Writers Unlimited Festival 2024

18 januari 2024 - 21 januari 2024

De volgende editie van het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag vindt van donderdag18 tot en met zondag 21 januari 2024 plaats. Het thema 'Human Voices', over onder andere AI en ChatGPT. In het kader van het festival zal bestsellerauteur Celeste Ng voor het eerst Nederland aandoen.

72119.Writers_unlimited_2024_png.png

Tijdens het vierdaagse festival vinden optredens plaats van zo’n negentig schrijvers, dichters, spoken word performers en musici in Theater aan het Spui, Filmhuis Den Haag, Paard, de Koninklijke Schouwburg, in theaters en bibliotheken in de Haagse wijken, op de Haagse Hogeschool, en op Haagse scholen voor voortgezet onderwijs.

Behalve Celeste Ng zullen onder anderen ook Sisonke Msimang, Babs Gons, Adriaan van Dis en Sacha Bronwasser optreden. Verder biedt het programma een hommage aan Remco Campert met onder anderen Kees van Kooten, Jan Mulder, Bert Wagendorp en Ellen ten Damme.

De kaartverkoop voor de grote festivalavonden op vrijdag en zaterdag is inmiddels gestart; begin december is het complete festivalprogramma te vinden op writersunlimited.nl.