Uitreiking Sybren Poletprijs

18 november 2021

Op donderdag 18 november 2021 zal voor de tweede keer de Sybren Poletprijs worden uitgereikt. De prijs, een legaat van Sybren en Cora Polet, wordt eenmaal per drie jaar uitgereikt ter bekroning van het oeuvre van een Nederlandstalige auteur die schrijft en werkt in de geest van de experimentele dichter, prozaschrijver en essayist Sybren Polet (1924-2015). Met een geldbedrag van € 35.000 is de prijs een van de grootste in het Nederlandse taalgebied.

67883.Schermafbeelding_2021-07-07_om_14.19.24.png

De eerste Sybren Poletprijs werd in 2018 toegekend aan Peter Verhelst. Begin september wordt bekendgemaakt wie de driejaarlijkse prijs dit jaar krijgt uitgereikt. De uitreiking vindt plaats in Felix Meritis, tijdens een feestelijk programma dat in het teken staat van het werk van Polet en dat van de laureaat.

De laureaat wordt gekozen door een vijfkoppige jury, bestaande uit voorzitter Jos Joosten (hoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen), Bart Vervaeck (hoogleraar literatuur en verhaaltheorie aan de KU Leuven), Marieke Winkler (universitair docent aan de Open Universiteit, Sofie Gielis (journalist, docent & onderzoekscoördinator FRAME) en Frank Keizer (dichter, essayist en criticus).

Op de website www.sybrenpoletprijs.nl zijn achtergrondinformatie en nieuws over de prijs te vinden.