Arnold Jonk nieuw bestuurslid stichting De Schoolschrijver

Stip | 3 juli 2020

Arnold Jonk treedt aan als nieuw bestuurslid van Stichting De Schoolschrijver. Als bestuurder van het Amsterdamse scholenbestuur STAIJ neemt Jonk veel ervaring mee vanuit het primair onderwijs. Eerder werkte hij als Hoofdinspecteur van het Primair Onderwijs en Expertisecentra. Ook was hij directeur kennis bij het Ministerie van OCW.

Arnold Jonk: ‘Taal mag een avontuur zijn, wat is er mooier dan lezen en schrijven? Het gaat me aan het hart dat we in het onderwijs voor zoveel leerlingen er nog onvoldoende in slagen die avonturen te ontsluiten. De Schoolschrijver heb ik leren kennen als een innovatieve club die op verrassende manieren met leerlingen en leerkrachten aan de slag gaat om de liefde voor het lezen en schrijven op te laten vlammen.'

De Schoolschrijver spant zich in om het urgente probleem van ontlezing bij kinderen het hoofd te bieden. De stichting ontwikkelt educatieve programma’s, die van basisschoolkinderen enthousiaste en sterke lezers en verhalenschrijvers maken. Daarbij worden kinderboekenschrijvers (de zogeheten Schoolschrijvers) ingezet, die de programma’s uniciteit en verbeeldingskracht meegeven.

Per 1 juli bestaat het bestuur van De Schoolschrijver verder uit voorzitter Pieter de Jong (oud-algemeen directeur WPG Uitgevers), Pom Zwart (Senior Director Experiences Nike, eerder marketeer bij Dance4Life) en Babette ten Bosch (CFO bij Yellow Finance, eerder Finance Director ABN AMRO).

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden