• Gabi de Ridder schrijft actieboek Week van het christelijke boek 2023
  Gabi de Ridder schrijft actieboek Week van het christelijke boek 2023

  Gabi de Ridder is uitgenodigd om voor 2023 het actieboek voor de Week van het christelijke boek te schrijven. Ze volgt daarmee Lody van de Kamp op, die dit jaar de novelle De nacht die mijn leven voorgoed veranderde publiceerde. Gabi de Ridder wil in haar romans 'Gods grote liefde voor zwakke mensen doorgeven'. Ze schreef de romans Zonder afscheid (2020), Geef me moed (2018) en Breng me thuis (2016). De BCB, die elk jaar de Week van het christelijke boek verzorgt, schrijft n het perbericht 'trots [te zijn] om Gabi de Ridder als auteur te verwelkomen. Ze schrijft eigentijdse, christelijke romans die zich afspelen in een Nederlandse setting. Hierbij is ze geïnspireerd door de christelijke romans uit Amerika. Ze heeft een vlotte pen en schrijft voor een breed lezerspubliek.'

  Boekhandels doen de uitgave cadeau aan klanten tijdens de Week van het christelijke boek in maart 2023, die parallel loopt aan de algemene Boekenweek. Voor de 45e keer verzorgt de BCB het cadeauboekje, dit keer in samenwerking met Uitgeverij de Banier. 

  Foto: Cees van der Wal

  15 augustus 2022
 • Confituurboekhandels vieren 11e Dag van de Onafhankelijke Boekhandel
  Confituurboekhandels vieren 11e Dag van de Onafhankelijke Boekhandel

  Op 12 december 2023 vieren de Confituurboekhandels de elfde Dag van de Onafhankelijke Boekhandel. Een week lang organiseren de 24 boekhandels lezingen, activiteiten en feestelijkheden. Vanaf 9 december verdelen de boekhandels een gelimiteerde oplage van Met voorgewende hoogachting', een unieke bundel brieven vol zelfrelativering van de hand van de jonge Tom Lanoye. Redactrice Anni Van Landeghem heeft de 18 vroege brieven van Tom Lanoye gebundeld.

  Na Marc Didden, Michiel Hendrickx, Geert & Judith Van Istendael, Annelies Verbeke, Peter Terrin, Stefan Hertmans, Joke Van Leeuwen, Koen Peeters, Saskia De Coster, Jeroen Olyslaegers, Gaea Schoeters is Tom Lanoye de volgende auteur die het Confituur boekhandelsgeschenk voor zijn rekening neemt.

  Klanten van de Confituurboekhandels krijgen het geschenk vanaf 9 december cadeau bij aankoop van een boek ter waarde van minimaal 25 euro.

  7 december 2023
 • Peiling: 95% stemmers ontevreden over eindbod cao Uitgeverijen
  Peiling: 95% stemmers ontevreden over eindbod cao Uitgeverijen

  Op 5 december liep de peiling af waarbij werknemers konden aangeven wat zij vonden van het eindbod op loon van de werkgevers in de uitgeefsector. Ruim 95% van stemmers heeft aangegeven hier ontevreden over te zijn. Dit zijn zowel vakbondsleden als niet-leden.

  Op 24 november legden de vier vakbonden FNV, NVJ, CNV Vakmensen en De Unie het voorstel van de werkgevers voor de cao Uitgeverijbedrijf reeds met een negatief advies aan hun leden voor.

  Op 7 december a.s. heeft de FNV samen met CNV, de Unie en NVJ overleg over de mogelijke gezamenlijke vervolgstappen. Op maandag 11 december en dinsdag 12 december organiseert de FNV bijeenkomsten waar leden inbreng kunnen leveren over mogelijke verdere acties.

  6 december 2023
 • Steven van Weyenberg nieuwe staatssecretaris Cultuur en Media
  Steven van Weyenberg nieuwe staatssecretaris Cultuur en Media

  D66-Kamerlid Steven van Weyenberg (50) wordt met ingang van 6 december de opvolger van de onlangs afgetreden Gunay Uslu als (demissionair) staatssecretaris van Cultuur en Media.

  Van Weyenberg was elf jaar Kamerlid. In 2021 was hij al eens demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

  Uslu stopte per 1 december als staatssecretaris omdat er een klemmend beroep op haar werd gedaan toe te treden tot Corendon, het bedrijf van haar broer.

  5 december 2023
 • Dematons ontvangt eerste platina boek voor kinderboek
  Dematons ontvangt eerste platina boek voor kinderboek

  Charlotte Dematons heeft vanavond bij Khalid & Sophie een platina boek gekregen voor Alfabet (2020). Het is de eerste keer dat een kinderboek deze prijs heeft gekregen, die wordt uitgereikt bij verkoop van minimaal 150.000 exemplaren. Volwassen boeken bereiken vaker de platina status, dit jaar is die bijvoorbeeld nog toegekend aan De zeven zussen en Oei, ik groei – al moet daarvoor de grens van 300.000 exemplaren worden overschreden. De CPNB reikt sinds 2012 gouden, platina en diamanten boeken uit (op aanvraag van de uitgeverij).

  4 december 2023
 • Crowdfundingsactie Velvet Publishers geslaagd
  Crowdfundingsactie Velvet Publishers geslaagd

  De in november gelanceerde crowdfundingscampagne voor de nieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers heeft minder dan twee weken later reeds het beoogde bedrag van 20.000 euro opgebracht.

  Velvet Publishers is een initiatief van Daphne de Heer (freelance boekenvakker), Lian van de Wiel (educatief uitgever Blink) en Anna Krans (marketing en sales Van Oorschot). Velvet kondigde onlangs ook aan dat Renée van Marissing de eerste uitgave voor de uitgeverij schrijft. Ontkiemende liefde wordt in mei het eerste deel in de reeks Lesbian Pulp Fiction, waarvoor de uitgeverij gerenommeerde lesbiqueer auteurs vraagt zich aan het pulpgenre te wagen.

  4 december 2023
 • Inschrijving Best Verzorgde Boeken geopend
  Inschrijving Best Verzorgde Boeken geopend

  Met ingang van deze week kunnen tot en met vrijdag 12 januari 2024 mooi uitgevoerde Nederlandse boeken worden ingezonden voor de verkiezing van De Best Verzorgde Boeken. Er kunnen boeken worden ingezonden in vijf categorieën: Proza, poëzie of graphic novel; Informatieve boeken (van kookboek, geschiedenisboek tot proefschrift); Kunst-, foto- en architectuurboeken; Kinder- en jeugdboeken; Divers.

  Een vakjury buigt zich eind januari over welke boeken uit 2023 de beste zijn op het gebied van ontwerp, productie en opdrachtgeverschap (rol van de uitgever). Uiteindelijk worden er maximaal 33 Best Verzorgde Boeken toegekend. De vakjury bestaat dit jaar uit Chafina Bendahman (medeoprichter uitgeverij Rose Stories), Lyanne Tonk (ontwerper), Bart De Baets (ontwerper), Mariska Bijl (lithograaf/kwaliteitsmanager Wilco Art Books) en Marc Lamain (designhistoricus). De jury zal kijken naar een combinatie van ontwerp, druk- en bindtechniek en opdrachtgeverschap.

  Donderdag 7 maart 2024 wordt de uitslag bekendgemaakt, tegelijk met de uitslag van de internationale jurering ‘Best Book Design from all over the World’.

  4 december 2023
 • Prometheus verwerft rechten boek 'fitste oma van Nederland'
  Prometheus verwerft rechten boek 'fitste oma van Nederland'

  Het boek over gezond ouder worden van viervoudig wereldkampioen powerliften in haar leeftijdsklasse Ina Koolhaas Revers is na een veiling naar Prometheus gegaan. Marit Versantvoort van Sebes & Bisseling Literary Agency vertegenwoordigde de auteur in een deal met Maartje Latten van Prometheus.

  Ina Koolhaas Revers is 76 jaar oud. In haar boek INA’S POWERBOEK 873 (of zo) gezondheidstips van een 76-jarige wereldkampioen powerliften, geschreven in samenwerking met Andrea Steinmet, beschrijft ze haar levensverhaal. Daarnaast zal het boek mensen concrete handvatten geven om gezond ouder te worden. In het boek staan oefeningen, recepten en tips, en Koolhaas Revers vertelt hoe zij uitdagingen in het dagelijks leven aanpakt.

  INA’S POWERBOEK zal in het najaar van 2024 verschijnen bij Prometheus, in een geïllustreerde uitgave.

  30 november 2023
 • Boekhandel Kramer wint etalagewedstrijd met Sinterklaasboek Dematons
  Boekhandel Kramer wint etalagewedstrijd met Sinterklaasboek Dematons

  Boekhandel Kramer heeft de landelijke etalagewedstrijd gewonnen rond het boek Sinterklaas van illustrator Charlotte Dematons. De Winterswijkse boekhandel heeft een etalage gemaakt waarin met gehaakte pietjes de voorpagina van het boek is nagemaakt.

  Eigenaar Veronie Snijder-Kramer zegt verguld te zijn met de prijs. Daarmee heeft ze een signeersessie gewonnen. Charlotte Dematons kwam donderdagmiddag naar Winterswijk. Van het overal uitverkochte boek krijgt boekhandel Kramer nog honderd exemplaren om te verkopen.

  30 november 2023
 • Chris de Stoop wint Franse prijs voor beste buitenlandse boek
  Chris de Stoop wint Franse prijs voor beste buitenlandse boek

  In de categorie non-fictie gaat de Franse prix du Meilleur livre étranger 2023 naar de Vlaamse journalist en auteur Chris De Stoop voor Het boek Daniel (2020), uit het Nederlands vertaald door Anne-Laure Vignaux. In de categorie roman gaat de prijs naar de Ierse schrijver Sebastian Barry voor In the good old days of God. De twee winnaars ontvingen hun prijs op woensdagavond 29 november tijdens een prijsuitreiking in het Sofitelhotel aan de rue Boissy-d'Anglas in Parijs.

  30 november 2023
 • 'AI in marketing' van Charida Dorder wint PIM Marketing Literatuur Prijs
  'AI in marketing' van Charida Dorder wint PIM Marketing Literatuur Prijs

  De Marketing Literatuur Prijs 2023 van Platform Innovatie in Marketing (PIM) gaat dit jaar naar AI in Marketing van Charida Dorder (uitgeverij Van Duuren).

  Het boek wordt door de jury beoordeeld als het meest vernieuwende, inspirerende en relevante marketingboek van het afgelopen jaar. De jury over AI in marketing: ‘Charida’s boek neemt eventuele angst voor AI weg. Het laat zien dat Artificiële Intelligentie een enorm sterk instrument kan zijn voor de marketeer. AI helpt bijvoorbeeld met onderzoek, klantrelaties, marktanalyse, marketingplannen, campagnes en ga maar door. Het boek is een wake-up call. Het geeft veel praktische handvatten en je krijgt zin om zelf professioneel met AI aan de slag te gaan.’ 

  Het marketingstudieboek 2023 is Handboek Strategische B2B-marketing van Jean-Pierre Thomassen. De prijzen werden uitgereikt tijdens het PIM Marketing Literatuur evenement op 28 november bij Club Ace in Amsterdam.

  30 november 2023
Meer nieuws laden...