Posterwandeling ‘De Weg’ met A.L. Snijders

04 november 2021 - 27 november 2021

Ga tijdens de Wintertuinfestivalmaand op pad in de Nijmeegse binnenstad en lees 'De weg. Taoïstisch wandelen met A.L. Snijders', een selectie van twintig fragmenten uit Zeer Korte Verhalen, die verspreid door de stad in postervorm hangen. 

68276.Posterwandeling-A.L.-Snijders-©-Ineke-Swanevelt.-II.png

Na het succes van Jaap Robbens Biografie van een Vlieg zijn we dit jaar terug met een nieuw posterverhaal. We brengen een ode aan A.L. Snijders (1937- 2021), uitvinder en grootmeester van het Zeer Korte Verhaal. Trek je wandelschoenen aan, loop door de Nijmeegse binnenstad en lees De weg. Taoïstisch wandelen met A.L. Snijders. In twintig fragmenten neemt Snijders je mee; op bezoek bij oom Jean in Luik, varend over de Vecht of lopend door het bos. Vriendelijke mijmeringen over het alledaagse, het brave woord wandelen, een weg kiezen en het taoïsme. Want wat er gebeurt, gebeurt er. Ook onderweg.

We organiseren De weg samen met Paul Abels en Martien Frijns van AFdH Uitgevers, die de samenstelling van deze wandeling cureerden en de fragmenten in boekvorm uitgeven.  Snijders publiceerde er twaalf bundels, waarvan de laatste, Tat Tvam Asi, dit voorjaar verscheen. Voor de wandeling heeft AFdH Uitgevers alle bundels van Snijders doorzocht en een selectie gemaakt rondom het festivalthema ‘fictie als gids’.

Van 1 tot en met 27 november navigeert Wintertuinfestival met fictie als gids en de verbeelding als kompas het publiek een maand lang door deze roerige tijd, zowel on- als offline. Gedurende november verschijnt alle digitale programmering op literair platform Notulen van het Onzichtbare. Op zaterdag 27 november komt al het programma samen op de afsluitende festivalavond in Doornroosje. Met voordrachten, gesprekken, interviews en optredens van onder meer Connie Palmen, Hanna Bervoets, David van Reybrouck, Joost Oomen en nog veel meer gevestigde namen, opkomend talent en bijzondere programma's. Bekijk het volledige programma op wintertuinfestival.nl.