Correen Dekker nieuwe artistiek/zakelijk leider van NOORDWOORD

Stip | 28 september 2020

Correen Dekker start per 1 oktober a.s. als artistiek/zakelijk leider van de literaire organisatie NOORDWOORD. Ze volgt de huidige directeur Rolien Scheffer op, die NOORDWOORD opbouwde tot lokaal en regionaal gewortelde letterenorganisatie met landelijke uitstraling. Scheffer maakte deze zomer haar vertrek bekend.

Met Correen Dekker heeft NOORDWOORD een ervaren literaire organisator aangetrokken. Ze werkte in het verleden als programmamaker en projectleider bij diverse literaire organisaties, waaronder Wintertuin in Nijmegen en het Rotterdamse Poetry International.

Dekker was al eerder betrokken bij de activiteiten van NOORDWOORD. In 2009 was ze festivalcoördinator van Dichters in de Prinsentuin en dit voorjaar coördineerde ze de alternatieve versie van het poëziefestival. De afgelopen maanden gaf ze als programmacoördinator leiding aan invulling en uitwerking van de activiteiten van NOORDWOORD. Ook was ze nauw betrokken bij de ontwikkeling en uitwerking van het meerjarenbeleid van de organisatie.

NOORDWOORD is de organisatie achter tal van letterenactiviteiten in en vanuit Groningen, waaronder de festivals Dichters in de Prinsentuin en Het Grote Gebeuren; de literaire activiteitenagenda van Groningen; de Stadsdichter; de uitreiking van het Beste Groninger Boek en de Kees van der Hoefprijs en het stimuleren en ondersteunen van NW Talenten.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden