55% sites boekhandels zijn veilig

Geraldine te Gussinklo | 10 oktober 2019

Ondernemersportaal Places deed onderzoek naar de veiligheid en mobielvriendelijkheid van websites van boekhandels. In dit onderzoek zijn 1.426 websites meegenomen en onderzocht op webverbinding en mobielvriendelijkheid. Er is onderzocht of websites beschikken over een HTTPS-verbinding en responsive design. Dit laatste betekent dat een website meeschaalt naar het scherm waarop het werd bekeken. Van de 1.426 websites in dit onderzoek bleek 36% werkend.

Het grootste deel van de werkende websites van boekhandels (55%) beschikt over een veilige verbinding. Dit betekent dat u zonder zorgen gegevens kunt achterlaten wanneer u online een boek bestelt of reserveert. Voor de overige 45% liggen hier nog kansen. Een veilige webverbinding draagt bij aan het vertrouwen van de klant. Daarnaast worden websites met een veilige verbinding hoger geplaatst in zoekresultaten door Google.

Ruim 60% van de onderzochte websites van boekhandels beschikt over een mobielvriendelijke website. Een website is goed zichtbaar vanaf een desktop, tablet en smartphone. Ideaal voor de consument die steeds vaker vanaf een smartphone zoekacties uitvoert en aankopen doet. Daarnaast biedt het een extra contactmoment met een (potentiële) klant. Een responsive design voorkomt irritaties wanneer een klant op een smartphone een website wil bekijken en heeft daardoor een positief effect op een klant.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden