Schrijvers op zondag: interview Matthias Rozemond (Online)

25 april 2021

Zondag 25 april om 16:00 uur gaat interviewer Manon Duintjer in gesprek met Matthias Rozemond (woonachtig in Haarlem) over zijn nieuwe boek Amalia – prinses van Oranje, in de livestream 'Schrijvers op zondag'. 

67500.image003.png

Over het boek:
Voorjaar 1621. Een jonge gravin komt als hofdame naar de Republiek, waar de strijd tegen de Spanjaarden net is hervat. Er breekt een moeilijke tijd aan in het roerige Den Haag. Wordt het voor haar, bijna negentien inmiddels, geen tijd de vleugels uit te slaan? Haar charmes worden opgemerkt door prins Frederik Hendrik, maar evengoed door anderen die met de Oranjes juist nog een rekening hebben openstaan. Een spel van list en liefde ontspint zich. Haar naam is Amalia.
 
Over de schrijver:
Matthias Rozemond (1962) studeerde Duitse taal-en letterkunde. Op zijn drieëntwintigste begon hij met het schrijven van gedichten, waarvan een aantal geplaatst is in uiteenlopende tijdschriften en verzamelbundels. Een eigen bundel (Schepijs op Zomeravonden) verscheen in 2000. Daarnaast schrijft hij literaire recensies voor o.a. Het Parool en vertalingen van onder meer Duitse poëzie. 

In 2007 verscheen van Matthias Rozemond de literaire thriller Apollovlinder, kort daarop gevolgd door Schimmenspel (2008) en Enkele Reis Sicilië (2010). Later verscheen ook het boek De duivelskunstenaar (2016): een unieke historische roman over Jeroen Bosch, de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar van Nederland. Eind 2018 verscheen zijn boek Het spel van licht en donker, een roman over de jonge Rembrandt. In 2021 verschijnt zijn nieuwe boek Amalia, over de grondlegster van ons hedendaagse koningshuis. Matthias Rozemond woont in Haarlem met zijn vrouw en twee kinderen.

 
Manon Duintjer (1969) is schrijver, schrijfdocent en journalist. Ze schreef o.a. de roman We zijn verdwaald en ontwikkelde het filosofiespel Nomizo. Als docent is Manon verbonden aan de Schrijversacademie en de Querido Academie. Zij interviewt regelmatig auteurs in het openbaar. Manon woont in Haarlem met haar man en twee kinderen.
 
Schrijvers op Zondag is een livestreaming initiatief van Athenaeum Boekhandel, Boekhandel Blokker, Bredero Boeken, Boekhandel De Vries Van Stockum, Kennemer Boekhandel en Stichting Literair Haarlem in samenwerking met debatcentrum De Pletterij. Het interview is live te volgen op de websites van de boekhandels en het YouTube-kanaal van De Pletterij. 
 
Datum: zondag 25 april
Aanvang: 16:00 uur
Locatie: te volgen via de websites van de boekhandels
Entree: vrijwillige bijdrage
Meer informatie: www.boekhandelblokker.nl
Aanmelden: info@boekhandelblokker.nl