bijzondere evenementen, zoals de New Yorkse première in oktober j.l. van zijn orkestwerk Agamemnon, dat werd uitgevoerd door de New York Philharmonic o.l.v. Jaap van Zweden.

Jacqueline Oskamp (1964) studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Als recensent en journalist was ze verbonden aan o.a. De Groene Amsterdammerde Volkskrant en Vrij Nederland. Eerder publiceerde zij Radicaal gewoon. Bestaat er zoiets als Nederlandse muziek? en Onder stroom. Geschiedenis van de elektronische muziek in Nederland.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden