Tentoonstelling ‘Ruud de Wild, songbook. Reis langs de mooiste Nederlandse liedboeken’

22 maart 2020 - 21 juni 2020

Museum Huis van het Boek vroeg dj en kunstenaar Ruud de Wild een keuze te maken uit bijna 700 jaar Nederlandse liedboeken. Hij presenteert in de tentoonstelling zijn eigen Top 10. Het 14de-eeuwse handschrift van de mystica Hadewijch, het beroemde ‘Egidiuslied ‘uit het Gruuthusehandschrift en het lied ‘Huilen is voor jou te laat’ van Corry en de Rekels uit 1970 maken deel uit van deze Top 10.

65790.RuuddeWildinhetdepotMeertensInstituutFotoMoniqueKooijmans--1.png

Foto: Monique Kooijmans

In een audiotour vertelt Ruud de Wild over de topstukken maar ook over onbekende liedjes die deel uitmaken van de Nederlandse liedgeschiedenis. Over deze liederen gaat hij in gesprek met Corry Konings, Roxeanne Hazes, Guus Meewis, Merol en Typhoon. In tien installaties brengt hij alle verhalen tot leven.

Voor de samenstelling van de expositie dook De Wild, samen met gastconservatoren Garrelt Verhoeven en Martine de Bruin in de collecties van Huis van het Boek en de KB. Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie Song Book van Ruud de Wild. Reis naar de oorsprong van het Nederlandse lied, uitgegeven door Walburg Pers.


Meer informatie:
Locatie: Huis van het Boek, Prinsessegracht 30, 2514 AP  Den Haag.
Data: Na heropening vanwege corona-sluiting, gepland tot en met 21 juni 2020
Website