SLAH presenteert Pauline Slot

15 januari 2020

Op woensdag 15 januari verwelkomt de SLAH (Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen), de schrijfster Pauline Slot in Museum Belvédère. 

 

65423.unnamed_(1).jpg

Pauline Slot debuteerde in 1999 met de roman Zuiderkruis die op de longlist van de AKO-literatuurprijs kwam en het best verkochte debuut van dat jaar werd. Inspiratie voor dit boek werd opgedaan door een vijftien maanden lange fietsreis door Australië en Nieuw-Zeeland waarbij ze  eilanden bezocht in de Stille Zuidzee en ook fietste door Canada. Sinds het uitkomen van Zuiderkruis zijn nog zes romans verschenen: Blauwbaard (2000), Tegenpool (2001), De inwendige (2006), En het vergeten zo lang (2010), Soerabaja (2012) en in 2016: Dood van een thrillerschrijfster.

Naast fictie is Slot de afgelopen jaren ook literaire non-fictie gaan schrijven. In 2014 publiceerde ze De hond als medemens, een autobiografische exploratie van de verhouding tussen mens en hond, geschreven naar aanleiding van de dood van haar nog jonge hond Molly. In 2015 was daar Museumbezoeking, over waarom wij naar musea gaan en wat wij daar beleven. Nu is er Eerste liefde, laatste hart, memoires over haar jonggestorven jeugdliefde Erik. Ze gaat daarin terug naar 1976 waarin ze op de middelbare school in Zoetermeer aan de praat raakte met Erik. Ze spraken af om samen eens muziek te maken en daarmee begon een intensieve relatie die twee jaar zou duren. In deze memoires onderzoekt Slot wat ze in elkaar zochten en welke spanningsboog hun liefde heeft gekend. Wie was ik toen, wie ben ik nu? Zijn de wetten van de liefde onveranderlijk? En wat blijft als iemand van wie je hield er niet meer is?
 
In de pauze is er gelegenheid om een vleugel van het museum te bezoeken. De huidige tentoonstelling 'Manger avec les yeux' toont werken van de Franse kunstenaar en illustrator Martin Jarrie. Boekhandel Binnert Overdiep is met een stand aanwezig in het Museumcafé.


Meer informatie: 
Datum: woensdag 15 januari 2020
Zaal open: 19.30 uur | aanvang 20.00 uur
Locatie: Museum Belvédère, Oranje Nassaulaan 12, Heerenveen-Oranjewoud
Toegang: € 10,-, € 5,- voor donateurs, scholieren en studenten (alleen contante betaling mogelijk!)
Aanmelden kan door een mail te sturen naar de SLAH (reserveer@slahheerenveen.nl)