Spaarnelezing: Jong in de 19de eeuw

13 november 2019

Dit jaar staat de Spaarnelezing in het teken van het kind en heeft als titel: 'Raising Children: The Perception of Childhood'. Dit thema is gekozen in aansluiting op de tentoonstelling in Teylers Museum Jong in de 19e eeuw.

 

65168.unnamed_(5).jpg

Op woensdag 13 november om 15.00 uur vindt in de Doopsgezinde Kerk in Haarlem de tweejaarlijkse Spaarnelezing plaats, een initiatief van Teylers Museum en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, in samenwerking met Ziggy Klazes. De lezing staat ditmaal in het teken van de ontwikkeling van het kind, aansluitend bij de tentoonstelling Jong in de 19e eeuw in Teylers Museum.

Prof. Kim Reynolds uit Newcastle zal spreken over het beeld van het kind in de jeugdliteratuur door de eeuwen heen en Prof. Micha de Winter zal ingaan op de huidige perceptie van het kind in de opvoeding.

De Spaarnelezing vindt plaats in de Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24 in Haarlem. De kerk is open vanaf 14.30 uur, de lezingen beginnen om 15.00 uur, gevolgd door een borrel rond 17.00 uur. De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht. 

Voor meer informatie of om te reserveren, zie de website