Auke Hulst wint Bob den Uyl Prijs 2018

| 18 juni 2018

Auke Hulst is voor zijn boek Motel Songs beloond met de VPRO Bob den Uyl Prijs. De schrijver kreeg de prijs voor het beste Nederlandstalige reisboek zondagmiddag overhandigd. 
Het boek van Hulst gaat over een roadtrip door de Verenigde Staten, waarbij hij op zoek gaat naar sporen van zijn literaire en muzikale helden.

'In elegant proza, vrij van clichés, voert hij de lezer mee langs de grenzen van het dodenrijk, en van het leven', aldus de jury. 'In Motel Songs toont Hulst ons een blik in zijn ziel, maar heeft hij ook de vastberadenheid van de reiziger die zijn doel moet en zal bereiken.'

Juryvoorzitter en hoofdredacteur van de VPRO Gids Hugo Blom overhandigde de prijs aan Hulst. Net als voorgaande jaren bestaat de prijs uit een geldbedrag van 7.500 euro.

De andere genomineerden waren Kader Abdolah (Het gordijn), Karin Anema (Boegwater. Leven op de binnenvaart), Stefan Brijs (Andalusisch logboek), Sarah de Mul (Retour San Sebastian. Opgroeien met een vaderland in de verte) en Leendert van der Valk (Voudou. Van New Orleans naar Cotonou op het ritme van de goden).

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden