Anja van Leusden wordt uitgever bij Amsterdam University Press

Stip | 8 september 2020

Een flink pakket academische tijdschriften is verhuisd van Uitgeverij Verloren naar Amsterdam University Press (AUP), en Verloren-uitgever Anja van Leusden verhuisde per 1 september mee. Zij zal bij AUP deels aanspreekpunt blijven voor de tijdschriftredacties en mede gestalte geven aan de ambitie van AUP om naast het Engelstalige academische AUP-boekenfonds ook een Nederlandstalig academisch fonds op te bouwen.

De overgang van academische tijdschriften heeft te maken met nieuwe regelgeving dat alle artikelen gebaseerd op Nederlands onderzoek in Open Access voor iedereen toegankelijk moeten zijn. AUP is al jaren actief met Open Access, en Verloren is daar nog niet op ingericht. Verloren blijft volop actief als uitgever van serieus historisch werk. 

Voor Anja van Leusden is de overstap, na 28 jaar samenwerking met Thys Verloren, een grote stap, zo zegt zij in het persbericht: ‘maar het perspectief om in een andere werkomgeving een eigen uitgeefprogramma te kunnen ontwikkelen is buitengewoon aanlokkelijk.’

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden