'Dankboek' van Ernst-Jan Pfauth wint Red Dot Award

| 16 augustus 2018

Het Dankboek van Ernst-Jan Pfauth heeft een Red Dot Award gewonnen in de categorie Communication Design. De Red Dot Awards zijn zeer prestigieuze, internationale designprijzen die elk jaar worden uitgereikt door het prominente Design Zentrum Nordrhein Westfalen.

Het Dankboek is uitgegeven door De Correspondent en vormgegeven door studio Momkai. Er zijn al meer dan 12.000 exemplaren van verkocht. De Volkskrant omschreef het Dankboek als ‘een perfect attribuut voor de levensgenieter’, Charlotte Mutsaers noemde het in NRC Handelsblad het ‘belangrijkste boek van 2017’ en LINDA. riep het uit tot ‘favoriet van de redactie’. In het boek laat Ernst-Jan Pfauth zien dat dankbaarheid nastreven volgens talloze onderzoeken het beste is als je tevredener wil leven. Het boek is zo ontworpen dat je die les een halfjaar lang dagelijks kunt toepassen met een schrijfritueel.  

‘Het Dankboek is een boek dat je niet alleen kunt lezen, maar ook dagelijks kunt gebruiken om dankbaarder te zijn. Je kunt namelijk elke dag opschrijven waar je dankbaar voor bent. Daarom vind ik het geweldig dat het zo’n toonaangevende onderscheiding voor productontwerp heeft gekregen,’ zegt Ernst-Jan Pfauth. Harald Dunnink en Martijn van Dam van ontwerpstudio Momkai kozen ervoor het boek vorm te geven als gebruiksobject dat écht onderdeel van je leven kan worden. Harald Dunnink: ‘Het Dankboek wilden we graag ontwerpen als een cadeau aan jezelf. Een verfijnde hardcover met subtiel gestanste letters en een rood lintje. Om dan vervolgens als team zo’n designprijs samen te winnen, daar kunnen we natuurlijk simpelweg alleen maar dankbaar voor zijn.’

Vrijdag 26 oktober wordt de Red Dot Award uitgereikt in Berlijn.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden