Week van het Nederlands

01 oktober 2022 - 08 oktober 2022

Van 1 tot en met 8 oktober vindt de achtste editie van de Week van het Nederlands plaats. De week wordt op vrijdag 30 september afgetrapt met de Nacht van de Canon.

70694.Week_van_het_Nederlands.png

Tussen 1 en 8 oktober organiseren verschillende organisaties in Nederland en Vlaanderen tijdens de Week van het Nederlands tal van activiteiten, zoals lezingen, debatten, workshops of voorstellingen rond taal, het Nederlands en aanverwante thema‘s.

Tijdens de editie van dit jaar wordt de schoonheid van onze taal in de kijker gezet. Vlaams scenarist Raf Njotea en Nederlands dichter Joost Oomen zijn de ambassadeurs van de achtste editie van de Week van het Nederlands. In een performance die ze tijdens de Week opvoeren in Vlaanderen en Nederland buigen ze zich over het thema ‘de schoonheid van het Nederlands’.

Tijdens de tweede Nacht van de Canon kan het publiek de hele avond, van 20.00 uur tot 02.00 uur, ronddwalen in het 18de-eeuwse Huis van Oombergen in Gent en uiteenlopende performances bijwonen. Op het literair programma van de avond: Delphine Lecompte, Peter Terrin, Maud Vanhauwaert, Gerard Herman, Ibe Rossel, Keyvan Shahbazi, Jonas Bruyneel en Tülin Erkan. De muzikale line-up: Douglas Firs (solo), IKRAAAN, Les Âmes Perdues, Sophia Ammann, Orphan Fairytale en Sadig El Gibril .

De Week van het Nederlands is een samenwerking van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en de Taalunie. Samen met verschillende partners brengen wordt in week de veelzijdigheid van het Nederlands onder de aandacht gebracht.