Poetry International Festival Rotterdam

09 juni 2023 - 11 juni 2023

Het Poetry International Festival Rotterdam vindt dit jaar plaats van vrijdag 9 juni t/m zondag 11 juni in Theater LantarenVenster. Het festivalthema van deze  editie luidt: There’s a Poem for That!

71370.Poetry_International_logo_png.png

Met de komst van de nieuwe directeur Diana Chin-A-Fat (42) is deze 53ste editie diverser geworden, met meer vrouwelijke, jonge dichters en dichters van kleur.

Diana Chin-A-Fat: 'Met de beste dichters van over de hele wereld wordt de komende festivaleditie een ongekend feest. Zo komt Ada Limón, de ‘Dichter des Vaderlands’ van de VS, de eerste van Latijns-Amerikaanse afkomst. We zijn ook heel blij met de komst van de dove performer Justin Perez; zijn gebarentalige voordrachten zijn spectaculair en weten iedereen - doof én horend - te bereiken en te raken'

Enkele andere grote namen zijn de Amerikaanse Claudia Rankine, de Jamaicaanse dichter Kei Miller, de Vietnamees-Amerikaanse transgender-dichter Paul Tran en de Poolse A.I. & deep learning specialist Radoslaw Jurczak. De Nederlandse dichters Ingmar Heytze en Simone Atangana Bekono treden op en Erik-Jan Harmens ontmoet Imca Marina in een programma over zijn guilty pleasure, de poëzie van BN-ers. De jonge Iraanse dichteres Mahnaz Yousefi komt naar Rotterdam als Poet in Residence.

Voor meer informatie, zie de website van Poetry International.