Poëzieavond 'De natuur is hier' met Saskia Stehouwer (online)

22 april 2021

Donderdag 22 april organiseert de Bibliotheek Amstelland een online poëzieavond met dichter Saskia Stehouwer over bedreigde planten en dieren en hoe de mens zich verhoudt tot de natuur. Het thema van de Maand van de Filosofie is ‘De natuur was hier’.

67378.Saskia_Stehouwer_-_fotograaf_Rosa_van_Ederen.jpg

Meliza de Vries gaat over dit thema in gesprek met Saskia Stehouwer en beide dichters zullen gedichten voordragen. Stehouwer bracht drie bundels uit bij Uitgeverij Marmer. Haar laatste bundel is geheel handgeschreven en gemaakt van zelfgeschept papier van plantenresten en fruitafval. Beide dichters maken deel uit van de Klimaatdichters, die met poëzie in al haar vormen een klimaatvriendelijke wereld willen creëren.

De avond kun je gratis bijwonen via zoom. Aanmelden kan hier. Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je een week van te voren de link.

Zelf een gedicht voordragen in het programma. Stuur dan een mailtje naar M.de.Vries@debibliotheekamstelland.nl. Je ontvangt een naam van een bedreigde plant of dier en schrijft hierover een gedicht. Je mag natuurlijk ook zelf een plant of dier kiezen. Er kunnen maximaal zeven gedichten voorgedragen worden, dus wees er snel bij!

Foto Saskia Stehouwer: Rosa van Ederen