Charles Groenhuijsen naar Atlas Contact

Maarten Dessing | 18 juli 2019

Journalist, schrijver en presentator Charles Groenhuijsen tekende, via agent Diana Gvozden van Marianne Schönbach Literary Agency, bij uitgeverij Atlas Contact een two book-deal. Het eerste boek, over de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen en de snel veranderende Amerikaanse maatschappij, zal in oktober 2019 verschijnen.

Redacteur Simon Dikker Hupkes zegt in een persbericht 'erg blij' te zijn met deze acquisitie. 'Charles Groenhuijsen slaagt er als een van de weinige Amerikadeskundigen in om het systeem en de politieke trends uit te leggen op een manier die ook lezers buiten de vaste groep Amerika-watchers aanspreekt.'

Charles Groenhuijsen (1954) schreef verschillende boeken over uiteenlopende Amerikaanse onderwerpen, waaronder zijn bestverkochte boek: Amerikanen zijn niet gek (2005), dat wekenlang in de top 10 van de Bestseller 60 stond. De auteur zat hiervoor bij verschillende uitgeverijen. Zijn laatste boek verscheen bij Einstein Books, maar hij was vooral verbonden aan Balans.

Op de foto van links naar rechts: Marcella van der Kruk (redacteur Atlas Contact), Diana Gvozden (Marianne Schönbach Literary Agency), Charles Groenhuijsen, Simon Dikker Hupkes (redacteur Atlas Contact) en Leonoor Broeder (uitgever Atlas Contact)

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden