Vrijheidstoast door Arnon Grunberg

05 mei 2015

De jaarlijkse Vrijheidstoast wordt dit jaar geschreven door Arnon Grunberg: op 5 mei brengt de schrijver een toast uit op ‘de vrijheid om jezelf opnieuw uit te vinden’. De toast kan bij alle Vrijheidsmaaltijden worden voorgedragen. Op 5 mei spreekt Arnon Grunberg om 17:00 uur de toast uit in de IJzaal van de Tolhuistuin, voorafgaand aan de Vrijheidsmaaltijd aan het IJ.

Arnon-Grunberg-356896b

Georganiseerd door SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam) in samenwerking met de Tolhuistuin. Met muzikale omlijsting door trompettist Diederik Rijpstra.

 
Arnon Grunberg (1971) is een gevierde en vaak bekroonde schrijver van romans, korte verhalen, essays, gedichten en columns. Dagelijks verschijnt zijn column Voetnoot op de voorpagina van de Volkskrant. Grunberg is van joodse komaf. Hij groeide op in Amsterdam en woont in New York.

 

Arnon Grunberg zal ook een programma verzorgen bij Open Joodse Huizen op 5 mei in de synagoge in de Gerard Doustraat. Om 15:00 vertelt Arnon daar over zijn moeder.

 

Voor de vierde maal wordt een toast uitgebracht aan alle Amsterdammers die 5 mei samen eten. Na Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr, theatermaker en schrijver Marjolijn van Heemstra en cabaretier/schrijver Johan Fretz brengt dit jaar schrijver Arnon Grunberg de Vrijheidstoast uit. 

 

Meer informatie:

- tolhuistuin.nl

Datum: 5 mei

Tijd: 17.00 uur

Locatie: Tolhuistuin, Tolhuisweg 5, 1031 CL  Amsterdam
Toegang: Toegang is vrij, maar er is beperkt plek dus kom op tijd.