Eerste Dingeldeinprijs voor boekhandelaar Charles Brummelhuis

Stip | 12 november 2019

Charles Brummelhuis is de eerste winnaar van de Dingeldeinprijs, een nieuwe cultuurprijs voor Denekamp. De prijs is een initiatief van Heemkunde Denekamp en de Culturele Raad en is bedoeld voor een Denekamper die activiteiten ontplooit op het gebied van cultuur. Brummelhuis, eigenaar van de gelijknamige boekhandel aan het Nicolaasplein, is actief betrokken bij onder meer het jaarlijkse kerstdorp, is muzikaal begeleider van diverse koren waaronder het Knikkoor dat gisteravond ook optrad en hij is organist van de Nicolaaskerk.

Verder is hij betrokken bij de palmpasenoptocht, het carnaval en activiteiten voor ouderen. Tenslotte ondersteunt hij via zijn winkel individuele schrijvers door hun boeken te verkopen, is in zijn zaak het VVV-steunpunt en vierde hij ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van de boekhandel een feest met het hele dorp. 'Een zeer terechte winnaar van de eerste cultuurprijs van Denekamp', aldus de jury.

De onderwijzer en publicist Willem Dingeldein (1894-1953) werd 125 jaar geleden in Denekamp geboren en was belangrijk voor Denekamp en Twente vanwege zijn publicaties op het gebied van natuur, geschiedenis en cultuur van Twente.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden